- 13 Nisan 2007
- 15.557
- 36.070
- 1.123
A-aaa!!! Geçmiş olsun tatlım ya..Günaydın fıstıklar.dün acayip bi olay oldu bende.tarçınlı su olayı çok fena geçti.dün 2 litre tarçınlı suyu bitirdim amaaaa unuttuğum bişey vardı benim kan şekerim zaten 60-65 arası gezer oldum mu suyu bitirince 40-45 eşim deli misin senin şekerin zaten düşük bide tarçın alıyosun dedi.ama hakkaten düşük olduğunu unuttum iyi mi? olaya bak yaa elim ayağım titredi akşama doğru.sürekli aç hissediyorum kendimi.sürekli yemek istiyorum.açlık hissinden 5 çeşit yemek yaptım valla düşünün artık.neyse akşam eşim dondurma yiyodu zorla 1 tatlı kaşığı soktu ağzıma da biraz kendime geldim.uyuyunca bugün normale döndüm ama sorun yok yani bugün
Aşkolsun, yapılır mı böyle bir hata!
Ben beğendim..dünkü menüm
sabah:
-1 fincan 9'lu çay
-2 çatal labne peyniri
-2 diilim tamtahıl ekmekten peynirli tost
-1 salatalık
-1 domates
ara:
-yok
öğle:
-az et döner(ekmeksiz ve yarım porsiyon bile değildi)
-1 bardak ayran
-1 orta boy kase patates salatası (yeşilliği çok patatesi azdı)
-1 şekersiz çay
ara:
-1 dilim karpuz
-2 kayısı
-5-6 kiraz
akşam
-1 porsiyon ezogelim çorbası
-3 ufak kıymalı dolma
ara:
-1 activia meyeli yoğurt
su:2 litre
spor:15-20 dakika yürüyüş
Ah bir de şu sporun dakikası yüksek olsa ne güzel olurdu kim bilir?..
Sınırları belirlediğin için sadece sorularına cevap veriyorum tatlım.. (kendimce tabii, bilmişlik taslamak sanılmasın)Kızlar ben ordan burdan aldığım diyet listelerini uygulamakta gittiğim ortamlarda o besinleri bulmakta zorlanan bir insanım. o sebeple gün içinde neler yiyebileceksem onları toparlayıp kendi listemi kendim oluşturmaya kadar verdim ama sizinde bilgi birikimleriniz doğrultusunda listeye el atmanız gerekmekte.
Eminoooo Esra ve Püsküüüüüüüüüüüüüüüt sizden ekstra bilgi talep ediyorum.
şimdi benim yiyebilite sınırım ve yiyebileceğim şeyleri eklediğimde liste şu şekilde oluyor
Sabah
1 haşlanmış yumurta, 1 domates ,1 salatalık ,1 kk peynir veya nesfit
Ara
1 fincan yeşil çay
buraya başka bişeyler daha eklemek gerer mi? (badem kuru kayısı veya meyve falan)
Öğlen
1 tost 1 bardak ayran veya , sebze yemeği veya, tavuk veya salata
Ara
bu araya ne eklemek gerek
Akşam
Sebze yemeği + çorba veya öğlen ne yediysem tam tersi et yediysem sebze sebze yediysem et
meyveyi nereye yoğurdu nereye koysam daha uygun. akşam yoğurt iyimidir veya yemekten sonra yoğurt içine meyve doğrayıp öylemi yesem
Şimdi el birliği ile bu listeyi inceliyoruz, boşlukları dolduruyoruz. Süreniz başladı sınav 24 saattir. Başarılar.
1) Sabahki araya bir şey eklemeye gerek yok. Sabah-öğle arasındaki ara öğünün bana göre hiçbir anlamı yok. Sadece kalori yükü o kadar. Ha olur, sabah çok az yemişsindir.. O zaman özellikle vitamin açısından desteklemen gerekir. Ama senin sabah öğünün yukarıdaki şekilde olabiliyorsa ara vermeden hooop öğlene geçiş yapman mantıklı.
2) Öğlen-akşam arasındaki ara önemli. Çünkü saat dilimi açısından daha uzun süre oluyor normalde. Hem de eğer ara öğün alırsak akşam yemeğine saldırmamızı engelliyoruz.
Bu disiplinle bakarak sadece sana fazla kalori bindirmeden destek öğün oluşturman gerek.
Meyve + yoğurt / süt / müsli / ceviz / fındık / badem
Yani mutlaka meyve ve yanında bu guruplardan herhangi birini ekleyebilirsin.
Meyveyi yoğurtla yersen eğer, yoğurdu limon suyu ile sulandırıp üzerine krema gibi de dökebilirsin.
3) 2.maddede yazdıklarım buna da cevap olmuş zaten..
Not: Yoğurt ve salatayı mutlaka öğlen ve/ya akşam öğünlerine eklemelisin. Salatayı mutlaka ye. Salatanın esprisi lif içerdiği için seni daha uzun süre tok tutması.. Vitamin vs. den bahsetmeme zaten gerek yok. Yoğurt 1 kaşık da olsa her öğünde ye.