yicez tabi .biz diyet yapmıyoruz sağlıklı besleniyoruz......hiç bir besini hayatımızdan çıkartmadık sadece miktarını azalttık..... bu bizim hayat şeklimiz olacak eğer diyet yaparsak kilo veririz ama eski alışkanlıklarımıza döndüğümüzde kiloları geri alırız.....
önemli olan kalıcı kilo verebilmek sağlık beslenerek....
sevgılı koc;
benım menumude yorumlarmısınız.
gunaydın arkadaslar buraya katılabılecegım soylendı ben dunden ıtıbaren yedıklerımı yazıyorum;
kalkınca 2kuru kayısı + 2 bsu
kahvaltım ; 8.30 da
1 adet denge lıght sandavıc ekmegı
1kk beyaz peynır+ 1 kk kasar
çerı domates
roka, maydonoz
2 adet zeytın
1 çay kasıgı sarelle
ara;
1 adet elma
yesıl cay
1 adet beypazarı kurusu
ogle;
5 yk semızotu yemegı
bı o kadar yogurt
1 dılım kepek ekmegı
çerı domates
ara;
yesıl cay
3 adet grısını yagsız cubuk
portakal
10 adet falan fıstık
aksam 19.00 da
5 yk turlu yemegı (az yaglı)
4 yk patlıcan salatası
4 çatal suzme yogurt
2 çatal ton balıgı
yaklasık 1.5 saat kardıyo
ara ;
1 bardak ayran ve maden suyu karısımı
ndurmaz
ÖGÜN YENILENLER DEGERLENDIRME PUAN
sabah 1 domates, 1 salatalık, 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 5 yeşil zeytin, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 kupa beşi bir yerde güzel bir kahvalti 3
ara1 1 elma 1
ögle 1 tabak limonlu karnabahar ve brokoli haşlaması, 3 kaşık köri soslu tavuk, 1 çilekli activia tüm besin gruplari var. ama soslardan uzak duralim !!!!!!!!! 3
ara2 cikolata tatli ile yapilan aralara puan yok !!!!!!!!!!! 0
aksam 3 kaşık köri soslu tavuk, 1 servis kaşığı kaşar peynirli patates püresi,salata tüm besin gruplari var. ama soslardan uzak duralim !!!!!!!!! 3
ara3 Meyve + cay 1
sivi tüketimi su ok, caylar ok 2
not spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden Genel olarak güzel. Ama soslar cisss yiyecek.. uzak durmaya calisalim... meyve biraz zayif kalmis... 13
Babystar ayranla maden suyunu nasil ictin kiz ?
canım çok teşekkür ederimmmbi de köri soslu derken köri baharatı aldım kendim sütle karıştırıp tavuğa döktüm o şekilde köri soslu tavuk yani..yine de zararlı mı
zaten amacimiz ac kalmak degil.. Saglikli ve duzenli beslenerek sporla destekleyerek kilo vermek ya da kilomuzu korumak....
1. Saglikli beslenelim... Kilo verecegiz diye ac kalmayalim....
2. 3 ana 3 ara ögün yapalim
3. Bol bol sivi tüketelim
4. Hareket hareket hareket....
ögünler arasinda en az 2 saat olmali... Hatta ara ögünde meyve yiyecekseniz, yemekten 30 dak. önce ya da 3 saat sonra yemelisiniz... Aksi halde meyve midede oyalanirken, asitler tarafindan söndürülür ve emilim kismina hicbirsey kalmaz...
Güne mutlaka ama mutlaka kahvalti ile baslayin....
"bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur."
aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır. Veeeeeeeeeeeeee en önemlisi tuz..... Günlük tuz ihtiyacimiz 6 gr (1 tatli kasigi) kadardir... Buna yemeklerdeki ve ekmektedi de dahil... Lütfen buna dikkat edelim....
Ana ögünler:
Sabah : Protein grubu (peynir , süt) + sebze grubu (domates + salatalik + biber ) + recel + zeytin gibi seyler icermeli...
ögle : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)
aksam : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)
ara ögünler
meyve / süt ve süt ürünleri / kuru yemis / ...
(tek tatli tek cay kabul degil....)
zaten amacimiz ac kalmak degil.. Saglikli ve duzenli beslenerek sporla destekleyerek kilo vermek ya da kilomuzu korumak....
1. Saglikli beslenelim... Kilo verecegiz diye ac kalmayalim....
2. 3 ana 3 ara ögün yapalim
3. Bol bol sivi tüketelim
4. Hareket hareket hareket....
ögünler arasinda en az 2 saat olmali... Hatta ara ögünde meyve yiyecekseniz, yemekten 30 dak. önce ya da 3 saat sonra yemelisiniz... Aksi halde meyve midede oyalanirken, asitler tarafindan söndürülür ve emilim kismina hicbirsey kalmaz...
Güne mutlaka ama mutlaka kahvalti ile baslayin....
"bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur."
aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır. Veeeeeeeeeeeeee en önemlisi tuz..... Günlük tuz ihtiyacimiz 6 gr (1 tatli kasigi) kadardir... Buna yemeklerdeki ve ekmektedi de dahil... Lütfen buna dikkat edelim....
Ana ögünler:
Sabah : Protein grubu (peynir , süt) + sebze grubu (domates + salatalik + biber ) + recel + zeytin gibi seyler icermeli...
ögle : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)
aksam : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)
ara ögünler
meyve / süt ve süt ürünleri / kuru yemis / ...
(tek tatli tek cay kabul degil....)
littlegirl
ÖGÜN YENILENLER DEGERLENDIRME PUAN
sabah aç karn.1 brdk ılık ballı limonlu su,2 bardak toplamda yarım şekerli siyah çay,1/4 kk dil peyniri,1/4 kk köy peyniri,2 yeşil zeytin,1 miktar tere,1 ince dilim pide güzel bir kahvalti 3
ara1 5i birarada çay, 2 galeta 1
ögle 3 kaşık bulgur pilavı, yarım kase yoğurt protein grubu eksik 2
ara2 eni konu tereyağlı yumurtalı peynirli ve 3 dilm beyaz ekmekli kahvaltı tarzı yedim saglikli degil, ama bos gecmemissin.. keske tereyag kullanmasaydin. Peynirin yagi yeterdi. 1
aksam 2 kaşık ıspanak yemeği, 1 kaşık yoğurt olacak cok zayif ve protein grubu eksik. 1 kasik yogurt ne ki?????? 1
ara3 belki bir elma belki bir galeta meyveyi yemekten 2 saat sonra yemege ozen.... 1
sivi tüketimi 3 b su, 2 siyah cay, 1 5i 1 yerde cay 2
not spor var 1
Toplam Max 15 paun üzerinden Canim ana ögunlerde eksikliklerin var. özelliklie de protein grubu. Baklagiller et... buna dikkat etmelisin.. 12
ben hazir sandim canim... evde yapilmissa cok da problem degil....
canım teşekkr ederim yorumun için akşm öğününü ara öğünde abarttığım için baya azalttım zaten benim eeen dayanamadığım şey taze ekmekle kahvaltı tarzı şeyler yemek ve poaçalarşu anda çay & galeta keyfi yapıorum menümü akşm yazıcam herkese kolay gelsinn öpüyorum hepinizi ve Kadınlar gününüzü kutluyorum ayrı ayrı..
çok lezzetli oluyo aslında birazda limon ilave edilirse dhaa güzel olur
3/4 ayran kalanı maden suyuyla tamamlanıp birazda limonn
ben de ayrani köpürtmek icin soda koyduklarini biliyorum... evde deneyince de guzel oluyor.... bole daha bi havali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?