6 ay geçti hala bebek istemiyor

Alabiliyorum beni düşündüğünüz için sağolun

Alabiliyor musunuz gerçekten?
Maaştan geriye para kalmıyor çocuğa bez almak isteseniz annelerden yardım isteyeceksiniz. Ama çocuğun tek masrafı bez değil. Hadi bu konu çözüldü diyelim riskli ilaçlarınızı bıraktınız mı? Doktorunuz izin veriyor mu?

O evlenme teklifi etti. Ama ben evlendikten sonra karma atak geçirdim. İyileştim şimdi ama o hala korkuyor.

Çocuk sahibi olmamanız için çok sebebiniz var, Allah'tan eşiniz bunu idrak edebilecek durumda.

Şuan çocuk istemeniz tamamen bencillik. Ne ruhsal ne maddi olarak buna hazır değilken nasıl cesaret edebiliyorsunuz buna?

Bunu kabul etmek sizin için zor belki ama herkes anne olmak zorunda değil. Bunu da bir düşünün.

İyi de adam zaten çocuk konusunda hep çekinikti, istemediğini söylüyordu. Şimdi "hadi evlendik artık çocuk yapalım" diye bastırmanız gereksiz. Adam sizi çocuk vaadiyle kandırıp evlenmedi ki.

O evlenme teklifi etti. Ama ben evlendikten sonra karma atak geçirdim. İyileştim şimdi ama o hala korkuyor.
Hamileyken geçirip kendinize zarar verirseniz ne olacak?
Yada daha kötüsü lohusayken atak geçirip bebeğe zarar verirseniz ne olacak?
İnanılmaz sorumsuz bir insansınız. Bunları düşünmeniz lazım

Üstelik bahsettiği hastalık genetik geçişli bir hastalık diye biliyorum. Engelli olma ihtimalini aşsa hasta olma ihtimalini aşamaz.

Siz de fazlasıyla kalp kıran birisiniz. İnsana sen engellisin senin çocuğun olmamalı denmez.

Yahu konu sahibi hasta , kullandigi psikolojik ilaclar yuzunden doktoru bile yasaklamis hamileligi
Hangi akli basinda adam cocuk ister bu durumda
Yasaklamadı bir süreliğine olmaz dedi ve o süre geçti. Doktorumla geçenki seansda olur dedi.

Siz de fazlasıyla kalp kıran birisiniz. İnsana sen engellisin senin çocuğun olmamalı denmez.
Engeliniz çocuğun hayatını birebir etkiliyor. Görme engeli, duyma engeli gibi değil. Atak geçirip onu yada kendinizi öldürebilirsiniz. Çocuk da engelli olabilir.
Bir engellinin hayatı ne kadar zor oluyor. Zor bir hayat beklediğini bile bile dünyaya getirme hırsı neden?

Hamileyken geçirip kendinize zarar verirseniz ne olacak?
Yada daha kötüsü lohusayken atak geçirip bebeğe zarar verirseniz ne olacak?
İnanılmaz sorumsuz bir insansınız. Bunları düşünmeniz lazım
Çocuğa zarar vermek mi? Sen beni ne zannediyorsun şizofreni hastası bile etrafına zarar vermez kaldı ki ben bipolar hastasıyım.

istisnalar dışında her kadın anne olmak ister, ama bazen insanın elinde değil malesef olamıyor,olmamalı. Sizi anlıyorum çocuk istemeniz gayet normal ama olmayınca olmuyor. Bende evlenip çocuk istiyorum ki çocukları çok seviyorum benimde engelim var. Çocuk yapmam bencillik olur . Onun için yapmayacağım çocuğa bu kötülüğü.

Siz ne kadar cahilsiniz. Benim atağımda bir canlıya böceğe bile zarar verdiğim görülmemiştir. Siz bipolar duygulanım bozukluğunu ne zannediyorsunuz. Ve çocuğumuz illa hasta doğacak diye bir şey yok. Buraya yazanda kabahat

Üstelik bahsettiği hastalık genetik geçişli bir hastalık diye biliyorum. Engelli olma ihtimalini aşsa hasta olma ihtimalini aşamaz.
Buna rağmen hırsla çocuk istemek...

@Ponki12 sizi kırmak değil niyetim ama hastalığınızı geçti bitti diye düşünerek hareket etmeniz doğru değil, eşinizin endişesi de çok normal.

Hastalığınız genetik geçişli ise bunu bilerek çocuk istemeniz de doğru değil. Hele ki tedavinizin daha yeni bitmiş, bu aceleniz ney?

6. aydasiniz daha. Her ne kadar da beraber yaşamış olsanizda cicim aylarindasiniz.

Keyfini çıkarın hayatın, olacaksa bebek Illa ki olur inşallah.

Eşiniz istemiyorum diyorsa ve bir şekilde bebek olursa mutsuz olur ve mutsuz eder sizi.

Sağlık problemleriniz Tam rayına oturmali. Bu ataklar ciddi sorunlara sebep olabiliyor.
Kendiniz için biraz daha bekleyin derim.

Eşinizi ikna etme çabaları da sizi üzer, gemiyi boş yere catlatir.

Sevgili konu sahibi , ailemde genetik olarak bipolar var , cok yakin akrabalarim bipolar , evet bipolar kimseye fiziksel zarar vermez ancak atak zamanlarinda kullandiklari ilaclar o kadar robotlastiriyor ki bebek yaninda bir kutu civi icse tepkisiz kaliyor insan , zor bir hastalik , evet ilaclarla kontrol altina alinabiliyor ancak sabirli olmaniz ve biraz beklemeniz lazim , henuz alti aylik evlisiniz , once tadini cikarin evliligin , kendinize zaman taniyin , psikologunuz ile gorusmeye devam edin , kendiniz ve esiniz tamamen hazirlikli olunca da bebegi yaparsiniz
Ama ilac tedavisi yeni bittigi donem bunun icin uygun bir donem degil

Boşanın ne demekmiş cocuk istememek kendini hazır hissetmiyordur belki. Yani evliliginizin en azindan 2 senesi dolsun

Sıkma canını,haklısın buraya dert paylaşmak için gelip daha dertli çıkabiliyor insan.
Eğer yaşın 30 altiysa bence biraz daha bebeksiz hayatın tadını çıkarabilirsin.hamilelik ve bebek süreçlerinde insan kendini çok kısıtlanmış hissediyor.Ama anlıyorum aklında bu soru oldukça evliliğin tadını filan da çıkaramıyorsundur.Esine net olarak evliliğin ne kadarinda düşüneceğinize dair ortak bir almayı teklif etsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…