50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Menü of ambitious -pazartesi...

Kalkar kalkmaz: elma sirkeli ballı su, 5 kuru erik, 1 bardak daha su
Kahvaltı:1 kuru incir,2 kuru kayısı
Ara:3 adet eti form diet bisküvi
Öğle: Salata, azıcık ton balığı, haşlanmış tavuk göğüsü
Ara: 5 fındık, 1 kuru kayısı
Akşam: yağsız bol salata, ızgara balık
Ara: 1 kase yağsız tarçınlı yoğurt

Su: 2lt civarı,
Bitki çayı: 2 kupa (1i ballı yeşil çay öbürü de zencefilli limonlu)
Spor: 30 dk. bisiklet spor öncesi 1000 mg 2 kapsül L-Carnitin
2 fincan sade filtre kahve, 1 fincan diet sütlü şekersiz cafe latte

Teşekkür ederim ambitious. Üzülmeye başlamıştım ilk günden menümü kimse yorumlamıyor diye
Öğle ya da akşam öğününden birinde olsa yeterli mi acaba et,tavuk,balık?eşim yemiyor da hergün...artık kendime göre ayarlayacağım eğer öyleyse...

Ben iki öğünde de yiyorum, sabah da lor yiyorum onun protein değeri de çok yüksek...

En azından bir öğünde mutlaka olmalı diyebilirim...

canım bende senın menunu yorumluyayım ayrıca bu sıstem daha ıyı bence kocluk cok zaman alıyor onu yapmak ıcın 1 haftanı vermelısın ben bu sıstemı daha cok sevdım

senın menune gelecek olursak kahvaltı yok zaten kuru meyve ıle kahvaltımı olur hanı peynırın ekmegın zeytının yanı kahvaltı onemlıdır kahvaltı altın degerındedır derler dıger ogunlerın guzel ama sen hıc karbonhidrat almamıssın bılerek mı yapıyorsun en azından sabah bence ekmegını ye. L carnıtın ne canım onu bılmıyorum canım ama ara ogunlerın cok guzel ogle ve aksamı az buldum tek balık salata yada tavukla doymayı basardıysan super. sporunda harıka

bende spora gıdeyım sımdı bıraz leslıe yapayım :)

ben menumu bugun yazmıyayım cunku sabah sana soledım ama kahvaltı yapamadan dısarı cıktım arkadasa gıttım ve pasta yedım :)) daha sonra cok cıss yok ama

herkese merhaba

pazartesi günü menüm
uyanınca:1b. ılıksu,2tane kuru incir,1b. ılıksu
kahvaltı:1tane çift sarılı yumurta,2dilim kızarmış denge light ekmek,1tane domates,3tane salatalık,1tane çarliston biber,maydanoz,3tane siyah zeytin,1kupa ıhlamur
ara:1b. light süt
öğlen:2tane salatalık,1tane havuç,3dilim yeşil elma(dışardaydım işim vardı ancak bunları yanıma alıp yiyebildim)
ikindi:2tane galete,1tane selanik gevreği,1kupa sade nescafe
akşam:4yemek k. taze fasulye,5yemek k. light yoğurt,5dilim portakal
ara:5-6 dilim elma

su:15bardak
spor:spor salonunda 1 saat spor

kızlaarr herkese mutlu bir hafta dilerim okulum yüzümden çok vakit bulamıyorum forumda aktif olmak için=(
benim de bugünkü menüm şöyleydi:

sabah
1 kibrit kutusu peynir
1 dilim ekmek
4 zeytin

öğle
6 kaşık nohut yemeği
1 kase çorba

akşam
kıymalı pide
ayran
1 elma

biraz abarttım sanırım

p.tesi menüm
sabah
ılık ballı sirkeli su

1.5 d tam buğday ekmeği
1kk beyaz peynir
1 zeytin
boll limonlu yeşillik
az kahvaltılık salça
1 çay kaşığı humus

ara
2 kuru kayısı
yarım incir(yarısını kızım yedi :) )

