canım bu haftada seni izinli sayarız. sen sınavlarına bak. cuma vaktin olursa bildirim yap. olmazsa perşembe günü bildir.Slm bayanlaarr.Uzun zaman oldu görüşmeyeli Nasılsınız bakalım??
Kaptanım, pzt ben gelemedim, o tmm da dünden puanımı kırmazsan sevinirim. Nete girmeye çalıştım ama vınn ım sorun çıkarttı, giremedim.Bugün de aynı şey olunca müşteri hizmetlerini aradım neden bağlanamıyorum diye. Meğersem faturam ödenmemiş. Halbuki babam en son ödemeye gittiğini söylemişti bana. Demek ki sonrasında unutmuş tekrar. Neyse, sonuç olarak elimde olmayan sebeplerden giremedim dün.
Hoşgeldiinn.Benim en sevdiğim slogan kış kış yağlar kış kış. Bu arada bence kilo çizelgeni de oluştur. Bence çok motive edici. :112:
En güzeli tatlışım. Eğer onlar gibi oynayabiliyorsan ne ala. :13:
Kaptanım ben de yazdım az önce.Madem hepimiz diyetteyiz, sadece salata yaptım size. Yok başka bir şey. Hmm, bir de form çayı yaparım yanına. Oldu da bitti maş.
1)MALZEMELER:
4 Büyük Elma
Yarım Fincan Un
2,5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Yumurta
1 Tutam Tuz
YAPILIŞI:
Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.Orta boy fırın kabını biraz yağlayın.Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya ilave edin.Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.Diğer malzemeleri bir kapta karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün.20-25 dakika daha fırında pişirin.Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
2)MALZEMELER:
1. 5-6 tane orta boy patates
2. 1 küçük kavanoz garnitür
3. 1 kase süzme yoğurt
4. 3 yemek kaşığı mayonez
5. 2 diş sarımsak,dereotu,tuz ,kimyon
Patatesleri bir kabın içerisinde yumuşak şekilde pişene kadar kaynatalım.Patatesler yumuşayınca fazla soğutmadan çatalla iyice ezin.
Tuzunu ,kimyonunu birazda zeytinyağını katıp iyice karıştırın.strec filmin üzerine bir santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde elinizle basarak serin.
Üzerine hazırladığınız yoğurtlu mayonezli sarımsaklı karışımın bir kısmını ayırarak serin.Yoğurdun üzerine dereotu ve garnitürü dökün ve strec film yardımıyla kaldırarak rulo pasta gibi sarın .
Strecle her yerini sararak dolapta 1 saat kadar bekletin.Dinlendikten sonra ayırdığınız yoğurtlu karışımı patates rulosunun her yerine sürün.Üzerinide arzunuza göre süsleyebilirsiniz
3)MALZEMELER:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Pul Biber
5 Çay Kaşığı Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Soğan
YAPILIŞI:
Kuru soğanı yemeklik soğan tarzında doğrayıp margarinimizle birazcık öldürelim. Öldürdüğümüz soğanın içine salçamızı ilave edip ateşten indirelim. Daha sonra mercimeği yıkayıp, dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimeklerimiz sararıp suyunu çektikten sonra ateşten indirip, içerisine ince bulgurumuzu ilave ederek karıştıralım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şekline getirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.
4)MALZEMELER:
1 su bardağı kepekli unbr * 4 su bardağı yulaf ezmesibr * 1 çay bardağı zeytin yağbr * 1 su bardağı yoğurtbr * 2 adet yumurtabr * 1 paket kabartma tozubr * Az tuzbr br İçi için ;br * 6 dal dereotubr * 1 su bardağı diyet ufalanmış peynir
HAZIRLANIŞI br Bir kaba yumurtaları kırıyoruz.
Sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yulaf ezmesi ve kepekli unu da ilave ediyoruz Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp, önceden karıştırdığımız peynir ve dereotunu hamurumuzun içine ekliyoruz.
Hamurumuzu kapatıyoruz. Önceden hazırladığımız 160 derece ısıttığımız yağlı tepside, 30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
hoşbuldum canm şuanda ki kilom 67.ulaşmak istediğim kilo 60.doğum kilolarım malesef.8 aylık oğlum var.hala emziriyorum.boyum 1.65.
BUDA ÖDEVİMM KIZLAR :)
DÜRÜM ŞİŞ
Malzemeler:
4 adet kepekli dürüm
300 gr kırmızı biber
250 gr az yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
10 adet ceviz
3 adet domates
3 adet yeşil biber
Yapılışı:
Kırmızı biberler közlenir.
Biraz soğuyunca soyulup,temizlenir.
Dürümün üzerine köz biber yayılır.
Köz biberin üzerine peynir,kıyılmış maydanoz ve cevizler yayılıp,dürüm yapılır.
