50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Kalori Hesabı Nasıl Yapılır? Kaç Kalori Almalıyım?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kilo vermek isteyenler için basit bir kalori hesabı öneriyor. Gün içinde alınması gereken kalori miktarını (enerji kazanımı) şu basit formülle hesaplayabilirsiniz:

Alınacak kalori: sağlıklı kilo x 2 x 10

Alınması gerken kalori miktarı, sağlıklı kilonuzu 2 ile çarpıp, sonra 10 ile çarparak bulabilirsiniz.

Örneğin sağlıklı kilosu 75 kilo olan bir kişinin

75 x 2 x 10 = 1500 kalori (bir günde alınması gerken kalori miktarı)

Alınması gereken kalori miktarını belirledikten sonra, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu “500 kalorilik negatif kalori bilânçosu” yöntemi ile sağlıklı zayıflayabilirsiniz.

Hocamız, alınması gereken kalori miktarınızdan günde 200-300 kalori kısıtlaması yapmayı öneriyor. Sağlıklı ve fonksiyonel bir vücut için alınması gereken miktardan birazcık kısmalısınız.(sağlıkılı kilodan kasıt ideal kilo )

kızlar sporumuda yaptım ama 15 dkkda kaldım çünkü mekik çekerken ağrım oldu bırakmak zorunda kaldım

merhaba kızlar... ben de 52 kilodan 57.5 a çıktım 6 ay içinde ( boyum 1.63 walk at home callenitics ev egzersizlerine başladım ama bilmiyorum işe yarıcak mı (5:

bende tenisi bıraktım sadece kısa mesafeli yürüyüşler ileyim canım seninle beraber mekiğe mi başlasam ne acaba bende

bende tenisi bıraktım sadece kısa mesafeli yürüyüşler ileyim canım seninle beraber mekiğe mi başlasam ne acaba bende

vallaha süper olur canım diyorumya ben ilk defa yaptığım için daha çok hamım heryerim ağrıyo ama yılmak yok ağrılarım azaldıkça daha çok spor ama birden yüklenemiyorum işte

teniste ilk günümde acayip yüklendim 1 buçuk saat topu topu diye kızdım hatta hemen bitti diye acısı 4 gün sürdü bedenimde sonra anladım bir bildikleri varmış tamam canım mekikte zorlanmam hiç zaten takarım kulaklığı çekerim mekiği tavsiye ederim çok zevkli oluyor müzikle spor birde kalça için hareketler var onları da yaparım yarım saat sürer en fazla sanırım başladım kız ahanda beraber spor yapıyoz artık :81:

tamm canım anlastık bu arada profiline bakmadım ama nerede oturuyosun

ben sana bayaaa bir uzağım canım mersindeyim ben sende ankaradaymışsın baktım ben profile şimdi :) sanırım sen bebekten dolayı bu saatlerde yapıyorsun sporu bende dersler falan bu saate bitiyor okul falan bende bu saatlerde yaparım artık kaç mekik çekiyon sen bu arada canım günde 50 mekik çekeyim diye düşündüm ama çok gibide sanki sence?

evet canım benim 1,5 yasında oğlum var onunla hiç bişey yapamıyorum o yüzden onu yatırınca yapabiliyorum vallaha canım ben bugün 20 mekik çekebildim diyoırumya çok ağrım oldu o yüzden bıraktım ama ne kadar çeksekki?bu arada ne okuyosun sen yaş kaç canım ay dur bide ben senin profiline bakayım

canım sen 2 günde bir 5'er 5'er artır fazla yüklenme sonra ağrı yapar ben alışkın olduğum için beni zorlamaz arada çekiyorum çünkü evde dans etmekten falan spor yapmadığım dönem yok diyebilirim edebiyat okuyorum canım ben bu arada benim için öp oğlunu ben çok seviyorum yaaa çocukları çıldırıyorum gördüğüm yerde nerdeyse 2. sınf bitiyor bu sene çok çabul geçiyor ya zaman daha dün ilk okula gidiyordum ben yaa

tamam canım öperim ya bişey sorucam profilinde istanbul yazıyo ama mersindeyim demişsin nasıl oluyo?

onu düzelteyim dur ilk kayıtta istanbul olarak işaretlemiştim unutmuşum... istanbul sevdası var bende fazlasıyla ondan işaretlemiştim bi de isimde değiştirdim ilk tam isim vermiştim sonra değişene kadar bazı bilgileri değiştirdim bu da onlar arasındaydı

ismin neki canım ?

memnun oldum canım ben her gün giriyorum zaten sayfaya bundan sonra günlük menüde yazacağım sayfada spor da da senle devam ederim sanırım fıstık olurum sende aynı şekilde yaşasın zayıflama kardeşliği o vakit (ilginç bir tanımlama tamlama yaptım sanki )

olsun canım ben 9 gibi yapabiliyorum sporu çağan o saatte uyuyo çünkü tamam sen menünü yaz bizde kopya çekelim

tamam canım ben yazın 8 kilo vermiştim mesela keşke tekrar almasaydım aaahhh neyse artık o zaman akşam yemeklerinde 6-8 yemek kaşığı o gün ne pişmişse ondan yiyiordum bir dilim ekmek elma sirkesi hiç spor yapmadım ve ona rağmen bu kadar vermiştim öğlenleri de gene çorba ve bol salata yada onun yerine sulu yemek varsa gene 6-8 yemek kaşığı kadar pilavlardan en fazla 5 yemek kaşığı yedim kahvaltı da da maşallahı olan kahvaltiları bıraktım o zaman yavaş vermiştim çünkü spor yapmıyorudm ve sürekli evdeydim 2.5- 3 ay gibi bir sürede 8 kilo vermiştim ama eğer bir dönem gece yemek yeme alışkanlığım olmasa almazdım tekrardan şimdi daha hızlı veriyorum yaza göre ama yaza göre de çok yiyorum o yüzden denge de kalmıyor verdiklerim maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…