50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ohh cok sukur aksam tekrardan tartıldım 58.500 cıktım hatta gelişme var diyebilirim 200 gr kadar:) 59.300 cıkmıştım sabah moralım altust olmuştu.
aslında bende tuvalete cıkma sorunu var ve karnım cok şişiyor bıtkı cayları içmeme ragmen sıvı agırlıklı beslenmeme ragmen düzelmiyor. hatta doktora söledım kabızlık oldugunu. oda bana su içmemı ve sebze meyve yememi söyledı ben zaten normalde hiç su içmem yaz kıs aynıdır. mıllet yazın sussuzluktan yakınır benım aklıma su bile gelmez. suan gunde 8-9 bardak su içiyorum bu benım için bir mucıze. ben su içtiğimde kendımı cok kötü ve dengesız hissedıyorum. dengem bozuluyormuş gibi oluyor. kafam cok agırlaşıyor mıdem bulanıyor neden ama bılmıyorum böyle sorunlarım oluyor böyle olmasına ragmn gunde 8-9 bardak su içiyorum. yememe içmemede dıkkat edıyorum sıvı agırlıklı beslenıyorum ama kabızlık sorunum bıtmıyor. sabahda o yuzden sanırım kilom fazla cıktı. kızlar bu durumda ne yapabılırım?

zence siyah çay tüketiyo musun? Ben siyah çayı bıraktım bende ishal gibiyim bir haftadır. Siyah çay içerken normaldim. Siyah çay bağırsaklara çok zararlı. Günde bir bardak açık şekilde içmek en iyisi illa içecekseniz. Bende kansızlık sorunu da var. Özellikle yemeklerin üstüne siyah içmemem konusunda doktor uyarmıştı. .yeşil çay da kabızlık yapabiliyor. Bunlara dikkat et.

Benim de su içme sorunum vardı. Hiç susamıyordum aklıma gelmiyordu. Zorlaya zorlaya içiyordum başlarda şimdi vücudum içmeye alıştı içmeyince acayip susuyorum.

Su içerken miden bulanıyorsa ya da işte diğer belirtiler psikolojik olabilir.Vücudun alışkın olmadığı için de öyle tepki veriyor olabilir. Ya da bir seferde bir bardağı birden kafaya dikiyorsan ondan da miden bulanabilir. Yudum yudum iç kendini zorlamadan çay içer gibi nasıl çayı bir seferde içip bitirmiyorsak suyu da öyle iç yavaş yavaş.

Suyun faydalarını da ekleyeyim böylece su içerken neden içtiğimizi de biliriz :))

