50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Anladim, seker hastalarinin kullandigi seylerden olmali. Kesinlikle sekerden cok cok iyi. Sekersiz icemiyorsan bile tatlandiriciyi da az kullanmaya gayret et olur mu ? Bircok kisi, kilolari iceceklerden aliyor. Cappuchino, Latte derken geliyor kilolar...

Yesil cay iciyor musun ? Ve günde ictigin su miktari ney ?

Öglen hic salata / yesillik /sebze yok Aksamki kek de olmamis.. aksamlari mümkün mertebe tatlilardan uzak durmaya calis, hatta ekmekten bile. Hic yeme demiyorum ama az ye, aksam aldigin karbonhidratlar sana kilo olarak dönüyor.. Sabah ve öglen doymaya bak ki aksami hafif gecirebilesin..

günaydınkızlaarrr...şimdi bu haftanın kuralları neler??detoks derken bahsettiğiniz şey sadece akşam yemeklerinde (haftada 3 gün) sadece meyve ya da haşlamış sebze yemek mi??yürüyüş ok

Kizlar aslinda kocluk iyi oluyor ama yetisememe insani üzüyor. Ambitious sagolsun gecen hafta güzelce yapti. Ama iki hafta üst üste zor olur.. Aranizda ben de yaparim diyen var ise, haftaya direkt yapsin derim.Bu hafta da bu detoks olayini uygulayalim. Meyve sebzeyi sevmeyen yoktur heralde aramizda dimi?

günaydınkızlaarrr...şimdi bu haftanın kuralları neler??detoks derken bahsettiğiniz şey sadece akşam yemeklerinde (haftada 3 gün) sadece meyve ya da haşlamış sebze yemek mi??yürüyüş ok

evet canim. mesela bu aksam uygulamak istersen, bu aksam yemek yerine sirf meyve ve /ya haslanmis sebze tüket. Tabi tercihen elma, kivi, ananas, portakal.,...
ve brokoli, karnabahar, lahana, pirasa, kereviz, havuc, salatalik, marul,....
Sebze haslamasinin suyunu corba niyetine az tuzla da icebiliriz lezzetli de oluyor..

aksam yapamam diyen öglen yapsin.. sabah biraz zor olur gibi.. ha yaninda yogurt tüketebilirsiniz ama meyveyle yerseniz asla seker ilavesi olmamali :)

Günaydın kızlar,naber?

Ben pek uğramıyorum ama ruhen yanınızdayım merak etmeyin......

evet haklısınız mıdemı usutunce ogle yıyemedım fazla bırsey..aksamkı kekın nedenıde turkıyeden brownı geldı onu yedım hasret gıderdım azıcuk

Deneyeceğim canım ben de bunu sebzeyi direkt suya atıp haşlayacak mıyız???

ruhen ha süpersin nabersin ?

Evet Efsuncum,her an yanında hissedebilirsin beni...

İyiyim napayım,kafamdakileri yazıya döktüm de her ihtimale karşı kendimi kontrol ediyorum,

Napayım ilk kez mülakata gircem de heyecan var baya...:86:

Kızlar bakın ne buldum netten...

Daha kolay yağ yakmanın yolları

1-Diyet yapmayın: Besin değeri daha yüksek olan, boş kalori içermeyen ve sizi tüm gün tok tutacak gıdalardan daha fazla yiyin. Çünkü yiyecekleri kısıtlama metabolizmanızı öldürecektir. Diyez vücudunuza “Açlıktan ölüyorum” mesajı gönderiyor. Vücudunuz da bunu metabolik oranınızı düşürerek yanıtlıyor. Ayrıca, diyetinizi sabote ettikçe kas dokusu yakmaya başlayacaksınız.

2-Daha erken yatın: Finlandiya ‘da yapılan bir araştırmada daha az uyuyanların daha fazla stres altında olduğu ve iç organlarla ilgili daha fazla yağa sahip oldukları belirlendi. Daha fazla protein tüketin: Vücudunuzun yağsız kasları yönetmesi için proteine ihtiyacınız var. Bu nedenle daha fazla yağsız protein yemeye çalışın.

3-Organik gıdaları tercih edin: Tarım ilacı bulunan gıdaların kilo vermede problem olduğunu belirten Kanadalı araştırmacılar bu zehirlerin kilo vermeyi daha zor hale getirdiğini açıkladılar. Tabi ki her zaman organik ürün bulmak kolay değil. Genelde avokado, greyfurt, muz gibi kabuğu soyulabilen gıdaların daha iyi olduğunu söyleyen uzmanlar şeftali, çilek, elma, nektarin, ıspanak, yaban mersini, kereviz, dolmalık biber, karalahana, kiraz, patates ve ithal üzüm alırken organik olmasına dikkat etmeniz gerektiğini açıkladılar. Çünkü bu gıdalarda tarım ilacı seviyesi çok yüksektir.

4-Kalkın ve ayakta durun: İşyerinizde ayakta ya da oturarak çalışmak bel çevrenizin çapı için önemli bir rol oynar. Missouri Üniversitesi 4 saat ve daha fazla süren hareketsizliğin yağ ve kolesterol metabolizmasını kontrol eden bir enzimi neredeyse durdurduğunu gösterdi. Bu enzimi aktif tutmak ve yağ yakışını artırmak için masa başı çalışıyorsanız bile en azından telefonda konuşurken ayağa kalkın.

