Kızlar merhabaaaaa :)
Ben yeniden aranızdayım ismim ezgi bir ara gelmistim buralara ama sanırım 60-69 grubundaydım şimdi çok şükür gelebildim buraya. bir aralar yaklaşık bir yıl önce 72 kilo civarındaydım. Sonra yaz aylarında falan filan deerrken kilo verdim şükür. Şuan sabah 57.2 çıktım. Birkaçgün önce diyetisyene gittim. Normalde ben hiç yemezmişim demekki. Kadının yazdıgı listeyi görünce cok sasırdım. Sabah:
-2 dilim ekmek
-3 yeşil zeytin
-1 yumurta
-1 kt peynir
-1 tatlı kaşıgı pekmez
Hedef:50 Boy:1.69
Benim metabolizmam cok hizli diye artist artist gezinirken, simdi basladim diyete...
Yari yolda kaldim, yasim mi gecti benim?
Aslinda diyet degil, sadece dikkat ediyorum ama her seyi yiyorum, abartmiyorum sadece...
Ayrica squat a basladim...
6. gunum bugun, bugun 75 tane yapmak lazim, bugune kadar saglam geldik ama...
Umarim oyle de devam eder...
Bende bugun squata basal dim umarim faydasini goruruz. Agni senin gibi define civik civik gobegim oldukca :))
Bugunu de hallettim bakalım :)
Squat için tek endişem basen ve kalcanın genişlemesi...
İnce uzunum ama basen falan yerinde hafiften
Bununla ilgili bir fikrin var mı?
Bu arada sonuçlar olumlu olursa paylaşırız buradan...
Selamlar,
ben 160 boyundayım ve 33 yaşındayım
yıllarca 50-52 kg aralığında bile göbeğim var diye sızlanırken
kullandığım ilaçlar sayesinde 58 oldumdiyetisyene gittim 2 haftada 2 kg verince bu çok kolay ben bunu para vermeden yaparım dedim 1 ayda 62 kg oldum ((
çok çok mutsuzum kilom başlığın aralığına girmiyor ama ben 62 nin geçici olduğunu düşünüyorum ve kendime yakıştırmıyorum.
dikkat ederek 900gr gibi verdim
bu aralar karabuğday a başlamayı düşünüyorum:)
Bugunu de hallettim bakalım :)
Squat için tek endişem basen ve kalcanın genişlemesi...
İnce uzunum ama basen falan yerinde hafiften
Bununla ilgili bir fikrin var mı?
Bu arada sonuçlar olumlu olursa paylaşırız buradan...
Nihayet diyetisyene gittim ve bana aşağıdaki listeyi hazırladı. Fakat şunu belirtmeliyim ki benim demir ve B12 eksikliğim olduğu için biraz da ona göre hazırladı listemi. Haftada 3 gün de 40 dk tempolu yürüyüş yapmamı şart koştu. (Listeye benim saatlerimi de yazıyorum)
Gece aç kalmamak kaydıyla akşam yemeklerinden eksiltmeler yapabilirsin dedi. Saat 11.30 gibi yattığım için en geç 9:30 da yemeyi bırakıyorum. Bir de günde 2 meyveyi tamamlamamı, eğer akşam yemeyi istemiyorsam muhakkak gün içinde yememi istedi. Tabiki gün içinde 2 litre su içilecek.
Akşam yatmadan önce bir bardak suya 1 çubuk tarçın koyup ve sabahları kalkınca ilk bu suyu içmemi istedi.
