fırında tavuk yapıcakmış anlatıodu dün akşam büyük butlardan alıo onları 1 saat kadar süt ve az zeytın yağında bekletıo dolapta sonra fırınlıo yumuşacık ve çok lezzetli oluo yanına da bi kaç çeşit meze yaprak sarma yaş pasta falan filan tabiki çerezzz ve tombala=)) bizde de PTT havası esicek bi dayımlar gelir kuzeenler falan tv karşısında geçer işte maksat ailemin biarada olması
benim planim yok canim.. annemler yilbasinda cikmam yanlisi degiller, bizim aile de sagolsunlar cok üsengec, genc yasli yilbasi kutlayani yok..
kızlar buarada yaş pasta demişken aklıma geldi paylaşıyım dedim canımızın çoook tatlı istedği dönemde yaparsak az kalrili bi pasta yemş oluruz yemek tarifleri kısmına yazılcak kadar matah bişi diil o yuzden burda paylaşıorum..
hani bu etiformun limonlusu var ya ondan kırıp kırp bi kaba koyun üzerine light süt isteğe göre ben az koyarım lapa olmasın die bide çeyrek muzu kup kup kesip şöle bi karıştırıp buzluğa atın ensef tadında az kalorili bi pasta oluo hemde çok sağlıklı süt muz 3 de biskuviyle ara öğün olarak yenilebilir
kızlar buarada yaş pasta demişken aklıma geldi paylaşıyım dedim canımızın çoook tatlı istedği dönemde yaparsak az kalrili bi pasta yemş oluruz yemek tarifleri kısmına yazılcak kadar matah bişi diil o yuzden burda paylaşıorum..
hani bu etiformun limonlusu var ya ondan kırıp kırp bi kaba koyun üzerine light süt isteğe göre ben az koyarım lapa olmasın die bide çeyrek muzu kup kup kesip şöle bi karıştırıp buzluğa atın ensef tadında az kalorili bi pasta oluo hemde çok sağlıklı süt muz 3 de biskuviyle ara öğün olarak yenilebilir
bende aboooooooooooow dıorum krema şeker meker oh baya kaloriliymiş seninki ama benimkinde de çok daha fazla lezzetlidir eminimo dedigin bisküviden burada yok ama iyi biseye benziyo :)
ben o tarzda bisey yapiyorum ama kalorili
kedidilini hafif sütle isliyor diziliyorum üzerine bolca muz diliyorum sonra yine kedidili, biraz bastiriyorum sonra üzerine krema vanilya seker cirpiyorum ve en üste de hindistan cevizi döküyorum buzdolabinda bekletip yiyorum aboow diyorum
kucukken annem yapardi bunu bana...nostalji yaptim birden.
ben 3 aya da raziyim yeter ki ulasayim. ben en son 56da kendimi gayet iyi hissediyordum, 55 daha da iyiydi ama :) Stepper konusunda sorun yok cünkü benim alt bacaklarim cok ince, her cizme olmuyor o kadar. üst kismi kalinlastirmiyo ama dmi ? :)
bugün yediklerime gecelim, hic iyi degildi:
sabah: acma gibi bir ekmek, acmanin yarisi kadar, zeytin, peynir kahve
ara: muz
ögle: bir kase sütlü cornflakes
ara: mandalina
aksam: 1,5 tabak ayran corbasi (intlogisticse duyurulur icine bolca pul biber attim aklima geldi yerken),ana yemegi az yiyeyim diye: hingel (tahminen 5-6 tane), salata yapmaya üsendim
ara: 1 lebkuchen bitterli bir sey,3 bardak yesil cay
Bugün hamlarım diye düşünmüştüm dambıl ve şınav yüzünden ama bomba gibiyim, erken de kalktım sayılır, bugün de güzel spor yapmayı planlıyorumoooo haikasın.... beni geçtin şimdiden.... hıımmm:26: bende atağ geçmeliyim bir şeyler düşüneyim:18:
gün-ay-dın- lar herkese............................ nasılsınız bakaım bugün hafta ortasna gelmiş bulunuyoruz.... baksanıza haftalar derken koca bir yılı daha devrdik..............
gelelim menüme
sahurda
3 dlim ıspanaklı peynirli börek
çok az acılı ezme
1 bardak nutellalı süt ( dibi kalan nutella kavanozuna süt koynup kaynattım)
iftarda
1 bardak nutellalı süt
2-3 çatal ev eriştesi
1 mandalina
akşam
1 tavuk baget
1 servis kaşığı patates+ havuç
( bunları buharda pişirdim sonra yoğurtlu salçaı karışıma bulayıp fırına verdim....)
