- 6 Şubat 2019
- 5.417
- 18.258
- 198
Kiz direk iptal etti uyeliklerini burda hepsini okudu cevap vermedi isteMerak ettim gitmeden bir şey dedi mi ben gidiyorum diye
Kazen abi sitenin kurucusu yoneticisi herseyi eşi isabel, kardesi var hepsi sitedeO kim canım
Bi hoşçakal deseydik iyidiKiz direk iptal etti uyeliklerini burda hepsini okudu cevap vermedi iste
Demedi bu seferMerak ettim gitmeden bir şey dedi mi ben gidiyorum diye
Günaydın canım
Tövbe estağfurullah bizle dalga gecen çarpılir iste öyle size uydum yazdim buraya iykide yazmisim pişman degilimDemedi bu seferama pilav üstü baklavayı unutmadim
Onu konuşturmaya çalış canım,sayı saydır,renk saydır,resimli hikayeleri seslendirin beraberİki gündür oğlumu çise alıştırmaya calisiyorum. Dün üç defa gittik yaptık çişini birde konuşması catpat 32 aylık herşeyi anlıyor ama sanırım konuşması gecikti gibi, cümleler kurmuyor.tv telefon çok bakıyordu artık vermiyoruz. Ev halkına
kesin konuşma yaptım. Sizin çocuklarınız nasıldı kızlar her çocuk aynı degidlir biliyorum ama bizimkiler doktora götürelim diye girdiler kafama resmen bayram moral bozukluğu ile geçti benim için bende kafası dağılsın diye hergun disardayim buraya da girmeye halim kalmiyo kaçırmışım herşeyi
Telefonu mümkün oldukça gostermiyoruz. Önereceğiniz şeyler varsa dinlerim konuşma konsuunda bu arada sık sık konuşuyorum herşeyi anlıyor. Karıncaya karınca demeye calisiyo yada kamyona kamyon gibi
Bişey sorabilirmiyim seslenince yüzüne bakmak istemeyen ama duyduğu her sese merek edip gidip bakan,ismine hı diye cevap veren ama ilgilenmeyen,çok konuşan ve hayalen oynayan,eline aldığı herşeyi sallama takıntısı olan çocuk otizm belirtileri gösteriyormudurSelam canım ben 3 yıl İlçe Sağlık Müdürlüğünde ruh sağlığı biriminde çalıştım. Şu an otizm tarama programı mevcut tüm Türkiye'de. Aile hekimliğine gittiğinde tarama yapıyor 5 soru üzerinden değerlendiriyor ve ilçe sağlık müdürlüğüne gönderiyor. İsmi söylendiğinde bakıyor mu, göz teması kuruyor mu, bişeye işaret edince bakıyor mu, konuşmasında gecikme var mı, tekrarlayan davranışları var mı. Biz birinde bile olumsuzluk olsa hemen çocuk psikiyatriden randevu alıyorduk. Çocuğunuzda otizm riski var diye söylemiyorum bunu yanlış anlamayın, çünkü otizm çok daha karmaşık bir şey sadece konuşmada gecikme var diye otizm denemez. Normalde çocuk psikiyatriden randevu bulabilmek çok zor, ama bu şekilde aile hekiminden gidince randevuyu direkt İlçe Sağlık Müdürlüğü sizin için oluşturuyor, o yüzden randevu kolaylığı olması açısından dedim. Bence gidin mutlaka, dediğiniz gibi her çocuk farklı gerçekten, hiç bir problem olmasa bile kimisi geç konuşuyor. Doktora gitmek sizin bir şey olmadığından emin olmanız açısından da daha iyi olur. Hem değerlendirmeyi bir doktor yapıp size öneride bulunursa çok daha faydalı olabilir diye düşünüyorum
İlk çocuğa nazaran ikinci çocukların üzerine biraz daha az düşebiliyoruz,bi şekilde öğreniyorlar hızlandırmak istersen dediğim gibi bi sorun yoktur benceEvet canım hakliisn gidicem birazdan sağlık ocağına. Evet tek kelimeleri söylüyor . Onda sıkıntı yok.Cumle kuramıyor şimdilik. Emeklemeside geç oldu yurumesi de ben birazda ona bagliyorm. Yine sorun yoktur ama ben yinede bı gostereyim doktora.
Iykide mezun oldunGünaydın kızlar +1.5
Kardeşi kimKazen abi sitenin kurucusu yoneticisi herseyi eşi isabel, kardesi var hepsi sitede
Kız 2 gün çorba ile beslenince içim kurumuştuIykide mezun oldun
Curl diye biliyorumKardeşi kim
Belli kurumusKız 2 gün çorba ile beslenince içim kurumuştu
Yazdın da eliften 3,5 attınTövbe estağfurullah bizle dalga gecen çarpılir iste öyle size uydum yazdim buraya iykide yazmisim pişman degilim
Ya o değilde dünkü yaptığım pilates ten sabaha kadar bacaklarım ağrııdıBelli kurumus
Yaaaa elif bana nezaman bisey demiste simdi dicekYazdın da eliften 3,5 attın
Azcik dinlen canimyaaYa o değilde dünkü yaptığım pilates ten sabaha kadar bacaklarım ağrııdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?