- 12 Ekim 2015
- 171
- 35
- 18
- Konu Sahibi outofthewoods
-
Hiçbir şey soramadım ki kaldım öylece şu testleri yaptır ameliyat olabilirsin dedi. Tamam dedim çıktım odadan. Hala nasıl eve geldiğimi bilmiyorumDrun aciklama yapmadimi.sakin ol canim Allah beterinden.korusun
Bilmiyorum ki doktor bir şey söylemediKistte ne kisti birsürü çeşidi var. Onu yazarsan daha net anlayabiliriz
Sezeryan kesiği nasıl oluyor? Nasıl yumurtalığı alabilirlerdi ne demek?13 cm kist aldırmış biri olarak korkma yumurtalığımı alabilirlerdi ama almadılar, sezeryan gibi kesiğin oluyor haberin olsunbenimki ince bir çizgi şeklinde kaldı sadece
Kistim cok büyük olduğundan başından söylemişlerdi. Sezeryan kesiğini nasıl anlatayım netten bakabilirsin alttan ameliyat olmiyacaksın heraldeSezeryan kesiği nasıl oluyor? Nasıl yumurtalığı alabilirlerdi ne demek?
Yumurtalıklarımda 6 cmlik kist varmış doktor ameliyat dedi.Bugün muayene oldum doktorum tahlil yaptırdı yarın belli olacak sonuçlar. Daha evli bile değilim. Tehlikeli bir şey mi bu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen çok korkuyorum. İleride çocuğum olmasını engeller mi? Çok mu trhlikeli? Ağlayacağım şimdi
Ya aslında şöyle benim geçen ay adetim 15 gündü sürdü doktora gittim hiçbir şey göremedi bir hafta sonra tekrar ara kanama gibi bir şey olunca başka doktora gittim o da sorun yok dedi bu aysa adetim iki hafa gecikti gittiğimde 6 cm kist dedi. 3 haftada bu kadar büyüme nasıl olabiliyor neden diğerleri göremedi adet olmadım zaten şimdi ne olacak hiç bilmiyorum kiBence mutlaka baska doktorlara da gidin ve detayli aciklama isteyin. Kolay mi oyle ameliyat demek ? Ocak ayiydi sanirim asiri agrim vardi ve resmen sol tarafimda bisey batiyodu oturup kalkarken. Yatarken sis gibiydi. Doktora gittim agrim artinca (ki ben yumurtlama agrisi sanmistim), 5 cm kistin var folikul kisti, yumurta catlamamis buyumus iyice dedi. 2 adet donemi bekleyelim takip edelim eger vucudun atamazsa ilac ya da en son ameliyat demisti. Hatta esime geyik yapiyodum sofraya oturunca 'biz geldik' diye o kadar barizdi varligi :)
O ay nasil bir adet agrisi yasadigimi anlatamam. Resmen igne olmadan duramayacak durumdaydim ama 15 gun sonraki kontrolde ogrendim ki vucut regl ile birlikte atmis hicbiseye de gerek kalmadi. Cok korkuyodum bi zarari olur mu diye ama hamile de kaldim. Merak etmeyin hicbiseycik olmaz,sadece kistin cinsi onemli. Ama kesinlikle en azindan farkli 2 doktora daha gidin.
Yumurta atilamadigi icin olmus olabilir yani folikul kisti. Dedigim gibi mutlaka baska doktorlara gidip aciklama ve ameliyat disinda cozum onerisi isteyin. Daha buyuk kistleri bile dogum kontrol hapiyla kucultup attirabiliyolar. Cinsi onemli onu detayli ogrenin mutlaka.Ya aslında şöyle benim geçen ay adetim 15 gündü sürdü doktora gittim hiçbir şey göremedi bir hafta sonra tekrar ara kanama gibi bir şey olunca başka doktora gittim o da sorun yok dedi bu aysa adetim iki hafa gecikti gittiğimde 6 cm kist dedi. 3 haftada bu kadar büyüme nasıl olabiliyor neden diğerleri göremedi adet olmadım zaten şimdi ne olacak hiç bilmiyorum ki
Yumurtalıklarımda 6 cmlik kist varmış doktor ameliyat dedi.Bugün muayene oldum doktorum tahlil yaptırdı yarın belli olacak sonuçlar. Daha evli bile değilim. Tehlikeli bir şey mi bu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen çok korkuyorum. İleride çocuğum olmasını engeller mi? Çok mu trhlikeli? Ağlayacağım şimdi
Tamamda sizin dediğin kist regliyle atılabiliyormuş demek ki her kist öyle olmuyor maalesefBence mutlaka baska doktorlara da gidin ve detayli aciklama isteyin. Kolay mi oyle ameliyat demek ? Ocak ayiydi sanirim asiri agrim vardi ve resmen sol tarafimda bisey batiyodu oturup kalkarken. Yatarken sis gibiydi. Doktora gittim agrim artinca (ki ben yumurtlama agrisi sanmistim), 5 cm kistin var folikul kisti, yumurta catlamamis buyumus iyice dedi. 2 adet donemi bekleyelim takip edelim eger vucudun atamazsa ilac ya da en son ameliyat demisti. Hatta esime geyik yapiyodum sofraya oturunca 'biz geldik' diye o kadar barizdi varligi :)
O ay nasil bir adet agrisi yasadigimi anlatamam. Resmen igne olmadan duramayacak durumdaydim ama 15 gun sonraki kontrolde ogrendim ki vucut regl ile birlikte atmis hicbiseye de gerek kalmadi. Cok korkuyodum bi zarari olur mu diye ama hamile de kaldim. Merak etmeyin hicbiseycik olmaz,sadece kistin cinsi onemli. Ama kesinlikle en azindan farkli 2 doktora daha gidin.
Yarın için hemen aldım zaten başka bir doktora. istanbul'dayım. Evet gördüm zaten internette of daha bu yaşta o iz kalacak bir deCanım bence başka bi dr a daha görün hangi şehirdesin? Kistin adını sanını söylememiş, nasıl hasta bilgilendirme bu?
Sezeyan kesiği demek Doğum yapan tanıdığın varsa bebeği almak için açtıkları yer.
Ayrıca rutin herkese imzalatıyorlar ameliyattan önce bazı komplikasyonlar olursa diye tedbir olarak.
Benim biri 7 küsür diğeri 8 küsür iki kisti. Vardı iki yumurtalığımda da bende açık ameliyat oldum. İllaki bıcak yarası acıyor ama iyileşiyor zamanla.
Kapalı ameliyatta yapabilirler sana tekrarlamayan kistse eğer ve daha evli değilmişsin.
Tekrar başka bir dr a mutlaka görün.!
Ben ameliyata karar verene kadar 7-8 dr a göründüm en son gittiğim herkesin yapamayacağını söylemişti ve bir başka dr a yönlendirmişti.
Ne olduğunu söylemedi zatne ben de o şaşkınlıkla soramadım bile. Umarım bir şey olmaz dediğiniz gibiEndometriyosiz mi, bende de vardı 20 li yaşların başlarında, korkulcak bişey yok, çocuğunun olmasını engellemez bence, zaten diğer yumurtalığın çalışıyordur, zaten kist olan yumurtalığında alıncak diye bişey yok
Ne olduğunu söylemedi zatne ben de o şaşkınlıkla soramadım bile. Umarım bir şey olmaz dediğiniz gibiyanlışlıkla alıyormuş bazı doktorlar diye duymuştum zamanında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?