6 ay geçti hala bebek istemiyor

Benim iki yıl bitti hala istemiyor maddı sıkıntılardan dolayı buna rağmen kazayla iki kez hamile kaldım malasef düşük oldu

Istemiyor olabilir gayet normal.. 6 ay daha erken.. bende ilk baslarda hic istemiyordum.. ama birden istek geldi.. bende anlamadim.. hayirlisi herseyin gec olsun guc olmasin diyorum..

Ama biz 5 senedir birlikteyiz zaten ve 2 senedir aynı evde yaşıyoruz.
Esimle evlendigimde 10. Senemiz dolmak uzereydi ve esim bebek istemedi saygi duydum boyle seyler icin iki tarafinda hazir olmasi gerekir diye dusunuyorum baski yapilmamali kimseye baski yapmayin esinize babaliga hazir olmadan bebeginiz oluraa psikolojik acidan yanliz kalabilirsiniz cocuk olduktan sonra manevi destege cok ihtiyac oluyor

Reactions: 000
Yaşıniz ileriyse çocuk konusunda tedirginliğinizi anlayabilirim. Ama genç iseniz "kız dur daha 6 ay geçmiş ne bu koşturmaca "denir yani .
Hemen neden çocuk azıcık evlilik otursun nekadar tanisaniz da birbirinizi bide ayni ev içinde tanıyın alişin öyle değilmi ?
Eşiniz le oturup ne zaman istediğinizin planını yapabilirsiniz. Sen erken ci kuş ,eşinde bi okadar zamanı bile planlamaktan tedirgin.
Evlendikten sonra 2 yıl bekledim 3.yıl doğum yaptım . Çünkü evime eşime herseye ozaman hazır hissettik kendimizi . Ve ikimizde bunu konusmustuk planlamiştik. Kimi ise bu süreci uzatır gayet doğal . Hayatın değişecek ve cok yere yetmek gerekicek. 6 aylıkken hamile kalsaydım evliliğe alişmak evi çekip çevirmek ve çocuk bakmak beceremezdim. Bebeğé de eziyet olur. Sakin ol biraz '

Gerçekten psikolog veya psikayatri tarafından tanı konmuş insanları tenzih ediyorum. Ama forumun %70 i bipolar olduğunu iddia ediyor.Gene ayni oranda insan karsisindakinin narsist olduğunu iddia ediyor. Kötü insanlar sadece kötüdür illa narsist olacak diye bir şey yok size kötüdür baskasına iyidir egoisttir vs... Bipolarlığı da grip gibi rahat söylüyorsunuz ama bipolarlıkla sizofrenlik arasında ince bir cizgi var. Belki sadece duygusal birisiniz manik depresifsiniz gecici bir depresyondasiniz hepsini geçtim yapınız böyledir illa her ruh hali değisimi bipolar olacak diye bir sey yok.

Kadın ruhsal durumundan dolayı engelli raporu almış. Daha ne kadar bipolar olabilir?

O evlenme teklifi etti. Ama ben evlendikten sonra karma atak geçirdim. İyileştim şimdi ama o hala korkuyor.

Çok geçmiş olsun, o zaman bence sıkıntı yok. Sizin sağlığınız için endişeleniyordur, ertleyin birazcık.

hamilelik , dogum, lohusalik, bebeklik donemi, sonrası , ergenliği vs vs .. cocuk çok büyük ve omur boyu sona ermeyen bir sorumluluk.. esiniz hakli , bebeğin tamamıyla saglikli , mutlu , huzurlu bir ortama geleceği zamana dek beklenmeli..
hakkınızda en hayirlisi olsun umarım ..

E bi bismillah.
Evleneki 6 sene olmuş sanki de adam istemiyor hala.
Hele bi evlilik otursun.

Reactions: 000
Sizle ilgili emin olmadigi seyler vardir. Sikayet ettigi bir seyler var mi? Ya da maddi sorunlar varsa sorumlulugu arttirmak istemiyordur.

Çocuğa zarar vermek mi? Sen beni ne zannediyorsun şizofreni hastası bile etrafına zarar vermez kaldı ki ben bipolar hastasıyım.

Bakın ben lohusalığı dibine kadar yaşadım.
Sağlam birpsikolojim vardı. O günden sonra düzelmedi. Güya asla çocuğuna bağırmayan mükemmel anne olacaktım. Bazen hala o kadar zorluyor ki beni. Lohusalıkta zaten aklımda hep ölmek vardı. Beceremedim hissi beni öldürüyordu ve ben her gexe ağlıyordum.Ben ömrümde bu kadar karanlık bir dönem yaşamadım...
Ben normal sağlıklı bir insandım bu kadar etkilendim. Sizce yüzde 56 engel raporunu bipolardan alan, nöbet geçiren, intihar teşebbüsü geçmişi olan bir insan için risk çol büyük değil mi?
Bebek sahibi olmak bencil bir karar ama bu kadar da değil. Bebeği düşünmelisiniz. Bem markete giderdim mesela şimdi araba çarpsa ölse bebeğim anne sütü alamaz ya ağlar ağlar susmazsa diye kurar eve gidince ağlaya ağlaya emzirirdim. Değil ki psikolojik raporum varken onu dünyaya getirmek için acele etmek.
Hem doktor bir sene dedi diyordunuz şimdi altı ayda ne değişti? İlaçları mo kullanmayı bıraktınız?

Çocuk kararı 2 kişi ile alınır, o yüzden beklemek zorundasınız. Zorla ikna etmeye çalışmayın bence, pişman olursunuz çünkü çocuğun büyük sorumluluğu var.

Ama biz 5 senedir birlikteyiz zaten ve 2 senedir aynı evde yaşıyoruz.

11 yıldır beraberiz. 6 aydır evliyiz. İnan ben de korkuyorum şu an zamanı değil. İşim, aşım, şehrim, evin düzeni henüz ikimizde hazır hissetmiyoruz. Bu tek başına verilecek bir karar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…