Ay cidden mi mafoldumben Ya birileri sana komplo kuruyo olmasın CADIARZU Bu hafta o koçtum ama senle uğraşamayınca bişiler yarım kaldı sanki aklinialirimsmile Şeniz
ben tv de gormustum;
ygortla bali yiyce cirpip buzdolabina koyuyorsun;
dolapta yogurt kabariyor; boyle krem santi kivamina geliyor; pratik bir tatli..
bakalım bi dahakine onnardan alayım barii...:hulya:
tenk yu canım benemmmlülülülülülü
Yaban Mersini'nin Faydaları:
Anti kanserojen ve antioksidan özelliğine sahiptir
Kalp krizi riskini azaltır. Damar sertliği oluşumunu engeller
Kan şekeri ve kolestrolü düşürür
Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
Bağırsak metabolizmasını düzenler
Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici olarak kullanılır
Göz yorgunluğu, miyopluk, katarakt, karasu (Glokom) ya karşı iyileştirici.
Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati) tedavisinde etkili.
Gece körlüğü, gece görüşünü artırıcı, kamaşma, retinayı güçlendirici
Kılcal damar çatlamalarını önleyici
Tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı
Kabızlık, bulantı, mide krampları, ülser önleyici
Kan şekerini düşürücü, iltihaplanma, kolajenin (collagen) stabilize edilmesi
Pıhtılaşmanın azaltılması, damar sertliği oluşumunun engellenmesi ve antioksidan etki
Varis, basur (hemoroid) 'e karşı iyileştirici.
Yaban Mersini'nin Kullanımı:
Yaban mersininden hergün bir-iki su bardağı kadar yemek gerekir. Likapa taze meyve olarak kullanılabildiği gibi kurutulmuş olarak ta kullanılabilir. Diğer yandan marmeladı da oldukça yaygın olarak tüketilmektedir. Aktarlardan elde edilen genelde kurutulmuş meyveler çay şeklinde demlenip içilebilmektedir.
Ayrıca meyve sularına katılan bir kokteyl tamamlayıcı olarak kullanıldığı da sık karşılaşılan bir durumdur.
slm canlarım kesın donus yaptım ama bu seferde evdekı bılgısayar bozuldu yaa aksılıge bak :))
ee naptınız bakalım bu sure zarfında anlatın bı :=)
kısalr form bisküvilerle ilgili bişiy demediniz...
yesa canim;
senin kilon cok cabuk degisiyor neden acaba ????
ben hamur islerini goturdugum o 3 gunde de ; ac gezdigim son 3 gunde de hep ayni kilo cikiyorum yaaa
(ama tuvalete cikamadigim zaman 700-800 gr fazla cikiyorum soylemesi ayip)
bu hafta hergun tartildim;
bi 100 gr oynadi sadecee
kısalr form bisküvilerle ilgili bişiy demediniz...
Peppercim, süpersin. Şu ders zamanı bile spor yapıyorsun ya... Ne diyeyim alkisalkisalkis a.s. Yaseminle ben iyice boşladık sporu :tomato:avelon
20 dk 1 mile brisk walk
+ 7 dk stretch yaptim
:roflol: :roflol: olumunekankayizsmile Sensecim senin menüne de baktım, önceki günü telafi etmişsin. Bi de şey düşündüm canım. Sen kilo veremiyon ya, araların miktarını mı azaltsan napsan CADIARZU(( bakalım kuzum yaaa valla ne yöntem varsa hepsini denedim anneme bile fenalık geldi rahatsızsan liposakşın yaptıralım göbeğini diyo o kadar yani :)sempatiksalakcinni
Kız sen dombili miydin bi zamanlar kaydirigubbakcemile3haziranda başladım canım 67 ile ekimde 58 59 arasıydımopuyorumnanaktan
kasımda cozuttum 62 e vurdum hala o cozutmanın acısını çekerimsenağlama
cozutmamın sebebi diyettir:umursamaz:
Detoxla falan beni kandıramazsın :mymeka: Kız ne öyle al ver al ver, vücudun çatlak dolacak sonunda. Obursun sen, ben anladımya da durun once ben anlatıyım
persembe cuma cok fena gectı arkadasımda oldugum ıcın sonrası onu telafı etmekle gectı valla kılo veremedım o kesın de almamıs olayım ınsallah :)
Okudum canım okudum... Artık sana koçluk yapmayacam, seni örnek almak lazım Şeniz opuyorumnanaktansu anda ogle yemegimi yiyorum kizlar;
kirmizi lahanayi az aycicek yaginda kavurup yogut doktum ustune,
1 dilim kepek ekmegi ile onu yiyorum.
avelon nerdesin;
yaptigim diyetleri sporlari okuyor musun???
