canım geçmiş olsun zor bi durum rabbim yar ve yardımcınız olsungittik yani ben çok küçüktüm de hatırlıyorum il dışında bile birçok doktora gittiler hepsi ilaç veriyordu 2-3 ay sonra iyileşir diyordu en son bir doktora gitmişlerdi doktor ben size 2-3ay diyemem yıllar sürecek dedi ve 8 yıl ve o doktora gittiler son 2-3 yıldır iyiydi birde böyle hastalıklar öyle ilaçla falan geçmiyor her şey etkili bulunduğu ortam konuştuğu insanlar annemde en ufak bir lafı kafasına takar o yüzdende uzun sürdü birde o zaman hastalığın en üst seviyesindeydi o doktor anneme ilacı bırak dedikten 2 hafta sonra vefat etti şimdi iyi bir doktor arıyoruz işte
ne yapayım emine ya çok tembelim çok hepsi doğumdan sonra oldu valla hamileliğimde çok hamarattım çokZeynep hanımmmm ohhhh..
Tatıl ıster..esı yemek yapar..camı sılmıstır gecen gun(hayatında ıkıncı kez...)
Ben son ay 2 kere sıldım..ne ıs?
son..yogun..ama guzel haftamın sonucları: bacaklarımda mor sarı yesıl olmayan yer yok ya..
En buyuk avuc ıcı en kucugu buyuk mısket kadar... yaw ben bunları yaparken hıc mı hıssetmıyorum...
Bı de sey soracagım
IPL epilasyon cıhazı kullanan var mı aramızda?
Ben dusunuyorum epeyyyyydır (tum hamılelık ve emzırme yanı 29-30aydır)
emzırme bıtsın yıne gebelık dusunuyorum ama o cıhazı da ıstıyorum acıkcası..
Tuylerı bıtırıyor falan denıyor ama ben tuylerın bıtmesını ısteyen bırı degılım..sadece saglıklı olsun
yormasın pratık olsun kokten alsın yeter.
Tuylerın bosa yaratıldıgını dusunmuyorum o sebeple tuylerden kurtulmak ıstemem--> a ah bı tuhaf yanım daha:))
Tam olarak şöyle:5haziran olsa olmuyor sanirim, o kadar net?
Ay şekerim ben kim dayanmak kim? Paketten 10 tane çıksa 10 unu yerdim.. Hayır işin salak tarafı da şu.. Ben normalde lokum sevmem.. Nereden çıktı bu merak anlamış değilim..Günadın günadın Emine! tebrik ederim 1,9 kilo için. ben de 100 gram vermişim bugün, haftasonu fiyaskosuna rağmen. sanırım tek sebep akşamları erken bırakışım oldu yemek yemeyi, ufak dokunuşlar bile etkili olabiliyormuş.senin yanında 100 gram hiçtir tabi ama biz kaçamak birincisiyiz kelebeğimle, olacak o kadar
dünkü menüm:
5.30: 50 gr labne, 1 dilim ekmek, 2 lokum (Püsküütçüm 1 lokuma iyi dayanabilmişsin, lokum dediğin 2 tane yenirr)
09.40: 1 büyük yeşil elma, yarım bardak süt
13.00: 50 gr labne, 1 paket etiform,1 tane N**** (Siyahi) bisküvi.
15.00: 1 elma, 6 tane yeni dünya.
18.00: 160 gr balık, yarım dilim ekmek.
spor: 50 dk fitness
su:+
hadi herkese kolaylıklar kızlar
menu
sabah-yogurt+3 kuru ıncır+ tarcın+ nesfıt.
...kahve
Ogle-peynır+3zeytın+kurudomates+lımon ve yesıllıklerle salata.
...yesılcay.
Aksam(16:00)-7dılım et (1.5kg), 5-6 adet ızgara mantar, 1 tabak zeytınyaglı pırasa, 300ml ayran.
su-3lt
spor-43dk kurek, 400cekım powerplank, 50dk tae-bo, 10km kosu...gerısı bende.