Dürümler iki parmak kalınlığında kesilir.
Çöp şişlere, dürüm aralarına domates ve biberler konularak dizilir.
ROKA SALATASI
Malzemeler:
1 demet roka
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Rokalar yıkanıp,kurulanır.Elle kopartılarak veya plastik bıçak ile parçalara ayrılır.
Domateslerin kabuğu soyulup,doğranır.
Limon,zeytinyağı,tuz ve dövülmüş sarımsaklar çırpılır.
Limonlu sos salataya dökülüp,bekletmeden servis edilir
TUZLU DİYET PASTA
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1tepeleme çay kaşığı pulbiber
1 su bardağı sulu yoğurt
1/4 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı ve fındık yağı)
1.5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
2 tane kabak
3 tane çarliston biber
1 tane kırmızı kapya biber
1/4 demet maydanoz
~ Arzu edilirse 1/4 demet dereotu, taze reyhanda eklenebilir. Havuç ve patates eklerseniz diyet ve diyabetik olmaz ama normal zamanlarda ekleyebilirsiniz.
Arasına ve üzerine:
1 kg süzme yoğurt
3 tane domates
Kuru nane
Kırmızı tane karabiber
Taze nane yaprakları
Yapılışı: Dikdörtgen borcamı yağlı kağıtla kaplayın. Kabakları soyun, yıkayın ve rendeleyip suyunu sıkarak aynı bir kaseye alın. Biberleri boylamasına ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın. Maydanozu çok ince olmayacak şekilde doğrayın ve tüm sebzeleri harmanlayın.
Çırpma kabına yumurtaları, tuz ve pulbiberi alıp köpürterek çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin ve en son sebzeleri ilave edip çırpın ve karışımı borcama güzelce yayın. Üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın. Süzme yoğurdu bir kaseye alın ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle hafifçe çırpın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyup doğrayın.
Keki eninden ortadan ikiye bölün. Yarısını servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt sürün ve domatesleri serpiştirin. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve süzme yoğurtla her tarafını güzelce sıvayın. Kalan yoğurdu krema pompasına alın ve süsleyin. Pastanın ortasını kuru naneyle, kenarlarını tane kırmızı biber ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun!
KAŞARLI DİYET BİSKÜVİ
1 BARDAK ÇAVDAR UNU
1BARDAK LIGHT YOĞURT
YARIM BARDAK LIGHT KAŞAR RENDESİ
1ÇAYKAŞ. TUZ
1PK KABATMATOZU
2 YUMURTA
TÜM MALZ. KARIŞTIRALIM.YÖNTEM AYNI.KIVAMSIZ BİR HARÇ.
TEPSİYE DÖKÜYORUZ.180 DERECEDE 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
20 DAKİKA SONUNDA FIRINDAN ÇIKARTIYORUZ.20 EŞİT DİLİME BÖLÜYORUZ.
TEKRAR FIRINA VERİYORUZ.160 DERECDE ÜZERİ KIZARANA ,KITIRLAŞANA KADAR PİŞİRİYORUZ

canım bu haftada seni izinli sayarız. sen sınavlarına bak. cuma vaktin olursa bildirim yap. olmazsa perşembe günü bildir.
cimri ev sahibi. kız iki meyve salatası filan yap bari tatlı niyetine
slm kızlar evet bugun bıraz kacagım ve beynım catlıyo cok uykusuzum ama uyuyamıyorum malum yavrularım hasta
bu gecede zor bı gece olacak cunku ıksınınde atesı ınıyo cıkıyo
ben obur kuralları unutmustum daha dogrusu pek ustunde durmamısım galıba kı aklımda kalmamıs sen tekrar hatırlatmıssın hatıcecım ellerıne saglık
mukeyyıf kurallar cok zor deıl herkesın ıyabılecegı cınsten hem bak tarıf ogrenıyoruz bazen durduk yere eglencelıde olabılıyo yanı....
ecz ımıs saol canım ama ben okadar sısım kı galıba adetten degıl benımkısı aldım anladıgım kadarıyla kıloyu....
tugkay gibi dans ettim bende 40 dk
Sen bilirsin kaptanım, ama ben haftaya izin istemeyi düşünüyordum. Bu aralar da çok izinli oldum ama. :44: Dedim ya, ablama gidiyorum diye. Orda netim de sorun olacak ama daha da önemlisi tartım olmayacak. O sebepten haftaya bildirim de dahil olmak üzere izin verir misin bana kaptanım?