öğle
1 kase çorba
3 köfte
3 yk pilav
boll salata
yarım d tam buğday ekmeği
2 çk bal

ara
elma

akşam
3 yk barbunya yemeği
3 lahana sarma
boll salata
yarım d t.buğday ekmeği
1 çk bal
ara
1 yer elması

küçük bi kase kısır
1 ısırık kek
(akşam gezmesindeydik ikram geri çeviremedim malesef)

1 lt su
2 kupa bitki çayı

spor yokkk

Son düzenleme:

Bu sıralar çok pasta yiyorsun watercım. Kahvaltı yapmaman çok kötü olmuş, süslenmeye vakit bulursun ama :76:

dulci nerden anladın evet banyo yapıp sacımla ugrasacagım dıye vakıt gectı bızde sahılde yurumeye cıkacaktık gunes gitmesın dıye hızlıca hazrlandım arkadasa gıttım o da yenı yaptım tadına bak hemen cıkalım dedı kahvaltı yerıne pasta oldu yanı malesef fakat sabah plates ogle sahılde yuruyus 30 dakıka kadar pasta ıcın ayrıca aksam leslıe 5 mil yaptım :))

Son düzenleme:
kızlar bu hafta koc yok herkes menulerını bırbırıne yorumlayacak. ben sızınkılerıde yorumlayayım

öğle yemeği biraz gecıstırılmıs ama bence gayet super bır menu saglıklı besleyıcı sporunda var daha ne olsun :)

aslında cok abartmamıssın ara ogunler yok onlar eksık bırde kıymalı pıdeyı aksam degılde ogle yeseydın daha ıyı olurdu ee spor nerde o kıymalı pıde hala mıdede mı :) erımedı mı ?

aksama kadar guzel aksamdan sonrakı kısır ve kek ıcın adlandırabıldıgımız bır ogun yok cunku o saatde onlar mı yenır hemde 1lt su az en az 1.5 bence sporda yook ooh kısır ve kek bayram etsın. yenı gordum mısafırlıkte mecbur kalmıssın ama bence spor yapsaydın super olurdu

Boşuna mı süslü lakabını yakıştırmıştım sana, tanıyoruz artık birbirimizi Ev yapımıysa afiyet olsun, yemesen kızardım :)) Güzel bir gün olmuş

Ben haftasonu cozuttum kısmen, senin geçen haftaki mazeretinle aynı: keyfim yoktu. Şimdi de hiçbişi yiyesim yok, fiziksel olarak rahatsız olunca yiyorum, sebep hala aynı, keyfim yok. Keyfimin bile kilo dengesi var anlayacağın

kızlaarr dün girememiştim koç kim merak ediyordum yokmuş bende bu hafta mazeret bildirecektimhaftaya katılcam ben kolay gelsin hepinize

l- carnitin nerden alabiliriz ambitios...ve bisikleti 30 dk anca yapıyorum faydası olmuyor galiba..

menüm:
sirkeli limonlu su
sabah 2 dilim ekmek+1 yumurta+tereyağ+reçel+1 br bitki çayı
ara elmalı lahanalı tarçın ve cevizli karışım
ara 1 br form çy+ 5-6 küp gofret
ögle 1 kase sütlü çorba+ 2y.k.ciger+1 dilim ekmek
ara 1 br bitki çayı+ boooool gofret(bu ara çoook stresliyim ve stres yapınca yiyerek geçecegini sanıyorum ama aksine bi de yediğim için stres oluyorum.ve tabi kilo alıyooooooruuuuuuuuum)
akşam 1 tabak sucuklu makarna+ yoğurt
ara bir kaç bisküvi(form) ve 1 avuç leblebi

2lt ye yakın su
spor 100 mekik ve 20 dk yürüyüş

meraba kıslaarrrr :)) koçumuz yokmuş bu hafta hem üzüldüm hem sevindim haftaya kötü bi menüyle başladım çünkü

sabah : sabah dememe bakmayın saat 3 te yedim keyfim yoktu bütün qün

bi tost çavdr ekmeğinden
bi bardak meyve suyu

ara yok
öğlen ve ara yine yok

akşam :

yarım tbk sebze çorbası
iki kaşık pilav
iki kaşık kuru fasulye
bi kase yoğurt
iki kaşık salata domates salatalık soğan

ara yok
bi fincan çay bi çokoprens yarım albeni 5 6 tane peynirli çubuk
cısss dolu bi menü 1ltye yakın su spor yok

günaydın kızlaaar nasılsınız?? Menüleri yorumlamaya niyetlenemiyorum bile çünkü daha kendim bile bi düzen oturtamamışken ve yeni yeni katılıyorken aranıza yanlış yorumlar yapmak istemem..

