Lethemcim sizin düğün gününüz mü belli oldu?? yoksa belliydi de ben mi görmedim?
Sanki önceden tickerında nişan sayıyordun?
kızçelerim size bi tarif vereyim mi.belki seversiniz ben tavuğu sevdiğimden çok yaparım
her tavuk bölgesinden olur.yıkayın tuzlayın kekikleyin.atın pila tenceresine kısığa suyunu çekene kadar pişsin.ters düz edin iki tarafına pişsin.sonra üzerine domates ve biber dilimleyin koyun.biraz sıcak su gezdirin.mis gibi oluyo.tavuğun yağından başka yağ koymuyorum ben.babannem yapardı.o her tauk parçasının üzerine bi parça tereyağı koyardı.ama diyet için yağ koymaya gerek yok bence.tavuk yağını az da olsa salıyo zaten.
yok canım ticker'da nişan saymadım hiçsöz olur olmaz düğün günü belli olunca ben de düğün saymaya başladım. yoksa nişan 1 ay sonra, düğün ağustos
tarif için saol canım, peki böyle kızarıyor muben kızarmışı pek seviyorum da
tarçını ben pek sevmem ama sen dene bakalım kuşum, işe yararsa ben de bakayım
çocuklara geçmiş olsun canım. ayrıca desteklerin için de çok saol, düğüne kadar artık stres olacak napalım. ben zencefili balla bile yiyememiştim, sen iyi yemişsin yine. umarım faydalı olur
iyiymiş bu. tarçın değil ama keten tohumunu deneyebilirim. toz halinde mi oluyor? tam olarak ne için, zayıflama mı, iştah mı kapatıyor canım?
pirinç lapası nasıl yapılıyoır ki, detoks gibi bir şey mi? ne için acabaa
yok canım ticker'da nişan saymadım hiçsöz olur olmaz düğün günü belli olunca ben de düğün saymaya başladım. yoksa nişan 1 ay sonra, düğün ağustos
tarif için saol canım, peki böyle kızarıyor muben kızarmışı pek seviyorum da
tarçını bende duydum ama kendim yapmadım kabuk tarçını sürahiye koyup akaşama kadar duruyor normal sumu sıcak su mu?Annemin bir arkadaşı var kilolu ve şeker hastası. Oğlu da kilolu idi. ne zaman onlara gitsek mutfak tezgahında 1 sürahi su içinde de 1 adet tarçın var. 1 senedir bu böyle. Meğersem doktorları tavsiye etmiş bir sürahi sıcak suya 1 adet tarçın atıyorlar. Suyu hep tarçınlı içiyorlar. Bunu bize daha yeni söylediler ve deli gibi kilo veriyorlar inanamazsınız. Annemde başladı şimdi. Bende tarçın alıcam akşama bende başlıycam.
Birde yoğurda mutlaka keten tohumu koyuyorlar. Suyu tarçınsiz yoğurdu keten tohumsuz yemiyorlar
bugün 18 mart. Çanakkale Kahramanları'nın ruhları şad olsun.
tarçını bende duydum ama kendim yapmadım kabuk tarçını sürahiye koyup akaşama kadar duruyor normal sumu sıcak su mu?
evet çok anlamlı bir gün özellikle şu zamanda çok siyasi şeylere grmek istemiyorum ama özellikle biraz önce ilker başbuğ un mühebbet hapisle yargılanacağını duyunca çok moralim bozuldu.bugün çok anlamlı bir gün başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, o günden bu güne ülkemizin birliği ve bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi sonsuz şukran ve rahmetle anıyoruz...
Seyit Onbaşının Kız Kardeşi ve torunlarının ağzından dinlediğim tüylerimi diken diken eden olay..
Kurtuluş savaşının bitmesinden sonra yurt gezisine çıkan Atatürk, Balıkesirin Havran ilçesine geldiğinde Seyid Onbaşının huzuruna getirilmesini emreder, Seyid Onbaşı üstü başı dökük olduğu için bu şekilde Atanın huzuruna çıkmak istemez, valinin aldığı kıyafetlerle Atamızın karşısına çıkar..
