50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

akşam kayınvaldemde 2 tabak yogurtlu salcalı mantı yedım şişdim ama supredı yaa..kacırdım yıne malesef.
bu sabah sımıt az bışey yedım,3dılım salatalık,1kaşık labne,2bardak cay elmalı tart yedım,
bu gun akşama yemek ıstemıyorum pazara falanda gıdıcem..
bakalım hayırlısı kıl
o aldıgımı hıss edıyorum yaa

Kızlar bende buraya takılıyordum sonra kpssye hazırlanıyorum diye bıraktım rejimi mağlum ders çalışırken sıkıntıdan kendimi yemeğe verdim 57 kilo idim 56ya düşmüştüm geçen akşam aynaya bakarken yüzümde bir tombiklik hissettim Anneme dedim çok almışım ben dedim kaç kilo aldın dedi bilmiyorum hiç tartılmıyorum ki dedim. Git bi tartıl merak ettim ben dedi. Bende merak ettim o sorunca korka korka tartıya çıktım üstelik yemek yiyip bir sürü de çay içmiştim fazla çıkacağımı bilerek tartıldım ve hayatımda ilk defa 60 kg'ı gösteriyordu tartı moralim bozuldu boyum 1.57 ve ilk defa bu kiloyu gördüm eskiden hep 50 kg idim ve kilom hiç değişmezdi çünkü aşırı dikkat ederdim bir gün fazla kaçırsam ertesi gün az yerdim. Her zaman yemek yemeyi çok seven bir insan oldum. İşte elmalı kurabiyeler tartlar, kıymalı börekler, yağda kızarmış sigara börekleri, yaş pastalar,çikolatalar, kolalar,cipsler .... Umarım canınız istememiştir ben saydıkça sonra 55 kiloları görünce ona da alıştım insan kilo aldıkça alışıyor onu farkettim. Eskiden 50 kg olduğum zamanlar 51 görünce aşırı moralim bozulur hemen diyete başlardım. Hatta 50 kg iken bile kendimi şişman bulur keşke 48 falan olsam derdim.Sonra 55e kadar çıkınca alıştım 56 yı görünce moralim bozulur oldu sonra 57 olunca ona da alıştım. Böyle alışa alışa kilolar 60ı buldu yani. Bir de her gören ooo sen çok kilo almışsın diyor ya sinir oluyorum o zaman Sinir olmayan var mıdır ki :))
Dün biraz az yedim şişkinlikte vardı, su içmiyordum hiç dün bolca içtim. Bugün sabah tartıldım aç karnına 57.9 kilo geldim. Biz ona 58 diyelim.
Eskiden pilates de yapıyordum ama sınava kadar erteledim onu. Aslında vakit ayırsam çok iyi olacak stres de attırıyor spor yapmak ama kendimi çalışmıyorum diye suçlu hissediyorum sonra. Ona da sınavdan sonra 1,5 ay sonra yani başlayacağım. Hemde 1,5 ayda 6 kilo verirsem zayıf olup da kas yaparsam daha iyi görünür diye düşünüyorum.
Şu anki durumum ve hedefim de şöyle
[TABLE="class: grid, width: 800, align: left"]
[TR]
[TD]Tarih
[/TD]
[TD]Boy
[/TD]
[TD]Kilo
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23.05.2012
[/TD]
[TD]1.57 cm
[/TD]
[TD]57.9 kg
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hedef Tarihi:
01.08.2012
[/TD]
[TD]1.57 cm
[/TD]
[TD]Hedef Kilo:
49 kg
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Kendime bira kaç kural getirdim onları uygulayarak zayıflamaya çalışacağım, belki sizde denemek istersiniz diye yazayım dedim:
1) 6dan sonra kesinlikle bir şey yemek yasak şekersiz içecekler serbest
2)Sabah doyana kadar abartmamak koşuluyla her şey serbest. 5 dilim ekmeği geçmek yasak ama benim bir dilimden kastım da ekmekçiler ekmeği incecik kesiyor ya hani o şekilde
3)Öğlen en fazla bir dilim ekmek bazı yemekleri ben ekmeksiz yiyemiyorum mesela çorba varsa ya da tavuk var diyelim yanında pilav yoksa ekmeksiz yiyemiyorum.
Bir de öğlen yemeğinde 2 çeşit yemek varsa ikisinden de 2şer kaşık alarak 4 kaşık yemek olarak belirledim.
4) Abur cubur dışında her şey serbest, işte cips, kola, meyve suyu, hazır gıdalar hamur işi, çikolata falan yasak
ama canım çok isterse diye aklıma geldi o yüzden çok çok istersem haftada bir kere olmak koşuluyla cips dahil olmamak üzere serbest bırakmaya karar verdim.
Mesela haftada bir kerelik akşam olmamak kaydıyla erken saatlerde bir tane çikolata serbest. Ama çikolata yediğim hafta bir bardak kola ya da meyve suyu içmek yasak. Sadece bir şey serbest olacak. Canım istemezse hiç yiyip içmem daha iyi olur tabi, ama diyet insanı bir süre sonra sıkabiliyor sürekli her şeye yasak getirince canıma tak etti diyip birden yiyeceklere saldırıp diyeti bozabiliyorsun onu yapmamak için arada ufak kaçamaklara izin verdim kendime
5)Bir de en az akşam yemeği olacak iki kaşık o gün evde ne yemeği varsa ondan yicem. Ya da yemek yerine ufak bir kase yoğurt ya da bir bardak süt de içebilirim, yemek yerine. O gün de kafama göre karar veririm.

