Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

aman aman buralar dolmuş taşmış . yazan bi arkadal var gruba o alınmaz herlde 13 kişi olmuşuz ama karar senin kaptann..

söylediğin gibi yaptım teşekurler canım ama formatı değişmiş galiba kabul etmedi daha da uğraşamıycam hiç canım yapmak istemıyor
miskinliğim üstümde:26:
dur tatlım bende çok güzel açıklamalkı bi sayfa vardı bildiğin onu bulabilirsem paylaşayım bende ordn görerek yaptım yoksa bilmiyodum

Merhaba,
Sen de,benım gıbı, yenı geldın sanırım.
Hosgeldın:)

mrhb canım sende hoş geldin kilocuklarımızda birbirine yakın tez zamanda kurtuluruz inş... gerçi ben çok hızlı veremem herhalde emzirdiğim için.. sen bu beslenmeyle beni sollar gidersin

Alınan Kalori
0.50 x 100gr Beyaz Peynir (250 kcal) 125 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Nestle Nesfit Meyveli (125ml Yağsız Süt İle) (151 kcal) 151 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Sulu Köfte (256 kcal) 256 kcal
1.00 x 1 Fincan Yeşil Çay (3 kcal) 3 kcal
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal) 80 kcal
0.25 x 1 Adet Kuru Soğan (41 kcal) 10 kcal
3.00 x 1 Yaprak Marul (Kıvırcık) (2 kcal) 6 kcal
0.50 x 1 Adet Domates (14 kcal) 7 kcal
0.25 x 1 Kase (200gr) Tarhana Çorbası (108 kcal) 27 kcal
0.25 x 1 Adet Muz (100 kcal) 25 kcal
2.00 x 1 Litre Su (0 kcal) 0 kcal
3.00 x 1 Adet Etsiz Çiğ Köfte (60 kcal) 180 kcal
Alınan Kalori Toplamı870 kcal

Yakılan Kalori
1.00 x 1 Saat Aerobic / Step / Fitness / Jimnastik Yapmak (Yüksek Tempo) (550 kcal)550 kcal
0.25 x 1 Saat Aerobic / Step / Fitness / Jimnastik Yapmak (Yüksek Tempo) (550 kcal)138 kcal
Yakılan Kalori Toplamı688 kcal

su ve spor tamamdır. diyet arkadaşım.com a göre bugün de 200 gr veriyormuşum inş.:)

bir ara internet kesildi, gelmicek diye çok korktum. benim bağlantı arada bozuluyor böyle inş. uzun süreli kesinti olmaz:18::18::18:

yazmayı unutmuşum, gece yatmadan 2 bardak form çay içiyorum, yoksa kronik kabızlığım var, ne yapsam da fayda etmiyor. bir tek kayısılı form çay çare oluyor:) bazen de geceden suya kuru kayısı koyuyorum, sabah kayısıları yiyip suyunu içiyorum, 1 bardak da su içiyorum üstüne. ben artık başka birşey yemem içmem herhalde form çay ve sudan başka:)

1 saat hiç durmadan ip nasıl atlıyorsunuz? benim kalbim duracak gibi oluyor. yürüyüş desen tempolu sabahtan akşama kadar yürürüm ama ip atlayamıyorum. en fazla yarım saat atlamışlığım var onu da zor tamamladım

kızlar ya aynı anda 2 çizelgemiz olmuyor mu kilo cetveli yaptım ama çizelge bölümünde oğlumun da çizelgesi var o gitsin istemiyorum 2si aynı anda olmuyor mu

kelebek.hil hoş geldin canım sana yine sorular sorup seni yine rahatsız edecem... hani bi liste hazırlayacaksın dedin ya o liste günlük alınan verilen kalori listsi mi yoksa grup arkadaşlarının yaptığı şeylerin takibini mi yapacam :26:
valla kusur BAKMA CANIM YENİYİM CAHİLLİĞİME VER

Ohh çok iyi etmişsin yelizceimm fıstık oluyoz bizzz

Ohh bahar temizliği ama bahar nerde yaaa

mrhb kızlar hoş geldin diyen arkadaşlar hb diyeyim sayfalar ne kadar çok ilerlemiş bi daha okulda teneffüslerde okumaya çalışayım yoksa sayfa okumaktan msj yazmayacağım

Baa döktürmüşüz bugün kızlarr çenemiz sağolsun ben adliyedeydim anca gelebildiim..

Kız seni kaçamak ya bugün ben de biraz çikolata ve cips yedim bana da kızın ve çokkk yorgunum ama spor amacıyla yapılmış hareket yok malesef

Zeynepcim suyunu o kadar ayrıntılı uğraşma istersen sen bilirsin de tabi yani zor olur diye dedim

az-uz Canim seni aldilar Ben kaldim Nolur benide alin ya

Canım üzgünüm ama daha fazla aşamıycam sayıyı, yani boş grup çok neden çağırmazlar anlamadım...istersen dan diye girip sor bi kaç gruba mutlaka yeri olan vardır

aman aman buralar dolmuş taşmış . yazan bi arkadal var gruba o alınmaz herlde 13 kişi olmuşuz ama karar senin kaptann..

