6+4 gebelikte çok sık büyük tuvalet ihticı

cilekcanavari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
3.234
3.514
63
Kızlar merhaba. ben 6+4 haftlalık hamileyim ve gebeliğin başından beri çok sık büyük tuvalete çıkıyorum. Normalde de büyük tuvalete sık çıkardım ama hamilelikte bu sıklığın azaldığını duyuyordum hep. Özellikle 3 gündür ne yesem soluğu wc de alıyorum. Haliyle bu durum beni endişelendiriyor acaba yolunda gitmeyen bişeyler mi var diye. Öncesinde de kayıplarım olduğu için hassasiyet iki kat artıyor. Aynı şey başına gelen var mı ? Cumartesi kontrolüm var ama içim bi huzursuz oldu

Herkeste aynı yürümüyor gebelik. Gebelikte kabızlık sık olur derler ama bende olmuyor mesela toplasan 2 kez olmuştur bu haftaya kadar. Herkesin bünyesi farklı. Bunun gebeliğin seyrini değiştireceğini sanmıyorum. Yine de doktorunuzla görüşebilirsiniz konuyu.

Kızlar merhaba. ben 6+4 haftlalık hamileyim ve gebeliğin başından beri çok sık büyük tuvalete çıkıyorum. Normalde de büyük tuvalete sık çıkardım ama hamilelikte bu sıklığın azaldığını duyuyordum hep. Özellikle 3 gündür ne yesem soluğu wc de alıyorum. Haliyle bu durum beni endişelendiriyor acaba yolunda gitmeyen bişeyler mi var diye. Öncesinde de kayıplarım olduğu için hassasiyet iki kat artıyor. Aynı şey başına gelen var mı ? Cumartesi kontrolüm var ama içim bi huzursuz oldu
Kabız olmaktan iyidir bacım. Üstüne oturamadım ağladım zor çıktı. Ikınsan ıkınamıyorsun. Doktor sıkıntı yok dediyse devam böyle 🙃

Eyvahlarım olsunnnnn deme bunu demeeee😂😂
Diyorum bir damla bile olsa geceleri öyle sancı yapıyor ki çok sıkışmış gibi uyku muyku kalmıyor 😂😂
E ben buna yazdığım da 27.haftadaymisim, şimdi 3,3.haftadayim, geçecek diye bekleme yani 😂😂

Son düzenleme:
Diyorum bir damla bile olsa geceleri öyle sancı yapıyor ki çok sıkışmış gibi uyku muyku kalmıyor 😂😂
E ben buna yazdığım da 27.haftadaymisim, şimdi 3,3.haftadayim, geçecek diye bekleme yani 😂😂
Bacım büyük tuvaletten bahsediyoruz demi. İdrar değil. Cünkü ben bu hızla 33 haftaya kadar dışkılamaya devam edersem bu hemoroid patlar😂

Büyük tuvaletten bahsediyoruz demiii😂 idrara alıstım ona zaten sık gidiyorum da ben büyük tuvaletimin (kaka afedersiniz) çok aşırı olduğunu düşünüyorum

1.

Hormonel Değişiklikler

• Progesteron hormonu, bağırsak hareketlerini genellikle yavaşlatır ve kabızlığa yol açabilir ama bazı kadınlarda bağırsak hareketlerini hızlandırarak sık dışkılamaya da neden olabilir.
  • Gebelik hormonları, sindirim sistemini daha hassas hale getirebilir.

2.

Beslenme Değişiklikleri

• Gebelikle birlikte beslenme alışkanlıkları değişebilir. Lif oranı yüksek besinler, meyve-sebze tüketimi ve artan sıvı alımı dışkılamayı artırabilir.
  • Ayrıca bazı gebeler daha fazla su ve bitki çayı içmeye başlar, bu da bağırsak hareketlerini artırabilir.

3.

Demir Takviyeleri

• Her ne kadar demir genellikle kabızlığa neden olsa da, bazı kadınlarda sindirim sistemini etkileyerek tam tersi bir etki yaratabilir.

4.

Bağırsak Florasındaki Değişiklikler

• Gebelik bağışıklık sistemini etkiler ve bu da bağırsak florasını değiştirebilir. Bazı kadınlar gebelikte hassas bağırsak benzeri belirtiler yaşayabilir.

5.

Stres ve Kaygı

• Gebelikteki duygusal değişiklikler sindirim sistemini etkileyebilir. Kaygı, sık tuvalete gitmeye neden olabilir.

6.

Gıda Hassasiyetleri

• Gebelik sırasında bazı gıdalara karşı geçici hassasiyet gelişebilir. Örneğin, laktoz intoleransı gibi durumlar sık dışkılamaya neden olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalı?

Aşağıdaki belirtiler varsa mutlaka doktora başvurmalısınız:

• Dışkıda kan
  • Şiddetli karın ağrısı
  • İshal ile birlikte ateş
  • Günde 4-5’ten fazla sulu dışkı
  • Kilo kaybı veya iştahsızlık

Bacım büyük tuvaletten bahsediyoruz demi. İdrar değil. Cünkü ben bu hızla 33 haftaya kadar dışkılamaya devam edersem bu hemoroid patlar😂
Birşey olmuyor merak etme, geneli idrar da büyük tuvalette eklenir normalde birse gebelikte üç oluyor, dua et kabız olma😂😂 ben üç basur memesiyle finale doğru yaklaşıyorum, ilk dogumdanda vardı bundan da eklendi, doğumdan sonra bakicam.bi çaresine 😂😂

Back
X