Spora çok güldüm..mesaj sayısı:9
su:2.5 litre
spor: sayılırmı bilmem ama hızlı tempo 15 dakika yavaş tempo 20 dakika(kızımı okuldan alırken hızlıydım dönerken yavaş mecburen)
menü:
sabah:
-1 haşlanmış yumurta
-1dilim tamtahıllı ekmek
-1 salatalık
-1 domates
-2 çatal labne peyniri
-1 tatlı kaşığı bal
-1 fincan 9'lu çay
ara:
-1 activia yoğurt
öğle:
-3-4 kaşık pila
-1 ufak parça yağsız tavuk ve yarım domates
ara:
-3 sarma
akşam:
-1 porsiyon kıymalı bezelye yemeği
-1 ufak kase yoğurt
-1 dilim tam tahıllı ekmek
kötü galiba kızlar yorum istiyorum :18::18:
kız koca cihazı eve mi alıcanben yaptırdım epilasyon ipl ile. Benimde komple bitmedi çünkü yarım bıraktım. Yarım bırakınca tüylerin yarısı gitti yarısı kaldı hheheh ama devam edicem önümüzdeki aydan itibaren.
canım geçmiş olsun zor bi durum rabbim yar ve yardımcınız olsun
ne yapayım emine ya çok tembelim çok hepsi doğumdan sonra oldu valla hamileliğimde çok hamarattım çok
ooo ikinci bebek gerçi senin gibi hamarat hatun 2yi değil 3...ü 4...dü bile yapar hadi hayırlısı epilasyon için bişey diyemeyeceğim bende lazer yaptırmayı düşünüyordum ama vazgeçtim emziriyorum diye ne kadar zararı yok deselerde içim rahat değil bi de şey soracağım sana benim doğumdan sonra tüylerim döküldü bildiğin kel oldum diyebilirim 3-4 ayda ancak çıkıyo
Mönü sonuna yazdığın için ben de yaptım yorum tatlım..püsküütcüm bende menülerime yorum istiyoruuumm.kelebektoşuma diyosun ama seninde fotolar süper yani tam çıtır
İkinize de maşallah.. Dizi sahnesi herhalde, dedim ilk başta..
Ay çok teşekkür ederimm..benim evet o, uzaktan görünen de askerdeki erkek arkadaşım, sormadan da aha böyle söylerim
Ben de katılıyorum, püsküüt gayet fit,hoş,cool bir hatuna benziyorsunn
Öncelikle abin için kısaca..Fılm ızleyın "Horrıble Bosses" tavsıyemdır...
Ya bı de Ilknur, sen nıye spor yapamıyorsun?
Kacırdım galıba bıseyler soyledıysen?!
Dr Ayca KAYA'nın ıkram edılen kıtabını bıtırdım..
Bıraz atlaya atlaya bıtırdım ama bayagı okudum.
Bu kıtap da tavsıyemdır; 5333
...
Tavsıyelerı cok sosyal.
Benım ısıme yarar mı?-sanmam.
Bıcok seyı bıdaha bıdaha hatırlattı.
Ama dedıgım gıbı sosyal anlamda sıze faydası olabılır.
Koruma surecıne bayagı vurgu yapıyor ama bıldıgım seyler ve maalesef bende guclu bı etkı yaratmıyor.
Aahhhh bıldıklerımı uygulasammmmmm ohoooooooooooooo...
Bana tokatlar tekmeler lazım...abımın durumu gıbı...
Abım de ıyı.. nazarım degmesın dıye pek de anlatmak ıstemıyorum:))
Allah sabır versin..gittik yani ben çok küçüktüm de hatırlıyorum il dışında bile birçok doktora gittiler hepsi ilaç veriyordu 2-3 ay sonra iyileşir diyordu en son bir doktora gitmişlerdi doktor ben size 2-3ay diyemem yıllar sürecek dedi ve 8 yıl ve o doktora gittiler son 2-3 yıldır iyiydi birde böyle hastalıklar öyle ilaçla falan geçmiyor her şey etkili bulunduğu ortam konuştuğu insanlar annemde en ufak bir lafı kafasına takar o yüzdende uzun sürdü birde o zaman hastalığın en üst seviyesindeydi o doktor anneme ilacı bırak dedikten 2 hafta sonra vefat etti şimdi iyi bir doktor arıyoruz işte
Gerçi IPL diye sormuşsun ama ben Philips Satinelle kullanıyorum.. Özellikle bacak tüylerini çok inceltti..son..yogun..ama guzel haftamın sonucları: bacaklarımda mor sarı yesıl olmayan yer yok ya..
