bende yazıcam artık buraya diyet yapamıyorum belki yazamın faydası olur.i sabah kahvaltıdan önce 2 bardak su kahvaltıda 3 galeta 2 bardak çay 2 kaşık bal ara öğün 2 tane bisküvi 1 bardak papatya çayı öğlen kavun 1 kepçe yemek 1 dilim ekmek ara 1 salkım üzüm. öğlen leslie yaptım 25 dk.birazdan da callanitics yapcam bakalım.artık zayıflamak istiyorum
ben pek düzenli giremiyorum ama bazen az bazen çok buralara bakmaya çalışıyorum her gün. öyle arada selam vermek, sizi motive etmek istiyo canım :124:
verdiğim kilolarda forumu ve özellikle bu grubu okumamın çok etkisi oldu, insan kendine benzeyen ve birbirine yardım edenleri gördükçe daha umutlu oluyor. buraları okudukça ve kilo verdikçe daha bi ısındım size. sevgi paylaştıkça çoğalır demişler :13: ben de paylaşıyım dedim.
sakın pes etmeyinn kızlarr! bir gün fazla kaçırınca emin olun bütün emekler boşa filan gitmiyor, önemli olan fazla kaçırdığınız günden sonraki gün ne yaptığınız. sonraki gün dikkat edip sporla filan da telafi etmeye çalışırsanız hiçbişeycik olmuyoramaan bugün çok yedim bitti mahvoldu her şey diyip kendinizi üzmeyin, sonra insan diyete devam edecek motivasyonu bulamıyor. ben ilk başlarda öyle yapıyodum böyle bi panik havasında filan :18: baktım böyle yaptıkça daha çok yiyesim geliyo sinirim bozuluyo. ben de sakinleştirdim kendimi. insanlık hali arada çok kaçırdığım oluyo ama napıyorum bi öğünde çok kaçırdıysam diğer öğünlerde kısıyorum, daha çok spor yapıyorum. ee diyelim bunlar da olmadı bütün gün bir fiyaskoydu tamam diyorum yarın daha dikkatli olucam, ve sonraki gün abartmıyorum yemeyi. önceden hani arada fazla kaçırdım ya hemen kilo alıcam ya da en azından o hafta veremiycem sanıyodum. ama tartılar hiç de öyle söylemedi önemli olan vazgeçmemekmiş ben bunu öğrendim kilo verme yolculuğumda fıstıklar. herkese iyi gecelerr. umarım bir parça da olsa umut verebilmişimdir size
hem leslie hem callanetics yaparsan çok yüklenmiş olursun bence tek callanetics yeterlidir ben öyle yapıyorum
sence hangisi daha etkili callanetics mi yapayım artık kilo vermeliyim
benim genelde yediklerim şöyle kızlar. Tecrübeli olanlar değerlendirebilirse sevinrimmm :)
sabahları kalkınca ılık suya limon ve elma sirkesi damlatıyorum bazen için kabuk tarçın koyup bekletip içiyorum. bütün gün en az 2 lt su içiyorum.ve haftada en az 4gün spor yapıyorum. (yürüyüş,hava soğuksa pilates)
kahvaltıda :
domates salata, 1 veya 2 dilim kepek ekmeği.
Kepek yoksa normal ekmeği kızartıp yiyorum. light peynir. Kibrit kutusu kadar:)
haftada 3-4gün haşlanmış yumurta. şekersiz çay
2saat sonra falan 1 meyve 4-5 badem.bazen çay ile beraber 4tane yulaflı bisküvi .(bazen 5 oluyor:) )
Öğlen
çorba ve tavuk (göğüs) 1 dilim kepek ekmeği.
evde yemek olmadığında beyaz peynirli tost ve çorba .
2 saat sonra yine 1 meyve 4-5 badem.bazen çay ile beraber 4tane yulaflı bisküvi ya da kepekli beyaz peynirli tost ve domates salata.
öğlen yemeğini yemem 14.30 gibi oluyor dışarda olluyorum genelde çünkü. oyüden eğer 2.arada tost yediysem akşam yemek yemiyorum. bazen sadece çorba içiyorum.
genelde böyle. akşamları çay içierken kendimi tutamıyorum amabirkaç bisküvi ya da birparça çikolta yiyorum
kilo veremedim sanki 1,5aydır. ama bırakmıyorum yine de:) 50 olmam lazımm. kilomda değişiklik olmasa da bacaklarım falan toplandı .
bu arada boyum 164, kilom geçen çarşamba 59.2 çıkmıştım. ama sabah pek bişy yememiştim. öğleden sonra tartıldım.
