- Konu Sahibi outofthewoods
-
Ben yararı olmaz diye düşünmedim zaten canım ama daha neyin ne olduğunu bile bilmiyor hemen karalar bağlamış belki dr anlatıcaktı çıktım geldim diyorBibim 4.5 cm'lik çikolata kistimi soğan kürüyle iki ayda yok ettim. Ama öyle soğanı kes kaynat iç ile olacak iş değil. İncelikleri, dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bir kere kistin ne olduğu önemli. Her kiste soğan kürü uygulanmaz mesela.
Özele değil devlete gittim de yarın için çapadan randevu aldım oraya gideceğim. Evet özeller öyle haklısınızCanım özel hastaneye mi gittim. Arkadaşımında vardı mandalina kadar bir kisti. İğne yaptılar bir kaç gün. Kendiliğinden eridi. Bi kaç dr'a daha gösterin derim ben. Valla para için herşeyi yapıyorlar.
Doktor anlatmayacaktı. Elime kağıt verdiler git test ysptır yaptır dediler. Hayır niye suçlu ben oluyorum? Korkmam yanlış bir şey mi çok merak ettimBen yararı olmaz diye düşünmedim zaten canım ama daha neyin ne olduğunu bile bilmiyor hemen karalar bağlamış belki dr anlatıcaktı çıktım geldim diyoraman neyse ben çıkayım konudan sinir oluyorum
Ya zaten o testleri dr a girer girmez veriyorlar artık çünkü kan testi o testi bu testi yapmadan hiç birşeye bakılmıyorDoktor anlatmayacaktı. Elime kağıt verdiler git test ysptır yaptır dediler. Hayır niye suçlu ben oluyorum? Korkmam yanlış bir şey mi çok merak ettim
Hangi testlerden bahsediyorsunuz siz sorsbilir miyim? Yardım istedim yazmayın o zaman niye moralimi daha çok bozma peşindesiniz kiYa zaten o testleri dr a girer girmez veriyorlar artık çünkü kan testi o testi bu testi yapmadan hiç birşeye bakılmıyor
Kork korkma demiyorum ama hobi olarak kork
Teşekkür ederim bu kadar detaylı yazdığınız için :) ben pcos değilim ama dhea hormonu yüksekliğinden dolayı(genetik tüylenme) aldactone kullanıyordum 4 aydır endokrin vermişti. Acaba ondan mı oldu diye düşünmedim değil açıkçası. Doğum kontrol hapı kullanmam yasak çünkü fibrokistim de var maalesef. Evet araştırıyorum zaten teşekkürler tekrardan :)tatlım sana durumu şöyle izah edeyim doktorun seni bilgilendirmemiş ben haşır neşir olduğum için şöyle anlatayım sana.Şimdi bu kistler aslında bizim her ay düzenli olarak yumurtalığımız tarafından yumurtlanan ve döllenmeyi bekleyen yumurtalarımız.Bunların her ay adet döneminde döllenmeden çatlayıp adetle birlikte atılması gerekiyor. ama bazı kadınlarda sebebi bilinmeyen doğuştan gelen bir sıkıntıyla bu yumurtaların kabuğu kalın oluyor ve çatlamıyorlar.her ay ki döngümüzde bu çatlamayan yumurtalar birikiyorlar ya da sendeki gibi büyüyor. ÇAtlamayan bu yumurtanın kabuğu da testesteron hormonu salgılıyor ve bizde adet düzensizliği,olmaması gereken yerlerde kıllanma,ciltte akne,fazla kilo yada kilo verememe sorunu oluşturuyor.Ruhsal açıdan da bazen fazla neşe bazen gerginlik liderlik duygusu ve hassasiyet katıyor. yumurtalığımızda ürtilen bu testesteron yani erkeklik hormonu üretilmesin ve baskılansın diyede çocuk istemeyenlere doğum kontrol hapı isteyenlere progestanla tedavi üretiliyor. Bu benim rahatsızlığım yani polikistik over ın getirdiği durumdur. bunun tedavisi yoktur beslenmene dikkat etmen kilonu kontrol altına alman ve ilaçalrını düzgün kullanmanla gerileyebilir.tedavi olmazsanda vüudun ürettiği fazla hormonla kilo alıp veremeyebilirsin şeker hastalığına ve kalp hastalıklarına yakalanma riskin artar. Yukarıda belittiğim herhangi bir şikayetin varsa düzgün bir doktor araştırman gerekir ki ben kistim patlamadan bunları çok umursayan biri değildim.seni öenmseyecek seninle endişelerini paylaşacak ve açıkça anlayacağın dilden konuşacak bir doktorla bunları minumuma düşürebilirsin. tek bir doktorla ameliyat kararı alma ve içeri gir tahlilini göster ameliyat edeceğim diyen bir doktordan arkana bakmadan uzaklaş.
Geçen sene de minik bir kistim olmuştu 10 gün ilaç kullanmıştım geçmişti ama bu sefer doktor büyük ameliyat gerekebilir deyince korktum ben de ne biliyimoncelıkle sakın ol olur mu? guzel duşun guzel olsun kıst herkeste olabılen bışıdır... doktorunuzu değiştirin başka goruşleri mutlaka alın...
geçmiş olsun öncelikle.moralini bozma hemen.bir tanıdığımda kisti portakal büyüklüğündeydi tıpta adı çilolata kistiydi onunkisi.bu tür kisti kan beslediği için yani adet oldukça o kist çeşiti büyüyor.seninkisi ne tür kist tahliller bunu belli eder sanırım.kapalı ameliyatlada olabilirsin ayrıca benim tanıdığım o şekilde oldu.gayette iyi bie poblemi yok.istediği amanda bebek sahibi olabilir.Yumurtalıklarımda 6 cmlik kist varmış doktor ameliyat dedi.Bugün muayene oldum doktorum tahlil yaptırdı yarın belli olacak sonuçlar. Daha evli bile değilim. Tehlikeli bir şey mi bu? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen çok korkuyorum. İleride çocuğum olmasını engeller mi? Çok mu trhlikeli? Ağlayacağım şimdi
Evet kesinlikle katiliyorum bende bu sebepten dolayi ozellikle kistin cesidine bagli diye yineledim. Ameliyat kolay bi karar degil,gerekiyorsa tabii ki olacak korkulacak hicbisey yok,hersey daha saglikli olmak icin sonucta.Tamamda sizin dediğin kist regliyle atılabiliyormuş demek ki her kist öyle olmuyor maalesefdr beni neden ameliyat etmeye meraklı olsun.
Genel olarak zaten 3 4 cm e kadar olanlar ilaç ile tedavi ediliyor daha büyüklerde ameliyat öneriyorlar
Ayrıca konu sahibi bu kadar korkmana gerek yok zaten yumurtalıklarımız kist dolu bazen bazıları büyüyor işte.
İstanbul'daysa çok isterim :)tatlım reklam gibi olmasın ama beni en iyi dinleyen rahatlatan süreci anlatan doktoru buldum ve tavsiye edebilirim sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?