Bu hafta bildirime zaten gelirim inş(gerçi artı çıkicam ama) Onun haricinde de sen bilirsin kaptanım. Nasıl istersen öyle yazarsın. :112:
Hmm, aslında meyve salatası hoş olabilir kaptanım, ama henüz kendimi o kadar geliştiremedim. Albenili bir şey çıkartamam yani ortaya. :44: Boşver, az olsun öz olsun. Yiyin salatanızı oturun işte. Maksat muhabbet değil mi zaten. Güzel, bol köpüklü bir de kahve yaparım size salatadan sonra, bir güzel de fal bakarız. Olma mı?
oh yarasın kaptanıma
kaptanım adım tugba oyle desene bana
canım geri dönmek üzere ayrıldı derim. sen döndüğünde bildirirsin.
birde mezdeke ayarlada yediklerimizi eritelim.
ya kızlar bıtkısel bı cozum varmı sızde oksuruk ıcın
kuru ve yogun bı oksuruk...
Benimkiler beni uyutup öyle uyuyorlar.tabii eşimle birbirimizi göremiyoruz sayelerinde.hepınıze tsk ederım arkadaslar o saatte yatmama ragmen 7 de adamı yollanmaya kalktım ve yatmadım cunku benım kuzular arka arkaya ayklandı
sankı gece uykusuz kalan sadece benmısım gıbı cocuklar aynı yaramazlıklara devam
ben bu cocuk ları anlamıyorum hıc yorulmazlarmı veya hastasın cocugum yatsana demı yatmazlarmı yatmıyolar valla
gözlerde fal tası gıbı...
Aşkolsun ben sen söylersöylemez yaptım.bu arada hala biraz ağrım var. ama malesef ev ve çocuk bırakmıyor beni.
ayrıca bu haftaki ödevi sadece ipo yaptı. geri kalan menü nerde kızlar???
yoksa bizi evinize almayacakmısınız?
Ellerine sağlık .tariflerin çok güzel.BUDA ÖDEVİMM KIZLAR :)
DÜRÜM ŞİŞ
Malzemeler:
4 adet kepekli dürüm
300 gr kırmızı biber
250 gr az yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
10 adet ceviz
3 adet domates
3 adet yeşil biber
Yapılışı:
Kırmızı biberler közlenir.
Biraz soğuyunca soyulup,temizlenir.
Dürümün üzerine köz biber yayılır.
Köz biberin üzerine peynir,kıyılmış maydanoz ve cevizler yayılıp,dürüm yapılır.
Dürümler iki parmak kalınlığında kesilir.
Çöp şişlere, dürüm aralarına domates ve biberler konularak dizilir.
ROKA SALATASI
Malzemeler:
1 demet roka
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı:
Rokalar yıkanıp,kurulanır.Elle kopartılarak veya plastik bıçak ile parçalara ayrılır.
Domateslerin kabuğu soyulup,doğranır.
Limon,zeytinyağı,tuz ve dövülmüş sarımsaklar çırpılır.
Limonlu sos salataya dökülüp,bekletmeden servis edilir
TUZLU DİYET PASTA
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1tepeleme çay kaşığı pulbiber
1 su bardağı sulu yoğurt
1/4 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı ve fındık yağı)
1.5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
2 tane kabak
3 tane çarliston biber
1 tane kırmızı kapya biber
1/4 demet maydanoz
~ Arzu edilirse 1/4 demet dereotu, taze reyhanda eklenebilir. Havuç ve patates eklerseniz diyet ve diyabetik olmaz ama normal zamanlarda ekleyebilirsiniz.
Arasına ve üzerine:
1 kg süzme yoğurt
3 tane domates
Kuru nane
Kırmızı tane karabiber
Taze nane yaprakları
Yapılışı: Dikdörtgen borcamı yağlı kağıtla kaplayın. Kabakları soyun, yıkayın ve rendeleyip suyunu sıkarak aynı bir kaseye alın. Biberleri boylamasına ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın. Maydanozu çok ince olmayacak şekilde doğrayın ve tüm sebzeleri harmanlayın.
Çırpma kabına yumurtaları, tuz ve pulbiberi alıp köpürterek çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin ve en son sebzeleri ilave edip çırpın ve karışımı borcama güzelce yayın. Üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın. Süzme yoğurdu bir kaseye alın ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle hafifçe çırpın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyup doğrayın.
Keki eninden ortadan ikiye bölün. Yarısını servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt sürün ve domatesleri serpiştirin. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve süzme yoğurtla her tarafını güzelce sıvayın. Kalan yoğurdu krema pompasına alın ve süsleyin. Pastanın ortasını kuru naneyle, kenarlarını tane kırmızı biber ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun!
KAŞARLI DİYET BİSKÜVİ
1 BARDAK ÇAVDAR UNU
1BARDAK LIGHT YOĞURT
YARIM BARDAK LIGHT KAŞAR RENDESİ
1ÇAYKAŞ. TUZ
1PK KABATMATOZU
2 YUMURTA
TÜM MALZ. KARIŞTIRALIM.YÖNTEM AYNI.KIVAMSIZ BİR HARÇ.
