tuvalete girip kafaya dikersin beyaz bıyıklı olursun sırnaşık şey
fiyatını bulamadım ama şöyle bir alıntı yaptım sitesinden:
Emel Hanım çok zayıf bir çocukluk dönemi geçirmiş, 23 yaşına, evlenene kadar da hiçbir kilo problemi yaşamamıştı fakat bu dönemde geçirdiği sık enfeksiyonlar sonucunda çok fazla antibiyotik tedavisi aldı, 2 yıl içerisinde 53kg olan ağırlığı 65 kg’a ulaştı, bu dönemde çok fazla kendi başına diyetler yaparak 30 yaşına kadar 60-67 kg arasında kalmaya çalıştı fakat 39 yaşında engellenemeyen iştah, tatlı istekleri, mide ve barsak problemleri ile şikayetleri sonucunda 87 kg kadar ağırlık artışı gözlendi.
Kendi bir çok kez diyet ve egzersiz yapmasına rağmen özellikle tatlı konusunda dayanayıp diyeti bir süre sonra bozuyordu, daha sonrasında psikolojik olarak aç kalırsa zayıflayabileceğini düşündüğü için düşük kalorili diyetleri denedi fakat ne kadar az yemek yerse yesin kilo veremediğini, aksine daha fazla kilo aldığını gördüğünden dolayı kendi başına yapamayacağını bir uzmandan yardım alması gerektiğine karar vererek doktora başvurdu. Doktoru tarafından kendisine genel bir check-up yapıldıktan sonra, Emel Hanım’a kan tetkiklerinde hiçbir problem olmadığı ve bir diyetisyen ile görüşmesi gerektiği söylendi.
Emel Hanım diyet merkezine başvurduğunda artık kilo vermeye çalışmaktan sıkıldığını ve yorgun olduğunu belirtti. Emel Hanım’ ın diyetisyeni tarafından alınan notları;
tatlı yeme isteği yüksek
gün içerisinde düşük kalorili beslenme ( ortalama 1200 kcal)
egzersiz; haftada 2 kez yürüyüş şeklinde yapıyor
gaz ve şişkinlik şikayeti var
peklik tarif ediyor
sıvı tüketimi düşük, çay ve kahve tüketimi fazla
Emel Hanım için tatlı istekleri konusunda tekrar doktoru ile görüşülerek şeker yüklemesi istendi ( şeker hastalığına yatkınlığı bakılmak amaçlı), gelen sonuçlarda kan şekerlerinin normal olduğu gözlendi.
Ağırlık : 89.3 kg
Boy: 164 cm
Yağ yüzdesi % 39.2 ( %21-28 arasında olması gereken rakamlar)
Metabolizma ölçümü : 1265 kcal ( olması gerek rakamlar 1456-1876 kcal) – düşük metabolizma hızı
Emel Hanım’dan YORK TESTİ yaptırması istendi. Gelen sonuçlarda;
buğday
kahve
elma
soya fasulyesi
Vücudunun intoleransı olduğu besinler tespit edildi. Özellikle buğday içeren tüm besinler diyetten çıkarıldı yerine çavdar-yulaf içeren 1700 kcal diyet takibi başlandı. Haftada 3 gün egzersiz önerildi, su tüketiminin arttırılması istedi,
4 ay sonra Emel hanım’dan alınan sonuçlar;
Ağırlık : 68.6 kg
Boy: 164 cm
Yağ yüzdesi % 30.2 ( %21-28 arasında olması gereken rakamlar)
Metabolizma ölçümü : 1495 kcal ( olması gerek rakamlar 1456-1876 kcal) ,
Emel Hanım’ın notu: diyete başladığımda kan bulgularımda sorun olmadığını fakat bazı besinlerin bana dokunabileceği söylendiğinde açıkçası çok heyecanlanmıştım, çünkü yıllardır sağlıklı diye tükettiğim besinlerin bana dokunduğundan zaten şüpheleniyordum, sonuçlar geldiğinde zayıflamak için sürekli tükettiğim kepek ekmek ve elmanın bana dokunduğunu duyunca çok şaşırdım, çok farklı bir diyet yaptık diyetisyenimle, hiç zorlanmadım, tatlı isteklerim azaldı, şişkinlik ve gaz şikayetlerim ortadan kalktı ve peklik artık yaşamıyorum. Çok rahat bir diyet yaptım ve istediğim kiloya ulaştım. Artık çok mutluyum çünkü metabolizmamı yavaşlatan ve bana kilo aldıran besinleri biliyorum. Sağlıklı bir şekilde diyetimi düzenleyebiliyorum. Teşekkürler YORKTEST ...
alıntıdır.
Selam kızlar, benim el kötü o yüzden bugün bişi yazmıcam pek, bol bol okuycam sizleri. Bugün tartıda ben de daha az çıktım :) 58 kiloyum :)
Sensecim dün akşam araya bişiler sıkıştırmalıymışsın, çok az yemişsin
Trufcum afiyet olsun, kocanı ne güzel kandırmışsın öyle :))))
Yesa cadı kız, yasemine ne güzel laf atmışsın "senin bildiğin günlerden değil... " :))))))))
üff çok güzel paylaşım
400 euro yazıyo nette
kim kaybetmiş ben buluyim deneme yanılma yapıcam ööle bulucam
kahve yaramasa ne olur ki acayip seviyorum yoksa dünyayı yerin beni kimse tutamaz
yesacım kaç günde vermişler
aaa evet canm dogruymus 2 gunluk bır kurdur dıyor
kılolular ayda 2 kez yanı 4 gun
fazla kılosu olmayanlar ayda 1 kez ve de 2 gun
ama ben 2 gun ustuste kaldırabılırmıyım bılmıyorum valla :1no2: salı gunu kesın varım da ınsallah carsamba bılemedım kafamçokkarıştı
YA bı de ınsanlar hem bu dıyetı yapıp hem de hareket spor yuruyus neyım yapmıslar yaa hayret ettım benı carptı bıraz belkı sabahında bı seyler yapabılırdım ama aksamında cok zor yaa
::)):
1 günde yaklaşık 300 gr veriliyomuş ikinci gün yaklaşık 1-1.5 kg toplamda 1.5-2 veriyosun o yüzden sadece 2. günün sonunda tartılın diyo yazan kişi
tereyağ diyince aklıma geldi rüyamda kaymak sürüyodum ekmeğime üzerine reçel de sürmüşüm sonra beğenmeyip sıyırıp bal sürmak için arıyodum
ben kafayı çiziktirdim -tatlicadiarzu-
benim kaç oldu acaba en son bel 77 idi ya o kadar kalın durmuyo yaaa ama simitlerim var lanet olsunzaten kilolu gösteren onlar onlar da en az çalışan yerler yaaa
liposakşın yaptırcam valla yeter ömür boyu uuraşamıcam onlarla :çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?