Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

çok haklısın ablacığım benim bir arkadaşım da diyetisyen yardımı ile diyet yapıyor ve 14 kilo verdi..son diyetisyene gittiğinde fazla kilo veremediğini ama hepsinin yağlarından gittiğini bu yüzden diyetisyeninin tebrik ettiğini hatta yağların yerini kaslar aldığı için baskülde daha fazla kilo göstereceğini açıklamış..görünen gerçek,gerçek değil!

ablam benim ki hiç durmadı yaniii kilo gr vs. gidio ama insanlar hiç tepki vermioo o yüzden üzülüorum ablacımm bide günde 4 lt ye yakın su içiorumm.. yağdan vermek için.. haftaya ölçm yaptırcam geçen aydan ne kadar azalmış görücez

evet acele ediyorum ablacımmm sabır sabırr 79ları gördüğüm an daha çok motive olucam şu bayram hedefimize bi ulaşalımda

Allahım ölen kardeşimizin günahlarını affetsin, ailesinede sabır versin zilancığım, sende çok üzülme kader ama ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyor

eeeee yani

zilan allah sabırlar versin güzelimm

safişim bilmiyorum ilk kezde senden duydum ayran detoksunu :18:

aebenim iyi haftalar kuzummm

simoşummm allah kabul etsin gülümmm

safişim bilmiyorum ilk kezde senden duydum ayran detoksunu :18:

ABLACIM
bende aeben ablamdan ve monti topiğinden öğrendim yapıcam dedim ama aeben ablam henüz yapmama gerek duymadığı için yapmadım ama tarifi veriyim sana Bu konuda aeben ablamdan bilgi alabilirsin yada yapan varsa burda da diğer arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler:

ayran detoksu tarifi ...
4 kş. nohut . 4 kş. y.mercimek .4 kş. bugday (aşure yaptıgımız ..)
önceden ıstalıyorsun ...
ertesi günde pişiriyorsun ...
yeken üstüne yogurt ekliyorum ben ...
nane biberde sana kalmış istersen ......yarımda salatalık yiyorum çorbayla her defasında
...çorbanın içine katmıyorum .....

AEBEN ABLANIN TARİFİ BU....

Simoşum eğer bu hafta benim için başlayacaksat tevriciye ye öncesinde 2 rekat hacet namazı kılıpta mı ? Başlamam gerekiyor.

canım birkez yapabildiysen neden yine yapamayasınki.benimde enbüyük korkum verdiklerimi yeniden almak.sen neden aldın canım bu 17 kiloyu yeniden

cnm geçen sene temmuza 70le girdim sonrasında 2 haftalık bir tatil planımız vardı fakat büyük bi trafik kazası geçirdik üstüne 1 ay kadar alçılı bi kol ve sürekli yatarak geçen günler tam toparlandım derken ramazan girdi bi 10 kilosunu zaten bu 2 aylık dönemde geri aldım hareketsizlik ve düzensiz beslenme sonrasında takıma geri dönmedim yavaş yavaş geçtiğimiz kış 83-84lere kadar çıktım şimdi toparlamaya çalışıyorum ozaman çok güzel kilolar vermiştim hemen hemen her hafta derecelerm oluyodu inş. yeniden motivasyonumu kazanır aynı azimle veririm :13:
saol cnm çok şükür iyi ama bu hafta hergün sınav çok yorulcak yavrum,

ilk sıralarda olmasamda farketmezde şu kilolar gitsin yeterki bu sene kilo işini halletmem lazım cnm seneye bebiş düşünüyoruz bu kiloyla bide hamile kalırsam düşünemiyorum kendimi
hayırlı günler, hayırlı haftalar olsun fıstık hatunlar ....

sanada cnm,bu arada geçmiş olsun oğluşuna dökülüyor valla çocuklar

merhabalar arkadaşlar.
1.liğimizi kutluyorum.
cennet,zilan tebrikler.
zilancım,çok üzücü bir kaza canım.başınız sağolsun.
aebenim,oğluş nasıl oldu.çok geçmiş olsun.
yumukum kızın iyileşmiş geçmiş olsun canım.
dün gecede benim kız hastalandı.daha doğrusu tansiyonu düştü.ne yaptıysam çıkmadı tansiyon.
hastaneye gittik.şansımıza doktorumuz nöbetçiymiş.yorgunluktan dedi.serum taktı,vitamin takviyeli.
işte böyle.dün gece biryandan kızmla uğraşıyorum,biryandanda oğluşa pasta yapıyom.
hastaneden döndüğümüzde saat nerdeyse 12 di.o saatten sonra yengemin yarın günü var.
ona tatlı yaptım.saat 2 di yattığımda.
bugünde dökülüyorum.

Simoşum eğer bu hafta benim için başlayacaksat tevriciye ye öncesinde 2 rekat hacet namazı kılıpta mı ? Başlamam gerekiyor.