En buyuk avuc ıcı en kucugu buyuk mısket kadar... yaw ben bunları yaparken hıc mı hıssetmıyorum...
Bı de sey soracagım
Tuylerı bıtırıyor falan denıyor ama ben tuylerın bıtmesını ısteyen bırı degılım..sadece saglıklı olsun
Tuylerın bosa yaratıldıgını dusunmuyorum o sebeple tuylerden kurtulmak ıstemem--> a ah bı tuhaf yanım daha:))
Concept,
Bir antrenör olarak, bacak iç kaslarını geliştirecek bir antrenman önerebilir misin?
Tavsiye üzerine bantlı ağırlık aldım. Ayak bileklerime takıyorum. Sırt üstü uzanıp dizlerim bükülü vaziyette ayaklarımı kaldırıp, bacaklarımı açıp kapatıyorum. 50 kere.
Henüz faydasını görmüş değilim. Belki de set az geliyor, bilemiyorum.
Mönü sonuna yazdığın için ben de yaptım yorum tatlım..
Gözüme çarpan bir şey olursa yazıyorum zaten kendimce..
Teşekkürler..
A-aa şımardım bak şimdi.. Kaç kalori yaktım acaba şu anda?
Öncelikle abin için kısaca..
Gelelim film tavsiyene.. Hemen excel dosyama baktım. İzlemişim.. Film dosyam var da..
Buyrun lütfen.. İzlenmiş ve silinmiş tarafımdan..
Allah sabır versin..
Gerçi IPL diye sormuşsun ama ben Philips Satinelle kullanıyorum.. Özellikle bacak tüylerini çok inceltti..
Bir de çok az uzamışken bile alabiliyorsun.. hiç can yakmıyor vs..
Gün saymak deme banaaa..27 Haziran'a da az kaldı kii
Oyy ne tatlı evreleri şimdi emekliyodur falan
Gene yakalndık vallaaa...bu sondu bu sonn..59 u görmek için son 2 gün, uğraşacam gene de ucundan da olsa görseydim iyiydi gaza gelirdimm..
Anammm ver gazı ver verrrr...
Olacakkk bu işşş başka çare yokkk ama cidden az kaldı bu sefer haa öyle böyle derkennn 1 aya merdiven dayadıkk
Bu ne seref:)) penti iyiymis...
O kadar yuzdum..yuzdurdum aklima gelmezdi inan.
Hahah diger gruplara itiraf cezasi zaten kesinlikle Hilal'in hakkidir.
Hakkini yedirmem:)
yazdan kızartma hazırladık hala difirizdekızlarrrr kızartma mecburıymıssss
heyyyy...
kızartma eklıyoruz menulere...mecburı..e hukukcu dedı:))
eet canım yaa bu yaz döneminde de kızım artık evde olduğu için biraz zor spor işi en fazla sitede voleybol yakantop falan olur ama kışın okullar açilacak bende hemeeeeen spora koşacağım inşallah
tatlım şu buğdayı kaç dakika haşlıyosun bende bi yapayımşundan bakim sevcekmi bizimkiler
Kızlar günaydıııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnn
Beroş bence kötü değil menü ya ben beğendim.
Ya bide bezelye yemeğini kimse sebzeden saymıyor uyuz oluyorum ben çok yerim ve çok severim ama öyle çok da yememek gerekiyor herhalde.
Hiloş dünkü cipsini çok begendim güle güle kullan
ne yapayım hilal ya geçen sene martta doğun iznine ayrıldım bu sene martta işe başladım 1 senelik tatilin ardından hala işe çalışmaya alışamadım
canım benim az kaldı ben de bi zamanlar ahhh ahhhh asker yolu gözledim bizimki 18 gün sürdü ama bana sor sanki 18 yıl gibiydi askere giderken o zaman yeni nişanlanmıştık 1 hafta falan olmuştu nişanlanalı eşime günlük vermiştim hergün günlük tuttu hala ara ara açar okurum çok güzel şeyler yazmıştı
Mönü sonuna yazdığın için ben de yaptım yorum tatlım..
Gözüme çarpan bir şey olursa yazıyorum zaten kendimce..
Teşekkürler..
A-aa şımardım bak şimdi.. Kaç kalori yaktım acaba şu anda?
Öncelikle abin için kısaca..