1- Hiçbir canlı susuz yaşayamaz.
2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür.
3- Su temel enerji kaynağıdır.
4- Su vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir.
5- Hücre yapısındaki maddeleri birbirine bağlayan bir yapıştırıcıdır.
6- DNA hasarını önler ve onarım mekanizmalarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur, böylece üretilen anormal DNA sayısı azalır.
7- Bağışıklık sisteminin (bütün mekanizmalarının) merkezi olan kemik iliğinde, bu sistemi kanser de dahil olmak üzere, çeşitli hastalıklara karşı güçlendirir.
8- Bütün besinlerin, vitamin ve minerallerin temel çözücüsüdür. Vücutta besinleri küçük parçalara ayırır, sindirimlerinde ve son metobolik aşamalarında görev yapar.
9- Besinlere enerji verir ve parçalanan besinler sindirim sırasında bu enerjiyi vücuda aktarır. Susuz yenen yemeğin vücut için hiçbir enerji değeri yoktur.
10- Su, besinlerdeki gerekli ögelerin emilimini artırır.
11- Bütün ögelerin vücuda taşınmasına yardımcı olur.
12- Akciğerlerde oksijen toplayan kırmızı kan hücrelerinin çalışma verimini artırır.
13- Hücreye ulaşan su, o hücreye oksijen verir ve atık gazları vücuttan atılmaları için akciğerlere taşır.
14- Vücudun çeşitli bölgelerinden zehirli atıkları toplar ve atılmaları için karaciğer ya da böbreklere taşır.
15- Eklem boşluklarındaki temel yağlayıcı maddedir, artrit ve sırt ağrılarının oluşumunun önlenmesinde yardımcı olur.
16- Omurgadaki diskleri “şok emici su yastıkları” na dönüştürür.
17- Bağırsakları en iyi çalıştıran yağlayıcı maddedir, kabızlığı önler.
18- Kalp krizi ve felce karşı koruyucudur.
19- Kalp ve beyin damarlarında pıhtılaşmayı önler.
20- Vücudun soğutma (terleme) ve ısıtma (elektrik) sistemleri için vazgeçilmezdir.
21- Düşünme başta olmak üzere, bütün beyin fonksiyonları için bize güç ve elektriksel enerji verir.
22- Serotonin ve diğer nörotransmitterlerin (sinir ileticileri) üretimi için vazgeçilmezdir.
23- Melatonin de dahil olmak üzere, beyinde üretilen bütün hormonların yapımı için gereklidir.
24- Çocuklarda ve yetişkinlerde dikkat yetersizliği sorununa çözüm getirir.
25- Çalışma verimini artırır ve dikkat aralığını büyütür.
26- Su dünyadaki diğer bütün içeceklerden daha kolay bulunabilir ve hiçbir yan etkisi yoktur.
27- Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur.
28- Uykuyu düzenler.
29- Yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur ve bize gençliğin enerjisini verir.
30- Cildi yumuşatır ve yaşlılık belirtilerinin azalmasına yardımcı olur.
31- Gözlere canlılık ve parlaklık verir.
32- Glokomdan korunmamıza yardım eder.
33- Kemik iliğinde kan üretim sistemlerini düzenler, lösemi ve lenfoma oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.
34- Vücutta enfeksiyon ve kanser hücrelerinin geliştiği bölgelerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok gereklidir.
35- Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler.
36- Kadınlarda, adet öncesi ağrıyı ve ateş başmasını hafifletir.
37- Kalp atışıyla birlikte kanı sulandırıp dalgalandırarak dolaşımdaki katı maddelerin dibe çökmesini engeller.
38- İnsan vücudunda dehidrasyon sırasında kullanılabilecek bir su deposu yoktur. Bu nedenle gün boyunca düzenli olarak su içmemiz gerekir.
39- Dehidrasyon cinsellik hormonunun üretimine engel olur, bu iktidarsızlık ve libido kaybının başlıca nedenlerinden biridir.
40- Su içtiğiniz zaman susuzluk ve açlık duygularını ayırt edebilirsiniz.
41- Kilo vermenin en iyi yolu su içmektir. Düzenli aralıklarla su için ve sıkı bir rejim yapmadan zayıflayın. Acıktığınız zaman aşırı yememeli, ama susadığınızda suyunuzu içmelisiniz.
42- Dehidrasyon doku boşlukları, eklemler, böbrekler, karaciğer, beyin ve deride zehirli çökeltilerin birikmesine yol açar. Su bunları temizler.
43- Su, gebelikte sabah bulantılarını azaltır.
44- Zihin ve vücut fonksiyonlarını bütünleştirir. Karar verme ve hedefleri belirleme yeteneğini artırır.
45- Yaşlılıkta bellek kaybının önlenmesine yardımcı olur. Alzheimer, multipl skleroz, Parkinson ve Lou Gehring hastalıklarının riskini azaltır.
46- Kafein, alkol ve bazı ilaçlara duyulan bağımlılığın giderilmesine yardımcı olur.

internette bulduğum kilo vermeden önce ve sonraki fotoğraflar var paylaşmak istedim :)) Motivasyon açısından iyi olabilir. Gerçi bunlar photoshop ya da başkasının fotoğrafı bile olabilir çünkü o kadar çok fark var ki şüphelendim ama olsun. Sonuçta büyük bir değişim olması mümkün bir şey :))

bende iki halimi eklicem bugün..