Evet nazlım başlarken ve biterken 2 rekat hacet namazı kılınması uygun, tefriciyeyemi başlıyoruz, ben elifim sayesinde ezberledim duayı artık daha hızlı okurum

Eddoras ablacığım geçmiş olsun kızımıza , acil şifalar inşallah

yarında temizlik var.yardımcı kadın gelcek.bende tülleri yıkar ütülerim.
ama kolumu kaldırcak halim yok.

geçmiş olsun ablacım bi yandan hastalık bi yandan misafir hazırlığı sende benim gibi koşturup duruyosun valla,sende dikkat et kendine evde kadın yattımı zaman duruyo sanki

Evet nazlım başlarken ve biterken 2 rekat hacet namazı kılınması uygun, tefriciyeyemi başlıyoruz, ben elifim sayesinde ezberledim duayı artık daha hızlı okurum

ne zaman başlıyoruz iyi alıştık tutabilene aşkolsun nazlımında gönlünden geçen kabul olur inş. ya bu smillermi azalmış ne güzel amin smilemiz vardı yok yav

Hacet Namazı ve Duası

Mevcut durumumuz sebeplere müracaatın yanında Müsebbibü'l-Esbab olan Allah’a dua dua yalvarmalarımızı artırmamızı icap etmektedir. Bunun için hep beraber, bir yürek, tek gönül halinde Mevla-yı Müteal’in huzuruna gidip, gözyaşlarımızı ceyhun edelim. Rahmet Arşı’nı velveleye verelim. Umulur ki, Rahmet ihtizaza gelir ve hakkımızda düzenlenen oyunları ters yüz eder. Çünkü “Allah, oyun bozanların en hayırlısıdır.” Neticede O’nun dediği olacak ve meşieti galebe çalacaktır.

Devr-i Risalet Penâhî’de başa gelen bela ve musibetler karşısında Efendimiz (sav) hacet namazı kılmış ve dua etmişlerdir. Dua Mecmuası’nın 70-73. sayfalarında tamamen sahih rivayetlere istinât ederek anlatılan hacet namazı ve duası şöyledir:

Hâcet Namazı ve Duası
Hacet namazı ile alâkalı iki rivayet vardır: İkisini de teferruatıyla arzetmeye çalışalım:

1. Abdest alınır. İki rekat namaz kılınır, namazdan sonra Allah’a hamd u sena tesbihat ve takdisatta bulunulur. “Subhanallahi ve bihamdihi Subhanallahil azim” gibi.

Daha sonra makbul bir dua olan Peygamber Efendimiz’e (sav) bol bol salat u selam getirilir ve şu dua okunur:

La ilâhe illellâhul halîmul kerim subhanallâhi Rabbil arşil azîm. Elhamdulillahi Rabbil alemin. Es'eluke mucibati rahmetike ve azaime mağfiretike vel ismete min külli zenbin vel ganimete min külli birrin vesselâmete min külli ismin lâ teda’lî zenben illâ ğafertehu velâ hemmen illa ferrectehû velâ hâceten hiye leke rıdan illâ gazaytehâ yâ Erhamerrahimîn. Allahumme ente tahkumu beyne ibâdike fîmâ kânû fîhi yahtelifûn. La ilâhe illallâhul aliyyul azîm. Lâ ilâhe illallâhul halîmul kerîm Subhâne rabbis semâvâtis-seb'i ve Rabbilarşil azîm. Elhamdulillahi Rabbil alemin. Allâhümme kâşîfe'l-gammi müferrice'l-hemmi mücîbeda’vetil muztarrîne izâ deavke. Rahmâneddünya vel-âhireti ve rahîmehuma ferhamni fi hâceti hâzihî bi kadâihâ ve necâihâ rahmeten tuğnîni bihî an rahmeti men sivak.”

Bu duanın akabinde şu dua okunur:

“Allahummehfeznâ vahfaz ümmete Muhammed fi enhâil âlemi min külli şerrin ve darr. Allâhümme aleyke bi a’dâike ve a’dâina ve a’dâiddîn. Allahümme şettit şemlehum ve ferrik cem’ahum ve mezzikhum külle mümezzak. Vec’al be’sehum beynehum.”

2. Her iki rekatta selam verilmek suretiyle 12 rekat namaz kılınır. 12. rekatta teşehhütten sonra selam vermeden önce Allah’a hamdu sena, Peygamberimiz’e (sav) salat u selam getirilir. Sonra tekbir alınarak secdeye gidilir. Secdede 7 defa Fatiha, 7 defa Ayet’el Kürsi, 7 defa İhlas Suresi, 10 defa da:

"La ilahe illallâhu vahdehu la şerikeleh. Lehul mülkü velehül hamdü ve hüve alâ külli şeyin kadir.” duası ve müteakiben şu dua okunur:

“Allâhumme innî es’eluke mekâidel izzi min arşike ve münteharrahmeti min kitâbike ve’smikel a’zami ve ceddikel a’la ve kelimâtike’te tâmmeti.”

Bu duanın peşinden de esas hacet ile ilgili şu dua okunur:

“Allâhummehfeznâ vahfaz ümmete Muhammed fi enhâil âlem min külli şerrin ve darr. Allâhümme aleyke bi-a’dâike ve a’dâinâ ve a’daiddîn. Allahümme şettit şemlehum ve ferik cem’ahum ve mezzikhum külle mümezzak, vec’al be’sehum beynehum.”

Bütün bu dualar okunduktan sonra baş secdeden kaldırılır ve selam verilir. Duada zaman ve mekanın da kendine göre bir ehemmiyeti vardır. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi gibi yerlerde, Cuma günü icabe-i saatte ve cemaat halinde yapılan duaların kabule karin olacağına dair rivayetler vardır. Bütün bunların yanında en önemlisi gece, alemin sessizliğe gömüldüğü teheccüt vaktinde kalkıp, kılınan bir hacet namazı ve iç ıstıraplarına, gönül rikkatine, ruh saffetine delalet eden göz yaşlarıyla takdim edilen bir duanın Arş-ı Rahmet tarafından reddedilmeyeceğini ümit ediyoruz. Bu hacet namazı ve duasına 40 gün devam edilmeli. Cenab-ı Hakk, Âlem’i İslâm’ı muhafaza eylesin…

hacet namazını bu şekilde kılmam gerekiyor değilmi simoşum.

hoşgeldin ablam kızına çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…