kızlar benim bugün yatılı misafirlerim gelecek 3-4 gün aksatabilirim sizleri :çok üzgünüm: çünkü ben zaten tek kalıyorum bikaç gün önce annem geldi yanıma ama onunla birlikte giriyorduk kk ya çok da ilgilidir kendisi ve annem benden zayıfve müthiş bir azim sayesinde zayıfladı..aslında ben bildim bileli annem 65-67 arası kilolarda gidip gelirdi..ama iki yıl önce hipotiroidi hastalığı sebebiyle 88 kiloya ulaştı yediklerine dikkat edip abartmadığı halde ( çünkü metabolizma yakmıyor..doktora gitti doktor da spor yapacaksın ama sakın normal insanlar gibi kolay kilo vereceğinizi düşünmeyin dedi..annem çok iradeli biri ve çok bilgili (o kadar çok araştırma yapar ve uygular ki) doktordan çıktık göreceksin bu hastalığa rağmen kilo verip bu doktora geleceğim dedi..çünkü yıllarca doğumlar hariç 70 lere bile çıkmamış biri 88 kilo idi..ve dizleri ağrıyor, fizik tedavi uzmanı da kilo vermesi gerektiğini söylüyordu..annem diyet ve pilatese başladı 3-4 ay hiç kilo veremedi üzüldü ama pes etmedi (ben olsam çoktan bırakırdım da!! ) 4 aydan sonra kilo vermeye başladı ve şuan 65 kilo alkisalkisalkis ona diyecek sözüm yok çünkü hastalığını bildiği için hala yedikleri benim diyette yediklerimden az..nasıl bir irade anlamıyorum.. o yüzden bu konular uzamanlık alanı ve kk da sizlerle birlikte iken çok iyi vakit geçiriyoruz..neyse çok uzattım kızlar bugün İzmir den teyzem ve eniştem geliyor..birkaç gün misafirim olacaklar...onları çok özlemiştim zaten..bu birkaç gün içinde ben hem çalışacağım hem de geceleri ingilizce kursuna gidiyorum biliyorsunuz buarada onlarla ne zaman ilgileneceğim (ki evde pek olmadığım için annemi de çağırdım misafirlerim tek başlarına evde geçirmesinler misafirliklerinin büyük kısmını diye) ki buraya ne zaman girebileceğim bilmiyorum..haberiniz olsun istedim ama her boşlukta girmeye çalışacağım yine de...
yardım konusunda eşim sağolsun yardımcı olur. evde spor yapmak pek bana gore degil de ben ondan aksatıyorum aslında. alışmışım dışarıda yürüyüşe. ama evde yapmaya mecbur kaldım artık. kendimi biraz zorlamam ve alıştırmam lazım. eve yürürüş bandı almayı çok düşündüm ama malesef koyacak yerim yok. sen ne güzel düzene oturtmuşsun canım maşallah. bu arada mailimi yolladım sana. dediğin leslie sansone yi biraz araştırdım ama daha tam emin olamadım nasıl bir uygulama. biraz daha araştırayım, bunu yapabilirim. sagol cnm..
akşama misafirim var kızlar. biraz ev işlerime bakıp, ikranmlık yapayım kızımı uyutmuşken.. hoşçakalın.
03 Ağustos Dünya Kabak günü mü yoksaaaa. :roflol: :roflol:
evet canım kaynanam herşeyi hallettiği için bana yapacak iş kalmamaıştır . Hoş elimi bişe sürsem sen yapma ben yaptım der. Bir tek ütüme dokunmuyor allahtan ütü bana kalıyor . Geçen pazar misafirlerim gelecekti . Eve geldim bişeyler hazırlamaya başladım ( cumartesi akşamı arkadaşta kalmıştık ) söyleseydin ben yapardım dedi . Bende ben yapayım birazda kendimi evde misafir gibi hisetmeyeyim dedim . Ondan sonra bişey diyemedi . Rahatsızlığımı anladı sanırım .
ayy kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ama ilk önce ben sizi çok özlerim zaten..ben sizlere çok alıştım :1hug:
canım annenin iradesine hayran kaldımbenim annem 107 kilo şeker tansiyon fıtık ne ararsan var birtek irade ve azim yok bilmiyorumkismile inşallah en kısa zamanda bazı şeylerin farkına varır :Saruboceq:
Benim annem de kilolu. Diyorum hazır yemekleri de düşük kalori yapmaya alışmışken benimle birlikte diyet uygulasana , spor yapsana.. Yokkk. Yemek düşük kalorili ama yanında yarım ekmek götürüyor. Ne anladım bu işten. Spor da yok. Abur cubur da çok. Aslında o bu kiloda olabildiğine bile şükretmeli. 85 kilo. 155 cm boy. Baya kilolu ama onun yediklerini ben yesem kapıdan geçemem sanırım. Yaş ilerleyince kilo kolay verilmiyor tabi. Bir niyet başlıyor ama sonra gelişme göremeyince morali bozuluyor ve bırakıyor. Blackandwhite arkadaşımızın annesi gibi biraz sabır gösterse olacak bişiler ama anlatamıyorsun. Allah sağlık versin onlara ne diyelim.
