6 cm kist? Korkuyorum

Ben de 6 cm kistimi aldırdım . Doktor portakal kadar çıktı dedi . Lapatoskopi yöntemiyle aldırdım . Genel anestezi veriliyor o gün çıkıyorsun . 3 tane minik delik açıp ordan alıyorlar . Netten araştır . Hiç sıkma canını benim şu an bebeğim var . Doğum kontrol hapı falan vermedi o da lüçültüyor bazılarının

Canım özel hastaneye mi gittim. Arkadaşımında vardı mandalina kadar bir kisti. İğne yaptılar bir kaç gün. Kendiliğinden eridi. Bi kaç dr'a daha gösterin derim ben. Valla para için herşeyi yapıyorlar.

Ben yararı olmaz diye düşünmedim zaten canım ama daha neyin ne olduğunu bile bilmiyor hemen karalar bağlamış belki dr anlatıcaktı çıktım geldim diyor aman neyse ben çıkayım konudan sinir oluyorum

Canım özel hastaneye mi gittim. Arkadaşımında vardı mandalina kadar bir kisti. İğne yaptılar bir kaç gün. Kendiliğinden eridi. Bi kaç dr'a daha gösterin derim ben. Valla para için herşeyi yapıyorlar.
Özele değil devlete gittim de yarın için çapadan randevu aldım oraya gideceğim. Evet özeller öyle haklısınız

Ben yararı olmaz diye düşünmedim zaten canım ama daha neyin ne olduğunu bile bilmiyor hemen karalar bağlamış belki dr anlatıcaktı çıktım geldim diyor aman neyse ben çıkayım konudan sinir oluyorum
Doktor anlatmayacaktı. Elime kağıt verdiler git test ysptır yaptır dediler. Hayır niye suçlu ben oluyorum? Korkmam yanlış bir şey mi çok merak ettim

Doktor anlatmayacaktı. Elime kağıt verdiler git test ysptır yaptır dediler. Hayır niye suçlu ben oluyorum? Korkmam yanlış bir şey mi çok merak ettim
Ya zaten o testleri dr a girer girmez veriyorlar artık çünkü kan testi o testi bu testi yapmadan hiç birşeye bakılmıyor
Kork korkma demiyorum ama hobi olarak kork

Ya zaten o testleri dr a girer girmez veriyorlar artık çünkü kan testi o testi bu testi yapmadan hiç birşeye bakılmıyor
Kork korkma demiyorum ama hobi olarak kork
Hangi testlerden bahsediyorsunuz siz sorsbilir miyim? Yardım istedim yazmayın o zaman niye moralimi daha çok bozma peşindesiniz ki

tatlım sana durumu şöyle izah edeyim doktorun seni bilgilendirmemiş ben haşır neşir olduğum için şöyle anlatayım sana.Şimdi bu kistler aslında bizim her ay düzenli olarak yumurtalığımız tarafından yumurtlanan ve döllenmeyi bekleyen yumurtalarımız.Bunların her ay adet döneminde döllenmeden çatlayıp adetle birlikte atılması gerekiyor. ama bazı kadınlarda sebebi bilinmeyen doğuştan gelen bir sıkıntıyla bu yumurtaların kabuğu kalın oluyor ve çatlamıyorlar.her ay ki döngümüzde bu çatlamayan yumurtalar birikiyorlar ya da sendeki gibi büyüyor. ÇAtlamayan bu yumurtanın kabuğu da testesteron hormonu salgılıyor ve bizde adet düzensizliği,olmaması gereken yerlerde kıllanma,ciltte akne,fazla kilo yada kilo verememe sorunu oluşturuyor.Ruhsal açıdan da bazen fazla neşe bazen gerginlik liderlik duygusu ve hassasiyet katıyor. yumurtalığımızda ürtilen bu testesteron yani erkeklik hormonu üretilmesin ve baskılansın diyede çocuk istemeyenlere doğum kontrol hapı isteyenlere progestanla tedavi üretiliyor. Bu benim rahatsızlığım yani polikistik over ın getirdiği durumdur. bunun tedavisi yoktur beslenmene dikkat etmen kilonu kontrol altına alman ve ilaçalrını düzgün kullanmanla gerileyebilir.tedavi olmazsanda vüudun ürettiği fazla hormonla kilo alıp veremeyebilirsin şeker hastalığına ve kalp hastalıklarına yakalanma riskin artar. Yukarıda belittiğim herhangi bir şikayetin varsa düzgün bir doktor araştırman gerekir ki ben kistim patlamadan bunları çok umursayan biri değildim.seni öenmseyecek seninle endişelerini paylaşacak ve açıkça anlayacağın dilden konuşacak bir doktorla bunları minumuma düşürebilirsin. tek bir doktorla ameliyat kararı alma ve içeri gir tahlilini göster ameliyat edeceğim diyen bir doktordan arkana bakmadan uzaklaş.

