Canım benim kızım da 32 aylık konusuyor çok şükür 5 aydan fazla oldu. Tek evlâdım mi var canım benim büyük kızım da geç konuştu 34 aylık vardı az buz kelimeler vardı ama cümle hiç kurmazdı sonra biranda konuşmaya başladı şok olmuştuk iyi yapmışsınız canım tv tablet telefon bunlara çok adapte olunca çocukları etkiliyorİki gündür oğlumu çise alıştırmaya calisiyorum. Dün üç defa gittik yaptık çişini birde konuşması catpat 32 aylık herşeyi anlıyor ama sanırım konuşması gecikti gibi, cümleler kurmuyor.tv telefon çok bakıyordu artık vermiyoruz. Ev halkına
kesin konuşma yaptım. Sizin çocuklarınız nasıldı kızlar her çocuk aynı degidlir biliyorum ama bizimkiler doktora götürelim diye girdiler kafama resmen bayram moral bozukluğu ile geçti benim için bende kafası dağılsın diye hergun disardayim buraya da girmeye halim kalmiyo kaçırmışım herşeyi
Telefonu mümkün oldukça gostermiyoruz. Önereceğiniz şeyler varsa dinlerim konuşma konsuunda bu arada sık sık konuşuyorum herşeyi anlıyor. Karıncaya karınca demeye calisiyo yada kamyona kamyon gibi
Gunaydin canim artik cok degil cumaya eksiler gelecek
İki gündür oğlumu çise alıştırmaya calisiyorum. Dün üç defa gittik yaptık çişini birde konuşması catpat 32 aylık herşeyi anlıyor ama sanırım konuşması gecikti gibi, cümleler kurmuyor.tv telefon çok bakıyordu artık vermiyoruz. Ev halkına
kesin konuşma yaptım. Sizin çocuklarınız nasıldı kızlar her çocuk aynı degidlir biliyorum ama bizimkiler doktora götürelim diye girdiler kafama resmen bayram moral bozukluğu ile geçti benim için bende kafası dağılsın diye hergun disardayim buraya da girmeye halim kalmiyo kaçırmışım herşeyi
Telefonu mümkün oldukça gostermiyoruz. Önereceğiniz şeyler varsa dinlerim konuşma konsuunda bu arada sık sık konuşuyorum herşeyi anlıyor. Karıncaya karınca demeye calisiyo yada kamyona kamyon gibi
Abisi var canım 11 yaşında onun herşeyi erken oldu yurumesi konuşması bu farklı herşeyi geç oldu.İste çocuktan çocuğa farkeder tabi bakalim bı anda çözülür diye düşünüyorum . Mesela şuan cümle kuramıyor ama çişini yapicagi zaman tuvalette ciiss deyip yapıyo. Demekki zamanı var kendimi öyle teselli edeyim artık.Canım benim kızım da 32 aylık konusuyor çok şükür 5 aydan fazla oldu. Tek evlâdım mi var canım benim büyük kızım da geç konuştu 34 aylık vardı az buz kelimeler vardı ama cümle hiç kurmazdı sonra biranda konuşmaya başladı şok olmuştuk iyi yapmışsınız canım tv tablet telefon bunlara çok adapte olunca çocukları etkiliyor
Canım teşekkür ederim cevabın için soyledigin herşeye tepkisi var sadece konuşması gecikti ya konuusyor aslında hani istemediği bişey olunca yapmidam yada yemidem . Geçen gün parkta scooter gördü birisnin istedik verdiler onu sürdü ilk kez görmesine rağmen. Şuan flüt caliyo yani herşeye tepkisi var .ama işte anne olunca insan acaba diyor.Bende baktım randevu bulamadım. Ama dediğin gibi bı sağlık ocağına götüreyim yine belki onlarda destek olurlar. Hatta evi toplayıp hemen götürücem.bakalim ne diceklerSelam canım ben 3 yıl İlçe Sağlık Müdürlüğünde ruh sağlığı biriminde çalıştım. Şu an otizm tarama programı mevcut tüm Türkiye'de. Aile hekimliğine gittiğinde tarama yapıyor 5 soru üzerinden değerlendiriyor ve ilçe sağlık müdürlüğüne gönderiyor. İsmi söylendiğinde bakıyor mu, göz teması kuruyor mu, bişeye işaret edince