6 saat sonra boşanma mahkemem var on yıllık evliliğim bitiyor yapılanları hazmedemiyorum

Ben benden az kazanan biriyle evlenmem, evlenirsem ve ona is acıyorsan bu noterde kara da zarara da doğan ortaklıgımı kabul edecek sekilde yaparım. Erkeğin 2 ayağı varsa birini kıracaksın derler. Bu denli saf
Olunmasını acıkcası kabul edemiyorum. He öğretmensin üstüne mal alamıyorsun onu da biliyorum, gizli sözlesme yaparsın, ananın babanın üstüne yaparsın. Ya akıllı adama yol cok, akılsıza da bahane çok der atalarımız. Yukarıda da belirtmiştim evet senin maasından geciniyorsa kullanmadır. Ama burada tüm boşanma konularını acan kadınlar hep kullanıldıgınu iddaa ediyor. Bende diyorum ki neden kendini kullandıracak kadar öz saygın yok? Yada evli kalmak icin bu fedakarlıklar yapılırken amac neydi? Başına silah mı dayandı? Su olgunluk asamasına gelinemiuor. Ben evliliğim icin yaptım ama olmadı, o sağa ben selamet. Ben senelerce yurt dısında da yasadım hic bi yabancı kadının bosanırken kullanıldım dediğini duymadım.
39 a kadar cocuk sahibi olmama konusuna gelince bu bi kullanma değildir, cünkü cocuk sahibi olup olmamak kisi özgürlüğüdür. Misal ben cocuklara asığım ve evlenmeden soruyorum bak ben istiyorum ama evlendikten 2 sene sonra karsımdaki nin de isteyip istemedipine bakıyorum. 3 sene gecti karsımdaki hala istemiyor karsıma alıp konusurum. Ztn eper hala istemiuorsa bosanırım. Çocuksuz kadın bosandıgında bekar genc kadındır. Aynı hayatına devam eder, çocuklu kadın bosandıgında hic bisey eskisi gibi olmayacaktır onun icin.

Hanimefendi cidden yorumlarınız çok kırıcı, buraya insanlar acılarını paylaşmak bir nebze de olsa hen cinslerinden destek görmek için konu açıyor ki elestiriye de açığım sizin ki eleştiri değil ama üzgün olan bir insanı daha da üzmek için yazıyorsunuz.
Statü sahibi olmak için, toplumda evli görünebilmek için mi fedakarlık yapmışım bu yorumunuz o kadar kötü niyetli bir cümle ki siz benim kalbimi nereden biyorsunuz, onu her şeyi göze alacak kadar çok sevdiğimi???
Klavyenin başına geçince insanlar lütfen vicdanını kaybetmesin.
Enayilik derecesinde iyilik yapmasaymis diyorsunuz benim yaşadıklarımı Allah biliyor hanimefendi siz adına ne derseniz deyin.
Sizden çok rica ediyorum benim konumu takibi bırakın.
Değerli yorumlarınızı kendinize saklayın.
Tek taraflı anlatmadım olayları, fazlası var eksiği yok.
O savundugunuz karşı taraf bile yani eski eşim senin hakkın ödenmez diyor, desteklerini unutamam diyor ama yapacağını yapıyor neyse ya ben Allah'a havale ettim.
Çünkü ne desem boş karşı taraf anlamadiktan ya da anlamazdan geldikten sonra...

Erkekçi düşünceleriniz midemi bulandırdı sabah sabah.
Hemcinslerinizi yapmasaydın fedakarlık demeniz o kadar iticisiniz ki.
Bir kadın fedakarlığı evliliği ayakta tutmak için yapıyor . Toplumda evliliği statü olarak da görebilir ayrıca burda ahlaka uygun olmayan davranış yok o yüzden eleştirmek yersiz geliyor.
Çok sevdiği alıştığı yıllarını paylaştığı adamdan seni aldatırım benden soğuman için gibi terbiyesiz kadınlık gururunu yerle bir eden dahası ahlaksız ve dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyecek cümleler kurması çok doğru değil mi erkekçi hanım?
Ayrılığın bile bir adabı vardır .
Boşanıncaya kadar cinsel ilişki talep etmesi zaten üzülen yorulan piskolojisi bitmiş bir kadına hunharca hala pıskolojık şiddet uygulayan bir adama olabilir böyle şeyler deyip ben evliliğimde eşime maddi manevi desteı oldum diyen bir kadını yerden yere vurmanız kendinizce mantıklı sebepler sayıp yine o erkek beyninizle çıkarımlar yapmanız gerçekten çok trajik hanımefendi.
Lütfen empati yapın bir gün ihtiyacınız olur belki empati kurulacak bir olay yaşarsanız.

