- 16 Nisan 2023
- 824
- -216
- 18
Ben benden az kazanan biriyle evlenmem, evlenirsem ve ona is acıyorsan bu noterde kara da zarara da doğan ortaklıgımı kabul edecek sekilde yaparım. Erkeğin 2 ayağı varsa birini kıracaksın derler. Bu denli safBenzer birileri ailesinde başka şeyler yaşarken siz yasamiyorsaniz olumlu açıdan örneğin kardeşine düzgün yapilip eşya alınırken size yapilmayip ne halin var denilmesi de bence kullanmadır. Dramayi bende sevmem ama bir çok öğretmenin maalesef böyle aile hayatları var.calisan da kadındır maaşını da verir issizken iş kurar ve hopss bir bakmisssin o aza kanaat eden eşine feraha erince mutluluk yaşamak yerine çarpık hayallere salmıştır eş ine eş olamamis vazgeçmiştir. Bence en zoru da bu insanın insanı somurerek kullanması.
Yada siz çocuk istersiniz aman boşver der der yıllar geçer kadın gelir 39 una adam la boşanır geçen ömür ve doğal olarak bir evlat sahibi olma gerçeğinden elinizden alınmıştır bu da kullanmadır .
Şimdi aman boşanan ailelerin çocukları olmasın da diyebilirsiniz ama.ben tam.tersi düşüncesindeyim eğer ekonomik özgürlüğü varsa kesinlikle helede severek evlendim diyorsa insanın sonrasini düşünmeden bir evladida olması iyi bir durum bile bence .maalesef günümüzde herkes çok başka bakmakta kullanmak kullanılmak bence sadece para pul şan şöhret değildir...
Hanimefendi cidden yorumlarınız çok kırıcı, buraya insanlar acılarını paylaşmak bir nebze de olsa hen cinslerinden destek görmek için konu açıyor ki elestiriye de açığım sizin ki eleştiri değil ama üzgün olan bir insanı daha da üzmek için yazıyorsunuz.Öncelikle uslübünüza dikkat edin ben gayet ortadan ve düzgünce ifadelerde bulundum ben sizin sokak arkadasınız değilim.
İkincisi evlenince sadece kadın mı yıllarını veriyor? Erkekde veriyor? Dramatize etmeyin.
Buradaki dikkat cekilmek istenen nokta neden sürekli bosanma asamasında ben sunu cektim ben bu kadar cektim hatta çekilmeyecek şeyleri cektiniz. Neden peki? Cünkü evlilik icin cektiğinizde toplumda üst bi statü sahibi olabileceğinizi düsündügünüz icin çekiyorsunuz. Cok sevdiğinizden değil. Sen kosulsuz verirsen, maasından canından vs kosulsuz hangi insans biseu yapsa karsılıgı nankörlük olarak alır.
İnsan kocasına dükkan acmasında destek olmayacak mı olacak? Kara da ortak zarara da ortak olmak kosuluyla. Enayice davranıp sonra bunu ben fedekarlık yaptım diye dramatize edemezsn. Birde her zaman 2 taraflı dinlemeye inanırım, veya konu sahibi bende su su hatayı uaptım karsımdaki de bu bu hatayı yaptı. Vb ifadelerle anlatmamıs. Yıllarca aynı yastıga bas koydugun insan sadece para icin mi bırakıp gidiyor. Olabilir öyle adamlarda vardır ama tek sebepte o değildir. Ben burada bende su hatayı yaptım diye konu yazan kişileri bi tek samimi oldugunu düsünüyorum o kadar.
Erkekçi düşünceleriniz midemi bulandırdı sabah sabah.Öncelikle uslübünüza dikkat edin ben gayet ortadan ve düzgünce ifadelerde bulundum ben sizin sokak arkadasınız değilim.
İkincisi evlenince sadece kadın mı yıllarını veriyor? Erkekde veriyor? Dramatize etmeyin.
