50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

öncelikle efsun çok teşekkür ederim koçluğun için bilgilendirmelerin için

haftasonu serbest olduğu için dünkü menümü yazmıyorum
bugünkü menümle ilgili bişey sormak istiyorum öğlen yemeğimde sebze yerine yoğurt ile meyve yada salatalık havuç felan yesem olurmu yada meyve salatalık karması felan yapsam kötümü olur
sebze yemeğimi akşam yicem

canım bence öğlen doyurucu bir şeyler yemelisin söylediklerin daha çok ara öğün gibi

günaydinnnnnn....

evet bu hafta koc benim :)) ins kilo kayiplari bu hafta da devam eder....

Efsuncum liste icin tesekkürler.. sporda ve yemede liste basi olsam da kilo veremedigim icin kendimi kötü hissediyorum....

neyse, bu hafta verecegim ama....

hayırlı olsun canım koçluğun...Sağlıklı ve bol kilo kayıplı bir hafta diliyorum herkese

Şulişim çizelgen çok komik

tam beni anlatıyor yavaş yavaş ilerliyorum :))))

bu hafta mutlaka farkını göreceksin......tebirik ederim her 2 gruptada 1. olmuşun.......devamını dileriz..... koçuluğunda hayırlı olsun...çok güzel bir hafta dilerim herkese.....

Son düzenleme:
canım bence öğlen doyurucu bir şeyler yemelisin söylediklerin daha çok ara öğün gibi

öyle ama ben ikindimi ikibuçuk gibi yicem ve doyurucu bi şekilde yicem 3 tane galete 1yada2 tane küp şeklinde küçük çilekli gofret felan
öğleni ise 12:20de yicem ondada hafif yoğurtla meyveli çiğ sebzeli şeyler yiyim dedim
olmazmıki?

Evet Arkadaslar,

kendimizi beslenme uzmanlari gibi hissedip havalara girip, bol bol eglenecegimizi düsünüyorum :))

Öncelikle herkes KENDISININ kocu, uyaricisi, destekleyicisi olsun.... Ben de elimden geldigince size destek olmaya calisacagim....

Birkac faydali bilgi ve kurallarla haftaya baslayalim....

1. Saglikli beslenelim... Kilo verecegiz diye ac kalmayalim....

2. 3 ana 3 ara ögün yapalim

3. Bol bol sivi tüketelim

4. Hareket Hareket Hareket....

ögünler arasinda en az 2 saat olmali... hatta ara ögünde meyve yiyecekseniz, yemekten 30 dak. önce ya da 3 saat sonra yemelisiniz... Aksi halde meyve midede oyalanirken, asitler tarafindan söndürülür ve emilim kismina hicbirsey kalmaz...

Güne mutlaka ama mutlaka kahvalti ile baslayin....

"[COLOR="[B][U]darkorchid"]Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur.[/U][/B][/COLOR]"

Aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır.

veeeeeeeeeeeeee En önemlisi tuz..... Günlük tuz ihtiyacimiz 6 gr (1 tatli kasigi) kadardir... buna yemeklerdeki ve ekmektedi de dahil... Lütfen buna dikkat edelim....

Efsuncum cuma menümü bildiremedim çok özür dilerim emeğine saygısızlık etmek istemem
doğum günümdü ve çok saçma sapan bir gün yaşadım
Abartmadım yemek konusunu
ama ne yediğimi hatırlamıyorumm..

Gzmnc canım hayırlı olsun koçluğun
cuma tartıldığımda kilo vermemiştim ama
cumartesi tekrar tartıldım ve 55,5 idim
nasıl oldu anlamadım
Bakalım bu hafta bizi neler bekliyorrrrr..
Herkese bşarılar..

Bu saglikli beslenme piramidi.... vücudumuzun ihtiyac duydugu gida gruplarini göstermektedir...

Beslenme seklimizi buna göre ayarlarsak cok iyi olur....

Eklentiler

• $sagliklibeslenmepiramid.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Ana Ögünler:

sabah : protein grubu (peynir , süt) + sebze grubu (domates + salatalik + biber ) + recel + zeytin gibi seyler icermeli...

ögle : protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

aksam : protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

Ara Ögünler

Meyve / Süt ve Süt ürünleri / Kuru yemis / ...

(tek tatli tek cay kabul degil....)

cok tesekkür ederim sulisim.... bu hafta ins. sporumu biraz daha arttiracagim....