Gelelim film tavsiyene.. Hemen excel dosyama baktım. İzlemişim.. Film dosyam var da..
Buyrun lütfen.. İzlenmiş ve silinmiş tarafımdan..
Allah sabır versin..
Gerçi IPL diye sormuşsun ama ben Philips Satinelle kullanıyorum.. Özellikle bacak tüylerini çok inceltti..
Bir de çok az uzamışken bile alabiliyorsun.. hiç can yakmıyor vs..
tabi olcak ama bak ha hu haziran geldi işte
ve sen gelmeye yakın belki spor yapacak zaman bulamıycan ee şimdi hadi kaçamak yapıp spor yapıp eritip üstüne ortalama 200 gr haftada verıyorsun ama cidden bu spordaki çabana verdiğin kg kaybı az
bikez ver de kurtul ozamn sporla dengelersin olur biter tatlım
türk aklı işte olmadık şeyleri düşünuyoruz
cidden haftaya bu uygulamayı bizde devreye sokalım bak hilalin madem 1 ayı kaldı bari onda işe yarasın
tabi oylama yapalım isteyen olur ıstemeyen olmaz mecbur tutcak değiliz sonuçda
Günaydın 6.takımcım,
Ameliyat olalı şaka maka 1 ay olmuş.. Sabah bu hesabı yapınca bir gaz vermişim bünyeye.. Bulut paşamla vadiye indik yürüyüşe.. Gölet kenarlarında dinlendik.. Tabii düşük tempolu yürüdüm am bol bol diyafram nefesi aldım.. suyu kokladım, yeşili kokladım.. Bedenen fazla olmasa da ruhen spor yapmış oldum..
Dönüşü sormayın..Bi'an içimden 2.80 yere yatmak geldi.. Bünye hazır değilmiş meğersem.. 40 gün dinleneceksin derken bi'bildikleri var demek ki..
Gelelim kilo durumuna.. 100 gr. daha gitti. (60,6)
Size verdiğim söz 300 gr, 200 gitti, 100 kaldı.
İç sesimin istediği 500 gr, kaldı 300 gr.
..ve son 2 gün.
Kuş gibi olmak için kuş gibi yemeye devam.. :118: :118:
Yok közlenmiş mısır sevmem.. Dişlere yapışıyor ya sonrasındaki rahatsızlık aldığım zevki bitiriyor..
Çiğ alıp evde haşlarım.
Forumda kilo muhabbeti yaparım, gibi geliyor bana.. Ama sırf otokontrol sağlamak ve verdiğim kiloyu sabitlemek için.. Bir ara aebenimle de konuşmuştuk.. Kilo koruma başlığı gibi bi'şey mi açsak diye..
Ben zaten elim mahkum Cuma yarışması devam ettiği sürece buralarda nöbetçi hemşire..
Dedim ya canım o çorbayı içemem ben.. Beynim izin vermez. Soğuk çorba nedir yahu?Cacık yapar onu içerim..
Ayyy ben bayılırım tiramisuya..
Normalde pasta mevsimim başlamıştı. Bir hafta kakaolu, bir hafta çilekli tiramisu yapardım. Geçen hafta yaptım, bu hafta es geçtim.. Eşim dolanıyor evde elinde dondurmalarla.. "Tiramisu bugün de mi yapmadın?" diye diye..
İnşallah deguacım.. epeydir böyle özlemle beklediğim bir tarih olmamıştı..
Ayrıca..
kelebekcim kaç gündür soracağım ama hep unutuyorum.. avaarındaki foto senin mi?
Eğer öyleyse maşallah kelebek gibisin..
Deguacım denge açısından güzel, miktar açısından fazla geldi.. Özellikle de protein açısından.. Tamam kaslar besleniyor ancak kroner anlamında riskli bu kadar protein.. özellikle de kırmızı et kaynaklı olunca..
Dün yaptığım bir sohbette bu ziyaretçilerden birisinin kim olduğunu öğrendim. Benim mönülerime bakmak için izlemede olan sevigli rakibem.. Bak şimdi bu satırı da okuyacak.. Belki açık eder kendisini.. İsterse eder, ben ispiyonlamam..
Kızlar, bugün de bir şartname geldi.. Onu okumam lazım..
