1)MALZEMELER:
4 Büyük Elma
Yarım Fincan Un
2,5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Yumurta
1 Tutam Tuz
YAPILIŞI:
Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.Orta boy fırın kabını biraz yağlayın.Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya ilave edin.Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.Diğer malzemeleri bir kapta karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün.20-25 dakika daha fırında pişirin.Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
2)MALZEMELER:
1. 5-6 tane orta boy patates
2. 1 küçük kavanoz garnitür
3. 1 kase süzme yoğurt
4. 3 yemek kaşığı mayonez
5. 2 diş sarımsak,dereotu,tuz ,kimyon
Patatesleri bir kabın içerisinde yumuşak şekilde pişene kadar kaynatalım.Patatesler yumuşayınca fazla soğutmadan çatalla iyice ezin.
Tuzunu ,kimyonunu birazda zeytinyağını katıp iyice karıştırın.strec filmin üzerine bir santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde elinizle basarak serin.
Üzerine hazırladığınız yoğurtlu mayonezli sarımsaklı karışımın bir kısmını ayırarak serin.Yoğurdun üzerine dereotu ve garnitürü dökün ve strec film yardımıyla kaldırarak rulo pasta gibi sarın .
Strecle her yerini sararak dolapta 1 saat kadar bekletin.Dinlendikten sonra ayırdığınız yoğurtlu karışımı patates rulosunun her yerine sürün.Üzerinide arzunuza göre süsleyebilirsiniz
3)MALZEMELER:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Pul Biber
5 Çay Kaşığı Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Soğan
YAPILIŞI:
Kuru soğanı yemeklik soğan tarzında doğrayıp margarinimizle birazcık öldürelim. Öldürdüğümüz soğanın içine salçamızı ilave edip ateşten indirelim. Daha sonra mercimeği yıkayıp, dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimeklerimiz sararıp suyunu çektikten sonra ateşten indirip, içerisine ince bulgurumuzu ilave ederek karıştıralım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şekline getirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.
4)MALZEMELER:
1 su bardağı kepekli unbr * 4 su bardağı yulaf ezmesibr * 1 çay bardağı zeytin yağbr * 1 su bardağı yoğurtbr * 2 adet yumurtabr * 1 paket kabartma tozubr * Az tuzbr br İçi için ;br * 6 dal dereotubr * 1 su bardağı diyet ufalanmış peynir
HAZIRLANIŞI br Bir kaba yumurtaları kırıyoruz.
Sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yulaf ezmesi ve kepekli unu da ilave ediyoruz Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp, önceden karıştırdığımız peynir ve dereotunu hamurumuzun içine ekliyoruz.
Hamurumuzu kapatıyoruz. Önceden hazırladığımız 160 derece ısıttığımız yağlı tepside, 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
sağol canım.
tamam canım . ufaklıklara geçmiş olsun.
hoşgeldin umarım kalıcı olursun ve mezuunlarımızdan olursun. tugkay sana kuralları anlatır. bugün itibariyle kilonu ve ulaşmak istediğin kilonu bize söyle canım. tekrardan hoşgeldin.
erkek çocuk annesi yaşlanmazmış canım. mecburen devamlı dinç ve onların arkasından koşmak zorundasın
hoşbuldum canm şuanda ki kilom 67.ulaşmak istediğim kilo 60.doğum kilolarım malesef.8 aylık oğlum var.hala emziriyorum.boyum 1.65.
hosgeldın canım ne demek destekle gıdecek kılolar
kızlar mukeyyıf yenı katılan arkadasımız
hoşgeldin canım inşallah en sağlıklı şekilde hedefine ulaşırsın şimdiden başarılar dilerim :)
maşallah canım allah bağışlasın. tuğkay sana kuralları anlatcaktı ama firar etmiş bugün. bende bu hafta iziliydim güya. kimsecikler yok. düşcem puanları bakmıycam kimsenin yaşına.
amin canm cümlemizin kini.bana tuğkay günde 5 tane mesaj yazmam gerektiğini söyledi başka kurallar var mı bilmiyorum. kaptanımız sensin anladığıma göre.
beyaz zambak menüler için saol cnm denemek lazım
yeni gelen arkadaşım hoş geldin
beyaz zambak menüler için saol cnm denemek lazım
yeni gelen arkadaşım hoş geldin
kızlar şimdi bişey yaptım.uydurdum.biraz ender saraç tarifinden oldu.ama tarif eksikmiş.malzemeleri ekledim hamur dağılıyo.hemen benim ampul yandı.bakın nasıl yaptım.
yarım çay bardağı sıvı yağ(tarifte vardı .bidahakine daha az koycam.)
yulaf ezmesi
meyve parçaları
azcık pekmez
şimdi benim kattıklarım
2 yumurta beyazı(hamuru tutsun diye.yoksa dağılıyordu.)
keten tohumu unu
tarçın
fırına koydum pişiyor.sanki müsli barlar olur ya ona benzedi.
selam kızlar;
bende bugun itibariyle oha falan oldum cuma tartıda 66 çıktım bugun 69 çıktım anlamadım 2 günlük misafir ve iki gün mantının etkisi olabilirmi?