- Sana maaş bağlatalım Onbaşı
- İstemem gomutanım, ben para için değil milletim için orduya hizmet ettim.
Bu cevap karşısında Atatürk çok duygulanır..
Ancak Seyid Onbaşı her ne kadar maaş istemesede ilk gazi maaşı kendisine bağlanır..
1939da Seyid Onbaşı öldüğünde ortaya şöyle bir şey çıkar; gazilik maaşı hesabında birikmiş, Koca Seyid ise paranın bir kuruşuna dahi dokunmamıştır..
KOCA SEYİT gibi kahramanlarını Türk ulusu unutmamalı..
çok geçmiş olsun esracım havalar hala tam anlamıyla ısınmadığı içinde oluyo üşütmeler canımm olsun evde yapıyorsun ya dikakt et kendine tabi cnaımgeçen hafta ciğerlerimi havuzda üşüttüğmden sadece salı yüzmeye gittim kalan günler hep evde yürüyüş yaptım bu hafta tekrar gidicem bende yüzmeye ama işte ne kısır döngu ınsan tartıya çıkınca 100 gr da olsa vermek istiyor bukdar çabaya
sen leslieyi yap tabi o seni baya farkettiryor bide ınsan kendine uygun sporu bulunca değiştrmeden uzun soluklu yapmalı
oy yürüyüşüne boyuna posuna kurbanevin içi de önemli tadilat gerekcek mı özelllkle mutfak genişmi balkon geniş gibi ,kadınların zamanı hep mutfakda geçince şöyle geniş olan mutfaklar çok rahat oluyor bazı evlerın metrekaresi geniş küçük bi mutfak oluyr anlamsz gelıyor oda bana
postacı yürüyüşü komik ama en doğrusu, onlar senin hızına yetişmek için debelenıyorlar desene
ha anladım balımm kız maşallah ne güzelsin ablamm sen ay parçası gibi aynı küçük bacıma benziyon ya ..zafer kardeşimde öle..maşallah size olur kuzumm amasyanın elması meşhur ya yavrum ondan dedim..kiraz bizdede var tabi sen getir yinede seninki senin gibim tatlı olur
yok fatoşum aranıza daha iyi dönüyorum demiştin ona yazdım ben öylee...geçmişe de dikkat et asla es geçmedim geçmem seni ablacımmtabi ki evlenince bu kadar giremem ben hep diyorum siz gene gayet iyisiniz bence
gezdim geldim memleket havamı aldım çok iyi geldi fatoşumm ama bu mevsimde elma faşlan yok bizim bahçedeyazın bol kiraz getiriym ben size ohh
ohh sınırsız ol hep bizim le ol kuzum...sağol yavrum tatlım fıstığım.arkadaşlarına bol bol selamlar kaçırma tatlışım öpüyorum seni
valla öyle duruyo tatlım bakalım sonu ne olacak.bide sınırsız neti var ençok ona seindim haaa
ohhh iyisin valla tatlım benim kocişi de göndereyim o da katılsın senin kocişine.bizimkinin sporla hiç işi yok
ee bende yazdıydım yavrumm bu tarçını çok oldu zayıflamak için başladım içiyorum diye ama bıraktımm başlasam iyi yaÖğlen
2 pors. erişte çorbası
2 dilime yakın beyaz ekmek yedim sadeceee
şu an önümde kahve yokk ne var ne varrr
1 bardak sıcak su içinde çubuk tarçın vee 1 bardak suu karnım şiştiii içe içeee
amin cnaımm sizde geçmiş olsun canım bebekler işte öle böle büyoyolar anneleriniz babalarının bitaneleri ömür törpüleri şekerim :) allah sağlık versin acılarını göstermesin medinem.. ha bu arada oldum regl azar azar :)hakkında hayırlı olsun fatoşum :)
bu tarz düşünceler o dönemde oluyor canım. ama emin ol herşey daha güzel gelişiyor, aileler arası denge çok önemli iki tarafada aynı seviyede vakit ayırarsanız bu sizin faydanıza olacaktır. ilk başta kv ile asla zıt düşmeyin,sonuçta elbette yaş itibariyle büyük ,görmemezlikten geliceksin en azından bir sene, tabi taviz vermiceksinde:)
menün çok iyi canım. bu hafta çok güzel bir kg görücez senden .