Bir de hazır size mesaj yazayım derken totom biraz yer gördü.. Hazır dinlenmişken yakındaki markete gidip geleyim.. Maalesef domates bitmiş..
Yani.. sonra görüşürüz.. Kalan mesajları gelince mutlaka okuyacağım.. Sıhhatte kalın..
alla canım spor konusunda fena tembellik yapıyorum sorma.hemde elimde leslie de dahil birçok cd olmasına rağmenFılm ızleyın "Horrıble Bosses" tavsıyemdır...
Ya bı de Ilknur, sen nıye spor yapamıyorsun?
Kacırdım galıba bıseyler soyledıysen?!
Dr Ayca KAYA'nın ıkram edılen kıtabını bıtırdım..
Bıraz atlaya atlaya bıtırdım ama bayagı okudum.
Bu kıtap da tavsıyemdır; 5333
...
Tavsıyelerı cok sosyal.
Benım ısıme yarar mı?-sanmam.
Bıcok seyı bıdaha bıdaha hatırlattı.
Ama dedıgım gıbı sosyal anlamda sıze faydası olabılır.
Koruma surecıne bayagı vurgu yapıyor ama bıldıgım seyler ve maalesef bende guclu bı etkı yaratmıyor.
Aahhhh bıldıklerımı uygulasammmmmm ohoooooooooooooo...
Bana tokatlar tekmeler lazım...abımın durumu gıbı...
Abım de ıyı.. nazarım degmesın dıye pek de anlatmak ıstemıyorum:))
ahh bebişim çok çok geçmiş olsun allah kolaylık versinhepinize çok teşekkür ederim annem ise zaten yaklaşık 12-13 yıldır depresyondaydı çok ileri seviyede 10 yıl falan tedavi gördü geçti son 2-3 yıldır ilaç kullanıyordu ama bu kadar kötü olmuyordu 1 haftadır falan sanırım bir şeyi kafasına takdı ve tekrar nüksetti ama bu sefer kısa süreli bir şey sanırsam onunla ilgilenmemiz gerekiyor genelde dün yine fenalaşmıştı doktora falan götürdüler şimdi tezemde kalıyor tek kalması çok tehlikeli tek bırakamıyoruz ablam veya anneannem falan olnca hep hastalanıyr onlar biraz güçsüz hemen ağlıyorlar falan daha kötü oluyor teyzemle ben yine biraz daha iyi geliyoruz hastalanınca falan şoktan çıkarabiliyoruz hepinize çok teşekkür ederim stajdayken falan arasıra girmeye çalışacağım
hayııırrrr kapanmasıııın kızım yok rahatım internette gerçi eşimdende kalmıyo ya okullar kapanırsa durumum fena zor girerim netemerhaba kızlar nasılsınız yine yoğun uykusuz ve yorucu bir gün okullar tatil olsun artık çok sıkıldımmmmmmmmmmmmmm
canım meyvayı severim hemde çok.dün demek ki yememişim bugün yedim.yoğurtum meyeliydi sadesini pek sevmem activianınHuyum kurusun.. illaki nerede kaldıysam oradan itibaren okuyacam satır satır..
Allah kimseyi başak burcu eylemesin.. Amin.
Eve-eet nerede kalmışız bakalım..
Tam olarak şöyle:
25 Nisanda ameliyat oldum. Doktorum toplam 40 gün yasak koydu.
Rutin iyileşme süreci buymuş. Ancak asıl kararı dikişlerim verecek. Kendiliğinden eriyen iplik kullanıldı açık ameliyatta. Doku iyileşmesi tamamlanınca o iplikler atacak ve ben o gün özgür olacağım.. Hep kontrol ediyorum.. Maalesef dikişler ilk günkü kadar sağlam duruyor.. :18:
Ay şekerim ben kim dayanmak kim? Paketten 10 tane çıksa 10 unu yerdim.. Hayır işin salak tarafı da şu.. Ben normalde lokum sevmem.. Nereden çıktı bu merak anlamış değilim..
Sana da afiyet bal, lokum olsun..
Not: Balık istedi canım..Cumartesi somona dalarız..
Vay vay vay spora bakınız, top tüfek atınız..
Yok anacım ben spor yapmıyormuşum.. yaptığımı sanıyormuşum.. İkisi arasındaki farkı concepti tanıyınca öğrenmiş bulunuyorum..
