Ayy amann bu nee6. Takımda 6. Gün Mönüm:
09:00 Böğürtlenli probiyotik yoğurt (110 ml)
12:00 1,5 dilim çavdar ekmeği, tulum peyniri, 3 tane light siyah zeytin, 3 acı biber
15:00 8 erik, 1 ceviz
18:15 Nar ekşili çoban salata, 1 kupa çorba, 4 adet inegöl köfte
3 lt. su (2 bardak kaldı)
2 kupa yeşil çay
Genel Açıklama: Ameliyat sonrası sağlık durumum nedeniyle sadece ara öğün yiyerek beslenebiliyorum. 6 Haziran tarihine kadar spor yapmam yasak. Sadece ev içinde orta tempolu yürüyüş yapabiliyorum.
Kesin tutacak o hedef..Bak kuşum gel anlaşalım..Kırk gün dinlenme sürenin kalan on gününü, bana gelerek, ssana hazırlayacağı menülerle geçir. O zevki yaşat banaCumayı dört gözle bekliyorum doğru.. Hedefimi tutturmak için.. Tek ilgilendiğim konu bu çünkü..
ben de braun su altı su ustu vs.. olanı kullanıyorum.
Su altı derken zaten yuzuyorum yuzerken halledeyım mantıgında degılım, yanlıs anlasılmasın:)))
Sağlıcakla kalınız kendinize iyi bakınızzz..İyi gecelerr
Huyum kurusun.. illaki nerede kaldıysam oradan itibaren okuyacam satır satır..
Allah kimseyi başak burcu eylemesin.. Amin.
Eve-eet nerede kalmışız bakalım..
Tam olarak şöyle:
25 Nisanda ameliyat oldum. Doktorum toplam 40 gün yasak koydu.
Rutin iyileşme süreci buymuş. Ancak asıl kararı dikişlerim verecek. Kendiliğinden eriyen iplik kullanıldı açık ameliyatta. Doku iyileşmesi tamamlanınca o iplikler atacak ve ben o gün özgür olacağım.. Hep kontrol ediyorum.. Maalesef dikişler ilk günkü kadar sağlam duruyor.. :18:
Ay şekerim ben kim dayanmak kim? Paketten 10 tane çıksa 10 unu yerdim.. Hayır işin salak tarafı da şu.. Ben normalde lokum sevmem.. Nereden çıktı bu merak anlamış değilim..
Sana da afiyet bal, lokum olsun..
Not: Balık istedi canım..Cumartesi somona dalarız..
Vay vay vay spora bakınız, top tüfek atınız..
Yok anacım ben spor yapmıyormuşum.. yaptığımı sanıyormuşum.. İkisi arasındaki farkı concepti tanıyınca öğrenmiş bulunuyorum..
Spora çok güldüm..
Öğlen salata kısmı çoğaltılıp pilav azaltılsa daha şık dururdu renk harmonisi olarak..Ya da akşam yeşil salata yeseydin.. Meyve göremedim bir de.. Ama belki de yoğurt meyvelidir..
Kötü sınıfına giren bir mönü değil bana göre..
Ama kızlar.. Yeterin yahu! Sizin mönüler benim aklımı başımdan alıyor.. Bir üst satırda canım balık çekmiş ve Cumartesi planı yaparak bünyeyi rahatlatmışken bir alta inince sarmayı görüp beynimden vuruldum.. Yıl oldu ben sarma yemeyeli..
Yok mu aranızda şöyle haşlanmış kereviz, buğulanmış enginar, çiğ yumurta yiyen..?
iç ses: Püsküüt insanı! Hem mesajlar yığılmış hem senin çenen düşük! Yatıya mı kalacaksın anacım?
ooooo daha biraz önce ben ve 1 ziyaretçi vardı destina kelebek.hill hoş geldiniz
oyy oyyy 50 dk tae'nin üstüne o kadar sporr..kahvaltını kaçta yapıosun cicim? sabah-öğlen yeme saatlerini merak ettim.
Allah Allah, sen yapmazdın böyle hem içli köfte, hem 2 tane sigara böreği. Kelebeğiiimm, Esrağımız madalyamıza göz dikmiş galibe; bilgin olsun. kaptırmayalım
Alışmak için bir zaman geçmesi gerekiyor sanırım.. Bende öyle oldu en azından deguacım..
Aynen öyle canım. Benim keyfimin olması için yanımdakinin 4 ayaklı olması gerekiyor.. Ne kadar az 2 ayak, ben o kadar keyifli..
Deguacım önceden de 79 kilodan düştüğümde 8 ay sürmüştü 16 kilo vermem.. Ben tercih etmiyorum yüksek kilo hedefi koymayı.. Çünkü çok çabuk demoralize oluyorum o zaman..
Ay evet ya.. Ha'di sen mısırları kap gel, bende film çok..
Planlarıma göre bu Cumadan sonra 5 hafta kalıyor bu süreçten kurtulmama.. Ama spora başladığımda daha hızlandırabileceğimi düşünüyorum.. Sonra tiramisuyla randevum var..Belki açarız bir başlık belli mi olur?
Dilerim yüzmeyle tolere edebilirsin bu haftanı..
Fazla olmamış ama yediklerin..
Üstüne de yüzmeye gidiyorsun, bitti gitti içli köfteler!
Olumsuz şartlandırma kendini lütfen..
Kova bir sevgilim olmuştu.. Çok kararsızdı.. Bir tek aklımda bu kalmış.