çooooookkkkkk moralim bozuldu yaaaaaa
kızlaaaaarr güzel pazarlarrrrrrrbende kahvaltımı 2 de yaptım ya uykumu bir düzene sokamadım akşam uyuyorum gece uyanıp sbha kadar oturuorum sonrada öğlen uyanıyorum offff dün gecede halleyleri yuttumm ohhhhhhhhhhhhhhh
ben bu hafta mezun olmak istiyorum..hedefime ulaştım... alabilirsiniz ozaman canım...
bugün gelmedim diyemi böyle yaptınız cadılar hı*
sabah ağrı ile uyandım. eşimi işe giderken yoldan çevirdim. hastane hastane doktor doktor gezdik. meğer geçen bulduğum yumurtalık kistim patlamış. hala biraz ağrım var ama sabahki hlime göre daha iyiyim. ama çok yorgunum. şim işe döndü. oğlanla baş başa ofoff
Bu gün kataloğ çekimindeydim.Eki Görüntüle 332286
Eki Görüntüle 332288 Buda benim.
Eki Görüntüle 332301
tacın sahibi ikiz. seni bu taçla uğurlayalım canım. güle güle.
ama bence bu tacı hak eden 2 kişi daha var. biri fatoş diğeri ecz. kendi çabalarıyla artı puana geçtikleri için tebrik ediyorum.
cnm ben bir ara çok düzenli kullanmıştım inanılmaz faydasını gördüm...göbeğime takıyodum 10 cm kadar inceltmişti göbeğimi tabi sırf onu kullanmıyordum ama o böle lümbüllüğünü aldı göbeğimin sallanması fln gitti bideebence muhakkak kullanmalısın yani zaten hiç bi zorluğuda yok oturduğun yerde titriyoo ohhhhhhh
kızlar nasılınızzzz bakalımmmmmm bugün öyle bir geçer zamanki günü
bende annemi eczaneye yolladım solgarın o önceden bahsettiğim şurubunu aldırmayaben diyetteyken evden asla çıkmam o yüzden işlerimi annem yapıyo saolsun ...şurubun etkilerini yazıcam size bu arada dün tartılmıştım söylemeyi unuttum 1.200 kg vermişim bileeeeee hemde reglim gecikio gene
mesela ben vücudumun hamlığını attıktan sonra dans step bisiklet ab circle gibi şeyleride eklicem çnkü tek yürüyüşle olucak iş deil 30 kilo vermek
slm kizlar hakikaten bende bu hafta sporda caktim
ay sinir oldum ben nasil 2 kilo aldim durup dururken
of of adetim bitince gider insallah.
slm kızlar bugün doktora gittim. çok şükür bişey yok dedi. akşam üstü yine bir sancı krizi geçirdim ama sanırım gaz sancısıydı. rezene içtim. baya rahatlamama sebeb oldu.
bu aralar pek uğrayamıya bilirim. cuma listeyi yapmaya gelirim. ağrılarım devam ediyor bakalım hayır olur inş.
bu arada tugkay arkadaşını çağırdınmı canım.
irvinde ses çıkmadı cumaya. geçen haftaa dönmek üzere ayrıldı diye belirtmiştik. bu haftada gelmezse listeden çıkartırım. ben olmazsam söylersiniz.
ben modelistim.kalıp çıkarıyorum.
kızlar iştahım açıldı bugün.doymuyorum.elim ayağım titredi.neden acaba?:44:
kizlar iyi geceler
valla benim gece cok uzun yavrularimin ikiside hasta omus
cok afedersiniz kusan kusana delirmek uzereyim
kalk oralari temizle yataklari bastan sona degistir ve gozumde uyku kalmadi
suanda birni ayagimda salliyorum
digerini yamida yatiriyorum buarda tel den yaziyorum
babamiz kasayi devirmis yatiyo bana dokunmayin diyo
kalktim ikissinede balli pekmezli sut yaptim
ah anam ah senin degerini simdi cok daha iyi anliyorum
sen nekadr kutsal bi mesleksin anneliik.
yavrularimi cok seviyorum her anne gibi
tatli ruyalar kizlar.?.
yeterrrrrrrrrrrrrrrr
herhalde gecenin vakti olmasa aynn boyle cigligi basmistim
oh yatin guzelce yataklarinizda.....
mrb canm teşekkür ederim ilgin için.
slm arkadaşlar aranızda da diyet konusunda yeni sayılırım.3 haftadr yapmaya çalışıyorum diyet.sizlerin yorumlarına ihtiyacım var.en kısa zamanda hepimiz çıtır oluruz inş.
hepınıze tsk ederım arkadaslar o saatte yatmama ragmen 7 de adamı yollanmaya kalktım ve yatmadım cunku benım kuzular arka arkaya ayklandı
sankı gece uykusuz kalan sadece benmısım gıbı cocuklar aynı yaramazlıklara devam
ben bu cocuk ları anlamıyorum hıc yorulmazlarmı veya hastasın cocugum yatsana demı yatmazlarmı yatmıyolar valla
gözlerde fal tası gıbı...
yok bacım benımkıler yaramaz valla her goren allah sana sabır versın dıyolar
en cok da sey duyuyorum bu cocuklarla sen nasıl zayıflamıyosun
bı evde ıkı erkek cocugu yetıstırmek cok zormus bu kanal d dekı doktor praogramında dedılerdı
valla zormus cıldırmamak ıcın onlar gıbı oynamaya calısıyorum...
bu arada hala biraz ağrım var. ama malesef ev ve çocuk bırakmıyor beni.
ayrıca bu haftaki ödevi sadece ipo yaptı. geri kalan menü nerde kızlar???
yoksa bizi evinize almayacakmısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?