bakıyor mu, konuşmasında gecikme var mı, tekrarlayan davranışları var mı. Biz birinde bile olumsuzluk olsa hemen çocuk psikiyatriden randevu alıyorduk. Çocuğunuzda otizm riski var diye söylemiyorum bunu yanlış anlamayın, çünkü otizm çok daha karmaşık bir şey sadece konuşmada gecikme var diye otizm denemez. Normalde çocuk psikiyatriden randevu bulabilmek çok zor, ama bu şekilde aile hekiminden gidince randevuyu direkt İlçe Sağlık Müdürlüğü sizin için oluşturuyor, o yüzden randevu kolaylığı olması açısından dedim. Bence gidin mutlaka, dediğiniz gibi her çocuk farklı gerçekten, hiç bir problem olmasa bile kimisi geç konuşuyor. Doktora gitmek sizin bir şey olmadığından emin olmanız açısından da daha iyi olur. Hem değerlendirmeyi bir doktor yapıp size öneride bulunursa çok daha faydalı olabilir diye düşünüyorum
Canım, doktora gitmekten çekinme, moralini de bozma, illa bir şey çıkacak değil ama bakarlar yönlendirirler ne kadar erken o kadar iyi, dikkat eksikliği uyaran eksikliği duyu eksikliği otizme kadar bir sürü şey var, bazı çocuk gerçekten geç konuşuyor ama başka şey olma ihyimali de her zaman var sonuçta.İki gündür oğlumu çise alıştırmaya calisiyorum. Dün üç defa gittik yaptık çişini birde konuşması catpat 32 aylık herşeyi anlıyor ama sanırım konuşması gecikti gibi, cümleler kurmuyor.tv telefon çok bakıyordu artık vermiyoruz. Ev halkına
Evet canım hakliisn gidicem birazdan sağlık ocağına. Evet tek kelimeleri söylüyor . Onda sıkıntı yok.Cumle kuramıyor şimdilik. Emeklemeside geç oldu yurumesi de ben birazda ona bagliyorm. Yine sorun yoktur ama ben yinede bı gostereyim doktora.Canım, doktora gitmekten çekinme, moralini de bozma, illa bir şey çıkacak değil ama bakarlar yönlendirirler ne kadar erken o kadar iyi, dikkat eksikliği uyaran eksikliği duyu eksikliği otizme kadar bir sürü şey var, bazı çocuk gerçekten geç konuşuyor ama başka şey olma ihyimali de her zaman var sonuçta.
Söylediği kelimeler var değil mi? Cümle yok sadece, hayvan taklitleri hayvan isimleri tek fiiller bitti gitti düştü attım gibi böyle başladı bnmkiler konuşmaya, sonra anne gel baba git top at gibi sürekli tekrarla, kitap okursunuz ama ordabyazankarı değil her sayfaya 2 cümle maksimum, maksat o cümleleri ezberlesin, bazen de ne yaparsan yap onlar vaktini bekliyorlar,
Canım teşekkür ederim cevabın için soyledigin herşeye tepkisi var sadece konuşması gecikti ya konuusyor aslında hani istemediği bişey olunca yapmidam yada yemidem . Geçen gün parkta scooter gördü birisnin istedik verdiler onu sürdü ilk kez görmesine rağmen. Şuan flüt caliyo yani herşeye tepkisi var .ama işte anne olunca insan acaba diyor.Bende baktım randevu bulamadım. Ama dediğin gibi bı sağlık ocağına götüreyim yine belki onlarda destek olurlar. Hatta evi toplayıp hemen götürücem.bakalim ne dicekler
İç sesim konuşmuş sankiNeler olmuş yaaa. Sizin uyanıklığınıza ve kendi kendiyle konuşmasına çok güldüm. Şahsen asıl liste beni de motive ediyor ama böyle bir deliliğe kalkışmazdım
Bir de hangi menü doğru
Ablamın oğlu 24 aylık henüz tek bit kelimesi yok, ablam sağlıkçı her gün hastanede, her gün doktora götürün diyorum anlatamıyorum, kv bakıyor tüm gün tv tel karşısında çocuk. Yazık olıyor.Rica ederim, dediğim gibi aslında önemli bişey çıkacağını düşünmüyorum, ama gidip muayene olmak sizin de içinizi rahatlatır. Biz kuzenimin çocuğunu da geç konuştu diye götürmüştük doktor bize siz bunu çok tembel alıştırmışsınız ne istediyse işaret eder etmez hemen vermişsiniz o yüzden konuşmaya zahmet etmemiş demişti
