Geçmiş olsun. Bazen çok dalgalanma oluyor tiroit değerlerinde.İyotsuz tuztüketimine ya da diyetne dikkat ediyor musun? Kaç olmuş tsh? Hamileyken her ay baktırdım ama artık 6 ayda bir yaptırıyorum tahlilleri. Bilmem ne durumda benimki...
mrb gulfuren triode dereotunun iyi geldigini biliyorum bir de ceviz istersen bir arastir arkadaslarim var ayni durumda kilo vermeyi etkiliyor ama dereotu seviyesini ayarliyor galiba
İşte belirtileri hayatın o kadar çok içinden ki kolay anlaşılmıyor. Kilo verememe, ya d akilo alma, saç dökülmesi, tırnak kırılması, uyku hali, sinirlilik vsy..... Hepimizin az çok yaşadığı şeyler. Benimki tesadüfen ortaya çıkmıştı...
6.54 olmuş ilaç kullandığım halde..Bana doktor iyotlu tuz kullanmamı söyledi..Hatta tuza bir yasaklama getirmiyorum dedi..Hamilelikten önce çıktı ve hala devam ediyor..Bir ara düzene girmişti ne güzel..16 kiloyu o zaman verdim..
Dereotu çok tüketirim şu sıralar bırakmıştım..Cevizin perdeleriyle su hazırlanıyordu..Hem troide hemde kolestrole iyi geliyor diye biliyorum..Teşekkür ediyorum..
İşte anlamak hiç kolay olmuyor. Uyku haline " yoruldum" diyorsun, saç dökülmesine bahar geldi ondan diyorsun, sinirliliğe, " çok stresliyim" diyorsun. Metabolik bir problem olacağını düşünemiyorsun.Evet belirtiler bunlar..Özellikle yüzde ve saçta pullanma ve saçlar çok zayıflıyor ..Ben zaten sinirliyim bu sinirimi daha da artırıyor..Bir iki aydır ondan gerginmişim..
Arkadaşlar merhaba...
çok uzun zaman olmuştu buraya uğramayalı. 3 sene önce burda arkadaşlarla çok güzel bir grubumuz vardı, herkes motiveydi ve çok güzel kilolar verdik. ben 58'den 52'ye düşmüştüm. o zamandan beri her yıl 1'er kilo aldım , şimdi 55'im.boyum 1.64 , hedefim yine 52'ye düşmek. ama sıkı bir motivasyona ihtiyacım var.
siz neler yapıyorsunuz şu anda bu topicte? günlük menu yazıp değerlendiriyor musunuz? tartı günü hangi gün?
Evet belirtiler bunlar..Özellikle yüzde ve saçta pullanma ve saçlar çok zayıflıyor ..Ben zaten sinirliyim bu sinirimi daha da artırıyor..Bir iki aydır ondan gerginmişim..
Bakalım, yaza kadar kaç kilo vereceğiz?
Kotlarımı giymeyi özledim.
"Şöyle en geç haziran sonunda 50 kg olsam, kotumun üzerine siyah askılı t-shirt giyip salına salına gezsem" diye hayal kursam,
çok şey mi istemiş olurum? :)))
Peki hiç mi kilo verilemiyor, bu problem olduğunda?
Gülfuren, sen demişsin ya, "hollywood diyeti ile de veremedim" diye.
Yani şok rejimler bile kilo verdirtemiyor troid sorunu olduğunda, doğru mu anlamışım?
Hiç verilmiyor. HAtta az yesen bile alabiliyorsun kilo. Metabolizman çalışmıyor ki hiç....Dışarıdan alınan sentetik tiroit hormonu metabolizmayı hızlandırıp normal düzeye çekiyor. O yüzden ilaç kullanımı şart.
slm bişi sormak istiorum.lahana corbası diyetini duymussunuzdur.ben bugün basladım ona corbayı yaparken bi yemek kasıgından az zeyttinyağ koyup soganı öle kavurdum sizce bi zararı olur mu bide salca koydum az bişi
Ben tek tip besinlerin alındığı diyetleri çok sıcak bulmuyorum. Vucudun ilk başta iyi su kaybediyor. Sonra hooooop hepsi geri geliyor. Ayrıca zeytinyağı koymakla iyi yapmışsın, vucudunun yağa da ihtiyacı var. Yağ olmadan aldığın A,D,E,K vitaninleri emilemez ve vucudun tarafından kullanılamaz.
dershanede deneme sınavım vardı ve cidden çok kötü bi gün oldu ya dun 1000 kaloriyle kapatmıştım buğün çok kötü ya öğrenci olmak ve yurtta kalmak olumsuz etkiliyo bbeslenmemi
kahvaltı
kaşarlı tost
öğlen
ekmek arası döner
ayran
akşam yurtta sıcak yemek kalmamış
4köfte 2 kaşık pilav 1 bardak kola
off ya ben gibi sebzeci biri için cidden kötüydü 1 haftalık ekmek yyedim resmen
Hollywood diyetini tamamlamadım yarım bırakdım ama troidlerim normal olsaydı en az 500 gram fark ederdi ama ben fazla bile çıkdım..Metabolizma % 50 yavaşlıyor ..Yani yemesende kilo alıyorsun..Çok gıcık bir şey ..Peki hiç mi kilo verilemiyor, bu problem olduğunda?
Gülfuren, sen demişsin ya, "hollywood diyeti ile de veremedim" diye.
Yani şok rejimler bile kilo verdirtemiyor troid sorunu olduğunda, doğru mu anlamışım?
hayır bence çok şey istemiyorsun hepimizin hayali o
kilo verince bende öyle giyinmek istiyorum valla
zayıf olunca giydiğide yakışıyor
haziran sonuna 3 ay var
verilecek 8 kilom var
ben geçen senede 50 ye düşememiştim.
53 de kalmıştım.
o yüzden çok umudum yok
ama 53 e razıyım
Kızlar ya bi yardım edin valla cok sıkıntı yaptım 5 aydır falan adet olmuyorum doktora gittim yaklaşık 1 ay önce farlutal adet sokturucu verdi ama ben forumları falan okudum biraz cok kilo yaptığını iştah açtığını falan söylüyorlar ödem yapıyormuş falan falan ben bu kadar emek vermişken bosa gitsin istemiyorum ya sizce ne yapayım içmeden de olacagi yok gibi çünkü baya bekledim belki kendi olur diye ama yok icsem mı ki artık ya :99:
o zaman sana yeniden hosgeldin diyelim tarti gunumuz ptesi kilonu bildirirsen seni de cizelgeye ekleriz kilo takibini nihalgerez yapiyor listeyi o hazirliyor yani sagolsun senin de pek kilo yokmus vermen gereken 3 kilo nedir ki 1 2 haftaya kapatirsin gerci benim de pek kilom yok boyuma gore iyiyim ama ben de 3 5 atsam fena olmaz ama iste o son 3 5 gitmiyor bir turlu nasil olsa veririz diye rahat oluyoruz heralde neyse canim birbirimize destek olarak veririz insallah
Sen de mi geldin sPatz. Benim nickim değiştiği için sen beni tanımadın tabi.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?