Ohh menün gayet süper süperr ya daha fazla açılmayalım bence diye düşündüm yani özel istek yoksa alma tarafı değilim canolar

Ooo çok iyisin yelizzz

ayyyy .. tamam kaptan bugün telfi olck . aldığım bütün kaloriyi ve fazlasını vercm sporla ip merklanma . muckk öptümmm

Valla sana kızdım ama bugn de sen bana kız siz bana kızın, çok canım çekti biraz cips ve çiko yedim, regl yaklaşıyor da :18:

kızlar ya aynı anda 2 çizelgemiz olmuyor mu kilo cetveli yaptım ama çizelge bölümünde oğlumun da çizelgesi var o gitsin istemiyorum 2si aynı anda olmuyor mu

2 çizelge aynı anda olmuyor malesef şekerim

Estağfurullahh istediğinde sor sen canım...
liste konusunu çok kafana takma çok basit bi şey,sen alışana dek de yapmazsın merak etme haftaya da biz hallederiz,yen, meleklerimize sonraki hafta veririz odunu + - vermeye dayalı bi liste sadece örnek olarak bugün fatoşu göremedim ben yaparım sen de görürsün geçen günkünden örnek yapıyorum mesela:

berenvildan: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 7

bu şekilde günlük bütün arkadaşları listeliyoruz ki ben haftasonu toplu değerlendirme yapıyorum

ayrıca hedef kilon kaçtı canım not alayım??

Bir yazı buldum nette gezinirken sizlerle de paylaşayım istedim:)

Bir süredir diyet yapıyorsunuz ve itiraf etmekten korkuyorsunuz ama sıkıldınız, bırakmak istediniz ve size çok uzun gelen bu sürede pek de kilo veremediğinizi farkettiniz. Ama merak etmeyin! Diyetinizi hızlandırıcak bir kaç küçük tüyomuz var.

İşte daha hızlı kilo vermek için tam 20 öneri :

1. Gazlı içecekleri hayatınızdan çıkarın!

Normal ya da diyet olmalarının hiç bir önemi yok, bu içecekleri hayatınızdan çıkarmanız diyetinizi hızlandırmanın en iyi yollarındandır. Neden mi? Çünkü düzenli olarak bu içecekleri tüketiyorsanız bilmelisiniz ki her bardak boş kaloriler ve kalsiyum emen kimyasallarla doludur. Yakın zamanda Texas Üniversitesi Sağlık Bilimi Merkezi tarafından yapılan araştırmaya şok edici bir gerçeği ortaya çıkardı : diyet içecekler “0 kalori” evet ama ; bu içecekleri içenler içmeyenlere oranla daha FAZLA kilo alıyorlar. Yani kilo vermek istiyorsanız gazlı içeceklerden uzak durmalısınız!

2. Fast Foodu Boykot Edin!

İşte kilo vermek isteyenlerin en büyük düşmanlarından biri : fast food. Bir fast food menüsü yiyerek (cheeseburger, orta boy patates ve orta boy içecek) neredeyse, bir gün içinde almanız gereken bütün kaloriyi aldığınızı biliyor muydunuz? Ayrıca bunların çok büyük bir kısmı tamamen “yağdan” gelen kalori! Diyetinizi hızlandırmanın en iyi yollarından biri de fast foodu hayatınızdan çıkarmak ve evinizde yemek!

3. Soslardan Uzak Durun!

Hamburgerden uzak duramıyor musunuz? O zaman sosları azaltın! Mayonez, ketçap gibi malzemeleri elemeniz şeker ve yağdan gelen kaloriyi farkedilir şekilde azaltır.

4. Öğün sayınızı 5’ e çıkarın!

Kilo vermek için metabolizmanızı hızlandırmanız gerekir. Bunu yapmanın bir başka yolu da günde 3 büyük öğün yemek yerine 5 küçük öğün yemektir. Bu küçük öğünler gün boyunca metabolizmanızı çalıştıracak ve sürekli yediğiniz sağlıklı yiyecekler size sürekli aç hissetmekten kurtaracak!

5. Tam buğdaya geçin!

Beyaz ekmek tatsızdır ve kimyasallarla doludur. Ekmekten vazgeçemiyorsanız, lif kaynağı olan (lif daha uzun sure tok kalmanızı sağlar ) ve antioksidan barındıran ( hücre yenilenmesine yardımcı olur) tam buğday ekmeği yiyerek kendinize bir iyilik yapabilirsiniz! Yaşasın tam buğday!

