Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

A-aaa!!! Geçmiş olsun tatlım ya..
Aşkolsun, yapılır mı böyle bir hata!
Ben beğendim..
Ah bir de şu sporun dakikası yüksek olsa ne güzel olurdu kim bilir?..
Sınırları belirlediğin için sadece sorularına cevap veriyorum tatlım.. (kendimce tabii, bilmişlik taslamak sanılmasın)
1) Sabahki araya bir şey eklemeye gerek yok. Sabah-öğle arasındaki ara öğünün bana göre hiçbir anlamı yok. Sadece kalori yükü o kadar. Ha olur, sabah çok az yemişsindir.. O zaman özellikle vitamin açısından desteklemen gerekir. Ama senin sabah öğünün yukarıdaki şekilde olabiliyorsa ara vermeden hooop öğlene geçiş yapman mantıklı.

2) Öğlen-akşam arasındaki ara önemli. Çünkü saat dilimi açısından daha uzun süre oluyor normalde. Hem de eğer ara öğün alırsak akşam yemeğine saldırmamızı engelliyoruz.
Bu disiplinle bakarak sadece sana fazla kalori bindirmeden destek öğün oluşturman gerek.
Meyve + yoğurt / süt / müsli / ceviz / fındık / badem
Yani mutlaka meyve ve yanında bu guruplardan herhangi birini ekleyebilirsin.
Meyveyi yoğurtla yersen eğer, yoğurdu limon suyu ile sulandırıp üzerine krema gibi de dökebilirsin.

3) 2.maddede yazdıklarım buna da cevap olmuş zaten..

Not: Yoğurt ve salatayı mutlaka öğlen ve/ya akşam öğünlerine eklemelisin. Salatayı mutlaka ye. Salatanın esprisi lif içerdiği için seni daha uzun süre tok tutması.. Vitamin vs. den bahsetmeme zaten gerek yok. Yoğurt 1 kaşık da olsa her öğünde ye.

Ya ben buna hep takılıyorum biliyor musun?
Kafam bulanık bu konuda..
Şöyle ki; etin sindirimi en zor ve en uzun süren gıdalardan biri.. 5-6 saat sürüyor. Bu 1.
Biyolojik saatimiz gün ışığına göre harekete geçiyor.. Güneş doğuyor çalışma başlıyor, güneş batıyor dükkan kapanıyor. Bu da 2.
Şimdi bu ikisini birleştirince.. akşam yemeğinde et yiyen adamın bedeninde neler oluyor? Bu sindirim işi zora sokmuyor mu? Acaba öğlen yemek mi daha doğru..
Dedim ya kafam karışık.. Sen de özellikle önerim dediğin için senin bildiğin doğruyu merak ettim.. Sen anlat, en fazla kafam biraz daha karışır.. Gerçi sen sporla ilişkilendirmişsin ama olsun yine de açıklama bekleyeyim ben..

Ay di mi? Bugün yiyeyim bi'şeycikler..

Cimcimeye bak sen!
Yakınlarımın dediği şey şudur: Öyle bir konuşuyorsun ki insan 2+2 nin 4 olduğundan bile şüphe ediyor sonunda.. İkna kabiliyetimiz yüksek sanırım.. Tabii ben için için bozulurum bu yargıya.. Ne yani? Ben doğruyu söylemiyorum da "doğru" konuşmayı bildiğim için mi kabulleniyorsunuz? O zaman bu sizin sorununuz anacım der, bir gol daha atarım!

Son düzenleme:
Kızlar, ben bugün bir atağa kalkıyorum.. :18:

Normalde arabayla 10 dakikada gittiğim yere yürüyerek gideceğim.. Çünkü son denememde arabayı henüz kullanamadığımı fark ettim.

Deneyeyim, zorlarsa yarı yolda dinlenip geri dönerim, dedim..

Çünkü; 10 gün oldu gitarımın teli kopalı.. ve gitar çalmadan bir gün geçirmeyen biri olarak ruhum biraz tıkandı. Önce müzikevine uğrayacağım.. Gitarımı bırakıp, oradan yaklaşık 6 haftadır bakımı yaptırılmamış tarzanın jane i kıvamındaki el ve ayak tırnaklarımı Aylin'e emanet edeceğim.. Orada uzanırım biraz.. Sonra müzikevine uğrar ve eve dönerim..

İnşallah yani.. Öğle yemeğinden sonra "Püsküüt yollarda" nın çekimleri başlıyor!

Eminos ve piskiit çok teşekkur ederim bilgilerden dolayı.
Ozaman şöyle
her öğün bir kaşıkda olsa yoğurt yiyorum
Meyve yediğim zaman yoğurt / süt / müsli / ceviz / fındık / badem desteği yapıyorum
Spor yapıcaksam akşam et yiyiyorum
Sabahla öğle arasına ara öğün koymuyorum. Yeşil çay içerim ama
Birde akşam yemekten sonra maydanozlu limonlu bir çayım var ondan içeceğim.