Lütfen üzme kendini.
Ve bu yorumu kaale alma.
Karşında empatiden uzak büyük ihtimalle evlilikle ilgili travması olan bir kadın var .
Gereken cevabı verdik ama anlamaz bu tipler.
Daha fazla sinir bozmaya çalışacak devam ettirdikçe konuşmayı.
Bana üslup dersi vericeğine kendisine az biraz vicdan dersi vermek gerekiyor .

Çok teşekkür ederim canım bazen insanları anlayamıyorum ben insanın doğasında iyilik olduğuna inanırdım bir zamanlar ama hayat beni insan insanın kurdudur cümlesine hak verdirecek duruma getirdi.

Mide bulantınız icin öteye kusabilirsiniz buraua kusamazsın.
Benim senin kadar zamanım olmadıgımdan isim gücüm yok diğer yorumları okumuyorum. Acılan konuda ne ifade ettiyse ona cvp veriyorum.
Evet beynim erkek gibi calısıyor, bu sebepten evlilik yükümlülügünün 2 tarafa ait olduğunu tek tarafın evlili ayakta tutmak icin yaptıgı cabayı fedakarlık değil, enayilik olarak yorumluyorum.
Ve iyi de bi hayat dersi olduguna inanıyorum bu durumun.
Evliliği ayakta tutmak salt kadın görevi değildir.
Dramatize den cıkın artık.
Evet gerekirse biraz erkek gibi düsünün.
Böyle düsünüp hic zarar görmedim!
Burada boşanma konusunu açan tüm kadınlar kullanıldım diyor, hayret verici bir tablo. Su tablonun neden böyle oldugunu elestirmek, değismek yerine erkekler böyle erkekler söyle diyip geciyorsunuz. Ama aynı yerde sayıyorsunuz. Yarın yine benzer bi üye acacak benzer konuyu. Cünkü cıkarım yok.
Haydi şimdi anlayamadığın cıkarımlardan eline bir poset alıp zehrini kus. Nede olsa okumayacağım.

Çok teşekkür ederim canım bazen insanları anlayamıyorum ben insanın doğasında iyilik olduğuna inanırdım bir zamanlar ama hayat beni insan insanın kurdudur cümlesine hak verdirecek duruma getirdi.
Eskiden bende öyle .
Sevgiyle herkesi değiştirebileceğime inanırdım.
Sonra gördüm ki doğalarına salınması gerekiyor bu tip insanların .
Birde inat edip dedikleri çok doğruymuş gibi polemiğe girer üslup dersi falan verirler.
Böyle erkekçi tipler var maalesef.
Erkeklere yaranmak için erkek ortamlarında kadınları gömerler falan kendilerine bakmadan .
Midem bulanıyor gerçekten bu tiplerden

Oku yada okuma hayat sana bazı şeylerin o kadar da kolay olmadığını öğretir zaten.
Madem çok işin gücün var bu forumda sayfalarca yazı yazma o zaman önemli işlerine konsantre ol.

Evlilikle ilgili zerre travmam yok. Hic evlenmedim. Evliliğe giden düzgün bi iliskim var. Evlilik yolundayım yani
Üzgünüm istediğini veremediğim icin sana

Bütün yorumları okumadan yorum yapıyorsunuz ya o zaman aldığınız kitaplar hakkında da okumadan yorum yapın. Çünkü ne gereği var okumaya değil mi sondan bir iki sayfa okursunuz yeter. Nasıl olsa kendi bakış açınıza uyduracaksınız.

