50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Zayıflamak ıçin Su ıçin

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Bunun için en basit ve etkili çözüm bol bol su içmek. Hem metabolizmanızı hızlandıran hem de tokluk hissi veren su sayesinde fazla kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Gereksiz yere kalori almanıza neden olan içecekleri su ile değiştirin. Yemekler önce içeceğiniz bir bardak su, sizi frenleyerek gereğinden fazla yemenize engel olacaktır. Meyve suyu veya sodanın yerine içtiğiniz su sayesinde 200 kalori daha az almış olacaksınız.

Ayrıca ne kadar fazla su içerseniz metabolizmanız o kadar çok çalışacaktır. Özellikle soğuk su içtiğinizde, vücudunuz suyu ısıtmak için fazladan kalori yakmak zorunda kalacaktır.

2. Enerji Kaynağı ve Kalp Dostu Su

Kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bir bardak su kendinize gelmenizi sağlayacaktır. Vücudunuzdaki su kaybı yorgunluğunuzun nedeni olabilir.

ıçtiğimiz su sayesinde kanımız, hücrelerimize daha fazla oksijen ve diğer gerekli maddeleri daha hızlı taşır. Eğer yeterince su içerseniz, kalbiniz de kanı pompalamak için fazladan enerji harcamayacak ve yorulmayacaktır.

Ayrıca Amerikan Kaliforniya Loma Linda Üniversitesi’nden araştırmacıların, 20.000 kadın ve erkek üzerinde yaptığı incelemeler neticesinde; günde 5 bardaktan fazla su içen bireylerde kalp hastalıkları ya da kalp kriziyle karşılaşma oranının günde 2 bardaktan az içen adaylara göre daha az olduğu saptandı.

3. Stresi Su ıle Azaltın

Beyin dokusunun %85’i sudan oluşur. Eğer vücudunuzda yeteri kadar su yoksa hem ruhen hem de fiziksel olarak kendinizi stres altında hissedersiniz.

Susuzluğa dayanamamızın sebebi de aslında budur. Susuz kalan beyin dokuları su içmek için sürekli bir istek duymamıza neden olur ve suya erişimin olmadığı durumlarda kendimizi gergin hissederiz.

Vücudumuzun ve zihnimizin maruz kaldığı stresi en düşük seviyede tutmak için çalışma masanızda ya da yanınızda sürekli su bulundurun ve sık aralıklarla yudumlayın.

4. Kaslarınızı Güçlendiren Mucize

Su içmek, kaslarınızda zaman zaman meydana gelen kasılma ve krampları engellemede oldukça etkilidir. Vücudunuzdaki kasların sağlığını koruyabilmek için bol su içmek en basit yöntemdir.

Antrenman ve egzersizlerin hem öncesi hem de sonrasında içtiğiniz su, bu kasılmalar ile başa çıkmada etkili olurken aynı zamanda çabuk yorulmanızı da engelleyecektir.

5. En Güzel Cilt Koruyucu Su

Vücudunuz susuz kaldığında yüzünüzdeki kırışıklık ve çizgiler daha belirgin bir hal alır. ıçtiğiniz su, cildinizde kremler ile aynı etkiye sahip doğal bir nemlendirici etkisi gösterir.

Bol su içmek, kan akışını hızlandırır, cildinizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve dolayısıyla daha genç görünmenize yardımcı olur.

6. Sindirim Sorunlarının Çözümü

Lifli besinlerin yanı sıra su da sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkin bir rol oynar.

Ayrıca ne kadar lif tüketirseniz tüketin, yeterince su içmediğinizde, aldığınız lifler vücudunuz tarafından etkili bir biçimde kullanılamaz.

Su, vücudunuzdaki atık maddeleri çözerek atılmasını kolaylaştırır. Su içmediğiniz takdirde bağırsaklarınızın yüzeyi susuz kalır. Bu şartlar altında sindirim ve boşaltım sisteminiz düzgün çalışamaz ve ağrılara neden olur.

