Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Ağır yemeklerı erken yiyorum sveetdeemple çığım ama normalde6,630gibi yo acıkmıyorum ,ama ben salata ve yoğurdu çok yiyorum

Karataymı yapıyorsun canım

Yok karatay degil ya bisey diyeyimmi burdaki kaptanim bazen menulerime kiziyo ama ben 5 ayin 30da istemiyerekten 4 gun fln yemek yiyemedim neden oldugunu anlamadim ama yemek goremiyordum resmen sonrasinda baktim zaten migde almiyo 5 gun artik dedim yiyebildiklerimi yiyeyim 8-9 gun boyle ufak tefek yiyordum tartildim 73.1 dim 1 hafta sonra 70 cikinca dedim buraya kayit olayim zaten azar azar yiyorum hem motive olup belki canim ceker baya baya yerim yani diyet macerasi boyle basladi migdede kuculunce doyuyorum iste... ama sukur cok daha iyi menulerim oluyor az az ama oluyor iyikide kayit olmussum benim her yaz baslangicinda bu sekil bi durumum oluyo gecen senede boyle oldu ben kislari 68-69 arasi yazlari 60-61arasi oluyo ama bu sefer kendi istegimle ins 55-58 arasi olurumki kisi 62 le falan kapatayim...:) ya cnm boyleydi boyle oldu

Ağır yemeklerı erken yiyorum sveetdeemple çığım ama normalde6,630gibi yo acıkmıyorum ,ama ben salata ve yoğurdu çok yiyorum

salata ve yoğurtsuz bende asla oturmamm 6-6,30 olabiliyor benimde

miden çok küçüldü demekki cnmmm hadi bakalım inş sağlılı bir şekilde hedefine ulaşırsın

:)hmm anladım iyiki kaydolmuşun cnm , birde hiç bişiy yemeden kilo verılmıyor ,verılsede kalıcı ve saglıklı olmuyor
Miden almıyorsa yapıcaktım bişiy yok tabi bnm mide aynı tas aynı hamam kilo versemde küçülmüyor sanki
Bence zaten az yiyorken ,proteini bol ,doyurucu sağlıklı şeylerı azye:)mesela kahvaltıda 1yumurta yesen

salata ve yoğurtsuz bende asla oturmamm 6-6,30 olabiliyor benimde

miden çok küçüldü demekki cnmmm hadi bakalım inş sağlılı bir şekilde hedefine ulaşırsın

Ins kaptanim ama allah hepinizden razi olsun yazdigin gibi gecen hafta hic bisey yiyemiyordum siz boyle azarlayinca fln ve buraya neler yediginizi yazinca bisekilde motive oldum zorlada olsa zorladim ve oldu sanirim dahada iyi olur ins menulerim ama elimden cok bisey gelmiyo anca yiyorum iste hep dedigim gibi abbur cubur yemekle pek aram yoktu ama yinede gunde birkerede olsa oturup ekmekle yagli yemekler yiyebiliyordum simdi hic yoktan saglikli yiyorum en onemliside azda olsa yiyorum tsk ederim hepinize

BurAdan fayda gördüysen ne mutlu bize bitanemmm menülerin gün geçtikçe daha da güzel olacak inş ben inanıyorum cnm​

BurAdan fayda gördüysen ne mutlu bize bitanemmm menülerin gün geçtikçe daha da güzel olacak inş ben inanıyorum cnm​

Ins daha iyi olacak onun icin buralari okudum dedim kilo veriyorkene tekrardan birden migdeye yuklenmiyeyim o durumdan super oldu kilo al ver her yaz kis cok kotu oluyo firsat bu firsat migde fazla istemiyorken birazda iradeyle sagl8kli bisekilde istedigim kiloya dussem super olurdu gecen yaz 59dum 12 ay 63tum ilk baharda birden 1 ayda 7 kilo aldim ilac kulandim antibiyotik ondan oldu sanirim baktim 71 olmusum diyet yapayim dedim10 gun yapabildim 67.1 oldum dayanamayip biraktim 2 ayin ortasindan 5ayin 30 kadar tekrar aldim 73 oldum simdide yiyemeyince diyete cevirdim ama oldu ins ulasiriz hepimiz hedeflerimize