Spora çok güldüm..
Öğlen salata kısmı çoğaltılıp pilav azaltılsa daha şık dururdu renk harmonisi olarak..Ya da akşam yeşil salata yeseydin.. Meyve göremedim bir de.. Ama belki de yoğurt meyvelidir..
Kötü sınıfına giren bir mönü değil bana göre..
Ama kızlar.. Yeterin yahu! Sizin mönüler benim aklımı başımdan alıyor.. Bir üst satırda canım balık çekmiş ve Cumartesi planı yaparak bünyeyi rahatlatmışken bir alta inince sarmayı görüp beynimden vuruldum.. Yıl oldu ben sarma yemeyeli..
Yok mu aranızda şöyle haşlanmış kereviz, buğulanmış enginar, çiğ yumurta yiyen..?
iç ses: Püsküüt insanı! Hem mesajlar yığılmış hem senin çenen düşük! Yatıya mı kalacaksın anacım?
yazdan kızartma hazırladık hala difirizde
kısık ateşte sebzeleri ayrı ayrı hafif yağda öldürerek soteledik
hepsini karıştırınca alsana kızartma hheyyyyyyyt bende yiyim mi ozzamn
evde kızlar leslie ile yürüyorlar sende denesene memnun herkes canım
10 dak buğdayı düdüklüde haşlıyorum
düdüklünün etrafını bezle sarıp 1 gün bekleterek şişmesini beklıyorum ertesi gün kullanıyorum
fazlaise difirize poşetleyip atıyorum hemen lazım olunca elinin altında çıkartıp kullanabılırsın
özellkle yazın salatalara karıstır yoğurt çorbası yap çok severim ben
günaydın tatlım bezelye bol nişastalı olduğu için memkun mertebe diyetteyken kullanmam
senin dışarda yürüyüşler ne aleemde hiç bahsetmıyorsun ya
canım çok geçmiş olsun anneciğine şifalar olsun zor durumlargittik yani ben çok küçüktüm de hatırlıyorum il dışında bile birçok doktora gittiler hepsi ilaç veriyordu 2-3 ay sonra iyileşir diyordu en son bir doktora gitmişlerdi doktor ben size 2-3ay diyemem yıllar sürecek dedi ve 8 yıl ve o doktora gittiler son 2-3 yıldır iyiydi birde böyle hastalıklar öyle ilaçla falan geçmiyor her şey etkili bulunduğu ortam konuştuğu insanlar annemde en ufak bir lafı kafasına takar o yüzdende uzun sürdü birde o zaman hastalığın en üst seviyesindeydi o doktor anneme ilacı bırak dedikten 2 hafta sonra vefat etti şimdi iyi bir doktor arıyoruz işte
merhaba kızlar nasılsınız yine yoğun uykusuz ve yorucu bir gün okullar tatil olsun artık çok sıkıldımmmmmmmmmmmmmm
ne yapayım hilal ya geçen sene martta doğun iznine ayrıldım bu sene martta işe başladım 1 senelik tatilin ardından hala işe çalışmaya alışamadım
canım benim az kaldı ben de bi zamanlar ahhh ahhhh asker yolu gözledim bizimki 18 gün sürdü ama bana sor sanki 18 yıl gibiydi askere giderken o zaman yeni nişanlanmıştık 1 hafta falan olmuştu nişanlanalı eşime günlük vermiştim hergün günlük tuttu hala ara ara açar okurum çok güzel şeyler yazmıştı
phlips satinellee ice premium kullanıyorum okdar memnunum kison..yogun..ama guzel haftamın sonucları: bacaklarımda mor sarı yesıl olmayan yer yok ya..
Bı de sey soracagım
lazeri düşündüm düşündüm durdumkız koca cihazı eve mi alıcanben yaptırdım epilasyon ipl ile. Benimde komple bitmedi çünkü yarım bıraktım. Yarım bırakınca tüylerin yarısı gitti yarısı kaldı hheheh ama devam edicem önümüzdeki aydan itibaren.
benım kızımın parkı Golet'ın oradakı park...
gunde 1 saat goturmeye calısıyorum..ya ıs oncesı ya da donerken...
Iyı gelıyor tabı..
Zaten bol hareket gerek ona da kemıklerıne de.
Iclı kofte mı?
way way way sızın durum cok zor yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?