Oyyy kıyamam rabbim ayırmasın ablacığım :asigim:
Poğaça yemeseydin keşke, ev poğaçasımı senmi yaptın yani ?
yok ablam götürmem ama beni telefonla sık sık rahatsız edeceklerini biliyorum . mafoldumben
seni çok iyi anlıyorum ablandan sana 1.2. tavsiye ..akupunktur, konusuna pek bir bilgim yok, açıcası diyet yaparkende zorlanmıyorum. iyetisyen g,tmeden de 2 haftada sizin sayenizde sağlıkl yorgun bitkin düşmeden kilo verdim, zamanda beni korkutmuyor. benim derdim; çok yemek yemem zaten ama çikolata ve dondurmayı birde makarna ve patates vazgecemeyeceğim gıdalar. bu gıdaları uzun süre yemezsem sanki sevdiğim hiç bir şey yememişim gibi hissediyorum. haftada 1 yersem beni kesiyor ama bunları yediğimde de vicdan azabı duyuyorum. vazgeçemediğim şeyleri hayatıma vicdan azabı duymadan kilo aldırmadan nasıl hangi porsiyonda yerim. sağlıklı beslenmek için sırf diyet için değil balık,et bakliyat sebze vs.dğılımı nasıl olmalı. evde duran insnlar olmadığımız için hayat tempomuza sğlıklı beslenmeyi nasıl adapte ederim bunu merak ediyorum. birde aile sorumluluğum var eşim ve gelecekte çocuklarımın sağlıklı beslenmesin nasıl sağlarım amacım bunlar. bu yüzden haftaya diyetisyenimle konuşup değiştmeyi planlıyorum ama sinemden bilgi almaya çalışırım sağololumunekankayizsmile ablacım
bol krakerli bir diyet şuuracığım .
seni çok iyi anlıyorum ablandan sana 1.2. tavsiye ..
. madem makarna ve patatesten vaz geçenmiyor ve haftada 1 seni kesiyorsa . iyi dinle . makarna olarak spagetti ye ama az haşlanmış .. yanındada salata türü yedinmi . inan zararlı etkisini yok edersin hatta haftada 2kere bile yiyebilirsin .... patatese gelince medem yiycem diyorsun . monti linkinde zilim var onun yaptıgı gibi yap fırında 1 kş yağa bula ve yaglı kağıt ustünde pişir . tadının çok güzel kızrtmayı aratmadıgını söylüyorlar ...:1hug:
madem ilerisi için sağlıklı beslenme düşünüyorsun mutlaka monti kitanı edin derim monti yapmasanda bilgilerden hayat bayu fayda sağlayacagına eminim .:1hug:a.s
aslında adı monti kısaca öyle diyorum ama kapsamı sağlıklı beslenme suuram .
monti linkininde ilk sayfasını yeniden düzenledim daha anlaşılır sürekli ek yaptıgımdan karışmıştı ..yeniden göz atmanızda fayda var .
suuracım dr. verdigi liste pek cazip görünmüyor ..
nazlımında dedigi gini kraker diyeti gibi vede tost ekmegi .. tost ekmeginden kasıtı şu bildigimiz bol şekerli ve beyez tost ekmegimi benmi yanlış algıladım ..
uygulamak sana kalmış canım ama bana pek iç açıcı gelmedi... bu kadar atıştırma yapama kadar ögünlerinde yemek yesen çeşitli daha iyi ...tabi bence ......
:1hug:çabam kendimden çok size inan benim kalmadı fazla artık.... bayada bilgilendim bura sayesinde ....önceden net olaymısta keşke bende bebelerimi daha küçükten bu tür beslese imişim ...:1no2: yanarım bebelerime bol şeker katılmış süt pirinç unu içirdigim günlere ..:1no2:senağlama.çok sağol aeben ablaalkisalkisalkis tavsiyelerine uycam bu arada cidden çok sevaba giriyorsun haberin olsun. kaç annenin yanlış beslenme düzeni yüzünde nçocuklar obez, kalp, şeker hastası oluyor. çok şükürki bunlar bene yok.
bir demir anemisi var. kayserili olunca birde babanne dedeyle yaşayınca, hamur işi ve kırmızı etle büyüdük diyeblirim. annem Allahtn direktn döndü son anda bilinçlendi de obez bir aile olmaktan kurtulduk.
bende patatesi o yöntemle pişiryordum özellikle h.sonu kahvaltılarında eşim bayılıyor kekik kırmızı biberde serpiyorum. ben zaten patates kızartmasını çok sevmem fırında veya yemeğini yaparım. makarnyıda sebzeli yaparım bundan sonra :lepi:
bir de sanırım patates ve makarna yenileceği zaman sabah veya öğle yenilmesi daha uygun bunu da uyguluycam.
monti kitabına netten baktım sipariş ederim şimdi vereliniortakhihoyyyt
:1hug:çabam kendimden çok size inan benim kalmadı fazla artık.... bayada bilgilendim bura sayesinde ....önceden net olaymısta keşke bende bebelerimi daha küçükten bu tür beslese imişim ...:1no2: yanarım bebelerime bol şeker katılmış süt pirinç unu içirdigim günlere ..:1no2:senağlama.
selammmdelikafadulden ben geldimm naber kızlar nasılsınızopuyorumnanaktan
selammmdelikafadulden ben geldimm naber kızlar nasılsınızopuyorumnanaktan
selam kızlar.. bugün kayganadaydım bi yapıştı bırakmadı yeni geldim.
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
kaçak nerelerdeydin opuyorumnanaktan ber bakayım günün menüsünü? hihoyyyt
menü mü o ne ki eyvahedigeldismile
sabah 1 kumru
öğle 1 çikolatalı kuruvasan
akşam 1 saat yürüyüş (artık işten eve yürüyerek geliyorum)
akşam yemeği az fırında balık, salata ve az ekmek
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?