tşk ederım denemem:)
ben bugun sabah kalktım ve hemen tartıldım 58.100 cıktım cok mutlu oldum hemde cok:) sabah kahvaltıda 2 dilim kepek ekmegı haşlanmış yumurta maydonoz yeşil biber bıraz peynır yedım. 2 barda sekerli çay içtim.suana kadarda 3 bardak su içebildim ancak bu kadar oluyor içemıyorum:)
bendede kansızlık sorunu var hemde cok fena durumdayım . doktor kan degerlerımı görunce cok sasırdı bende gızlı kanamadan şüphelendı. siyah cayı bana yasakladı ama cay kolik biri için imkansız:) yesil çay içmiyorum . kabızlık için sabah uyandıgımda kendıme form karısık bitki cayı sekersız bide içine limon sıkıp içiyorum. bagırsaklarımı çalıştırıyor.suan ilaçlarınada devam edıyorum en son gecen hafta kontrole gıttım iyiye gidiyor dedı . gunde 2 tane içiyordum 1 tane içiyorum artık ayrıca bende b12 vitamın eksıklıgıde var
kırmızı eti acıkcası pek tuketmıyorum mıdemı bulandırıyor ama kendımı zorladım onun yerıne yeşil mercımek tuketıyorum yesil mercımegı zaten vejeteryanlar et tuketemedıgı için tuketıyorlar ve cok yararlı oldugunu bılıyorum. yeşillik tuketmeye gayret gösterıyorum özellıkle sabahları maydonozun yeşil biberim domatesım hiç eksık olmaz. sıvı agırlıklı beslenmeyede önem verıyorum:)
akşama dogru neler yedıgımı burda paylaşacagım. zaten gune motive olmuş olarak uyandım tartılır tartılmaz gördugum 58.100 beni cok mutlu etti:))))

Benim 5-6 sene kansızlık sorunum vardı sürekli ilaç kullanıyordum ama yine de hep sınırda kalıyordu demir değerim. Doktor ilacı sakın brakma diyordu. 100mg demir hapı içiyordum hergün hem de. Yıllarca böyle gitti. Çayı bende bırakamıyordum hiç.

ben bir ara hurma ile cevizi birlikte çok tüketmiştim. Canım çok tatlı istiyordu hurma da şekerli ya sürekli hurma ile ceviz yiyordum ben tatlı şeylerle ceviz yemeyi de çok severim de :)) Sonra bir ara kan değerlerimi ölçtürdüm. Doktor çok şaşırmıştı. İlaç kullanıyorsun değil mi dedi yok bıraktım bayadır kullanmıyorum dedim. Doktor da demişti ki demir değerin çok yüksek normalin üstünde dedi, sakın kullanma dedi. ilk defa demir değerim aşırı yüksekti o kadar kansızlık çekiyordum. Sonra aklıma geldi hurma ile ceviz yaptı dedim. Artık hurma ile cevizi çok tüketiyorum. Özellikle regl olduğum zamanlar ikisini mutlaka yiyorum hem enerji veriyo hem de kansızlığa birebir. Gerçi diyetteyken ikisini de çok tüketmek pek akıllıca değil ama sabahları ilaç niyetine aç karnına yiyebilirsin

Gerçi arada bende yemeyince yine kansızlık baş gösterebiliyor ama hurma doğal olduğu için demir ilaçları gibi birden yükseltip birden azaltmıyor. Demir seviyesini uzun süreli ayarlıyor. Tavsiye ederim yani.