Buradaki dikkat cekilmek istenen nokta neden sürekli bosanma asamasında ben sunu cektim ben bu kadar cektim hatta çekilmeyecek şeyleri cektiniz. Neden peki? Cünkü evlilik icin cektiğinizde toplumda üst bi statü sahibi olabileceğinizi düsündügünüz icin çekiyorsunuz. Cok sevdiğinizden değil. Sen kosulsuz verirsen, maasından canından vs kosulsuz hangi insans biseu yapsa karsılıgı nankörlük olarak alır.
İnsan kocasına dükkan acmasında destek olmayacak mı olacak? Kara da ortak zarara da ortak olmak kosuluyla. Enayice davranıp sonra bunu ben fedekarlık yaptım diye dramatize edemezsn. Birde her zaman 2 taraflı dinlemeye inanırım, veya konu sahibi bende su su hatayı uaptım karsımdaki de bu bu hatayı yaptı. Vb ifadelerle anlatmamıs. Yıllarca aynı yastıga bas koydugun insan sadece para icin mi bırakıp gidiyor. Olabilir öyle adamlarda vardır ama tek sebepte o değildir. Ben burada bende su hatayı yaptım diye konu yazan kişileri bi tek samimi oldugunu düsünüyorum o kadar.
Oldu canım duruşma anlaşmalı 10 dk da bitti. E devlette karara çıkmış diyor. Sonra buradaki arkadaslardan öğrendim imza verilecekmis kesinlesmesi için.iyi günler duruşmanız oldumu boşanma kararı ne dir şimdi
Lütfen üzme kendini.Hanimefendi cidden yorumlarınız çok kırıcı, buraya insanlar acılarını paylaşmak bir nebze de olsa hen cinslerinden destek görmek için konu açıyor ki elestiriye de açığım sizin ki eleştiri değil ama üzgün olan bir insanı daha da üzmek için yazıyorsunuz.
Statü sahibi olmak için, toplumda evli görünebilmek için mi fedakarlık yapmışım bu yorumunuz o kadar kötü niyetli bir cümle ki siz benim kalbimi nereden biyorsunuz, onu her şeyi göze alacak kadar çok sevdiğimi???
Klavyenin başına geçince insanlar lütfen vicdanını kaybetmesin.
Enayilik derecesinde iyilik yapmasaymis diyorsunuz benim yaşadıklarımı Allah biliyor hanimefendi siz adına ne derseniz deyin.
Sizden çok rica ediyorum benim konumu takibi bırakın.
Değerli yorumlarınızı kendinize saklayın.
Tek taraflı anlatmadım olayları, fazlası var eksiği yok.
O savundugunuz karşı taraf bile yani eski eşim senin hakkın ödenmez diyor, desteklerini unutamam diyor ama yapacağını yapıyor neyse ya ben Allah'a havale ettim.
Çünkü ne desem boş karşı taraf anlamadiktan ya da anlamazdan geldikten sonra...
Çok teşekkür ederim canım bazen insanları anlayamıyorum ben insanın doğasında iyilik olduğuna inanırdım bir zamanlar ama hayat beni insan insanın kurdudur cümlesine hak verdirecek duruma getirdi.Erkekçi düşünceleriniz midemi bulandırdı sabah sabah.
Hemcinslerinizi yapmasaydın fedakarlık demeniz o kadar iticisiniz ki.
Bir kadın fedakarlığı evliliği ayakta tutmak için yapıyor . Toplumda evliliği statü olarak da görebilir ayrıca burda ahlaka uygun olmayan davranış yok o yüzden eleştirmek yersiz geliyor.
Çok sevdiği alıştığı yıllarını paylaştığı adamdan seni aldatırım benden soğuman için gibi terbiyesiz kadınlık gururunu yerle bir eden dahası ahlaksız ve dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyecek cümleler kurması çok doğru değil mi erkekçi hanım?
Ayrılığın bile bir adabı vardır .