6. Süt Ürünlerinde Değişiklik Yapın

Biz kadınların kalsiyuma ihtiyacımız var ve süt ürünleri de bolca kalsiyum içerir ama aynı zamanda bolca da yağ! Peki ne yapmalıyız? Kilo vermek aynı zamanda da kalsiyum eksikliği yaşamamak için; tam yağlı ürünler yerine yarım yağlı ürünleri tercih edebilirsiniz! Çok lezzetli, az yağlı bir seçenek yoğurttur. Yoğurt aynı zamanda bir çok protein ve kalsiyum barındırır. Yağın çok az olması da cabası! Peynir ve sütünüzü de değiştirin!

7. Arınma

Vücudunuzu “arındırmak” diyetinizi hızlandırmanın başka bir yoludur ve pahalı ya da zor olmak zorunda değildir. Size yardımcı olacak bir çok güzel website, kitap ve hatta uygulamalar var. Detoks hem bağışıklık sisteminizi temizler hem de kilo vermenize yardımcı olur!

8. Kilo vermek için Egzersiz Yapın!

Eğer halihazırda egzersiz yapmıyorsanız, işte size kilo vermek için başka bir öneri: haftada 4 gün 40’ ar dakika , kalbinizin daha hızlı atmasını ve terleminizi sağlayan aktiviteler yapmalısınız. Spor salonunda ağırlık kaldırmak, koşmak, yürümek ya da evde müziği sonuna kadar açıp dans etmek olabilir!

9. Yeni Şeyler Deneyin!

Eğer zaten egzersiz yapıyorsanız, belki de yeni ve heyecan verici bir aktivite deneyerek diyetinizi hızlandırmanın zamanı gelmiştir!Biz kesinlikle yoga, pilates ya da Zumba’ yı öneriyoruz.

10. Vejeteryan olun! ( En azından haftada bir kaç gün !)

Eti tamamen hayatınızdan çıkarmak zorunda değilsiniz, kilo vermek için yapabileceğiniz bir başka şey de, haftada bir kaç gün vejeteryan beslenmektir. Vejeteryan beslenme şekli daha az yağ ve daha az kalori demektir. Mutfakta yeni bir şeyler denemek keyifli olmaz mı?

11. İçeceklerinizi de sayın!

Kahvenize eklediğiniz aromalar, kremalarla kalorisini neredeyse bir hamburger kadar çok yapabilirsiniz! Ne içtiğinize dikkat edin ve şekerden uzak durmaya çalışın. Başta zor gelebilir ama garanti veriyoruz üçüncü bardakta şekersiz çay ya da kahvenin tadının daha güzel olduğunu farkedeceksiniz!

12. Daha Fazla Su İçin!

Günde en az iki litre su içmemiz gerekir. Kilo vermek için içtiğiniz su miktarını arttıralısınız. Bunun için kaç litre olduğunu bildiğiniz bir cam şişe kullanabilirsiniz. Böylece gün içinde ne kadar su içtiğinizin takibini yapabilirsiniz. Sadece daha fazla su içmek sizi daha enerjik yapar ve tok tutar. Ayrıca cildinize de iyi gelir!

13. Tartılmayı Bırakın! Şimdilik..

Eğer kilo vermeniz durma noktasına gelmişse, kendinizi her gün tartmayı bırakmalısınız. Bu hevesinizi kırmaktan başka bir işe yaramaz. Yakında tekrar kilo vermeye başlayacaksınız, çalışmaya devam!

14. Koşmaya Başlayın!

Eğer koşmak için yeterince sağlıklıysanız, koşu harika bir egzersizdir ve her hafta bir kaç gün koşuya ayırmanız kilo vermenizi arttırmanın en iyi yollarından biridir. Kalori harcarsınız, bacaklarınız şekle girer ve harika bir kardio egzersizi yapmış olursunuz.

15. Alışverişe Gidin !

Kendinizi ödüllendirin! Size olan ve içinde kendinizi rahat hissettiğiniz bir pantolon alabilirsiniz. İlla pantolon da olmak zorunda değil. Ruj, belki bir çift çizme veya bir demet çiçek! Siz bunu hakediyorsunuz!

16. Özel Bir Etkinlik Organize Edin

Diyetinizi hızlandırdığınızda tekrar kilo vermeye başlayacaksınız. Neden kendinizi başka bir ödülle motive etmeyesiniz ki? 6 – 8 hafta içinde bir “kızlar günü” organize edin. Kendinize bir beden küçük güzel bir kıyafet alın. Çünkü o kıyafetin içine gireceksiniz!

17. Şerit Metrenizi Çekmeceden Çıkarın!