TEPSİYE DÖKÜYORUZ.180 DERECEDE 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
20 DAKİKA SONUNDA FIRINDAN ÇIKARTIYORUZ.20 EŞİT DİLİME BÖLÜYORUZ.
TEKRAR FIRINA VERİYORUZ.160 DERECDE ÜZERİ KIZARANA ,KITIRLAŞANA KADAR PİŞİRİYORUZ

yok canım.ben keten tohumunu çekilmiş olarak almıştım.evde duruyodu öyle.onu kullandım.ama harika oldu.Aa. Keten tohumu unu diye bir şey mi var??
Cnm noldu, tekrar tartıldın mı? Sadece şiş miymiş yoksa kilo da almış mısın?? :18:
Ben de dün gece saat 1 gibi küçü bir pizza yuttum.Gerçi sabah 07.40 falandı yatağa girdiğim, gece hiç uyumadım ama yine de yememem gerekiyordu, biliyorum. Sannırım regl yaklaştıkça ben de engel olamıyorum açlığıma.
Cnm tebrikk ederim. Darısı başımıza inşş. Yine de arada gel, özletme kendini tamam mı? :112:
Çok bereketliymiş maşallah.Kızlar ben de hemen sizi ağırlayacağım tarifimi yazayım. Bu pazar gittiğim arkadaşta öğrendim. Ve bayyılldım. Nerdeyse başka bir şey yemedim diyebilirim.
Arpa şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun. Sonra pilav pişirir gibi pişirin. Haşlanmış tavuk göğsünü lime lime edin. Küçük küçük doğranmış yeşil soğan, dereotu vs yeşillikle birlikte hepsini birbirine karıştırın. Üzerine istediğiniz kadar tuz+limon. Çok orjinal bir lezzet değil belki ama ben yine de bayıldım, favori listeme ekledim. Umarım siz de bayılırsınız. :112:
Bu arada hani demiştim ya, kurabiye yapıp götürücem diye, kurabiyenin bir ölçüsünden ne kadar fazla çıktığını unutmuşum. Yine de tepeleme bir kayığa dizerek götürebildiğim kadarını götürdüm. Akşam eve geldim, hala bana bir sürü var. Tabii arkadaş da dönerken eli boş göndermemişti. Evde bir sürü cıss türünden yiyecek. Bari dedim benim yaptıklarımdan komşuya vereyim. Kendime 2-3 tane bıraktım, karşı komşunun kapısını çaldım. Kadın o sırada müsait değilmiş, çocuğa verdim tabağı ama tabii ki geri alamadım. :/ 2-3 saat sonra kapı çalındı. Kadın da içine kendi yaptığı tatlıdan koymuş 4 dilim, tabağı iade ediyor.Sizin anlayacağınız kurtulamadım yani o cısslardan. Gece krizlerim sırasında da hepsini mideye indirdim.
Çok geçmiş olsun kaptanım.
Cnmcm, sen ne iş yapıyorsun ki? Eminim içine girince onun da stresi boldur ama burdan bakınca çok eğlenceli bir şeye benziyor.
Memnun oldumm.Arkadaşlara katılıyorum, çok tatlı bir yüzün var maş. :)
Lümbüllüğünü?!
Evden niye çıkmıyorsun ki cnm?? Ve tabii ki gözünaydın.
Ben de eğer büt lere kalmasaydım evde ab shaper mı ne bir mekik aleti vardı. Onu çıkarttıracaktım anneme. 3 hafta boyunca günde 100-150 Allah ne verdiyse çekecektim.Ama tatilim 1 haftaya indiği gibi bu bir haftanın da belki 2 belki 3 gününü evimde geçireceğim. Tabii halimden memnunum, ablamın yanına gidiyorum. Paşamın, bi'tanemm in yanına inş.
İnş cnmm.Hem senin için hem de kendim için ben de aynısını ümit ediyorum.
Çok şükür kaptanım, daha da iyi olursun inş.
O dediğin tam olarak ne oluyor ki acep?
Bende de buna benzer bir şey var. Son 1-1.5 aydır farkediyorum. Özellikle yemek hazırlarken ayakta 5 dk dan sonra gözüm kararmaya, başım dönmeye falan başlıyor. Bence takatsiz düşüyorum ama baktığımda öyle çok katı bir diyet de yapmadığım için henüz açıklayamadım kendime sebebini. :44:
Çokk geçmiş olsun cnm.Çok zor bir gece atlatmışın.
Yok tatlım ya, ne yatağı. Aynı saatlerde ben de koltukta sürünüyordum, bir gözüm yastıkta bir gözüm ders notlarında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?