Dün akşam 58.6 çıktım
tam kilomu bulamadım bi türlü :)
nekadar sürede verdin peki ?? bende bir türlü veremiyorumama bigün bozduysam ertesi gün devam ettim yine. ne tür spor yaptın yürüyüş,plates vs.. ?
her gün her gün mc donalds ve burger kingde yemeyi bırakınca, yavaşça da olsa başka bir diyete gerek olmadan 59dan 57ye düştümsonra düzenli bir diyete 3 eylülde başladım canım. bir buçuk ay oldu yani. bir buçuk ayda da 57den 50ye indim.aslında daha hızlı vermek isterdim ama yememden çok kısamadığım için böyle oldu. her hafta 1 kilo civarı verdim.
her gün yürüyüş yapıyorum baya ben. daha doğrusu okul çıkışı geziyoruz bol bol. bazen 4 saat bazen 1 saat de olsa. günde ortalama 2 saat kadar yürümüş oluyorum. haftada 3-4 gün akşamları bacaklara ve karına yönelik hareketler yapıyorum,süresi çok fazla değil dakika tutmuyorum o yüzden. mesela ilkinde 15 tane, 3. yapışımda 20, daha alışınca 30 yaptım, canım yanmaya başlayınca az daha devam ediyorum sonra bırakıyorum.
bunların dışında günlük hayattaki tarzımı değiştirdim. dik duruyorum, karnımı içeri çekiyorum yürürken filan. 4. katta oturuyoruz biz, son haftalarda nadiren asansör kullanıyorum. metro duraklarında, alışverişte filan yürüyen merdiven yerine normalini tercih ediyorum. bu tür küçük şeyleri pek önemsemiyoruz ama alışkanlık haline gelince baya faydası oluyor. farketmeden daha hızlı bir metabolizman oluyor, sonuçta verdikten sonra tekrar almamak için de buna ihtiyacımız olucak
çok iyi vermişsin ya. ben hep kilom o kadar çok fazla değil o yüzden yavaş veriyorum. normal diyordum kendimi kandırmışım :) ama kısa sürede sağlıklı veriliomuş. sende gördüm bunu . Boyun peki kaçtı cnm? yanlış anlama yaklaşık aynı değerlerdemiyiz diye soruyorum
benim boyum kısa ya 158imsen 164müşsün o boya göre cidden kilon fazla değil canım. yavaş vermen normal. başlarda daha hızlıydı ama benim de artık daha yavaş. her hafta aynı oranda vermedim ilk hafta 2 kilo verdim mesela, sonra giderek azaldı. başta o kadar yürüyüş yapmıyodum, gittikçe arttırdım.bazen bir haftada yarım kiloyu zor verdiğim de oldu. sonuçta diyet yaptıkça metabolizma yavaşlıyo, kiloları korumaya çalışıyo. ben de onu şaşırtıp hızlandırmak için, mesela bir gün çok uzun bir yürüyüş yaptım.pikniğe gittik dere tepe gezdim, her zaman yediğimden farklı çeşitli şeyler yedim filan.
aramızda şöyle bir benzerlik buldum amabenim kilom 47 seninki de 50 gibi olunca, beden-kütle endekslerimiz 19 yani aynı olucak hedeflerimiz bir nevi aynı aslında inşallah o kiloları görürüz ikimiz de canım. pes etme öyle yavaş vermeler olur herkese. daha değişik sporlar yap, spor yapmadığın zamanlarda da olabildiğince çok hareket et. zaten çok fazlan yok yavaş yavaş da olsa verirsin merak etme. aceleye ne gerek var dimi? hiç kilo vermesen bile daha sıkı ve fit görünürsün, sağlığına faydası da yanına kar kalır böyle düşün.
menünü yazınca hatan varsa biz de söyleriz farketmeni sağlarız, ama 80lerden düşmüşsün büyük olasılıkla kilo vermen durmuştur bi şok diyet uygulayıp tekrar normal yediklerine dönersen yararı olur diye düşünüyorum arada öyle hareketlendirmek gerekiyomuş. Araya almak ne demek canım hoşgeldin :)
ay inşallah cnm yaa. çok acelem yok ocağa kadar veririm heralde. ayda 3 kilo versemm süper.. önümüzdeki hafta salı günü bakıcam kiloma. bakalım fark var mı :) yüzmeyi düşünüyorum.. uygun bi havuz bulursamm. hem göbek eritmeye çok faydalı diye duymuştumm .
verirsin verirsin merak etme. yüzmeyi ben de bayadır düşünüyorum, çok faydalı bence de kesinlikle. en çok kalori yaktıran sporlardan biriymiş. havuz bakıcam ben de ama havalar çok soğudu diye biraz hevesim kaçtı.:18: ikide bir hasta oluyorum da. gene unutmazsam bu hafta bi bakıcam umarım.
ay nedendir bilmiyorum bir üşengeçlik geldi bana sabahları kalktığımda nivea body dinamik sabahlar yapıyordum 2gündür içimden hiç bişey gelmiyor yapmıyorum.Ama akşam telafi olsun diye belimi çeviriyorum sopa yardımıylabenim kendime gelmem lazım !!
ay nedendir bilmiyorum bir üşengeçlik geldi bana sabahları kalktığımda nivea body dinamik sabahlar yapıyordum 2gündür içimden hiç bişey gelmiyor yapmıyorum.Ama akşam telafi olsun diye belimi çeviriyorum sopa yardımıylabenim kendime gelmem lazım !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?