Cumayı dört gözle bekliyorum doğru.. Hedefimi tutturmak için.. Tek ilgilendiğim konu bu çünkü..
benim de aynısı. ama bişey söyliyim, ben 1 yıldır kullanıyorum. suyun altında kullandığım için bu hafta baktım, bi başlığı pas tutmuş, haereket etmiyor. yıkayıp kurulayıp bırakıyorum, aslında çok memnundum ama bu durum kötü oldu.
buzlu braun'un çok güzel ama kışın beni üşüttü o yaa
emine ya tüylerim döküldü demiştim ya onlar tekrar çıkmaz değil mi ay çıkmasın ya böyle çok güzel oluyor
Bulut teşekkürlerini sunuyor, ellerinden yalıyor ablası..Bulut da çok güzel bi köpek, maşallah. çok zevklidir onunla gezmek kesin. zorlama kendini tabiki de ya. böyle de kilo verebiliosun. spor olunca çok daha fazlasını verirsin
Herhalde fasulye kıymalıdır yoksa et göremedim.Sabah:
1 muz
2 dilim peynir
Öğlen:
1 tabak makarna
1 kase cacık
Akşam:
1 tabak taze fasulye
1 kase karışık salata
1 muz
6-7 erik
Spor:+ (1 sa 15 dk hızlı tempo yürüyüş+45 dk crunch)
Su:2,5 lt+
Güzel bir bakış açısı, sevdim..ben de abini soracaktım sabah, Allah nazarlardan saklasın onu. inşallah her şey çok daha güzel olur.
koruma dönemine gelince..
lise sonda bi kez diyetisyene gittim, verdm biraz, koruyamadım. üniversite 2'de gittim, çok verdim, koruyamadım. 59 kiloydum, gayet ince görünüyordum boyum da uzun olduğu için ama vücudum titriyordu, hiç sağlıklı hissetmiyordum kendimi. 4 yıldır falan 64-67 arasında gidip geliyorum. yazın-kışın diyetisyenlerin bile kilolaraı değişiyor sonuçta; insanıız durağan değiliz sanki. yeme sistemim oturdu. gruptan çıksam da beslenmem aynı kalacak. çünkü gruba girmeden önce de böyleydim, yami 4 yıldır böyleyim. ben de hiç koruyamıycam, diye çok korkuyordum. ama senin zaten beslenme konusunda uzmanlığın tartışılmaz. neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu biliosun. vücudunu benden daha iyi tanıyosun mesela.
koruyamıycam kilomu diye şartlandırırsan, koruyamıyosun. ben, 59'u koruyamam 65 olurum, dedim. 1 ay sonra, aşırı beslenmediiğim halde 64 olmuştum. vücut da kendi dengesini buluyor. 64'ü koruycam, dedim. çok şükür koruyorum.
bence koruyabileceğine inandığın an ve bundan korkmadığın an, koruma ihtşmalin çok da yüksek olur. ama inanmanın yanında gerçekleştirmek gerek. yılda 2 kez hamburger, 3-4 kez pizza, 2 kez falan iskender yiycem diye ayarladım kendimi, 4 yıldır böyle mesela. gerçi sen fast food tüketmiosun ama tereyağı konsunu da halledersin bence. tatlıyı bırakarak çok güzel bi adım atmışsın. ben de onu bırakamadım. bırakmak istemedim, daha doğrusu.
Sorma akrebim ben de çok sıkıldım böyle beslenmekten.. Spora başlayayım da normal diyetime geri döneyim diye heyecanla bekliyorum.. Hareket yok hayatımda, mecburum az kalori almaya..Ayy amann bu neehangi kuşun yiyeceği bu
Kuşum dikkat et kendineve 3 litre su içinse alkış
Kesin tutacak o hedef..Bak kuşum gel anlaşalım..Kırk gün dinlenme sürenin kalan on gününü, bana gelerek, ssana hazırlayacağı menülerle geçir. O zevki yaşat banahani en azından kilolar yanaşsın birbirine
Protein fasulyedeki etten alındı, diye düşünüyorum.. Bunun dışında iyi göründü bana..sabah
kepekli sandviç
200 ml süt
1 bardak çay şekersiz
öğle
1 kase yoğurt
5 erik
5 badem
1 dilim kavun
akşam
3 yk bulgur pilavı
6 yk taze fasulye
1 bardak ayran
su 2.5 lt
spor 1 saat hafif tempo yürüyüş
Ay zaten haşlnmış enginar yerseniz bi'tek onu canım çekmez, manasında yazmıştım..balık, maalesef ton balığı. gönül daha güzel balık isterdi ama, öğretmenevinde kalıorum hafta içi; yemek yapma imkanım olmuyor. haşlanmış enginar yapma imkanım da olmuyor; ama olsa da yapmazdım heralde; zeytinyağlısı müthiş oluyor çünkü. haftasonu evimde oluyorum, o zaman eşime ve bana sağlıklı yemekler yapabiliorum.
bugünkü menüm:
sabah: 2 adet üçgen peynir, 1, 5 dilim ekmek
ara: 10 erik
öğle: 100 gr ton balığı, 1 dlim ekmek
ara: 6 adet yeni dünya (6 tanesi 40 kalori,bağırsakları da çok güzel çalıştırıyor; A,D,K vitaminleri de varmış içinde; kesinlikle tavsiye ederim. lokum yerine yiyelim bunu tatlı tatlı).
akşam: 1 kase tarçınlı yoğurt, 1 elma.
su:4 lt oldu sanırım
spor: 50 dk fitness, 30 dk dağ tırmanışı (dağ köyünde görev yapınca böyle oluyor).
haftaya da trekking' e başlıyoruz
Aşkolsun.. Kafayı hedefime ulaşmaya taktım, anlamında yazmıştım..Puskuut bızden memnun degıl mı acep?
Cuma olsun dıye gun sayıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?