50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

leblebiseker
ÖGÜN YENILENLER DEGERLENDIRME PUAN

sabah 2 dilim ekmek, 2 çay kaşığı çokokrem, labne peynir, cevizli salça, zeytin ezmesi cok da saglikle degil bea 2
ara1 şekersiz nescafe Aralarda mutlaka besleyici ve SAGLIKLI birseyler yemeliyiz... 0
ögle çeyrek ekmekle kaşarlı tost, 1 bardak taze sık. portakal suyu, 6 yaprak kıvırcık (bol limonlu kuru kekik fesleğen 1 çay kaş. mayonez soslu) canim ana gruplarda eksiklikler var... 2
ara2 1 galeta,1 muz, yarım paket kakaolu piknik bisküvi (petitbeurre lerin 1/4 kadar) 1
aksam 1 dil,im ekmek, 1 karnıyarık (patlıcanlar fırınlanmış), 4 yemek kaşığı pirinç pilavı yogurt salata grubu eksik 2
ara3 1 şekerli türk kahvesi Aralarda mutlaka besleyici ve SAGLIKLI birseyler yemeliyiz... -1
sivi tüketimi 2.5 lt su, cay var. 2
not spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden Genel olarak zayif. Özellikle de aralar !!! ara ögünler 2 ana ögün arasinda bizi oyalayacak sekilde besin degeri yüksek seyler yemeliyiz ki ana ögünlerde saldiriya gecmeyelim... ayrica midenin sürekli bos calismasi asit degerini yükseltip mide rahatsizliklarina sebep olabilir 8

cilekli_seker

sabah ılık ballı sirkeli su,1 dilim ıspanaklı,peynirli börek,çay hmm memurlar eksik :)) kahvaltiliklar yani peynir zeytin recel... 2
ara1 yarım kuru incir, bir kaç tane fındık 1
ögle 2 kaşık pilav, 3 kaşık barbunya yemeği,cacık, bir dilim ekmek, adaçayı her besin grubu mevcut 3
ara2 bir mini pizza( küçük pasta tabağı büyüklüğünde okadar da mini değil yani),biraz abur cubur, gördüğüm her şeyden 1 ısırımlık, yada 2 ısırımlık ama her şeyden krizde gibiydim 1 büyük muz biras cok olmus sankim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aslinda muz +1 ama kacamaklar cok oldugundn -1 0
aksam 2 dilim ekmek, her çeşit kahvaltılıktan azar azar,tere roka, çay malesef ana grup eksik canim..... 1
ara3 yarım portakal 1
sivi tüketimi su ok, cay ok 2
not spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden canim ara grubu biras abartmissin... öglen 2-3 kasik lar az oldugu icin sanirim !!! 10

tutaste85

sabah ılık sirkeli su.ılık yarım yağlı süt,yarımdan fazla salatalık,bie domates,bir k.k. layt peynir.bir dilim k.ekmek. herseyi iceren güzel bir kahvalti 3
ara1 bir elma. 1
ögle haşlanmış karnabahar,iki dilim k ekmek,bie bardak ayran. tüm besin gruplari mevcut canim... 3
ara2 bir dilim çavdar ekmeğe lor 1
aksam :iki servis kaşığı kuru fasulye içinde iki parça pirzola et de vardı,iki bilim çavdar ekmeği,salata olarak da bir biber,yarım kuru soğan,yarım turp,biraz tere.yoğurt yemedim:( salata yemissin ayrica baklagillerde protein agirlikli... 3
ara3 iki bardak çay,bir tabak patlamış mısır,karışık taze sıkılmış meyve suyu içeceğim. misir cisssssssssss 1
sivi tüketimi 1.5 lt tamamlanmis bitki caylari var... 2
not spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden oldukca guzel canim.. keske sporlada desteklesen... 14

yaaamur

sabah çavdar ekmeğim yoktu mecbur beyaz ekmek yedim, çeyrek ekmek yağsız tost kaşar sucuk ve domatesli, 5 yeşil zeytin, bi fincan çay guzel... 3
ara1 bi kase special k kırmızı meyveli 1
ögle yok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bu olmamis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0
ara2 bi kase special k kırmızı meyveli 1
aksam bi kase mercimek çorbası, iki kaşık karnıbahar, iki kaşık pilav, bi dilim çavdar ekmeği, biraz yeşil salata ve bi kase yoğurt her grup mevcut guzel... 3
ara3 bi kase special k kırmızı meyveli, biraz peynirli çubuk ve yarım bardak meve suyu 1
sivi tüketimi 1 lt cay yok 1
not spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden Canim cok zayif bir menu... k spec. tok tutabilir ama bircok gida eksik... saglikli degil... 10