7. Böbrek Taşlarını Su ile Uzak Tutun

Böbrek taşı olanlar bu durumun nasıl zor olduğunu çok iyi bilir. Hareket ettiğinizde büyük acı çekmenize neden olan böbrek taşlarını bol su içerek hayatınızdan uzak tutabilirsiniz.

ıçtiğimiz su böbrek taşı olarak bilinen katılaşmış parçacıkları meydana getiren ürindeki tuz ve mineralleri çözerek bu rahatsızlıktan korunmamıza yardımcı olur.

Böbrek taşları seyreltilmiş ürinde oluşamaz. Bu yüzden acılı ve ağrılı bir sorun olan bu taşların oluşumunu engellemek için bol su için

ellerine saglikkk bitanemm arastirmissinn gerci benim kroniklestimi gastrit bilmiorum ama bi deneyimm guzelcimm saolll bitanemmmopuyorumnanaktan

Canım kronikte en üst önlem uygulanır ya, o yüzden orda bile meyve suyu diyorsa herhal bişi yapmaz diye şey ettim
Çiçekler ve bilgiler için teşekkürler :))

Canım kronikte en üst önlem uygulanır ya, o yüzden orda bile meyve suyu diyorsa herhal bişi yapmaz diye şey ettim
Çiçekler ve bilgiler için teşekkürler :))

canim benim meyve suyu daha cok asit uretmezmi acaba gulum ne dersinn?ama bi denerim hayatimm bakalim nolcakkk balimm.coookk tsk ederimmmmmm cok guzell aciklamislar linkte sakladimm linki gulumopuyorumnanaktan

burada çok yağmur yağıyor, gök gürültüsüyle,arada elektrikler gidiyor.gitmezse spor yapıcam şimdi,plates.

arkadaşlar yazın yazın 58-59 falandım öss yüzünden almştm 42 kiloyken sabahları ve akşamları 1 bçk saat falan yürüdüm koştum . hiç aç kalmadım ekmek sdc sabah yedim. acıktığımda yoğurt meyve yedim. 51-51 olmştum çabucak ama şimdi yine 55 üstündeydim yine rejimdeyim

boy kaç cnm

canim benim meyve suyu daha cok asit uretmezmi acaba gulum ne dersinn?ama bi denerim hayatimm bakalim nolcakkk balimm.coookk tsk ederimmmmmm cok guzell aciklamislar linkte sakladimm linki gulumopuyorumnanaktan

Prensescim sen bana bakma, şu an meyve yeme de sonrasında başlarsın meyve sularına. Ben taktım da senin meyve hasretine olumunekankayizsmile O yüzden bakınıyorum. Meyvenin de asitlisi asitsizi var bi de. Muz mesala, çok masum bi meyve gibime geliyor. a.s.

canım ben de kpss yüzünden 3, yoğun iş temposu yüzünden 7 kilo kadar aldım. ama sakın ekmeği kesme, her öğününde ekmek veya diğer karbonhidratlardan al. beyin sadece bunları enerji olarak kullanabiliyor. yoksa sağlık problemi yaşarsın ve az az sık ye ki metabolizman hızlı olsun.

selam şekerler az önce 30 dk aerobik yaptım geldim.... hiç canım istemiyor bu aralar acaba sıkıldım ondan mı ki?bir halsizlik var üzerimde.....bir bardak yeşil çayımıda içtim....

Bende de bugün halsizlik var kalktığımdan beri, sporu da plates yapayım dedim ama yapmaya çalıştım demeliyim. Ama sanırım kendimizi biraz zorlamamız gerekiyor. Bu konuda chemes i örnek almak gerek sanırım :))

evet ya haklısın..... nerdeyse 12 saat çalışıp o halde evdede spor yapmaya fırsat bulabiliyor....utandım valla kendimden....

Utancını paylaşıyorum arkadaşım :)) Bi de çok yorgunum demişti, yetmezmiş gibi elektrik kesintisi de olabilir dedi :)) Ama yılmak yol maşallah. chemescim kulağın çınlıyor mu acep :)) Buarada sen de maşallah her öğün yiyecek raporu verebilecek kadar güzel besleniyorsun şulecim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…