6 cm kist? Korkuyorum

outofthewoods

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
171
35
18
Yumurtalıklarımda 6 cmlik kist varmış doktor ameliyat dedi.Bugün muayene oldum doktorum tahlil yaptırdı yarın belli olacak sonuçlar. Daha evli bile değilim. Tehlikeli bir şey mi bu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen çok korkuyorum. İleride çocuğum olmasını engeller mi? Çok mu trhlikeli? Ağlayacağım şimdi

13 cm kist aldırmış biri olarak korkma yumurtalığımı alabilirlerdi ama almadılar, sezeryan gibi kesiğin oluyor haberin olsun benimki ince bir çizgi şeklinde kaldı sadece

Bence mutlaka baska doktorlara da gidin ve detayli aciklama isteyin. Kolay mi oyle ameliyat demek ? Ocak ayiydi sanirim asiri agrim vardi ve resmen sol tarafimda bisey batiyodu oturup kalkarken. Yatarken sis gibiydi. Doktora gittim agrim artinca (ki ben yumurtlama agrisi sanmistim), 5 cm kistin var folikul kisti, yumurta catlamamis buyumus iyice dedi. 2 adet donemi bekleyelim takip edelim eger vucudun atamazsa ilac ya da en son ameliyat demisti. Hatta esime geyik yapiyodum sofraya oturunca 'biz geldik' diye o kadar barizdi varligi :)

O ay nasil bir adet agrisi yasadigimi anlatamam. Resmen igne olmadan duramayacak durumdaydim ama 15 gun sonraki kontrolde ogrendim ki vucut regl ile birlikte atmis hicbiseye de gerek kalmadi. Cok korkuyodum bi zarari olur mu diye ama hamile de kaldim. Merak etmeyin hicbiseycik olmaz,sadece kistin cinsi onemli. Ama kesinlikle en azindan farkli 2 doktora daha gidin.

Ya aslında şöyle benim geçen ay adetim 15 gündü sürdü doktora gittim hiçbir şey göremedi bir hafta sonra tekrar ara kanama gibi bir şey olunca başka doktora gittim o da sorun yok dedi bu aysa adetim iki hafa gecikti gittiğimde 6 cm kist dedi. 3 haftada bu kadar büyüme nasıl olabiliyor neden diğerleri göremedi adet olmadım zaten şimdi ne olacak hiç bilmiyorum ki

En az uc uzmana.gorun canim ameliyat hemen.oyle karar verilebilecek birsey degil.kistlerde cesit cesit kimisi ameliyatsiz tedavi oluyor.panik yapma ameliyat olsanda kolay bir operasyon korkma

Yumurta atilamadigi icin olmus olabilir yani folikul kisti. Dedigim gibi mutlaka baska doktorlara gidip aciklama ve ameliyat disinda cozum onerisi isteyin. Daha buyuk kistleri bile dogum kontrol hapiyla kucultup attirabiliyolar. Cinsi onemli onu detayli ogrenin mutlaka.

Endometriyosiz mi, bende de vardı 20 li yaşların başlarında, korkulcak bişey yok, çocuğunun olmasını engellemez bence, zaten diğer yumurtalığın çalışıyordur, zaten kist olan yumurtalığında alıncak diye bişey yok

Tamamda sizin dediğin kist regliyle atılabiliyormuş demek ki her kist öyle olmuyor maalesef dr beni neden ameliyat etmeye meraklı olsun.
Genel olarak zaten 3 4 cm e kadar olanlar ilaç ile tedavi ediliyor daha büyüklerde ameliyat öneriyorlar

Ayrıca konu sahibi bu kadar korkmana gerek yok zaten yumurtalıklarımız kist dolu bazen bazıları büyüyor işte.

Canım bence başka bi dr a daha görün hangi şehirdesin? Kistin adını sanını söylememiş, nasıl hasta bilgilendirme bu?
Sezeyan kesiği demek Doğum yapan tanıdığın varsa bebeği almak için açtıkları yer.
Ayrıca rutin herkese imzalatıyorlar ameliyattan önce bazı komplikasyonlar olursa diye tedbir olarak.
Benim biri 7 küsür diğeri 8 küsür iki kisti. Vardı iki yumurtalığımda da bende açık ameliyat oldum. İllaki bıcak yarası acıyor ama iyileşiyor zamanla.
Kapalı ameliyatta yapabilirler sana tekrarlamayan kistse eğer ve daha evli değilmişsin.
Tekrar başka bir dr a mutlaka görün.!
Ben ameliyata karar verene kadar 7-8 dr a göründüm en son gittiğim herkesin yapamayacağını söylemişti ve bir başka dr a yönlendirmişti.

Yarın için hemen aldım zaten başka bir doktora. istanbul'dayım. Evet gördüm zaten internette of daha bu yaşta o iz kalacak bir de yarın gittiğimde söylesem mi sizce kistim var diye yoksa düzensizlik için mi geldim diyim?

Ne olduğunu söylemedi zatne ben de o şaşkınlıkla soramadım bile. Umarım bir şey olmaz dediğiniz gibi yanlışlıkla alıyormuş bazı doktorlar diye duymuştum zamanında

Bence önce şikayetini söyle. Her dr herşeyi göremiyor malesef. Başka bi dra gittim demene gerek yok. Ben söylemiyordum, düşün yani benimkileri görmeyen bile oldu :0

Birde netten iyi bir dr araştır burada da yazıyor zaten bir sürü tavsiye edilen dr.

Profilinde konya yazıyor eğer buraya gelme ihtimalin varsa buradan dr önerebilirim. Kendi doktorumun

Ne olduğunu söylemedi zatne ben de o şaşkınlıkla soramadım bile. Umarım bir şey olmaz dediğiniz gibi yanlışlıkla alıyormuş bazı doktorlar diye duymuştum zamanında

olur mu canım öyle şey, ben de çok panik yapmıştım çok genç olduğum için sanırım sen de çok gençsin, ameliyatın zorluk derecesi kistin nerelere tuttunduğuna göre değişiyor sanırım, ben ilk defa ameliyat olduğum için bana zor gelmiş, şimdi arkama bakınca korkulcak bişey yokmuş diyorum, rahat ol bence, kendini sakinleştirmeye çalış
ama şöyle bi anımı anlatayım ameliyattan sonra densiz bi asistan çocuğun olmaz dedi, ama altı ay sonra normal yollardan hamile kaldım, pozitif olmakta fayda var, endişe herşeye zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…