2 kaşık ev eriştesi
salata
yoğurt
ara
3 fincan yeşil çay
4 badem 1 kuru kayısı
2 fındık
spor olarak 1 saat yürüdüm.
günaydın kızlar
dünkü menüm biraz fazla kaçırdım
sabah
2.5 tane patatesli çörek (minik minik bunlar)
ve domates
ara
1 elma
öğle
1 kepçe şehriye çorbası
1 kaşık pilav 1 kaşık mantar sote
akşam
4 tane biber dolması ve ev yapımı vişne suyu
ara
1 kase aşure
spor yapamadım çok yoruluyorum çalıştığım günler erkenden uyuyorum spora vakit kalmıyor
gunaydin kizlarr
dulci canim dunku menum
not: dun aksam azicik rahatsizdim yemek yapamadim, bunu dikkate alir misin cnm :97:
sabah
yarim yuvarlak kepek ekmegi
yarim kk beyaz peynir
1 kk kasar peynir
3-4 cherry domates
ara
1 ad. meyveli yogurt
ogle
3 ad. sahan kofte
1 y.kasigi pure, 1 y.kasigi sutlu patates
1 light ayran
ara
yarim dilim kepek ekmegi,
2 ad. cherry domates
yarim kk beyaz peynir
aksam
1 avuc findik+ceviz+badem
1 haslanmis yumurta, 1 domates, 2 dilim kepek ekmegi ve bikac kahvalltilik
ara
2 adet kivi
1 ad. muz
herkese gunaydin
bugun bogaz ve bas agrisi ile kalktim.Insallah esimden gecmemistir grip...
dulci o halleyler kötü oldu evet malesef, pakette 2 tane beklerken 4 tane çıkınca başıma iş açtı, bugün de tartıya yansıdı
Kizlar yilbasinda yemek yapmak isterseniz guzel bir tavuk tarifi verebilirim...
Kimsecikler yok yahu bugün. Neyse dün söylemeyi unuttuğum bi şeyi söyleyeyim ben de...
Arkadaşlar kiminiz kepek ekmeği yiyor. Kepek ekmeği kansızlık yapıyormuş, bu sebeple tam buğday ya da çavdar ekmeği daha iyi olur. Bilginize... :86:
e doyuruculu yönünden kepek ekmeğinden diğer ekmekler daha iyi....beni daha tok tutuyor....
kızlar bir şey diyeyimmi bizim topik bir başka.... 60-69 aralığındakiler topiğine baktım bizim ilk zamanlarımız gibiler... menüler parça parça yazılıyor herkes öğünün yazıyo kim görürse o yorum yapıyor.. koç sistemi yok spor listesiyok
menü puanlama yok bizim işlerimiz daha derli toplu düzenli istikrarlı iyiki varsınız canlarım:79::81:
Ben daha çok tam buğday yediğimden bilmiyorum şulecim, ama istanbulda oturanlara halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğini tavsiye ederim, aşırı doyurucu olduğu kesin. 3 dilimden fazlayı zorlasan da yiyemezsin...
kareksan firmasının ekmeklerini alırdım ( artık kipada satılmıyorda alaımyoum((( ) mısır ekmeğide çok güzel köy ekmeği, tam buğday ekmeği,çok tahıl ekmeği,çavdar ekmeği var..... arada bi değiştirmek gerekiyormuş zaten..... be bnlardan yerdim........
İnternet sitesine baktın mı canım, belki size yakın başka satış noktaları vardır :44: Ben ekmek konusunda çok cahilim :86:
Peppercim kahvaltınla öğleden sonra yaptığın aranın aynı olması biraz dikkatimi çekti. Ara çok değil ama kahvaltı biraz az sankiDikkate almaz mıyım hiç Zaten ben çok ince incelemiyorum menüleri, herkesin elinden geleni yaptığını görmek yeterli... Netice kimse evde yemek yok diye abur cubura fast food a saldırmıyor bu hafta :)) Maşallah sen dahil herkes çok başarılı bu hafta. Son ara birazcık fazla olmuş ama meyve neticede... Çok sağlıklı ve güzel bi menü olmuş, 10 puan ve ÖRNEK MENÜ
kızlar bir şey diyeyimmi bizim topik bir başka.... 60-69 aralığındakiler topiğine baktım bizim ilk zamanlarımız gibiler... menüler parça parça yazılıyor herkes öğünün yazıyo kim görürse o yorum yapıyor.. koç sistemi yok spor listesiyok
menü puanlama yok bizim işlerimiz daha derli toplu düzenli istikrarlı iyiki varsınız canlarım:79::81:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?