senin böyle bol bol yazabildiğini görmek çok güzel:) tekrar hoşgeldin canım. karbonhidrat konusunda haklısın, dukan diyetinden daha önce bahsetmiştim, onun dayanağı da bu, kilo yapan şey protein değildir, yağlar biraz ama karbonhidrat direkt kilo yapar. yani şöyle bir durum var, her besinin sindirimi için farklı enerji gerekiyor, karbonhidrat en kolay sindilen besin grubumuz, sindirimi ağızda başlar, sonra yağlar ve en son protein geliyor. üstelik vücut proteini yağ olarak depolayamaz, amino asitler şeklinde vücudun temel yapıtaşı olarak kas olarak kullanır, bu yüzden kas çalışanlar protein tozu protein maması gibi şeyler yerler ve hayvan gibi omuzları olur:):):):):) yediklerimizi gün içinde orantılarsak en fazla protein sonra yağ sonra karbonhidrat gelirse, yağlarımızı yakar kaslarımızı artırırız:) ben de karbonhidratı özel zamanlar dışında meyvelerden, kuru meyvelerden ve bulgur gibi doğal ürünlerden almaya çalışıyorum diyetteyken. yağları ise kısıtlıyorum, 1 tencere yemeği 1 yk zeytin yağıyla ya da ufak bir parça tereyağla yapıyorum:) badem ceviz fındık yiyorum ara öğün olarak da. şimdiye kadar çok faydasını gördüm, ben de 65ten 55 e düşmüştüm geçen yazdan beri. ne zamanki çikolataları cipsleri götürmeye başladım aldım geri biraz ama vermeye başladım şükür:) bu verdiğim bilgiler de dukan diyeti kitabında okuduklarımdan
ben de dukan kitabını alıp baya araştırmıştım geçen sene. 2 günde 1 kilo vermiştim sadece protein yiyerek. hatta kitaptaki yulaf kepeği denen şeyle ekmek yapıp yemiştimama çok halsiz hissetmiştim, protein kilo verdiriyor da enerji vermiyor. karnım toktu ama hiç bir şeye halim kalmamıştı. bana göre değil deyip bırakmıştım. 2 gün sabah öğle tavuk yemiştim ayy tavuktan nefret etmiştim
(kayıtlarıma bakıyorum da yıne ogun seklınde beslenmemısım..ısler:))
cumartesi
sabah- 4serıt burgu peynır, cay, yarım tabak yumurta piyazı, 7zeytın.
10:50- 1/4bardak (su ıle) kahve
14:15- ıkı avuc beyaz leblebı, yesılcay.
!5:00- kahve
16:45-yagsız salata, ıkı parca tavuk(yag ıle marıne)
su- 2.1lt
spor- uzun yuruyus takrıben 8-9km+97dk kurek.
pazar
sabah- buyuk kasede sut+nesfıt+bır avuc kuru uzum, bır cevız, cay.
14:00- 1porsıyon cılek.
15:00- kahve (bır yudum sut ıle)
16:45- tavuklu salata, 300ml ayran.
su- 2.8lt
spor- 83dk kurek, 6km yuruyus.
ps: haftasonu yogundu, hemen ye-gec yapmısım:)
iii geceler kızlar misafirleri yolladım hemen bilgisayarı açtım oooffff çokşey kaçırdım geçmişi okumam lazım ama yorgunluktan ölüyorum yarın okula gitmek istemiyorum ama eşim kızıyor git diye halbuki çok yorgunum 2 saat spor arkasından 2 saat çarşıda gez dolan ne adam gibi öğle yemeği nede akşam yemeği yiyemedim sizler nasılsınız nasıl geçti gününüz
iyidir canım, ben bugün evdeydim, bilgisayar da hep açıktı, grubu ben bekledim resmen:) sadece akşam üzeri 1.5 saat uyudum, öyle yorulmuşum ki spordu temizlikti:) şimdi de uykum yok
hilal canım spor salonuna yazılmışsın hayırlı olsun
biraz geçmişi okuyayım sonra uyumazsam tekrar yazarım
msj sayım 5
Hahhahahah ay çok hoşmuşş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?