6 haftalık hamişler,takipleşelim,paylaşalım :)

kızlar göbek çizginiz çıkmaya başladımı ? benim rahimin üstünden hafif hafif çizgim belli olmaya başladı sizde durumlar nedir?

Selam anneler, :)

Bugün doktor kontrolüm vardı. Ultrasondan önce sırf sizin için alttan, üstten bakmanın farkını sordum. :)
Hiçbir şekilde problem olmayacağını, hatta vajinal ultrasonun daha net sonuçlar vereceğini söyledi. Benim ilk gittiğimde de karnımdan bakmasının sebebini de şöyle açıkladı;
Ben 22 Ocak'ta kan testi yaptırdığımda (reglimin 2 gün geciktiği gün yani) B HCG'm 3794 çıkmıştı. İlk doktor kontrolüme ise 29 Ocak'ta gitmiştim. Doktor test sonuçlarıma baktığında, değerlerimin 7 gün içinde daha da yükselmiş olabileceğine kanaat getirip direkt karnımdan kontrol etti. 5000'in altında olsaymış (-ki bu benim için çok büyük bir sıkıntı olurdu. Çünkü 7 gün içerisinde B HCG'nin 3794'ten 5000'e çıkamaması büyük bir problem anladığım kadarıyla.) vajinal ultrasonla kontrol edecekmiş.

Bu sebepten dolayı vajinal ultrasondan korkmayın yani. Tehlikeli bir durum olsa doktor önermez bunu zaten. En ufak lekelenmede ilaç verip, günlerce yatmamızı isteyen insanlar bunlar sonuçta. Bebeğin hayatını hiç yoktan tehlikeye iter mi? Hiç sanmıyorum.

İçinizi rahat tutun, bol bol dua edin. Ben bu forumda litrelerce parçalı kanama yaşayıp, sapasağlam bebeğini kucağına alan annelerin yaşadıklarını okudum. Rabbim eğer içimizdeki meleğe bir hayat verecekse, damdan da atlasak birşey olmaz. Ama eğer ki, yaşayacak günü yoksa ne yapsak elden birşey gelmez.

Allah'ım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Amin.

kızlar göbek çizginiz çıkmaya başladımı ? benim rahimin üstünden hafif hafif çizgim belli olmaya başladı sizde durumlar nedir?

Ay bu kadar erkenden çıkıyor mu ki o çizgi? :) Eğer öyleyse senin adına çok sevindim. Anneliğinin ilk nişanı bu olsa gerek. :) Hayrıyla, bereketiyle, sağlığıyla gelsin inşallah bebişin. :)

amin canım hepimizin bebişi hayrıyla bereketiyle gelsin inşallah :) valla bende bilmiyordum bu kadar erken çıktığını geçenlerde arkadaşım söyledi kimisinde erkenden çıkıyormuş baksana diye öyle farkettim bende böle ince bronz bi çizgi daha göbeğime ulaşmadı o ilerleyen zamanlarda olur sanırım :)

Ya kızlar bişey sorcam sabahları gerinerek uyanıyor musunuz? Bende çok fazla oluyor ve sakıncalı olduğunu duymuştum. Fikriniz var mı?

Ben cok fazla gerinmemeye dikkat ediyorum. Hani sonucunun kotu olacagini vs. bildigimden degil. Gerindigimde bebegin kordonu filan zarar gorecekmis gibi bir hisse kapildigimdan dolayi gerinemiyorum.
Tek yaptigim yataktan kalkmadan once, bacaklarimi fazla zorlamadan uzatabildigim kadar uzatmak oluyor.

ben gayet normal geriniyorum aşırı olmamak kaydıyla hatta gün içindede çok ihtiyaç duruyorum sandalye tepesinde olduğum için akşama kadar

YAAA NEDE GZEL DEMIŞSINIZ ALLAHIM OL DEDIKTEN SONRA İZNIYLE SAGLIKLI BİŞEKILDE GELICEKTIR DUNYAYA... BENIMDE BUGUN KONTROLUM VAR ÇOK HEYCANLIYIM İNŞ KALP SESINI DUYARZ

Ben 6+5'te kalp sesini duydum. Daha cok kucuk oldugu icin ses derinden geliyordu. :) Cok buyuk bir mutluluk. Allah'im isteyen herkese versin insallah.

AMİNNN...İNŞ. HERKES HAKINDA HAYIRLISINI NASIP ETSIN...OLUYORUM HEYCANDAN 2 DE RANDEVUM :) İNŞŞŞ DUYABILIRIM KAN TESTINDEN SONRA ILK RANDEVUMUZ

Bende cumaretsi saat 1 de gidicem gunler gecmek bilmiyor bebisimin kalp atisini duymama 2 gun var hala Allahin izniyle sorunsuz bi duyayim da

Ne güzel sorularına cvp almssın ben yasadıgım sehrin en iyi özel hastanelerinden birine gittim ve hiç birşey soramadan direkt 2gün önce 2000küsürlü kan değerimle ilgilendi doktor bana söylemedi bile 5000oldugunda anca üsttenden görüneceğini, alttan bakmak istedi,kii benim hayattakki en büyük korkum o alttan baktıkları şey bende çok agladım baktırmadım.ptesi tekar gitcem sanırım üstten görünür artık çok korkuyorum bebeğimi görsem rahatlycam

Kızlar birde sabah uyandıgınızda yada otururken birden kalkmayın yavas yavas kalkın, birde hapsururken oturun çünkü çok basınç oluyor allah korusun bu aylar sakıncalı

Çok şükür sonsuz kez şükür bende bugün duydum kalp sesini :) 7+4 bugün :) Rabbim tüm canı gönülden dileyenlere nasip etsin inşAllah :) darısı buradaki kalbini dinlemeyi bekleyen arkadaşlarıma olsun inşAllah :) Rabbim sağlıkla doğurup büyütebilmeyi, güzel Günlerini görebilmeyi nasip etsin inşAllah :)

Kizlar size bi sorum olacak doktorum olabilir dedi sadece regl siddettinde olursa sorun dedi ama yinede icim rahat etmedi ayni durumu yasayanlar var mi acaba

Bende kahverengi lekelenme oluyo ama cok siddetli degil günlük pede gelmese bile bazen akintida bi kahverengilik oluyo acaba sizlerdede varmiydi nekadar sürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…