Aybukeciiim, senin menünü ben yorumlayacağım aynı zamanda sorularına da yanıt vereceğim...
L-Carnitin GNC'lerden alınabilir, Solgar'ın da var, ayrıca sporcu ek besinleri satan markalarında var. Ben internetten sipariş ettim, hepsiburada.com'dan...
Bisiklete gelince aslında ilk tercih ettiğim spor değil ama spor salonundaki treadmill (yüryüş bandı) ve stepper çalışmadığı için bisiklete kaldım, ama fena olmadı... Min 30 dk. mutlaka faydası var, ama yılmayacaksın, pesetmeyeceksin, haftada en az 4 gün kardiyo yapacaksın eğer amacın kilo vermek ise...
Şimdi de menüne gelelim...
Sirkeli limonlu su süper.
Kahvaltı güzel ama ben olsam tereyağı yemezdim, reçel de yemezdim... yumurtanın sarısı yeterince yağ içeriyor, bir de tereyağı fazla olmuş bence. Reçel yerine de doğal şeker içeren balı ya da pekmezi tercih etmek daha doğru ve besleyici olurdu. Ekmeği 1 dilim yerdim, biraz da lor eklerdim kahvaltı menüme.
ilk ara harika, tarçın kan şekerini dengeliyor, elma ve lahana zaten çok faydalı. Ceviz miktarı ise 2 adedi geçmemeli. Fazlası bol yağ içerdiği için kilo yapar.
Öğle güzel, menünde protein de var karbonhidrat da. Ciğer yağda kavrulduysa iyi değil ama... Etleri yağsız ızgara ya da haşlama olarak tercih etmelisin. Bir de yanına faydalı yeşilliklerden ilave etse idin tam süper olurdu.
İkinci arada sütü görmek hoşuma gitti. Gofret de iyi, an azından günün nisbeten erken saatlerinde kaçamak yapmak geç saate göre yapmaktan iyidir. Ama boool yazmışssın. Bol değil de azıcık, tadımlık olsa idi hiç sakıncası olmazdı.
Akşam yemeğinde sucuklu makarna yerine yağsız kıymalı kepekli makarna olsa idi yoğurtla harika olurdu. Sucuğun %40'ı yağ... bir de yeşillik olmalı, illa sebze yemeği olması gerekmiyor çiğ ya da sadece suda haşlanmış olarak da tüketebiliriz sebzeleri. haşlanmış brokoli, brüksel lahanası ya da karnabahar mesela...
Son aran da güzel, leblebi miktarı 10-15 de tutulabilir.
Sporuna gelince, kardiyoyu 20 dk. değil de min. 30 dk yapmak daha iyi. Hiç yapmamaktansa 20 dk yapmak tabiki iyi ama yağ yakımı istiyorsak süreyi bişraz arttırmalıyız. 100 mekik de güzel.
Sıvı tüketimi de gayet güzel...
teşekkür ederim yorumun için evet biraz reçeli azaltmam lazım..yaa sadece moralimin düzelmesi için formula 7 alsam mı acaba ben hiç zayıflayamadım hatta kilo aldım:18::18: bi fikriniz var mı formula 7 hakkında.. ender saraçın olduğu için daha düzgün geldi diğerlerine göre..
ye arkadaşlar bu nasıl bir yöntemdir.nasıl yapacaz ki.yani herkes birbirinin menüsünü mü yorumlayacak.biraz zor olacak gibi sankim.ben mesela nasıl yorumlayacağımı bilemem ki.yanlış olursa bir de.
günaydın kızlar.
PAZARTESİ MENÜM:
SABAH:ılık sirkeli su,çeyrek kabaklı gözleme,bir bardak süt
ARA:yok.
ÖĞLENbaşarılı öğrencilerimi yemeğe götürmüştüm)domatesli kebap,salata,ayran.
ARA:7-8 kuru üzüm,bir kivi
AKŞAM:yoğurtlu makarna bir tabak,bol salata
ARA:bir havuç,yarım elma,yarım kivi,yarımdan fazla muz
ye arkadaşlar bu nasıl bir yöntemdir.nasıl yapacaz ki.yani herkes birbirinin menüsünü mü yorumlayacak.biraz zor olacak gibi sankim.ben mesela nasıl yorumlayacağımı bilemem ki.yanlış olursa bir de.
Arkadaşlar bende yeni üye oldum aranıza katılabilir miyim?Ocak ta diyete başladım 72 kiloydum şimdi 60 kiloyum sanırsam burdan takip etmem lazım hedefim 50 olmak yardımcı olursanız sevinirim .:) Bu arada boyum 1.63cm.
Merhabalar bende yenı uyeyım..boyun 160 ve kılom 56..kemıklerım kucuk oldugundanmıdır nedır bu 56 kg hepsı et olarak duruyor sankı vucudumda..hedefım 50 kg olmak ve bugun proteın dıyetıne basladım..sabahtan berı 2 lt su ıctım..kahvltıda 3 yumurtanın beyazını ve 1 cay ıctım ogleyın ıse 350 gr kadar haslanmıs tavuk goguz ve yarım domates yedım aksama yogurtlu brokolı var kısmet bakalım ne olacak bır hafta sonra..Az kalsin unutuyordum haftada 5 gun 20 dakika teppolu kosu 20 dakika tempolu yuruyus ve 40 dakika egzersizim de var..
Arkadaşlar bende yeni üye oldum aranıza katılabilir miyim?Ocak ta diyete başladım 72 kiloydum şimdi 60 kiloyum sanırsam burdan takip etmem lazım hedefim 50 olmak yardımcı olursanız sevinirim .:) Bu arada boyum 1.63cm.
Selam kızlar,çok durgun bu hafta burası haa..
Biliyo musunuz ben neyi fark ettim,iki gündür menü yazmıyorum ya kendimi çok özgür hissetmeme
rağmen canım hiç çikolata yemek falan istemiyo,
Yine aynı şekilde altı öğün yapmaya çalışıyorum ama psikolojik sanırım menü yazma zorunluluğu olmadığı
için çikolataya saldırmak kaçamak yapmak falan aklımdan bile geçmiyo,
Size de öyle oldu mu arkadaşlar?:97:
Selam kızlar,çok durgun bu hafta burası haa..
Biliyo musunuz ben neyi fark ettim,iki gündür menü yazmıyorum ya kendimi çok özgür hissetmeme
rağmen canım hiç çikolata yemek falan istemiyo,
Yine aynı şekilde altı öğün yapmaya çalışıyorum ama psikolojik sanırım menü yazma zorunluluğu olmadığı için çikolataya saldırmak kaçamak yapmak falan aklımdan bile geçmiyo,
Size de öyle oldu mu arkadaşlar?:97:
Merhabalar bende yenı uyeyım..boyun 160 ve kılom 56..kemıklerım kucuk oldugundanmıdır nedır bu 56 kg hepsı et olarak duruyor sankı vucudumda..hedefım 50 kg olmak ve bugun proteın dıyetıne basladım..sabahtan berı 2 lt su ıctım..kahvltıda 3 yumurtanın beyazını ve 1 cay ıctım ogleyın ıse 350 gr kadar haslanmıs tavuk goguz ve yarım domates yedım aksama yogurtlu brokolı var kısmet bakalım ne olacak bır hafta sonra..
Kizlar bu Cuma / Cumartesi kilo bildirimlerinizi bana özel mesajla yaparsaniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?