Bugün güzel de bir kahvaltı yaptım. ama öğlen ve akşam çok az yiyeceğim büyük ihtimalle bir kaç gün midem küçülene kadar aç kalacağım ama olsun alışırım sonra. Herkese kolay gelsin inşallah beraber istediğimiz kilolara kavuşuruz burda :)))

5 dilim ekmekte olsa ki muhtemelen kepek yada çavdardır yınede çok fazla özellkle diyetin ilk haftaları kaçamak yok eğer gerçekden zayıflamaya karar vermişseniz.genel olarak kahvaltıda alınmalı ne istiyorsak ama abartıya kaçmadan mesela ben pilav yada makarna yiceksem kesnlikle öğlende yerim oda 2 yk geçmez.5 dilim incede olsa ekmek konusunu bidaha düşünün bence.bir en fazla 2 dilim olmalı öğünlerde

Uyarın için teşekkür ederim.
evet doğru ama diyete yeni başladığım için dayanamıyorum zor oluyor ilk zamanlarda o yüzden ekmeği biraz fazla tuttum. Bir de ekmek tok tuttuğu için uzun süre acıkmıyorum. Ama yarın denerim 2 dilimle idare etmeyi. Başlarda biraz zorlansam da alışırım sanırım.

Ben bu öğlen 1 kase yoğurt ve 1 elma yedim.
Malum sabah 1,5 simit yiyince insan pek acıkmıyor
Akşamda hafif bişiler yersem bugün için pek fena sayılmaz.
zaten 19 -20 arası 1 saat pilates kursu var.

Kzılar sizce spordan önce mi yiyeyim akşam yemeğini sonramı ?

merhaba kızlarrrrr bende bu sabah komşuma gittim kahvaltıya oda diyette oldugu için kahvaltımız iyiydi kaçamak yok yanı yarım domates 1 salata peynir k.t kadar 1 zeydin 5 dilim sucuk 1 kücük dilim kepek ekmegi. şimdilik bukadar :)

bence pilates öncesi ye ama fazla kaçırma spor yaparken rahatsız olabilirsin. Pilateste karnı içe çektiğin için çok yiyince ben rahatsızlanıyorum. Önce ye dememin sebebi pilatesle yediklerini yakarsın diye dedim ama pilatesten sonra acıkabilirsin de o zaman dayanman lazım önce yersen.

Bugün ilk gün. Yemeğimi yiyip gideyim seninde dediğin gibi. Sıkıntı olursa bi sonrakinde spordan sonra yerim artık :) zaten ilk gün olduğu için pek zorlamıyolarmış. Nefes egzersizleri ve bi kaç basit hareket gösteriyolarmış.

öğlen
6 kasık kabak yemegı
1 kase nesfitli yogurt

ayrıca sabah yaptığım karışımım 2 litre sudan yapmıştım bitti

3 set te bacak hareketi yaptım saga sola acarak

o kadar yoruldum ki evde iş yapmaktan saatlerce hiç oturmadım belim koptu..
adetimde yaklaşıyo ondan sanırım iştahım açık biraz bugün zor doyuyorum
kahvaltı:2,5 kızarmış buğday ekmeği
1 dilim az yağlı beyaz peynir
yarım yumurta
domates,salatalık
ara:tek şekerli kahve
3 kuru kayısı
öğle:5 kaşık pilav
2 köfte büyüklüğünde yağsız tavuk eti
2 kaşık yoğurt
veeeeee
3 parça çikolata....
tamm 1100 kalori şimdiden..
6 gibi 1 kase çorba içsem bile 1380 kalori oluyo

bende saat 3 kibi komşumla kısır yaptık yedik 1 kase 1 bardak ta cola.
akşam da 1 kase corba içerim bencede bugün yediklerim yetecek ve artacak bile.

beni de aranıza alıverinn. 51 kiloyum ama boyum kısa okulum da bitti kilo vermem lazım malum yaz geldi. bugün yemeğin dibine vurdum gerçi maalesef sabah domates salatalık 1.5 dilim ekmek biraz peynir yemiştim. arada baharatlı çubuk kraker yerdim. akşam 4 buçuk gibi her şeyi mahvettim. bir tane lays, adana döner yedim 2 tane şu süpermarketlerde satılan paketli olanlardan. 2 bardak da meyve suyu içtim. allah'ım ben ne yapmışımmm ? şimdi akşam sadece 1 meyve yemeyi düşünüyorum bakalım artık. yarın da koşmaya başlayacağım.