5-Soğuk su için: Alman araştırmacılar, günde 6 bardak soğuk su içmenin metabolizmayı hızlandırdığını tespit ettiler. Bu artış vücudunuzun suyun sıcaklığını vücut sıcaklığına yükseltmeye çalışmasından kaynaklanıyor.

6-Acı yiyin: Bibere acı tadını veren kapsaisin isimli bileşen metabolizmanızı da harekete geçiriyor. Bir yemek kaşığı doğranmış kırmızı ya da yeşil biber yemek sempatik sinir sistemini destekliyor. Acı biberi doğrayıp yemeklerinize veya pizzalara ekleyebilirsiniz.

7-Kahvaltıyı aksatmayın: Sabahları kahvaltı yaparsanız metabolizmanız hızlanacaktır. Ayrıca kahvaltı yapınca diğer öğünlerde daha az yemek yersiniz.

8-Kahve ya da çay için: Kafein merkezi sinir sistemi uyaranıdır. Bu nedenle, günlük tüketeceğiniz kafein metabolizmanızı yüzde 5-8 hızlandırır ve yaklaşık 98-174 kalori yakmanızı sağlar. Bir Japon araştırmasına göre, bir fincan demlenmiş çay metabolizmanızı yüzde 12 oranında canlandırır. Araştırmacılar çayın içindeki katesin isimli antioksidanların metabolizmanıza destek sağladığına inanıyorlar.

9-Yağlarla lifle savaşın: Araştırmalar biraz lifin yağ yakışını yüzde 30 kadar artırdığını gösteriyor. Çalışmalar daha fazla lif tüketenlerin uzun sürede daha az kilo aldığını gösterdi. Günde 25 gram lif tüketmeyin hedefleyin. Bu miktar yaklaşık 3 porsiyon meyve ile 3 porsiyon sebzede bulunuyor.

10-Demir açısından zengin gıdalar yiyin: Demir, yağ yakmak için kaslarınıza oksijen taşımada gereklidir. Demir depolarınızı yeniden doldurmadıkça enerjiniz düşük olacak ve metabolizmanızda çöküş olacaktır. Yağsız et, fasulye, güçlendirilmiş tahıllar ve ıspanak mükemmel demir kaynağıdır.

11-Daha fazla D vitamini alın: Bu vitamin kas dokusunun korunması için zorunludur. Tavsiye edilen D vitamini miktarının (400 IU) yaklaşık yüzde 90’ını 100 gramlık somon balığı ile karşılayabilirsiniz. Diğer gıda kaynakları ise güçlendirilmiş süt ve tahıl, yumurta ve ton balığıdır.

12-Süt için: Birçok kadında yaygın olan kalsiyum eksikliği metabolizmanızı yavaşlatabilir. Araştırmalar yağsız süt ve az yağlı yoğurt gibi süt ürünler aracılığıyla kalsiyum tüketmek yağ emilimini diğer yiyeceklere oranla daha fazla azaltacaktır.

13-Karpuz yiyin: Journal Nutrition isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre, karpuzda bol miktarda bulunan aminoasit arjinin kilo kaybını destekler. Diğer arjinin kaynakları ise deniz ürünleri, kabuklu kuruyemişler ve çekirdeklerdir.

14-Susuz kalmayın: Metabolizmanız da dahil vücudunuzun kimyasal reaksiyonlarının hepsi suya bağlıdır. Utah Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre susuz kalırsanız yüzde 2 daha az kalori yakarsınız. Bu nedenle susuz kalmamak için günde en az 8-12 bardak (225 ml) su için.

Bunların yanında bir de az da olsa spor yaparsak ben sağlıklı ve dengeli bi şekilde kilo verip sonra da

kilomuzu koruyacağımızı düşünüyorum...

Son düzenleme:
evet canım aynen oyleydı.bende yapıyorum evde brownı ama namussuz onun kadar guzel olmuyor..

anliyorum :)

Deneyeceğim canım ben de bunu sebzeyi direkt suya atıp haşlayacak mıyız???

Evet canim. buharla da yapabilirsin ama ben direkt hasliyorum. genellikle corbasini icmek istiyorsam icine azcik kereviz, biraz maydonoz, pirasa, bol havuc en son da brokoli katiyorum..

Sonra sebzeleri ayiklayabilirsin, ben genellikle havuclari icine kücük kestigim icin corbayla yiyorum onlari kerevizi kocaman birakiyorum cünkü suya tat veriyor ama öyle yemesini pek sevmiyorum, bi brokoliyi cikaririm yoksa sarariyor suda..

Evet Efsuncum,her an yanında hissedebilirsin beni...
İyiyim napayım,kafamdakileri yazıya döktüm de her ihtimale karşı kendimi kontrol ediyorum,

Napayım ilk kez mülakata gircem de heyecan var baya...:86:

Tamam canim :)

Heyecan sarmis, az kaldi dimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…