Boşanıncaya kadar cinsel ilişki talep etmesi zaten üzülen yorulan piskolojisi bitmiş bir kadına hunharca hala pıskolojık şiddet uygulayan bir adama olabilir böyle şeyler deyip ben evliliğimde eşime maddi manevi desteı oldum diyen bir kadını yerden yere vurmanız kendinizce mantıklı sebepler sayıp yine o erkek beyninizle çıkarımlar yapmanız gerçekten çok trajik hanımefendi.
Lütfen empati yapın bir gün ihtiyacınız olur belki empati kurulacak bir olay yaşarsanız.
Mide bulantınız icin öteye kusabilirsiniz buraua kusamazsın.Erkekçi düşünceleriniz midemi bulandırdı sabah sabah.
Hemcinslerinizi yapmasaydın fedakarlık demeniz o kadar iticisiniz ki.
Bir kadın fedakarlığı evliliği ayakta tutmak için yapıyor . Toplumda evliliği statü olarak da görebilir ayrıca burda ahlaka uygun olmayan davranış yok o yüzden eleştirmek yersiz geliyor.
Çok sevdiği alıştığı yıllarını paylaştığı adamdan seni aldatırım benden soğuman için gibi terbiyesiz kadınlık gururunu yerle bir eden dahası ahlaksız ve dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyecek cümleler kurması çok doğru değil mi erkekçi hanım?
Ayrılığın bile bir adabı vardır .
Boşanıncaya kadar cinsel ilişki talep etmesi zaten üzülen yorulan piskolojisi bitmiş bir kadına hunharca hala pıskolojık şiddet uygulayan bir adama olabilir böyle şeyler deyip ben evliliğimde eşime maddi manevi desteı oldum diyen bir kadını yerden yere vurmanız kendinizce mantıklı sebepler sayıp yine o erkek beyninizle çıkarımlar yapmanız gerçekten çok trajik hanımefendi.
Lütfen empati yapın bir gün ihtiyacınız olur belki empati kurulacak bir olay yaşarsanız.
Eskiden bende öyle .Çok teşekkür ederim canım bazen insanları anlayamıyorum ben insanın doğasında iyilik olduğuna inanırdım bir zamanlar ama hayat beni insan insanın kurdudur cümlesine hak verdirecek duruma getirdi.
Oku yada okuma hayat sana bazı şeylerin o kadar da kolay olmadığını öğretir zaten.Mide bulantınız icin öteye kusabilirsiniz buraua kusamazsın.
Benim senin kadar zamanım olmadıgımdan isim gücüm yok diğer yorumları okumuyorum. Acılan konuda ne ifade ettiyse ona cvp veriyorum.
Evet beynim erkek gibi calısıyor, bu sebepten evlilik yükümlülügünün 2 tarafa ait olduğunu tek tarafın evlili ayakta tutmak icin yaptıgı cabayı fedakarlık değil, enayilik olarak yorumluyorum.
Ve iyi de bi hayat dersi olduguna inanıyorum bu durumun.
Evliliği ayakta tutmak salt kadın görevi değildir.
Dramatize den cıkın artık.
Evet gerekirse biraz erkek gibi düsünün.
Böyle düsünüp hic zarar görmedim!
Burada boşanma konusunu açan tüm kadınlar kullanıldım diyor, hayret verici bir tablo. Su tablonun neden böyle oldugunu elestirmek, değismek yerine erkekler böyle erkekler söyle diyip geciyorsunuz. Ama aynı yerde sayıyorsunuz. Yarın yine benzer bi üye acacak benzer konuyu. Cünkü cıkarım yok.
Haydi şimdi anlayamadığın cıkarımlardan eline bir poset alıp zehrini kus. Nede olsa okumayacağım.
Evlilikle ilgili zerre travmam yok. Hic evlenmedim. Evliliğe giden düzgün bi iliskim var. Evlilik yolundayım yaniLütfen üzme kendini.
Ve bu yorumu kaale alma.
Karşında empatiden uzak büyük ihtimalle evlilikle ilgili travması olan bir kadın var .
Gereken cevabı verdik ama anlamaz bu tipler.
Daha fazla sinir bozmaya çalışacak devam ettirdikçe konuşmayı.