aferinim nerde
)
Cimcimem benim ya.. kendini de pek bi beğenirmiş Şeniz Canım ben de senin gibiyim, bazen gün 1 defayı da geçiyor ayıptır söylemesi :kedi:bı de Allaha sukur ben hergun tuvalete cıkabılıyorum yanı her gun her gun de acaıp degıl mı bu kadar cok olması yanı bı derdım yok olsun tabıı ıyıdır hıc cıkamamaktan falan daha ıyı de sankı bu da cokmus gıbıme gelıyor (muhabettıme kurban nası ozlemısım :))
Canım geçen gün gece gece 32 gr tadella yedi boshayallersmile Spor cezası verdiydim, uygulamadı. Sana havale ediyorum kaydirigubbakcemile3valla yaa dusunmuyor degılım haaaklinialirimsmile valla canım goremedım ya koclugunu yanarım da ona yanarım sempatiksalakcinni valla pek ozledım herkesle ugrasmayı ozellıkle yasemcıgımle naptı kacamak neyım yaptıysa verseydın cezayı sole 3 5 katı kadar kaydirigubbakcemile
bu arada ben eskılerı neyım de okumadım bı seyler var mı bılmem gereken soyle tatlı tarıfı falan :)))
canım zaten 250 gr oynadıktan sonra alarm zillerinin çalması gerkiyormuş 100 gr normal.
Afiyet olsun gripincim, senin menün de güzel ama spordan hiç bahsetmemişsin :mymeka:
Eveeet sıra geldi sevgili koçuma hesap vermeyekaydirigubbakcemile3
Sabah kepekli sandviç ve çay
arada neskafe
öğleyin yarım tabak pilav ve yarım tabak türlü yemeği
arada 1 activia yoğurt
akşam 1 kase çorba ve yarım tabak yoğurtlu ot kavurması yicem
ben abartsam bile yine bitki caylarimi iciyorum; mydonozumu yiyorum hergun, ondan su tutmuyorumdur belki.
canım geçen hafta 10 gün kadar maydonozu hem yedim hemde suyunu içyim nasıl ödem yaptı vücudum ohaoldumsmile
anlatamam hemen kestim yimeyi şimdi normale döndüm CADIARZU
zaten herkese her yiyecek ayı etkiyi göstermiyormuş böyle testler varmış neyiyip yimemen gerektiğini açıklayan demek maydonoz bana yarmıyorkafamçokkarıştı
o hafta wc yede çıkamadım meselaaa tam 6 gün laelaelaelaelae
herkese merhaba canlarım,dün giremedim ve eve gelir gelmez kendimi buraya attım.Nasıl bağımlılık yapmışsınız ama yaaa:1hug: Herkes iyidir umarım yasemincim sanırım hafif bi sakatlık olmuş yanlış okumadıysam canım geçmiş olsunopuyorumnanaktan
saol canım bilmiyorumkismilesana spor yap derken biz dğıttık galibaaakaydirigubbakcemile3
Afiyet olsun gripincim, senin menün de güzel ama spordan hiç bahsetmemişsin :mymeka:
herkese merhaba canlarım,dün giremedim ve eve gelir gelmez kendimi buraya attım.Nasıl bağımlılık yapmışsınız ama yaaa:1hug: Herkes iyidir umarım yasemincim sanırım hafif bi sakatlık olmuş yanlış okumadıysam canım geçmiş olsunopuyorumnanaktan
saol canım bilmiyorumkismilesana spor yap derken biz dğıttık galibaaakaydirigubbakcemile3
canım dikkatli ol aman,spor yapayım derken kalıcı sakatlıklar olmasın allah korusun
:bbo: yandımeyvahedigeldismilea.s. Yaseminle ben iyice boşladık sporu :tomato:
hem nasıl boşladıkeyvahedigeldismile
Kız sen dombili miydin bi zamanlar kaydirigubbakcemile3
tabiii sen görmedin benim o fotoyukaydirigubbakcemile3
Detoxla falan beni kandıramazsın :mymeka: Kız ne öyle al ver al ver, vücudun çatlak dolacak sonunda. Obursun sen, ben anladımklava: Spordan haber ver bakayım alsanaalsanasmile konuş avelonum kaydirigubbakcemile5
Canım geçen gün gece gece 32 gr tadella yedi boshayallersmile Spor cezası verdiydim, uygulamadı. Sana havale ediyorum kaydirigubbakcemile3
bu sabah 8 gibi kalaktım daha doğrusu kendimi yataktan kazıdım....sabah geç kaldığım için bir eşyler yiyemedim tostumu yaptım yanıma aldım.okula gelince bir kuru kayısı yarım keçiboynuzu 4-5 tane leblebi yedim anca.
saat 9.30 gibi tostumu yedim
saat 11 de bir elma yedim 100 ml süt içtim
şimdede öğle yemeğimi yiyeceğim.patetesli havuçlu mor lahanalı salata. lahana sarması biber dolması yiyecem.yanında ayran
Aay süpersin valla, çok sevindim kaydirigubbakcemile5 Çok abartmadan başla ki çabuk sıkılmayasın olumunekankayizsmilecanikom yarın yürüyüşlere başlıyorum o nedenle bugün güç topluyorumguclubacismile
Listeme yazdım dediydim naniknanik:bbo: yandımeyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?