Bu sabah 57.5 gördüm çok mutluyummm :) Bugün çok yakın bir arkadaşımın doğum günü var. Gittiğimiz cafede diyete uygun bir şeyler yerim ama pastadan bir dilim yemeyi düşünüyorum. Bakıcaz artık duruma göre. Sizin durum nasıl kızlar?

bende bu sabah 57.900 gördum cok sukur:) dün biraz kaçırdım annem gözleme yapınca dayanamadım yedım. o yuzden bugun kendıme ceza verdım:) bugun 1 dilim kepek ekmegı kıbrıt kutusu ceyregı peynır ve 1 domates yedım. öğlen 1 tane salatalık yedım. akşamda tavuklu salata yapıp yicem

Selam hanımlar :)
Bende 2 kilo fazlam var diye dertleniyordum 52 kilo idim 50 olmak istiyordum ama hep ağırdan alıyordum
geçtiğimiz çarşamba günü sabah tartıldım 53 çıktım ben yine nasılsa veririm diye düşünüp önemsemedim çarşamba
günü öğlen rahim filmi çektirdim filmi çekerken verdikleri sıvıdanmı daha sonrası kullandığım haplardanmı nedense
şişkilik hissediyordum ama dün akşam arkadaşlarım çok kilo almışsın dediler bana bende gönül rahatlığıyla
topu topu 53 kiloyum dedim hatta onların gözü önümde tartıya çıkıp 55 görünce şok oldum 3 günde 2 kilo daha almışım
veee acilen kesinlikle en az 5 kilo vermem lazım internetten diyet listelerine falan bakındım şok diyet yapmaya karar verdim
bunun 2 sebebi var 1. si eşim tır şöförü şimdi iranda hafta sonu gelicek 2. si bu ay sonu evlilik yıl dönümümüz
zayıflamam şart internetten bulduğum diyeti yarın uygulamaya başlicam
Diyet listem bu ...

Kahvaltı

1 Bardak Şekersiz Çay
1 adet kibrit kutusu boyutunda yağsız beyaz peynir
Yağsız bol salata
1 dilim kepekli ince ekmek

Öğlen

Yarım porsiyon sebze yemeği
1 Küçük parça et – Beyaz et olması şart
Yağsız bol salata
1 Adet Meyve ( Elma-Portakal-Greyfurt)

Akşam

1 Kase Çorba – Mercimek veya Ezogelin
Yarım porsiyon sebze yemeği
Yağsız bol salata
1 Adet Meyve

bende 2 gun icinde 2 -3 kilo alabiliyorum .. nasil bir bunyedir anlamadim surekli ac gezmem lazim biraz bisey yedigim an siskinlik oluyor ...neden oluyor bu anlamadim yaa...!!!!
ekmegi cikardim zaten hayatimdan light ekmek dahi yemiyorum... aksam yemegi 2-3 kasik pilav firinda patates-kofte bir porsiyonda onlar baska birsey yok yesil cay ictim nasil sistim anlatamam,......

sanırım yediklerimiz bir süre sonra bünyede alışkanılık yapıyor bünye önce kilo vermeyi durduruyor bir süre sonrada
yediğimiz az olan bile kiloya dönüşüyor bence
sürekli diyet yapmaktan yana değilim ben ideal kilomun 1-2 kilo altında olup kilo alıp vermeyi sınırlandırıyordum
uzun zamandır ama mersin akraba ziyareti istanbul izmir gezilerimde iyice bıraktım kendimi sınırlarımı aştım

Kızlar ben bugün diyet miyet bırakmadım, sabah börek yedim, öğlen dışarda bol kalorili tavuk kızartması yedim dürüm şeklinde sonra üstüne kocaman bir kupa şekerli kahve içtim şiştim daha yemem derken akşam misafirliğe davetliydik son anda öğrendim davet olayını gittim bu sefer ısrar sonucu o kadar uğraştım yaptım illa ye azıcık mazıcık derken bir kase çorba üstüne 2 tane içli köfte salata yedim 2 tane maden suyu içtim şu an mide fesadı geçiriyorum. 2 günlük yemeğimi 1 günde tükettim midem şok geçirdi :)))

yarın o kadar az yemeyi düşünüyorum ki çünkü yarınki kalorileri de bugünden aldım. Tartıya falan çıkmayı hiç düşünmüyorum ben bir günde 2 kilo fazla çıkabiliyorum yemeği çok kaçırınca. bir hafta hiç bir şey yemem artık :))