littlegirl

sabah aç karn.1 brdk ılık ballı limonlu su,2 bardak toplamda yarım şekerli siyah çay,1/4 kk dil peyniri,1/4 kk köy peyniri,2 yeşil zeytin,1 miktar tere,1 ince dilim pide güzel bir kahvalti 3
ara1 5i birarada çay, 2 galeta 1
ögle 3 kaşık bulgur pilavı, yarım kase yoğurt protein grubu eksik 2
ara2 eni konu tereyağlı yumurtalı peynirli ve 3 dilm beyaz ekmekli kahvaltı tarzı yedim saglikli degil, ama bos gecmemissin.. keske tereyag kullanmasaydin. Peynirin yagi yeterdi. 1
aksam 2 kaşık ıspanak yemeği, 1 kaşık yoğurt olacak cok zayif ve protein grubu eksik. 1 kasik yogurt ne ki?????? 1
ara3 belki bir elma belki bir galeta meyveyi yemekten 2 saat sonra yemege ozen.... 1
sivi tüketimi 3 b su, 2 siyah cay, 1 5i 1 yerde cay 2
not spor var 1
Toplam Max 15 paun üzerinden Canim ana ögunlerde eksikliklerin var. özelliklie de protein grubu. Baklagiller et... buna dikkat etmelisin.. 12

gzmnc canım ay yoksa benim midem 1 haftaır ondan mı çok ağırıyo ara yapamıyorum ve kahve içiyorum. bu alışkanlığımdan kurtulsam kilolardan da kolayca kurulucam demek ki. neyse daha özenli olmaya çalışırımm.

siz baya baya yiyorsunuz aslında.ben bukadar yemekle zayıflayamam sanki.

zaten amacimiz ac kalmak degil.. saglikli ve duzenli beslenerek sporla destekleyerek kilo vermek ya da kilomuzu korumak....

1. Saglikli beslenelim... Kilo verecegiz diye ac kalmayalim....

2. 3 ana 3 ara ögün yapalim

3. Bol bol sivi tüketelim

4. Hareket Hareket Hareket....
ögünler arasinda en az 2 saat olmali... hatta ara ögünde meyve yiyecekseniz, yemekten 30 dak. önce ya da 3 saat sonra yemelisiniz... Aksi halde meyve midede oyalanirken, asitler tarafindan söndürülür ve emilim kismina hicbirsey kalmaz...

Güne mutlaka ama mutlaka kahvalti ile baslayin....

"Bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur."

Aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır. Veeeeeeeeeeeeee En önemlisi tuz..... Günlük tuz ihtiyacimiz 6 gr (1 tatli kasigi) kadardir... buna yemeklerdeki ve ekmektedi de dahil... Lütfen buna dikkat edelim....

Ana Ögünler:

sabah : protein grubu (peynir , süt) + sebze grubu (domates + salatalik + biber ) + recel + zeytin gibi seyler icermeli...

ögle : protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

aksam : protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

Ara Ögünler

Meyve / Süt ve Süt ürünleri / Kuru yemis / ...

(tek tatli tek cay kabul degil....)

RebelAngle

sabah 1 dilim kepek ekmeği+yarım paskalya çöreği, Zeytin, peynir, Süt güzel bir kahvalti... ama domates salatalik da olsaymis keske... 2
ara1 4-5 tane fındık, 1 kase yoğurt 1
ögle 1 dilim kepek ekmeği, 3-4 yemek kaşığı barbunya, 2 yemek kaşığı pilav, Salata cok guzel... hercesit var... 3
ara2 1 bardak elma sirkeli+ballı su, 1 tane kivi. 1
aksam 2 dilim kepek ekmeği 5-6 tane balık(istavrit), Bol yeşillikli salata her besin grubu var cok guzel... 3
ara3 1 bardak elma sirkeli+ballı su, gece yatmadan önce 1 bardak şekersiz süt içicem, 4-5 fındık hmm süt gece mideni rahatsiz edebilir. Protein agirlikli oldugundan emilimi zordur.... ve mutlaka yarim yagli olsun.. 1
sivi tüketimi 2 lt su ama bitki cayi yok 1
not Spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden Genel olarak guzel canim. Bitki caylari vucuttaki ödemi atmak icin gerekli. Ayrica sivi tuketimini ne kadar arttirirsak o kadar iyi... 12