19 20 yasinda bnm de buyuk bi kistim vardi.
Ozel dr a gittim.ilac bile vermeden ameliyat dedi

Baska dr a gittim.ilac verdi gecti

Ve dediki bekarlarda hemen ameliyat onermiyoruz.6 ay tedaviye cevap vermesse oyle

Mutlaka baska dr lara git

Teşekkür ederim bu kadar detaylı yazdığınız için :) ben pcos değilim ama dhea hormonu yüksekliğinden dolayı(genetik tüylenme) aldactone kullanıyordum 4 aydır endokrin vermişti. Acaba ondan mı oldu diye düşünmedim değil açıkçası. Doğum kontrol hapı kullanmam yasak çünkü fibrokistim de var maalesef. Evet araştırıyorum zaten teşekkürler tekrardan :)

oncelıkle sakın ol olur mu? guzel duşun guzel olsun kıst herkeste olabılen bışıdır... doktorunuzu değiştirin başka goruşleri mutlaka alın...

oncelıkle sakın ol olur mu? guzel duşun guzel olsun kıst herkeste olabılen bışıdır... doktorunuzu değiştirin başka goruşleri mutlaka alın...
Geçen sene de minik bir kistim olmuştu 10 gün ilaç kullanmıştım geçmişti ama bu sefer doktor büyük ameliyat gerekebilir deyince korktum ben de ne biliyim

geçmiş olsun öncelikle.moralini bozma hemen.bir tanıdığımda kisti portakal büyüklüğündeydi tıpta adı çilolata kistiydi onunkisi.bu tür kisti kan beslediği için yani adet oldukça o kist çeşiti büyüyor.seninkisi ne tür kist tahliller bunu belli eder sanırım.kapalı ameliyatlada olabilirsin ayrıca benim tanıdığım o şekilde oldu.gayette iyi bie poblemi yok.istediği amanda bebek sahibi olabilir.

Evet kesinlikle katiliyorum bende bu sebepten dolayi ozellikle kistin cesidine bagli diye yineledim. Ameliyat kolay bi karar degil,gerekiyorsa tabii ki olacak korkulacak hicbisey yok,hersey daha saglikli olmak icin sonucta.
Insanin icinin rahat etmesi ve kesin teshis icin bikac doktorun daha gormesi gerekir her sorunda. ben boyle dusunuyorum acikcasi.

Korkma kuzum gecen ay kizkardesim 18cmlik kist aldirdi hem de kapali ameliyat oldu ve 2gun sonra ayaktaydi dr bu ne ki 30kilo aldigimi biliyorum demisti o yuzden sskin ve rahat ol

Benim de çikolata kistimi aldılar bekarken ve bu yüzden yumurtalik rezervim azaldı. Ne kistidir ne değildir iyi araştirmak lazım ve mutlaka işini iyi yapan bir doktor gerek. Özellikle kapali ameliyatta başarili olan bir doktor bulup yaptır bence. Doktor tavsiyesi istersen ben de verebilirim. Ikinci ameliyatim çok basarili geçti.

Bence baska doktorada gorun o kdar buyuk degil benimde 6 cm kistim vardi ve kendi kendine yok oldu. İlk once ilacli tomografiye sokmasi lazim kistin cesidini ogrenmesi icin. Yumurtliga yapisiksa yumurtaligida aliyolar. Kesinlikke hemen ameliyat olma adet olmayi bekle adetle kendini atabiliyo

Çok. Geçmiş olsun inşaallah ameliyata gerek kalmadan kaybolur. Düzensizlik için gitmişsin kist ağrı yapar derler ağrı oluyor muydu . Bitkisel (sogankuru) arkadaşım için iyi gelmişti ama sizin için ters birsey yapmasından korkarım bazı kistleri allah korusun Büyüttügü nu duymuştum, birkaç doktora daha görünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…