Kızlar size bir şey danışcam. Ben kas yapmak istiyorum ama güzel görünecek şekilde. Pilates yapıyorum ama sizce yürüyüş yapıp istediğim kiloya indikten sonra mı kas yapayım? Kilolu iken kaslar çirkin görünebiliyor öyle olursa diye aklıma geldi de. Böyle iri ve geniş olmak istemiyorum kas derken zayıf ama kaslı olmak istiyorum ebru şallı gibi tabi o kadar zayıf değil ama :))

arkadaşlar bugün kalktığımda 51.400'düm..ama pazartesine kadar ara verdim. Yarın eşim Tıpta uzmanlık sınavına giricek. Onunla birlikte yiyiyorum onu yalnız bırakmıyorum..

Ben de bugün diyete başladım. 52 kiloyum, hedefim 48. Bugün sabah domates salatalık ve şekersiz çay, öğlen yoğurtlu semizotu, akşam elma ve daha sonra da çok acıkınca bir bardak süt içtim. Biraz abartmışım sanırım, karnımadn sesler çıkıyor şu anda

cnm ben 57 kilodan bu kiloya yürüyüşle beraber indim yüryüş bacakları çok inceltiyor gerçekten ama çok istikrarlı bi şekilde yapman gerek .. bencede ilk yürüyüşle zayfla hem kasların güçlenir bu arada sonra istedğin gibi kas yapabilrsn :)

waoooww diyorum sanaaa cidden çok az yemişsin yaa tebrikler valla

Dün sabah bir bardak yeşilçay içtim. Sonra bir kase nesfit. Öğlen arkadaşımın doğum gününde bir tabak körili tavuk salata yedim. Yarım saat sonra falan pasta geldi, meyveli. Çok büyük bir dilim değildi, ben de hepsini bitirmedim çok kremalı yerlerini bıraktım. Akşam 7 gibi geldim, bir tane elma yedim sadece zaten toktum. Akşam 10.30 gibi 1 saat spor yaptım, uyumadan önce de bir bardak form çayı içtim. Sabah kalktığımda düne göre sadece 100 gram eksiğim. 57.4 oldum yani. Ama üzülmedim hiç yoktan iyidir. Hem dün az da olsa pasta yedim hem de artık kilo verme hızımın yavaşlaması gerekiyor. Yavaş yavaş incele incele kalıcı olarak vermek istiyorum. Günde 100-200 gram iyidir. Şimdi yine yaseminli yeşilçay içiyorum. Umarım siz de bu sabah -'ler görmüşsünüzdür. Günaydın :))

teşekkür ederim cevabın için
öyle yapcam bugün yürüyüşe başlarım günde bir saat yürüyeceğim. Yediklerime dikkat etmeye de devam edeceğim bakalım. Ben bugün fazla çıkarım diye tartılmadım artık haftada bir gün tartılcam. Günlük tartılınca bir gün fazla bir gün eksik çıkabiliyor. Haftalık daha kesin sonuçlar elde edeceğimi düşünüyorum.

aynen bende öleyim birazcık bişi yiyim hemen bakıyorum eski kiloma gelmişim. kendıme hep söz verıyorum ama sözümüde tutamıyorum kendıme cok ama cok kızgınım

denemem benle sen nolcaz böle:))) valla vudumuzda bu duruma saskın acaba kılo alsam acaba versemmi diye
aynen bende dün biraz kaçırdım bi tartıldım aman allahım eskısıyle aynı cıktım. offffffffffffff valla zayıflamak istiyorum ama bi türlü istikrarlı davranamıyorumkı hep şu pis bogazımdan . kendıme verdıgım sözleri tutamıyorum ahh ben yokmuyum benn:) esenbike yeee hayranım valla helal olsun onaaa maşallahh artık yememelıyım baska yolu yok bunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…