Bana üslup dersi vericeğine kendisine az biraz vicdan dersi vermek gerekiyor .
Hıhı haklısın diyeyim de sus bareEvlilikle ilgili zerre travmam yok. Hic evlenmedim. Evliliğe giden düzgün bi iliskim var. Evlilik yolundayım yani
Üzgünüm istediğini veremediğim icin sana
Bütün yorumları okumadan yorum yapıyorsunuz ya o zaman aldığınız kitaplar hakkında da okumadan yorum yapın. Çünkü ne gereği var okumaya değil mi sondan bir iki sayfa okursunuz yeter. Nasıl olsa kendi bakış açınıza uyduracaksınız.Mide bulantınız icin öteye kusabilirsiniz buraua kusamazsın.
Benim senin kadar zamanım olmadıgımdan isim gücüm yok diğer yorumları okumuyorum. Acılan konuda ne ifade ettiyse ona cvp veriyorum.
Evet beynim erkek gibi calısıyor, bu sebepten evlilik yükümlülügünün 2 tarafa ait olduğunu tek tarafın evlili ayakta tutmak icin yaptıgı cabayı fedakarlık değil, enayilik olarak yorumluyorum.
Ve iyi de bi hayat dersi olduguna inanıyorum bu durumun.
Evliliği ayakta tutmak salt kadın görevi değildir.
Dramatize den cıkın artık.
Evet gerekirse biraz erkek gibi düsünün.
Böyle düsünüp hic zarar görmedim!
Burada boşanma konusunu açan tüm kadınlar kullanıldım diyor, hayret verici bir tablo. Su tablonun neden böyle oldugunu elestirmek, değismek yerine erkekler böyle erkekler söyle diyip geciyorsunuz. Ama aynı yerde sayıyorsunuz. Yarın yine benzer bi üye acacak benzer konuyu. Cünkü cıkarım yok.
Haydi şimdi anlayamadığın cıkarımlardan eline bir poset alıp zehrini kus. Nede olsa okumayacağım.
Buraya bosanma konusu acan 1000 kadın konusuna bakın 1000 i de kullanıldım diyor. Ben sizin sonrasında yazdıklarınızı hic okumadım az önce bilgim oldu. Esinize dükkan acmıssınız kar ortaklıgı yapsaydınız neden yaptınız fedakarlık almadıgınız bi yere? Yada sizden düsük maaslı bi insan parayı bulunca gtü bası dağatacak insan doğası böyle.Hanimefendi cidden yorumlarınız çok kırıcı, buraya insanlar acılarını paylaşmak bir nebze de olsa hen cinslerinden destek görmek için konu açıyor ki elestiriye de açığım sizin ki eleştiri değil ama üzgün olan bir insanı daha da üzmek için yazıyorsunuz.
Statü sahibi olmak için, toplumda evli görünebilmek için mi fedakarlık yapmışım bu yorumunuz o kadar kötü niyetli bir cümle ki siz benim kalbimi nereden biyorsunuz, onu her şeyi göze alacak kadar çok sevdiğimi???
Klavyenin başına geçince insanlar lütfen vicdanını kaybetmesin.
Enayilik derecesinde iyilik yapmasaymis diyorsunuz benim yaşadıklarımı Allah biliyor hanimefendi siz adına ne derseniz deyin.
Sizden çok rica ediyorum benim konumu takibi bırakın.
Değerli yorumlarınızı kendinize saklayın.
Tek taraflı anlatmadım olayları, fazlası var eksiği yok.
O savundugunuz karşı taraf bile yani eski eşim senin hakkın ödenmez diyor, desteklerini unutamam diyor ama yapacağını yapıyor neyse ya ben Allah'a havale ettim.
Çünkü ne desem boş karşı taraf anlamadiktan ya da anlamazdan geldikten sonra...