kız ne nutellası yine bak çekecem saçınırakibem rakibem kelebeğim hoşgeldin canım.
hamurişi kaçmış biraz olsun o kadar ben de haftasonu malesef kaçırdım maraş tarhanası derken nutella başıma bela oldu zatenekmekler vs , ama çok su içtim filan inşallah cumaya kalmaz.
canım zaten otlu çay içmmiyonmu bide bunları ne karıştırıyon doktorlarda diyo birini uygulamayı bitirmeden diğerine geçmeyin diye..kızlar saat 12 de uyandım ancak gelebildim. kızcemin bogazında balgam var bir hal çaresine bakacağız ilaca gerek kalmadan ama şurup bile içiremediğim bir kızce bu napıcam bilmiyorum. haftasonu oğlanda öksürük vardı ıhlamur ,keçiboynuzu tozu vs derken sıcak çorba dersen atlattık ama şimdi kıza sardı
sabah şu yoğurt içine zerdaçal,zencefil ve tarçın kattım yedim ama ne o tadı iğrençççç ,ay resmen tiksindim ama devam edicem zerdaçal az almıştım allahtan onu bitirene kadar kullanım artık kaçarı yok ,ev ot dolduhepsi bitsin artık almayacağım bu tarz otlar.
arkasından 1 çay bardağı süt içtim ,midem yanıyorda yanıyor, resmen iştahımı sıfırladı , yeme olayına yaklaşamıyorum midemde duruyo o yoğurt
akşama hafif birşeyler atıştıracağım cünkü haftasonu epey kaçtı ,sporda yapmadım ,
evet fulyacım hem zayıflamaya hemde şeker hastalığına çok iyi geliyor şekeri dengeliyor daha önce bende yazmıştım bir dönem içtim hatta..Annemin bir arkadaşı var kilolu ve şeker hastası. Oğlu da kilolu idi. ne zaman onlara gitsek mutfak tezgahında 1 sürahi su içinde de 1 adet tarçın var. 1 senedir bu böyle. Meğersem doktorları tavsiye etmiş bir sürahi sıcak suya 1 adet tarçın atıyorlar. Suyu hep tarçınlı içiyorlar. Bunu bize daha yeni söylediler ve deli gibi kilo veriyorlar inanamazsınız. Annemde başladı şimdi. Bende tarçın alıcam akşama bende başlıycam.
Birde yoğurda mutlaka keten tohumu koyuyorlar. Suyu tarçınsiz yoğurdu keten tohumsuz yemiyorlar
bana pek fayda etmedi sanki ama sık tualete çıkartıyordu bana yemeden kesmeden hiç bişi etki yapmıyo esram :)canım ben bu tarçın olayından bahsetmştim bende temmuzdan beri 1 litre suya 1 dal tarçın atıyorum
temmuzdadan beri 9 kg verdim
faydası çok bencede mutlaka denemelisin
ama bazı bunyelerde tarçın ıştah da açabıllıyor deneyip vucudunun tepkisine bakmalısın
ohh iyi yapmışın canım su içmesek vucudumuzdaki yağlar parçalandsa da dışa atılmıyor tekrar yağa dönüşlüyo fulyacım aklına geldikçe iç canımÇok su muhabeti oldu gittim dev gibi bardağa sıcak su koydum içiyorum.(bu bardak 0.75lt)
Valla takım ruhu bana gaz veriyor yoksa su içeceğim yok yani.