Buraya bosanma konusu acan 1000 kadın konusuna bakın 1000 i de kullanıldım diyor. Ben sizin sonrasında yazdıklarınızı hic okumadım az önce bilgim oldu. Esinize dükkan acmıssınız kar ortaklıgı yapsaydınız neden yaptınız fedakarlık almadıgınız bi yere? Yada sizden düsük maaslı bi insan parayı bulunca gtü bası dağatacak insan doğası böyle.
Toplumda bir kadın evli olmak ve evliliği icin yaptıgı fedarlıkla anılır ve bu gururunu oksar. Sizlerin cekme sebebi yarısı sevgi ise yarısı da o gurur sebebi olma isteğidir.
Hic siz bir Amerikan, alman, fransız kadının bosandıgında ben kullanıldım dediğini duydunuz mı? Ben senelerce yaşadım dısarda, ben duymadım. Duyan varsa yazsın.
Sizlerin kosulsuz yaptıgı fedakarlık kendinize saygısızlık, bunu kullanıldım olarak izah etmekten öte kendi benliğinizle ilgili sıkıntı var.
Bakın ben diğer üyeler gibi tüü adam kötü sen iyisin vs yazmıyorum onların yorumlarını unutacaksın ama su yukarıda uazılan hayat dersini unutmayacaksın . Bir olay basına geldiğşnde ben bunu neden hak ettim, neden kendi benliğimden vazgeçtim, benim sınırım/ kırmızı cizgim neden? Kendimden düsük maaslı bi adamla evlenerek aslında kendime itiraf etmeye korktugum üstünlük kurma arzum mu baskın geldi.? Psikoloji okumus biri olarak ben olaua sizi pohpohlamak değil, sen haklısın değil baska acıdan bakıyorum.
O bakıs acısı sizi anlık rahatlasa da size dirhem yol ilerletmez
Fyi

Tüm yasadıklarınızı tek konuda yalın ve anlasılır yazmalısınız.
80 sayfa yorum süren konular var. İsimizi bırakıp tüm o yorumlarda eklediğiniz ek information’ı nasıl okuyalım? Dimi

Evlilikle ilgili zerre travmam yok. Hic evlenmedim. Evliliğe giden düzgün bi iliskim var. Evlilik yolundayım yani
Üzgünüm istediğini veremediğim icin sana
Zaten başınızdan bir evlilik geçmediği için böyle bol keseden atıyorsunuz. Şaşırmadım işin açıkçası ya erkektir diyordum ya da bekar. Bekar çıktınız. Umarım evli kaldığınız süre boyunca da kınadığınız şeyleri yaşamazsınız.

Tüm yasadıklarınızı tek konuda yalın ve anlasılır yazmalısınız.
80 sayfa yorum süren konular var. İsimizi bırakıp tüm o yorumlarda eklediğiniz ek information’ı nasıl okuyalım? Dimi
Ay sana oku diyen oldu sanki tövbe ya rabbim bir evlilik bile geçmemiş başından burda evlilik hakkında bilirkişilik yapıyor ya.

Parayı bulunca dağıtmak karektersiz olduğunu gösterir bir insanın.insanın doğası da bu değil.
Paraya önem vermiyorsa zaten hiç umrunda olmaz bile herkes aynı değil.
Kişi kendinden bilir tabi.
Ben zerre değer vermem paraya mesela aksine mutlu küçük bir hayat isterim.
Ama para sorunum hiç olmadı Rabbime şükürler olsun istediğim herseyi yapucan maddi gücüm oldu hep fazlasını zaten istemiyorum.
Amerikan Fransız kadınlarının üzerinde büyük bir toplum baskısı yok ayrıca siz Batı'nın aile evlilik kurumuna bakış açısıyla Türkiye'nin kini bir tutamazsınız.
Fransız kadını demişsiniz kadınlar evlilikte fedakarlığı bırak evlenmek istemiyor zaten.
Ayrıca terk edilen kötü muamele gören her kadın kırılır üzülür bu evrensel bir şeydir.
Ben senin pıskolojı falan okuduğuna hiç inanmıyorum okuduysan da okuduğundan hiçbir şey anlamamışsın.
Kadın sevmiş evlenmiş maaşla evlenmemiş adamla evlenmiş bazı insanlar maaşla evlenmez hanımefendi sevdiği için evlenir mesela senin dar bakış açın bunu anlamayabilir.
Bence önce sen biraz kendine bir şey kat sonra akıl dağıt.
Yeni mezun hayatı bilmeyen deneyimsiz bir tip olduğun her halinden belli.

Bende evlenmedim ama empati yapabiliyorum.
Aslında bekar olmasıyla ilgisi yok arkadas vicdan sahibi değil.
Biraz empati yapıp geçmiş olsun demek yerine gelmiş burda felsefe yapıyor .
Saçma sapan çıkarımlarda bulunuyor.
Hepimiz fazla fedakarlığın nankörlükle sonuçlanıcagını biliriz ama seviyorsak da yaparız sevdiğimiz adamlar için.
Teoride yanlış olabilir ama insanın duyguları olunca renk değiştiriyor işler.
Asla yapmam diyenlerin neler yaptıklarını gördüm ben ağzım açık kaldı.
Herkes bol keseden atıyor ben şöyle güçlüyüm böyle ayaktayım diye ama öyle olmuyor hayat bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…