Tüm yasadıklarınızı tek konuda yalın ve anlasılır yazmalısınız.Bütün yorumları okumadan yorum yapıyorsunuz ya o zaman aldığınız kitaplar hakkında da okumadan yorum yapın. Çünkü ne gereği var okumaya değil mi sondan bir iki sayfa okursunuz yeter. Nasıl olsa kendi bakış açınıza uyduracaksınız.
geçmiş olsun benimde bu ay anlaşmalı boşanmam vardı vazgeçtim uzun bir süreç benin bekliyor.......Oldu canım duruşma anlaşmalı 10 dk da bitti. E devlette karara çıkmış diyor. Sonra buradaki arkadaslardan öğrendim imza verilecekmis kesinlesmesi için.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu süreçte psikoterapi çok iyi geliyor canım iyi bir psikoloğa gitme şansın varsa çok iyi olur.geçmiş olsun benimde bu ay anlaşmalı boşanmam vardı vazgeçtim uzun bir süreç benin bekliyor.......
Zaten başınızdan bir evlilik geçmediği için böyle bol keseden atıyorsunuz. Şaşırmadım işin açıkçası ya erkektir diyordum ya da bekar. Bekar çıktınız. Umarım evli kaldığınız süre boyunca da kınadığınız şeyleri yaşamazsınız.Evlilikle ilgili zerre travmam yok. Hic evlenmedim. Evliliğe giden düzgün bi iliskim var. Evlilik yolundayım yani
Üzgünüm istediğini veremediğim icin sana
Ay sana oku diyen oldu sanki tövbe ya rabbim bir evlilik bile geçmemiş başından burda evlilik hakkında bilirkişilik yapıyor ya.Tüm yasadıklarınızı tek konuda yalın ve anlasılır yazmalısınız.
80 sayfa yorum süren konular var. İsimizi bırakıp tüm o yorumlarda eklediğiniz ek information’ı nasıl okuyalım? Dimi
Parayı bulunca dağıtmak karektersiz olduğunu gösterir bir insanın.insanın doğası da bu değil.Buraya bosanma konusu acan 1000 kadın konusuna bakın 1000 i de kullanıldım diyor. Ben sizin sonrasında yazdıklarınızı hic okumadım az önce bilgim oldu. Esinize dükkan acmıssınız kar ortaklıgı yapsaydınız neden yaptınız fedakarlık almadıgınız bi yere? Yada sizden düsük maaslı bi insan parayı bulunca gtü bası dağatacak insan doğası böyle.
Toplumda bir kadın evli olmak ve evliliği icin yaptıgı fedarlıkla anılır ve bu gururunu oksar. Sizlerin cekme sebebi yarısı sevgi ise yarısı da o gurur sebebi olma isteğidir.
Hic siz bir Amerikan, alman, fransız kadının bosandıgında ben kullanıldım dediğini duydunuz mı? Ben senelerce yaşadım dısarda, ben duymadım. Duyan varsa yazsın.
Sizlerin kosulsuz yaptıgı fedakarlık kendinize saygısızlık, bunu kullanıldım olarak izah etmekten öte kendi benliğinizle ilgili sıkıntı var.
Bakın ben diğer üyeler gibi tüü adam kötü sen iyisin vs yazmıyorum onların yorumlarını unutacaksın ama su yukarıda uazılan hayat dersini unutmayacaksın . Bir olay basına geldiğşnde ben bunu neden hak ettim, neden kendi benliğimden vazgeçtim, benim sınırım/ kırmızı cizgim neden? Kendimden düsük maaslı bi adamla evlenerek aslında kendime itiraf etmeye korktugum üstünlük kurma arzum mu baskın geldi.? Psikoloji okumus biri olarak ben olaua sizi pohpohlamak değil, sen haklısın değil baska acıdan bakıyorum.
O bakıs acısı sizi anlık rahatlasa da size dirhem yol ilerletmez
Fyi
Bende evlenmedim ama empati yapabiliyorum.Zaten başınızdan bir evlilik geçmediği için böyle bol keseden atıyorsunuz. Şaşırmadım işin açıkçası ya erkektir diyordum ya da bekar. Bekar çıktınız. Umarım evli kaldığınız süre boyunca da kınadığınız şeyleri yaşamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?