çörek otunu tubişim aslında 1 tatlı kaşiığı aç karnına sabah yiycen ama ben aldım ilk denemeden sonra bıraktım çiğne çiğne yutulmuyo anacım... bende lora salatalara katıp tüketiyorum.bugün bir arkadaş çörekotunu 1 tatlı kaşığı pekmeze koyup yiyorum aceyip iştahımı kesiyor dedi ben sabah aç karınla denicem
toz tarçın olmaz mı acaba :)Annemin bir arkadaşı var kilolu ve şeker hastası. Oğlu da kilolu idi. ne zaman onlara gitsek mutfak tezgahında 1 sürahi su içinde de 1 adet tarçın var. 1 senedir bu böyle. Meğersem doktorları tavsiye etmiş bir sürahi sıcak suya 1 adet tarçın atıyorlar. Suyu hep tarçınlı içiyorlar. Bunu bize daha yeni söylediler ve deli gibi kilo veriyorlar inanamazsınız. Annemde başladı şimdi. Bende tarçın alıcam akşama bende başlıycam.
sağol canım. bende akşam yiyemedim ,tadı çok iğrenç fatoşum ya pafftarçını ben pek sevmem ama sen dene bakalım kuşum, işe yararsa ben de bakayım
çocuklara geçmiş olsun canım. ayrıca desteklerin için de çok saol, düğüne kadar artık stres olacak napalım. ben zencefili balla bile yiyememiştim, sen iyi yemişsin yine. umarım faydalı olur
iyiymiş bu. tarçın değil ama keten tohumunu deneyebilirim. toz halinde mi oluyor? tam olarak ne için, zayıflama mı, iştah mı kapatıyor canım?
pirinç lapası nasıl yapılıyoır ki, detoks gibi bir şey mi? ne için acabaa
ne kadar poğçalar göze batsada sporla gitmiş rakibem, ben nutella yiyom o yüzden yazmadım ,1.00 x 1 Adet (60gr) Peynirli Poğaça (187 kcal) 187 kcal
0.50 x 1 Adet Poğaça (Sade) (180 kcal) 90 kcal
2.00 x 1 Su Bardağı (250ml) Çay (Şekersiz) (3 kcal) 6 kcal
2.00 x 1 Porsiyon Köy Usulü Erişte Çorbası (145 kcal) 290 kcal
2.00 x 1 Dilim (30gr) Beyaz Ekmek (77 kcal) 154 kcal
1.00 x 1 Adet Domates (14 kcal) 14 kcal
1.00 x 1 Adet Domates (14 kcal) 14 kcal
3.00 x 1 Adet Hurma (15 kcal) 45 kcal
2.00 x 1 Porsiyon Kıymalı Taze Fasulye (222 kcal) 444 kcal
1.00 x 1 Su Bardağı (250ml) Çay (Şekersiz) (3 kcal) 3 kcal
1.00 x 1 Adet Portakal (50 kcal) 50 kcal
Alınan Kalori Toplamı1297 kcal
Yakılan Kalori
1.00 x 1 Saat Yürümek / Yürüyüş Yapmak (Yüksek Tempo) (300 kcal)300 kcal
0.25 x 1 Saat Yürümek / Yürüyüş Yapmak (Yüksek Tempo) (300 kcal)75 kcal
Yakılan Kalori Toplamı375 kcal
Su: + 2 lt
Spor: + Leslie ile 5 miles
gözün aydın canım. nutellayı evden bitirmeden rahat yok banasu +
spor+
60 dakika
çok şükür adet oldum ama çok az ya bi rahatlayaydımm şişkinliğim var uyuz oluyorum..
kesiyosa bende deneyeyim bibugün bir arkadaş çörekotunu 1 tatlı kaşığı pekmeze koyup yiyorum aceyip iştahımı kesiyor dedi ben sabah aç karınla denicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?