Kendinizi tartmayın dediğimizi hatırlıyor musunuz? Hala böyle düşünüyoruz; ama şerit metre kullanarak bazı “öncesi” sayıları alabilirsiniz. Tartı şu an en yakın arkadaşınız olmayabilir ama şerit metre yalan söylemez!

18. Kendinize Bir Hedef Belirleyin!

Kilo vermek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri de kendinizi motive etmektir (çok motive etmektir ) Bunun en kolay yolu kendinize bir hedef belirlemektir. Bu çok büyük bir hedef olmak zorunda değil. “Gelecek hafta bir kilo vereceğim.” başlangıç için küçük ama etkili bir hedef olabilir. Hedefinize ulaşmak için çabalayın!

19. Yeme Günlüğü Oluşturun!

Yeme günlüğü tutmak sıkıcı bir fikir gibi gelebilir; ama “Ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum” diyenler için yeme günlüğü oluşturmak, yaptığınız hataları görmek ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek açısından çok faydalıdır. Kendinizle yüzleşmeye hazır mısınız?

20. Profesyonel Yardım Alın

Bu listeyi okudunuz ve hala etkilenmediniz ya da gözünüz korktuysa profesyonel yardım alabilirsiniz. Size bu konuda yardımcı olabilecek bir çok insan bulabilirsiniz!

Bu önerilerin hangisini faydalı buldunuz? Ya da daha iyi fikirleriniz mi var? Lütfen paylaşmaktan çekinmeyin!

Cık's hurma falan kandıramıyorum kendımı.
Canım tatlı mı ıstedı... oyle her tatlı olur seklınde ıstemıyorum kı.
Tam nokta atısı. "sunu" dıyorum:)
Baklava ıstıyorum mesela... Illa gulluoglu'ndan olacak (faruk olanı ama:)
Dıyelım alamayacagım. Kalkıp kendım acıyorum oturup kendım yıyorum..
O kadar azımlı ıstıyorum:) hıc usenmeden.
Ama yemem dedıgım an yemem.
Yanı dıyet yaptıgımda aklıma bıle gelmez.
Bu sebeple sekerı cıkardım hayatımdan.
Kısacası -esımın de dedıgı gıbı- "ya ıfratım ya tefrıt, ortası yok"

Ben de memnun oldum Yelız.
Ben de Emine.

13. kural bana gore degıl Yelız.
Zaten expertler ne dese bana uymuyor:)
Ben ara ogunleri de, ogun sayısı cok mıktarı az meselesını de kabul etmıyorum.
!3.kural tartılmayı bırak ya, ben ılla her gun tartılırım. Benı motıve eder.
kılo verırken tartılırım kılo alırken ıse asla tartılmam.
Boylelıkle kılo aldıgımı gormuyorum.
gorunce degıl "dank" edınce ıdrak edıyorum:)

tubish13: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 6
berenvildan: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 10
degua: Su: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 13
lethem: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 13 lethemcim görmemişimm cnmm kuusra bakma kasti bişey yok şekerim başlığa fatosssss yazmısın :) düzelmişin eline sağlık gelincik..
kelebek.hill: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 17
fulias: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 8
fatos0808: Su:+ Spor:+ Menü:+ Mesaj sayısı 12
destina _88:
melikea:

yliss
az_uz

ismini boş bıraktıklarım kendileri yazarsa sevinirim..

Asıtlı hıcbır tur ıcecegı tuketmıyorum, 2001yılından berı.
Kolanın falan tadını bılmem.
Ya aslında cok ufak degısıklıkler bana yetıyor ama gel anlat su bogaza.

eminecim sen de benim gibiymişsin. canım çektimmi yemeden duramam, hem de tadını çıkara çıkara... ama diyette olduğum zaman kendi irademe ben bile şaşırıyorum. mesela hayatta reddedemeyeceğim birkaç yiyecek var, dondurma, çikolata, çikolatalı pasta... ama ne zaman diyette olsam karşımda hapur hupur yediler tadına bile bakmadım:) başlarsam duramam, hoşbeş reklamı gibi oldu:)

hayırlı akşamlar kızlar sizde bahsetmişiniz bahrdan mı havadan mı sudan mı bi tuafım bu günlerde daha akşam yemeğimi yemedimm kocişi bekliyorum ben ve yemek yememk bu işte bir iş var

mesaj 3
eminecimm mesajlarında mesaj sayını belirt arkadaşım

yeni gelen arkadaşlarım
yeliz ve az uz (kusura bakma canım yazmışındır ama adını görmedimm) hoş geldiniz gurubumuza katılmakla nasıl iyi bir karar verdiğinize 2 hafta sonra görceksiniz kızlar...kucak dolusu sevgiler bende..

lethemcimm canımm görmemişim dün sayarken kırılma sakınn yavrumm evet canımm ben 168 leri görmüşş bir bayanımm sen ne sandınn fatoşu :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…