Kocum ac kalmadim, gec uyandigim icin ögünleri yinede yapmak istedim yoksa öglenki acliktan degildi. Degerlendirmen icin tesekkür ederim , bugün suyumu icicem

ambitious

sabah 1,5 dilim kepekli ekmek, 1 kk beyaz peynir, 3 zeytin, 3 çay kaşığı tahin-pekmez domates salatalik biber türü seyler eksik canim... tam mevsimi degil belki bu yuzden kaciniyoruz ama sabahlari yarim bile olsa yemeliyiz.. 2
ara1 7 adet badem, 1 fincan capuccino capuccino cissss icecek :) 1
ögle Ton balıklı sandviç, 1 elma Balik + ekmek ok ama yogurt salata grubu eksik.. ayrica meyveleri yemeklerden enaz 2 saat sonra yemeliyiz. Aksi halde bir faydasi olmaz. Hatta tam tersine midegi cok yorar 2
ara2 1 bardak süt, 1 dilim kek sütü yarim yagli tercih edebilirsen cok ii olur canim.. 1
aksam 1 dilim tahıllı ekmek, lorlu, mantarlı, tavuk jambonlu omlet, domates, salatalık okuyunca tüm besin gruplari mevcut ama aksam yemegi icin saglikli tercih edilebilecek yemekler degiller.. jambon da ciss :) bu yüzden 1 puan kirdim. 2
ara3 3 adet kuru erik yiyeceğim 1
sivi tüketimi 2 lt su + bitki cayi 2
not spor var 1
Toplam Max 15 paun üzerinden genel olarak guzel. Ama ana ögünlerde besin degeri yüksek seylere önem vermelisin. Atistirmalik olarak tabir edilen seyler doyurucu olmaz ayrica seni daha fazla aburcubura yonlendirir... 12

bende aynı fıkırdeyım canım borek falan yıyorlar.

yicez tabi .biz diyet yapmıyoruz sağlıklı besleniyoruz......hiç bir besini hayatımızdan çıkartmadık sadece miktarını azalttık..... bu bizim hayat şeklimiz olacak eğer diyet yaparsak kilo veririz ama eski alışkanlıklarımıza döndüğümüzde kiloları geri alırız.....

önemli olan kalıcı kilo verebilmek sağlık beslenerek....

aysenur2009

sabah ılık ballı sirkeli su, 2 dilim tambuğday ekmeği ile beyaz peynirli tost, az yeşillik, 2 zeytin güzel, besleyici doyurucu 3
ara1 bi avuç kuru üzüm leblebi karışımı, yarım bardak süt 1
ögle Çorba, ızgara balık 4 parça, salata (turp, havuç, maydonoz)yeşillik kalmamış evde, 1 d tam buğday ekmeği oldukca guzel... 3
ara2 elma 1
aksam Çorba, ızgara balık 4 parça salata (turp, havuç, maydonoz)yeşillik kalmamış evde, 1 d tam buğday ekmeği oldukca guzel... 3
ara3 meyve yada 1 bardak süt olabilir 1
sivi tüketimi su ok, cay ok. 2
not spor var 1
Toplam Max 15 paun üzerinden Oldikca sade ama besleyici bir menu ile tam puan aldin canim... tebrikler... 15

isim pazartesi
Efsun 11
Sulisim 12
parlaksiyah 13
ndurmaz 13
leblebiseker 8
azul 0
melahat 13
cilekli_seker 10
tutaste85 14
yaagmur 10
bhtrglmz 10
tuugba 0
pakize85 11
littlegirl 12
RebelAngle 12
aybukeeslem 0
ambitious 12
aysenur2009 15

maşallah ne kadar kalabalıklaşmışız.....

ooo tam puanı kapmışım sağol ellerine sağlık koçum
dikkat etmeye çalışıyorum inşallah vericez kiloları
böyle devam edersek...

hatt şimdi elimde bir fincan kahve varr.. :26:

hemen yarisini dok.. en azindan yarim fincan ic canim.... gercekten birfaydasi yok....

Kocum ac kalmadim, gec uyandigim icin ögünleri yinede yapmak istedim yoksa öglenki acliktan degildi. Degerlendirmen icin tesekkür ederim , bugün suyumu icicem

aa evet gec yaptigina simdi dikkat etiim... tamam bol sivi bol sivi :))

sulisime katiliyorum.... Kendini herseyden soyutladiginda kirilma noktasi yakindir....

kesin birsey diyemem canim ama ara ogunlerde genellikle acikiriz ve sen ac karnina bir de kahve iciyorsun.... etkisi olabilir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…