Emino yok ben çocuk düşünmüyorum şimdilik.3 aya gebelik demişsin yaaaaaaaaaaaaaa noolur içine doğmuş olmasın daha zamanı değil.
kariyer yapıyorum ben, ev kredisi ödüyorum daha araba alıcam. Çocuk bekle accık 2 3 yıl kadar.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gitar çalan insan telini kendi değiştirmez mi yaaaaaaaaaa çok ayıp getir bana ben değiştireyim bedava. Elimde boşta teller de var

Bugün bir ilk olarak bu saate kadar 1 lt suyu bitirmiş bulunmaktayım. 3 lt hedefim.
Ya ben o suya hergün + yazıyorum ama ne kadar cebelleşiyorum 2 litre su içicem diye. İnsanın midesi suyu nasıl kaldırmaz aklım ermiyor. ama 2 litreye zor da olsa alıştım artık. Şimdi 2 yi 3 e çıkartmak amacım. Böbreklerim açısından da 3 litreye ihtiyacım varmış zaten.

guzel soru Puskuutt

senın dedıgın cok dogru..
hele de benım gıbı sıstemı erken kapatan bır bunye ıcın:))

Spor yaptıktan sonra (etlerım hala oynarken, derım kasınırken) et yerken aklımda donen vıdeo;
8-10 tane sımsıyah Pitbull Terrier zıncırlerınden kurtulsalar benı parcalayacaklar..o kadar sınırlendırmısım onları.
derken zıncırlerınden kurtuluyorlar ve sanıyeler yetıyor onlara.
Oysa uysal olsaydım..sevseydım onları falan...dı mı onlar sakin ben sakin:))

nıye boyle bısey doner kafamda bılmem.
Kucukken abımın bana "Emıne et yemezsen mıden, senın etlerını yemek zorunda kalır" deyısı de
(Hollanda'da beslenme egıtımı almıstım sene 1998-2000)
kocumun etle ılgılı yogun yuklemelerı de
aynı anda canlandıgından sebep...sanırım bu anıların etkısı cok:)))

el hasıl... sen, ensenı attıracak... vucudunun tıtremesı dusta sana zevk, dus sonrası ıse "sen oturdun ama bız hala
halat sallıyoruz" hıssıyatı verdırecek kadar calıstırdıysan kasları,
bakıyenı -1500lere dusurduysen eger... 2000 bıle yuklesen +500 anca gorursun.
hem de anında... igaranti'den de hızlı:))

ama sen ogle et yedın... spor yaptın... öldün-bıttın (zaten pek yaptırmaz sana o kadar sporu soylım...
herseyımı aldım de get.. der sana o kaslar)
ustune et degıl de mesela sut ıctın yogurt yedın -tavsıyedır ya, sut ve yogurt spor sonrası-
kaslar demez mı "hemserım bu mudur?"
"senı yarın gorcemmmm...alanda bulusalım"
valla der:))
hayvani guduler hayvani beslenır derdı bızım koc.. hala der de cok yaslandı:))

Ben hala buralardayım evet ama sor bakalım neden Sen kilo almaya çok elverişli olduğundan seni yalnız bırakmamak adına bikeremm

Sorma sorma çok beceriksizim bu konuda.. Öğrendim, bir kez taktım.. Sonra elime aldığımda biyuuvvv diye fırladı gitti yine telin biri.. Birimizin gözüne bi'şey olacak tırsıklığımdan ötürü de bir daha denemedim.
Ay bana 5.tel yollar mısın bi'zahmet?
Kardeşim de çok zor alıştı suya.. Şöyle bir yöntem denedi. Şişenin içine kimi gün bir kaç karanfil attı, kimi gün çilek doğradı.. Aromalı su olunca daha rahat içtiğini söyledi.. Şimdi lakur lukur içiyor.. Hep karanfilli..Ben de aklıma gelince deniyorum. Karanfilin aroması hoşuma gidiyor benim de.. İstersen bir bardaklığına deneme yapabilirsin sen de..

Ya ben de 3 lt. içiyorum ama tuvaletten çıkmıyorum anacım!

bu konunun acılması ıyı oldu..
Bayagıdır benı kemırıyor...
Sımdı bız 2lt ıcene + verıyoruz ya...
Iyı de + olmuyor kı nıye + verıyoruz.
Aramızda en az su ıcmesı gereken (bazal halde) Fulya.
E Fulya bıle mın 1800ml+ ıcmesı gerek..
Benım mın2300mml falan..
YAnı 2lt az. cok az..
Bunun ustune dehıdrasyon, spor etkısı, e nefes de alıyoruz malum...vs de eklenınce cok AZ.