beni de aranıza alıverinn. 51 kiloyum ama boyum kısa okulum da bitti kilo vermem lazım malum yaz geldi. bugün yemeğin dibine vurdum gerçi maalesef sabah domates salatalık 1.5 dilim ekmek biraz peynir yemiştim. arada baharatlı çubuk kraker yerdim. akşam 4 buçuk gibi her şeyi mahvettim. bir tane lays, adana döner yedim 2 tane şu süpermarketlerde satılan paketli olanlardan. 2 bardak da meyve suyu içtim. allah'ım ben ne yapmışımmm ? şimdi akşam sadece 1 meyve yemeyi düşünüyorum bakalım artık. yarın da koşmaya başlayacağım.

merhabalar kızlar..
canım günde 2 dilim ekmek çok az ki pek mümkün de değil açıkcası şöyleki diyetisyene gittiğimde 4 dilim ekmek vermişti neticede biz bu tahılı sadece ekmek olarak tüketmiyoruz 4 dilim ekmek = 1 simit mesela yada 2 yamek kaşığı pilav makarna = 1 dilim ekmek veya kuru baklagiller,mısır,patates aynı şekilde hatta 1 kase çorba = 1 dilim ekmek 3-4 yemek kaşığı nesfit = 1dilim ekmek buna göre düşündüğünde 4 ekmek hakkın hiç çok değil ki zaten 1 dilim kepek ekmeği ortalama 70 kalori falan hele uno falan yiyorsan 40 kaloriye kadar düşüyor 4 dilimden hiç bişey olmaz

bugünkü menüm
sabah : 2 yemek kaşığı nesfit,yağsız sütle ve 1 hurma
öğlen : 1 tahıllı simit , 1 kk beyaz peynir
ara : 1 hurma , yarım yeşil elme
akşamda ekmeksiz balık ve salata yicem inşallah ...

sende cok az yemiyormusun senin yedigini ben yesem aclıktan ölürüm herhalde :)

evet özellikle kahvaltı çok az..
bi de ana öğünlerde çok az yersen mutlaka araları kaçırmamak lazım..
düşük klaorili diyetler yaptıktan sonra 1-2 hafta sonra azcık bile arttırsan yediğini daha kilo veremiyosun..

Ben bir ara ayda 1 kilo vererek 5ayda 5 kilo vermiştim. Nasıl derseniz? Her şey serbestti boğazıma sahip olamadığım için böyle bir yöntem bulmuştum kendime
Günde 40 dk pilates yapıyordum. Her şey serbestti ama sınır koyarak. Çikolata yiyordum her gün ama bir tane çikolatanın 4te birini hepsini değil, o gün baklava yiyeceksem bir taneye izin vardı. Yemeği de küçük çorba kaseleri oluyor ya en küçüğünden düşünün o kadar yiyordum. Bazen ekmek arası yediğim de oluyordu çeyrek ekmeğe. Bir de 2 ana öğün yiyordum. 5 tane de ara öğün yapıyordum o ara öğünlerde de birer hurma yiyordum bende kansızlık sorunu olduğu için böyle yapıyordum. Gerçekten çok yavaş zayıflamıştım ama uzun sürede korumuştum kilomu. Hızlı verilen kilo çabuk alınıyor yavaş verilen de kolay kolay alınmıyor onu farketmiştim. Ama insan sabırsız oluyor dayanamıyor hemen gitsin istiyor kiloları :))

Bugün yediklerimi de yazayım. SAbah tıka basa doyurdum karnımı :)) Peynirler zeytinler haşlama yumurta maydonoz nane dere otu yedim yanına 5 dilim ekmek :)) Çok güzeldi :))
Öğlen haşlama iki küçük beyaz tavuk eti yağsız tuzsuz, yanına da küçük çorba kasesi salata yedim sonra yemedim bir şey unuttum acıkmadım da çay falan içtim ama bir sürü. 6dan sonra da bir şey yemeyeceğim diye kendime söz verdim saat altıyı geçti artık yiyemem ama acıkmadım da fazla aslında. Ama saat 8-9 olunca midem guruldayacak biliyorum geç saatte yiyordum sürekli çünkü bünyem alıştığı için ama inat edip yemeyeceğim. Midem küçülene kadar idare etcem.

o kadarda az değil kızlar ya bir simit 4 dilim ekmek demek diyoruum
akşamda yarım dilim ekmek yedim ve 1 ufak parça çikolataa
cuma tartı günüm bakalım allahım nolur 40lıları görebileyim artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…