Ana Ögünler 3'er puan

Ara ögünler 1'er puan

Bonus : min. 2 fincan bitki cayi ---> +1
Bonus : min. 1.5 lt su ---> +1
Bonus : min. 30 dk yürüyüs ---> +1

toplamda 15 puan

Evveeettttt...... Herkese saglikli, bol kilo vermeli bir hafta dilerim.....

Bir de lütfeeennn menülerinizi:

sabah
----

ara
---

ögle
---

ara
---

aksam
---

ara
---

seklinde yazalim....

ekleme varsa sona birakalim....

Tesekkürler....

Hangi besinleri, ne kadar tüketmeliyiz?

1.grup: Süt ve süt ürünleri (süt, yoğurt, ayran, peynir)

Bu grup besinlerin içindeki kalsiyum kemiklerin oluşumunu, kanın pıhtılaşmasını, anne karnındaki bebeğin kemiklerinin oluşumu ve çalışması için gereklidir.
Kemiklerde kalsiyum birikimi 30 yaşına kadar devam eder. 30 yaşından sonra ise yavaş yavaş kemikteki kalsiyum azalır. Menopozla azalma hızlanır. Çocukluk ve gençlikte kemikteki kalsiyum birikimi en üst düzeyde olursa, yaşlılıkta kemik erimesi daha az olur.

* Her gün 3 su bardağı kadar süt ya da yoğurt ve 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir tüketilmelidir.

2.grup: Et ve ürünleri (et, tavuk, balık), kuru baklagiller (nohut, kuru fasulye vb.), yumurta

Bu grup besinlerdeki protein, vücudun canlılığını ve vücudun dışarıdan gelen mikroplara karşı savunmasını sağlar.

* Et, tavuk, balık grubundan birini her gün 3 köfte parçası büyüklüğünde,
* Kurubaklagiller gününde 1 porsiyon (1 tabak ve tabakta 4-5 yemek kaşığı olacak),
* Yumurta günde 1 adet tüketilmelidir.

3.grup: Sebze ve meyveler

Bu grup besinlerde bulunan vitaminler, kanser ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucudurlar. Vücudun hastalıklara karşı savunma sistemi oluşumu için gereklidir.

* Günde 7-9 porsiyon tüketilmelidir. Örneğin; 1 elma 1 porsiyon, 1 su bardağı üzüm tanesi 1 porsiyondur. 1 tabak sebze yemeği (4-5 yemek kaşığı) 1 porsiyondur.

Sigara içen kişilerin günlük vitamin C gereksinimi 5-10 kat artmaktadır.

4.grup: Tahıllar (ekmek, pirinç, makarna vb.)

Bu grup besinlerin içerdiği karbonhidratlar vücuda enerji sağlarlar. Ağır beden hareketleri için en elverişli enerji kaynağıdırlar. Kalın bağırsakların çalışmasını artırarak, zararlı atık maddelerin bağırsaklarda uzun süre kalmasını önler.

* Günde 6-11 porsiyon tüketilmelidir.

Örneğin;
1 tabak (4-5 yemek kaşığı) 1 porsiyondur.
1 dilim ekmek 1 porsiyondur.

Vücudumuzun ayrıca şeker ve tatlı tüketimine ihtiyacı yoktur.

Son düzenleme:
Gzmnc canım bu haftanın koçu senmişşsin kolay gelsin :)

açıklayıcı bilgilerin için çok sağol çok güzel açıklamışşın..beslenmemde bana gerçekten çok yardımcı olacak ...
inşallah bol kilo kaybı olan bir hafta olur.

Selam arkadaslar,

cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Sanirim Maranki´nin bahsettigi kilo vermeye / detoksa müsait zamanlardayiz, umarim baharin yaklasmasiyla bol bol kilolar veririz artik.. Herkese süper bri hafta diliyorum.

Gzmnc canim koclugun hayirli olsun, bu hafta kendim adina cok ümitliyim, eminim sen de bu hafta kilo verenlerden olacaksin. Bonuslar cok hos, bomba gibi basliyoruz haftaya
Besinleri faydalariyla gereklilikleriyle anlatman da cok iyi olmus belki böyle daha cok dikkat ederiz, süpersin..

Leblebisekeri, canim dogum günün kutlu olsun saglikli nice yillara insallah Tüm dileklerin kabul olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…