SABAH (7:30)
*2 ceviz
*1 haşlanmış yumurta
*1 kibrit kutusu peynir (keçi, dil, az yağlı inek ve lor peynirlerinden biri olacak)
*1 büyük dilim tam buğday ekmeği (köy tipi yuvarlak ve dilimlenmiş olanlardan kullanmamı önerdi, yumuşak formlu tost gibi dilimlileri kullanma dedi)
*Yeşillik (maydonoz, dereotu, kıvırcık ne istersem)
Alternatif kahvaltı
*2 yumurtadan yapılmış az yağlı ya da yağsız omlet
ya da
*beyaz peynirli kepekli tost
ARA (10:00)
*7-8 adet çiğ badem
ÖĞLE (12:30)
*Az çorba (kremalı çorbalar ve domates çorbası hariç)
*4 Yemek kaşığı bulgur pilavı ya da 1 dilim tam buğday ekmeği
*Salata (ufak boy ve nar ekşisi ve yağ olmayacak)
*Kurubaklagil yemekleri ya da etli sebze yemekleri ya da et-tavuk (yanında bezelye ve patates olmayan mümkünse ızgara ya da haşlama)
ARA (15:00)
*1 meyve
ARA (17:00)
*Yoğurt ya da 1 bardak yağsız süt ve 4 yemek kaşığı müsli
AKŞAM (19:30)
Haftada 2-3 gün
*2 Kepçe çorba
*3 Adet köfte / 100 gr kırmızı et
*Salata
Haftada 2 gün
*6 yemek kaşığı sebze yemeği
*Salata
*Yoğurt
*1 dilim ekmek
Haftada 2 gün
*Balık (satın alırken 300 gr kadar olacak şekilde, ızgara ya da fırında pişecek)
*Salata
ARA (9:30'dan önce)
*1 adet meyve
Lamarguerite senin kilon ve boyun kaç birlikte diete başliyalim benimde verilecek bi 6 kilom var birbirimizi kontrol edersek daha kolay veririz hem moral olur diye düşünüyorum
Ben her zaman olduğu gibi pazartesiyi bekledim bugün başliyorum benim boy 163 kilo 61 hedefim benimde 52 ama 55 bile düşsem razıyım bugün den sonra her gün buraya yazalim istersen yediklerimizi daha kolay takip ederiz birbirimizi yada senin baska bir önerin varsa onu da uygulayabilirizTabiki harika olur. Benim boy:162 kilo:59 ve diyetisyenle başta 54 kiloya düşmeyi hedefledik sağlıklı olmam açısından ama gönlümde yatan 50-52 kilo.
Bugün başladım diyete, yaza kadar yani 3 ay gibi bi sürede bu kilolardan kurtulmak istiyorum.
Ben her zaman olduğu gibi pazartesiyi bekledim bugün başliyorum benim boy 163 kilo 61 hedefim benimde 52 ama 55 bile düşsem razıyım bugün den sonra her gün buraya yazalim istersen yediklerimizi daha kolay takip ederiz birbirimizi yada senin baska bir önerin varsa onu da uygulayabiliriz
Tabiki harika olur. Benim boy:162 kilo:59 ve diyetisyenle başta 54 kiloya düşmeyi hedefledik sağlıklı olmam açısından ama gönlümde yatan 50-52 kilo.
Bugün başladım diyete, yaza kadar yani 3 ay gibi bi sürede bu kilolardan kurtulmak istiyorum.
Ben de cuma başladım fakat cumartesi günü bir kutlama vardı, pazar günü de dışarıda olduğum için saatler değişti ve listeye tam olarak uyamadım. Ama ara öğünleri atlamamaya çalışıyorum.
Bir de annem limonlu ve karbonatlı su içmemi önerdi. 2 gündür 1 litre suya yarım limon sıkıp, çay kaşığından biraz az karbonat koyup içiyorum. Gün boyunca hep bunu yapıp içiyorum. Bugün işyerine de getirdim bitirdim bile hatta.
Bir de diyetisyenim günde 2 tane yeşil çay içmemi önermişti onu da mutlaka yapıyorum.
Sabahları tarçınlı suyu mutlaka içiyorum. Bir arkadaşım da tarçını meyvelere bile serpip yiyebilirsin dedi, tatlı isteğini frenliyormuş sanırım. Onu da bir ara denemeyi düşünüyorum. Elma dilimlenip tarçın serperek yenebilir aslında.
Tek sorunum spor, yürüyüş. İnanılmaz üşengecim bu konuda. Oldum olası sevmem zaten spor yapmayı. Ama zorlamaya çalışıcam. Hiç olmadı evde dans, ip atlama ve mekik gibi ufak çaplı hareketlerle başlıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?