Aybukeciiim, senin menünü ben yorumlayacağım aynı zamanda sorularına da yanıt vereceğim...

L-Carnitin GNC'lerden alınabilir, Solgar'ın da var, ayrıca sporcu ek besinleri satan markalarında var. Ben internetten sipariş ettim, hepsiburada.com'dan...

Bisiklete gelince aslında ilk tercih ettiğim spor değil ama spor salonundaki treadmill (yüryüş bandı) ve stepper çalışmadığı için bisiklete kaldım, ama fena olmadı... Min 30 dk. mutlaka faydası var, ama yılmayacaksın, pesetmeyeceksin, haftada en az 4 gün kardiyo yapacaksın eğer amacın kilo vermek ise...

Şimdi de menüne gelelim...

Sirkeli limonlu su süper.
Kahvaltı güzel ama ben olsam tereyağı yemezdim, reçel de yemezdim... yumurtanın sarısı yeterince yağ içeriyor, bir de tereyağı fazla olmuş bence. Reçel yerine de doğal şeker içeren balı ya da pekmezi tercih etmek daha doğru ve besleyici olurdu. Ekmeği 1 dilim yerdim, biraz da lor eklerdim kahvaltı menüme.
ilk ara harika, tarçın kan şekerini dengeliyor, elma ve lahana zaten çok faydalı. Ceviz miktarı ise 2 adedi geçmemeli. Fazlası bol yağ içerdiği için kilo yapar.
Öğle güzel, menünde protein de var karbonhidrat da. Ciğer yağda kavrulduysa iyi değil ama... Etleri yağsız ızgara ya da haşlama olarak tercih etmelisin. Bir de yanına faydalı yeşilliklerden ilave etse idin tam süper olurdu.
İkinci arada sütü görmek hoşuma gitti. Gofret de iyi, an azından günün nisbeten erken saatlerinde kaçamak yapmak geç saate göre yapmaktan iyidir. Ama boool yazmışssın. Bol değil de azıcık, tadımlık olsa idi hiç sakıncası olmazdı.
Akşam yemeğinde sucuklu makarna yerine yağsız kıymalı kepekli makarna olsa idi yoğurtla harika olurdu. Sucuğun %40'ı yağ... bir de yeşillik olmalı, illa sebze yemeği olması gerekmiyor çiğ ya da sadece suda haşlanmış olarak da tüketebiliriz sebzeleri. haşlanmış brokoli, brüksel lahanası ya da karnabahar mesela...
Son aran da güzel, leblebi miktarı 10-15 de tutulabilir.

Sporuna gelince, kardiyoyu 20 dk. değil de min. 30 dk yapmak daha iyi. Hiç yapmamaktansa 20 dk yapmak tabiki iyi ama yağ yakımı istiyorsak süreyi bişraz arttırmalıyız. 100 mekik de güzel.

Sıvı tüketimi de gayet güzel...

Son düzenleme:
günaydın kızlaaar nasılsınız?? Menüleri yorumlamaya niyetlenemiyorum bile çünkü daha kendim bile bi düzen oturtamamışken ve yeni yeni katılıyorken aranıza yanlış yorumlar yapmak istemem..

Lucki'cim öyle düşünme, hiçbirimiz uzman diyetisyen değiliz ki, sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz...

Canım, teşekkürler...
Evet dün karbonhidrat açısından fakir oldu biraz... Gerçi kuru ve taze meyveler ve yoğurt da karbonhidrat ihtiva ediyor ama, düne özel bir durumdu. Bugünki menüme karbonhidrat ilave edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…