İyidir hilolüm sen nasılsın iyisin iyisin maşallah
Tamam perşembe senin olsun ozaman mahur belki gelemez

İyiyim iyiyiimm inşallah :)
Tamamdır kaptan

Vayy alkışlar sana gelsinn
Yarın yap kaçamağını sık dişini ben de öyle yapcm, sanki hiç yapmadım da kaçamak :26:

Ay yerim ya cimcime tam ciddenn..çok şirindir o şimdii ısırmak lazımm fıstığıı

Maceranın sonunu da bekliyoruz o zman

Bence de çocuğa erken ya dah ayeni evliler kızzz...

Ben de şafak başlığında paylaştığım bir gelişmeyi siz cannım arkadaşlarımla da paylaşayım istedimm..
Zafer gelince bayramda falan istemeye gelmeyi düşünüyorlarmış, kendisi de annesi de bunu bana söyledi :26: Neler olacak izleyip göreceğiz Bence bir problem yok artık aslında ama ailemin fikri de önemli tabi, hala "erken erken" modlarında oldukları için, ama bu sefer de Zafer'e kabul etmediler dersem kırılacak diye korkuyorum. Askerden önce böyle bir girişimde bulunduk, reddedildik biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz. Öyle yani hayırlısı..

Sen ye bugün ye

Bak canikom hem yol hem gitarın ağırlığı ve sen hala dinlenme dönemindesin yapma lütfen zorlama kendini..
Bir kaç gün daha ertele sen gitar ve bakım keyfini :103:

sussana sen ya!!!
Yıne basladın cokkkkk fazla konusmaya..

Soyle dondum baktım da cok ukala gordum kendımı.
Dıyorum ya "tutamıyorum kendımı"
kusura bakmayın.
Ama şu su meselesı gercekten AZ.

Sen ye bugün ye

Bak canikom hem yol hem gitarın ağırlığı ve sen hala dinlenme dönemindesin yapma lütfen zorlama kendini..
Bir kaç gün daha ertele sen gitar ve bakım keyfini :103:
Sen mesaj yazmaya başladığına göre kesin bu hafta kilo verdin.. O yüzden bana tuzak kuruyorsun.. Yemezler!
Akrebim.. Aklın bende kalmasın.. Çıkınca kendimi yokluyor olacağım zaten.. Hedefe ulaşınca gerisi önemsiz.. Masaj yatağına yatar dinlenirim sonra geri dönüşü yaparım.. Hayır yani yorulunca arabaya bin de olamıyor.. Kasisler iyi gelmiyor dikişlerime..
sussana sen ya!!!
Yıne basladın cokkkkk fazla konusmaya..

Soyle dondum baktım da cok ukala gordum kendımı.
Dıyorum ya "tutamıyorum kendımı"
kusura bakmayın.
Ama şu su meselesı gercekten AZ.
Su konusunda hem fikirim seninle..
Bilgi içeriyor konuşmaların.. En azından bir bakış açısı getiriyorsun.. O yüzden "çok fazla" betimlemesine katılmıyorum..

Biraz daha konuşup, sorumu cevaplayacaksın di mi bugün?

Şimdi çıkıyorum.. Bir ara yazarsan sevinirim.. Sahiden merak ettiğim bir konu çünkü..:44:

Son düzenleme:

hıc oyle dusunme Hılal.
Aılenın ıstemıyor olmasını gostermez "erken" deyıslerı.
Benden tavsıye, aılen kız aılesı gıbı olursa ılerde bundan memnun kalırsın.
nedır kız aılesı olmak..nazlı aıle olmak heheheh
oyle Zafer uzulur falan deme sakın..
Daha dur! kolay degıl damat olmak.

e ama cvb vermıstım soruya.
cvbtan sayılmadı mı:)

cevabım Puskuut...

Yok orası öyle ama öncekinde Zafer çok heveslenmişti, biraz üzüldü, tabi ki babam da haklı ve ben o zman erken diyceklerini biliyordum ama bu sefer umarım demezler, yani en azından tanışmaya falan gelsinler artık, ben de bir rahat edeyim gerisini de onlara bırakacağım zaten
Sağol Eminee..benimkiler de kız ailesi merak etme Hiç gönülleri yok gibiler zaten

Yaz gelince su içmek de daha kolaylaştı, zaten kolay su içen biriydim e 2 ltye de alıştım, şimdi 2,5 oluyor genelde, şu an 1 lt oldu zaten, sporda kesin 1 lt zaten, e daha da içecemm yanii istiyor vöcut

Son düzenleme:
ay inş emzirme bitincede çıkmasın gerçi benim annemde hiç tüy yok ben annemi hatırladığım kadarıyla hiç epilasyon ağda yaparken görmedim her doğumda döküldüğünü söylemişti inş anneme çekmişimdir
yaptığın sporu görünce şaşırıp kalıyorum biliyorum sonuçta mesleğinde hiç mi zorlandığın zamanlar olmuyor
hiç bişey yememişsin fulya çok az

çok geçmiş olsun bende denemeyi düşünüyorum ama kararsızım yapsam mı diye bi arkadaş bana karanfilli suyu tavsiye etmişti hem ödem atıyr hem de bol süt yapıyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…