O kadar uzun sure yükleniyor ki canim birkac kere basiyorum paylaşsin artik diye o yuzden 2 kere gidiyor sanırım. Bir de baska hicbir sitede ya da chroma da sıkıntı yasamıyorum bir tek buradaoluyor anlam veremedimHinhii cok rahatiz bu saatte :)
Herkesin derdi ayni canim
Esinden yada pcden girmistir iste cahillik diyorum
Ne nasil ugramazsam
Tatlim senin netinde mi sorun var msjlarin cift geliyor genelde ve sitede hic sorun yok ben chomeden de giriyorum , operadan da (reklamsiz oluyor) hic sikinti yok
InşallahcanimGunaydin canim artik cok degil cumaya eksiler gelecek
Sabit olman da guzel canimBenim de kontrol tartım 61.95 sabitim. Cumartesi tartıldığımda 62.25tim, dün 61.80e düştüm çok sevinmiştim ama bugün yine sabit geldikeşke Ramazan hiç bitmeseydi 2 günde 500 600 gr eksilere düşüyordum
Kaçamağın da yoktu canim ama cumaya eksiler gelir
O kadar uzun sure yükleniyor ki canim birkac kere basiyorum paylaşsin artik diye o yuzden 2 kere gidiyor sanırım. Bir de baska hicbir sitede ya da chroma da sıkıntı yasamıyorum bir tek buradaoluyor anlam veremedimHinhii cok rahatiz bu saatte :)
Herkesin derdi ayni canim
Esinden yada pcden girmistir iste cahillik diyorum
Ne nasil ugramazsam
Tatlim senin netinde mi sorun var msjlarin cift geliyor genelde ve sitede hic sorun yok ben chomeden de giriyorum , operadan da (reklamsiz oluyor) hic sikinti yok
InşallahcanimGunaydin canim artik cok degil cumaya eksiler gelecek
Günaydın canımGünaydın
Gunaydin kizlar
Günaydın kıslarbasımın ağrısı geçti şaka gibi ama gerçekten ilacımı alacağım ama onu asla ihmal etmem tartılayım bugün sporlarıma geri döneyim yeter yani dimi kaç gündür yat yat karpuza döndüm
Günaydın....dun aksami okurken agzim açık kaldı...Allahim ne boş insanlar var dedim...sanki asil liste ye para veriyorlar...zayıflamanın asili freesi.yok...dertsiz tasasiZ olup bunu dert edinip böyle katakulle işine girişmiş...ama bravo kizlar cok iyi caktiniz benim 40 yil dusunsem aklima gelmezdi
Maşallah kuzumBuarada kilo bildirimimi de yapayim
Persembe 54.5
Pzt 54.1
Valla tarti 54.0 dan bir anda 54.4 gosterdi...sonra bir kac sefer daha tartıldım her seferinde 100 düştüm..54.1 bıraktım
Sabah 6.30 1 saat plates yaptım...uykucular kalkin bakalim sabah olsu
Günaydın
Sürekli evde onunla konusmalisin canım kartlar al oyunlar oyna benim iki kızımda kelimeleri cümle halinde soyluyordu hiç zorlanmadim. Hatta ilk kızımda karnımda iken her gün konuşurdumİki gündür oğlumu çise alıştırmaya calisiyorum. Dün üç defa gittik yaptık çişini birde konuşması catpat 32 aylık herşeyi anlıyor ama sanırım konuşması gecikti gibi, cümleler kurmuyor.tv telefon çok bakıyordu artık vermiyoruz. Ev halkına
Günaydın kızlarGünaydın
Canım operadan Giriyorum ben reklamsız önceden reklamlar da çok kasiyordu yine birşey olursa internetinde vardır sıkıntı.O kadar uzun sure yükleniyor ki canim birkac kere basiyorum paylaşsin artik diye o yuzden 2 kere gidiyor sanırım. Bir de baska hicbir sitede ya da chroma da sıkıntı yasamıyorum bir tek buradaoluyor anlam veremedim
Inşallahcanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?