evet nazzo cum en önemlisi sabır annem 4 ay boyunca diyet ve spor yaptı ama tam olarak 1 kilo bile veremedi ilk başladığında vücut direndi..ben kıyamıyordum boşu boşuna ümitleniyor kendini yoruyor,aç kalıyor diyordum çünkü doktor bile kilo vermesinin zorluğunu anlatmış,hayal kırıklığına düşmemesini söylemişti..o bu durumunu kabullenemedi..bana her zaman az yemem spor yapmam için öneride bulunur zaten önceden beri (her zaman) yapı meselesi işte..benim hiç bir hastalığım olmadığı halde kilo vermem durduğu zaman deprasyona giriyorum..annem sayesinde çıkmaya çalışıyordum bu durumdan hep öok pozitif biridir de ayrıca..şimdi sizleri buldum çok sağolun benim motive olmamda çok büyük yardımınız oluyor a.s.olumunekankayizsmile
canım benim annem yıllardır şeker hastası son yıllarda tansiyonda çıktı guatr ameliyatı oldu bel ve boyun fıtıgı var karacigerde büyüme var.Allahım şifa verir inşallah .ve annem aprtmanda çıktıgı anda 650 mt.lik bi yürüyüş parkuruna ayak basıyor buna ragmen yürümüyor sabaha kadar oturup öglene kadar uyuyor sebze meyve yer ama dediğin gibi nazocum yanındada bol miktarda ekmek. porsiyonları fazla ve en önemlisi aşırı derecede çekirdege düşkün ayy annemi böyle anlatınca çok fena oldum.çok üzülüyorum hiçbir hedefi yok amacı yok.diyorum anne herkesi şaşırt kendini en başta bi amacın olur hayatın düzene girer ama bi yere kadar diyebiliyorum alınır üzülür diye susmak zorunda kalıyorum.inşallah Rabbim enkısa zamanda bazı gerçeklerin farkına vardırırda azimlenir inşallah bu şekilde saglıgıda düzene girer Allahım sen başımdan eksik etme
kızlar ben bugün yediklerimi yazayım
sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
2 dilim peynir
1/2 domates
1/2 salatalık
1 bardak şekersiz çay
ara
1 erik
öğle
1 küçük tabak taza fasulye yemeği
3-4 kaşık yoğurt
akşam 2 avuç leblebi
1 bardak süt (şimdi yiyorum)
4 bardak yeşil çay, 3 lt su içtim
gece de 2 adet meyve yerim gibi kızlar kursa gideceğim için bu saate akşam yemeği yediğim için çok acıkıyorum kurs çıkışı :))
hepinizi çok seviyorum elimden geldiğince girmeye çalışacağım yine kocaman öpüyorum sizleri opuyorumnanaktan
bende eve gitmeden yerim yemeğimi . şimdi evde yemeyeceğim için kaynanam yine bişeyler söyler . ama benim hiç bir şey yiyesim yok . leblebiyle sütüde öğün atlamamak için yiyeceğim
kızlar, birşeyler danışıcam size monti hk..
--bugun öğle yemeği için menemen yaptım yedim. 1er tane domates, biber, soğan ve yumurta ile. acaba yumurtalı menemen yiyebiliyormuyuz?
--bir de fazla domatesin sakıncası varmı? çünkü günde 3 öğünden (yemeklerdeki hariç) en az 3 tane domates yemiş oluyorum.
--ayrıca domates ve salatalık şayet yeşillik olmayınca öğünlerde salata yerini tutuyormu?
--son olarak light yogurtu ozellikle tercih ettiğiniz marka varmı?
şimdiden tşk.ederim..
bu arada eşime gelirken d&r a ugrayıp kitabı almasını soyledim.
bugun ugrayamasa bile inş.yarın temin edicem ve bazı şeyler daha da netleşecek.
nazcım mrb
dün okudunmu bilmiyorum ama benim öğün saatleri şaştıgı için 3 öğün yiyemediğimi falan yazmıştım. yani kalkınca hemen meyve, öğlene dogru kahvaltı, öğleden sonra bir meyve ile ara, sonra yemek akşam üstü ve akşam meyve ya da süt. bu şekilde olmasının monti için sakıncası olurmu? ben de akşam yemek yiyemedigim için senin gibi süt ve leblebi yesem olur dimi? bir de leblebi bir avuçmu? ne kadar yiyebilirim?:uhm:
- öğlen yemeğinde yumurtalı menemen yiyebiliyoruz montiye aykırı değil
- fazla domatesin sakıncası yok canım .
- domates salatalık öğünlerde salata yerini tutar canım . ben genellikle çoban salata yapıp yiyiyorum .
- yoğurtta özelikle aradım marka yok hangisi denk gelirse ondan alıyorum tabiki içindeki yağ oranlarına bakarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?