- 3 Mart 2011
- 2.647
- 12
- 108
ben çavdar ekmeginide kurutturuyorum fırında hemde iyi oluyo dok tuto kepek ekmegi yemiyorum sevemedim gitti ama krebi harika
ben çavdar ekmeginide kurutturuyorum fırında hemde iyi oluyo dok tuto kepek ekmegi yemiyorum sevemedim gitti ama krebi harika
Gelin, bugün tersten gidelim.. Ne yersek değil, ne yemezsek ne olur sorusuna bakalım..
Yanıtları Dr. Haluk Saraçlı verdi..
Mesela denir ya.. Ekmeği, pilavı, makarnayı tamamen kes, hayatından çıkar, formunu koru..
Bakın o zaman neler oluyormuş..
Saraçlının dediği şu:
BİR: Zayıflama amaçlı da olsa bu tür beslenme, kanımızdaki su, tuz ve asit-baz dengesini bozar..
İKİ: Bu tip diyetler hızlı kilo kaybına neden olur..
ÜÇ: Vücut enerji kaynağı olarak karbonhidratları bulamadığında, kendiliğinden beslenmeye başlar.. Yani kasların yıkımına neden olur.. Kalp kasını bile yakabilir..
DÖRT: Ekmek, makarna, pilav, patates ve meyveyi reddedip ete ve yağa ağırlık verildiğinde gut hastalığına ve organ harabına neden olabilir..
BEŞ: Beyin, yağlarla ve proteinlerle beslenemez.. Beyin tek enerji kaynağı olan karbonhidratları yeterince almadığında zihinsel performans düşer..
ALTI: B vitamini eksikliğinden bağışıklık sistemimiz çöker, her türlü hastalığa karşı kapımızı ardına kadar açmış oluruz..
*
Tam tersine de bakalım..
Karbonhidratı azaltıp, aşırı proteinlerle beslenirsek ne olur?
BİR: Yüksek proteinli beslenme kemik erimelerine neden olur.. Çünkü kemiklerdeki kalsiyumun çekilmesine neden olur..
İKİ: Düşük karbonhidrat, yüksek protein diyeti uygulandığında böbrek taşını engelleyen, Sitrik tuzu oranı yüzde 25 azalır.. Bunun sonucunda hızla böbrek taşları oluşur..
*
Saraçlının verdiği bu bilgilerden benim çıkardığım sonuç şu..
Hiçbir besinle ilişkini kesmeyeceksin.. Arkanı dönmeyeceksin.. Ayrım yapmayacaksın..
Her şeyi yiyeceksin ama karınca kararınca..
Bir ekleme de ben yapayım..
Sporsuz hayat düzeni kurmayacaksın..
geçen gün diyetisyenim söylemişti nette de buldum kaslardan verirsin demişti vitamin alamazsan
ben bugün diyeti bozdum. daha doğrusu bulduğumu yedim. hergün kendime güzel kahvaltı hazırlardım. öğlen yemeğimi işe götürürdüm. akşamda en kötü ihtimalle ızgara sebze yapardım ama bugün yemem için hazırda olan ne varsa onu tükettim. üstüne düşmedim özellikle. işten eve yürüyerek geldim. 30 dk lık bir yürüyüştü ama terin suyun içinde kadım. aslında spordan sonra tartılınmaz ama ben tartıldım ve 82.7 yi gördüm. gerçekçi bir rakam olmasada sevindiriciydi. bugün sabah 83.5 di canım. ama bugünki yediklerimden sonra hala 83.5 kalırmı bilemedim. 1.5 aydır adet göremiyorum. sanırım bu ara kilo vermemin durmasının sebebi bu. son birkaç aydır adetlerimi düzene sokamadım. daha doğrusu doğumdan sonra bir düzene girmedi. hayırlısı bakalım.
kepek ekmeği kansızlık yapıyormuş canım. Sanırım bir bebek planın var. Bence kepekten uzak durman gelecek açısından faydalı. Ayrıca kansızlığına baktır ve folik asit başla. Vucudunu hazırlı gebelik için
canım bende hem kansızlık hem b 12 eksikligi hem demir eksikligi var bebegide allahtan birşey olmazsa eyülüde düşünüyorum işşallah gebe kalmadan 4 ay önce başlıcemsagol bilgin için eşim 1 kilo kadar almış kepegi kıyamıyorum ya atamamda ne yapsak :44::44:
kepek ekmeği kansızlık yapıyormuş canım. Sanırım bir bebek planın var. Bence kepekten uzak durman gelecek açısından faydalı. Ayrıca kansızlığına baktır ve folik asit başla. Vucudunu hazırlı gebelik için
günlük tüketme o zaman canım. En kötü ihtimalle 1 gün ara ver. Eminim doktor kontrolündesindirde. Kansızlık ve b vitamini eksikliği için şimdiden tedbirlere başla. Maddi durumun nedir beslenmen nasıldır bilmiyorum ama haftada 1 kez karaciğer ve dalak ekle beslenmene. Kan yapımında çok yardımcı besinlerdir. Hemde kan ilacı iştah açar o yüzden kan ilacındansa beslenmeyle takviye etmen daha doğru geliyor bana. Unutma bebeişin temelleri sen olacaksın. Temel çürük olursa binaya ne kadar iyi malzemede kullanırsan kullan o bina sağlam olmaz. Ufak sarsıntılardan bile etkilenir.
Nasıolsınız
izmirde bir yağmur bir sıcak hava şaşırdı napçağını şimdide öyle sıcak yazın netççez yav
İnşallah canım ama bende bu mide varken o biraz zor. Heralde ben 50 olana kadar herkes mezun olur
ecz dönmüşün hoşgeldin. ecz lar günümüydü hiç haberim yok
kızlar ben tam armut tipli oldum üstüm ince zayıf ama altım çok kalın. bu poponun gitmesi için bana bir tavsiye lütfen. acaba ipeğin daha önce önerdiği korse ve kremimi alsam bilen varmı?
Saraçlı’nın verdiği bu bilgilerden benim çıkardığım sonuç şu..
Hiçbir besinle ilişkini kesmeyeceksin.. Arkanı dönmeyeceksin.. Ayrım yapmayacaksın..
Her şeyi yiyeceksin ama karınca kararınca..
Bir ekleme de ben yapayım..
Sporsuz hayat düzeni kurmayacaksın..
Tamam herkesin belli bir hedefi var ve biran evvel ulaşmak istiyor ama yaşamın geri kalan kısmında uygulayamadıktan sonra yapılan diyetle verilen kiloların çok daha hızlı alındığını görüyoruz. Az olsun ama öz olsun demi
merhaba paşam hoşgeldin, desteklerini esirgeme bizden :)merhaba canlarım ben kardeş7 takımdan paşamnasılınız ben bir ziyaret edeyim dedim sizleri
selam canım bizde çok seviyoruz akşam kahvaltısını ; biraz fazla yediriyor ama daha eğlenceli ve uzun sürüyor bende yaparım aradaBen de bugün yediklerimi paylaşayım:
sabah
1 simit
1 kk peynir
1 bardak çay (su bardağı tek şeker)
öğlen
2 haşlanmış tavuk baget (küçük)
4-5 kaşık pirinç pilavı
1 kase marul salatası (yağsız, çok az tuzlu)
erik (sayısını hatırlamıyorum)
akşam
2 dilim ekmek
2 kk peynir
2 domates
2 salatalık
2 biber
4 yeşil zeytin
1 bardak çay
akşam eşimle kahvaltı yapalım dedik, haftanın 6 günü çalıştığı için şöyle keyifle çayımızı içip kahvaltı yapamıyoruz, hem de daha hafif oluyor diye
fatos ya ne güzel kıskandım senibugün arkadaşlarla alışverişe gittik
çocukları parka götürdük çok güzeldi anca girdim
günaaaydııııııııınnnn
cumanız mubarek olsun rabbim dualarınızıda hayırlarınızıda kabul etsin işşallah bebek isteyenlere bebek kilolar gidince tabeevladı olanlarada hayırlı evlat olmayı kilo vermeyi isteyenlerede kalorisiz bir gün diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?