Aaa yedim yumutayi cokta severim ama hergun aynisi yenilmiyoki degisiyo herzaman

Sürekli kilo alıp vermek bünyeyi altüst ediyor leylacımm o yüzden verdikten sonra almamak asıl başarı bana göre yeme sistemini oturtmak zaman alıyor
ve verdikten sonra sağlıklı beslenirsek almayacağımıza inanıyorum bitanemmm inş sende hedefine ulaşır ve kilonu korumayı başarırsın cnm

Bazen deli ediyo bi al bi ver sasirtiyo bunyeyi ama ins birdaha bu sekil olmaz antibiyotikler manyak bisey ama saglik icin mecbur kiloyu herzaman verebilirizde sagligi hezaman bulamayiz

Bazen deli ediyo bi al bi ver sasirtiyo bunyeyi ama ins birdaha bu sekil olmaz antibiyotikler manyak bisey ama saglik icin mecbur kiloyu herzaman verebilirizde sagligi hezaman bulamayiz

haklıısın bitanmemm fakat o ilaçları sağlıksız beslendiğimiz için alıyoruz sağlıklı beslensek hiç ilaca gerek kalmayacak otomatikman düzelecek herşey

misal ben sağlıklı beslenmeyi öğrendimm şeker ilacından kurtuldum ağrıkesici antibiyotik hiç kullanmadım bu sene sadece 1 kez dişim

iltihaplanınca kullanmıştım o kadar ayrıca benim ömür boyu kullanmam gereken bir ilacım var bana asıl kilo yapan o fakat sağlıklı beslenince demekki

onun da etkisi yokmuş

Ben zaten tok oluyorum bu site sayesinde az cok yiyorum kaptanim soz ellimden geldiginde bunlari yemeye caliscam dun tatli krizi tutmustu bugun oyle biseyde yok :)

Sözüne güveniyorum cnmmmm reglin ilk şiddetli etkisi geçti bugün onadna canın istemedi sanırım

Haklissin cnm cok gecmis olsun buarada allah sifani eksik etmessin ins tum hastalara sifasini versin allahim dedigin gibi sagliksiz beslenince ki buda bizim zengin turk mutfagimizdan kaynaklaniyo boyle oluyo aslinda turk mutfagimiz cok zengin cok iyi ama yemegi nefes alamayana kadar ekmekle aksamlari yiyince hemen kilo yapiyo ... simdi neyi nekadar yememiz gerktigini ogrendikce saglikli oluyoruz... bu arada kaptanim bisey dicem ben seker koymadan cay kahve icemiyorum onun icinde tatlandirici kullaniyorum bi problem olurmu acaba..?

Leylacımm tatlandırıcıların içindeki aspartam ne kadar zararsız deseler de malesef zararlı mümkün olduğunca az kullanmaya çalış şekersiz içemiyorsan fakat şekersiz içmek hakikatennn daha lezzetli alışana dek bende zorlandım gerçi pek çay sevmem kahvede zorluk çektimmmm şimdi yanında kuru erikle süper oluyor kuru kayısı ile de harika oluyor​

İDEAL KİLONUZA ULAŞMAK İÇİN; KARATAY KAHVALTISI
Karatay Kahvaltısı'nda neler yiyoruz?
Beyniniz ve mutfağınız hazırsa ilk kahvaltıyla sağlıklı beslenmeye başlayabilirsiniz. Karatay Kahvaltısı'nda her gün mutlaka yenmesi gerekenler;
 2 adet serbest dolaşan tavuk yumurtası (market yumurtası olmayacak, tercihen tereyağında)
Avuç içiniz kadar sevdiğiniz tür tam yağlı peynir,
10 adet zeytin,
1 çay bardağı dolusu kavrulmamış kuruyemiş,
Mevsim sebzeleri ve yeşillikleri dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Mutlaka soğuk sıkım sızma zeytinyağı ilave edilmeli.
Tatlı seven, kahvaltıda reçel-bal yemeye alışık bir kişiyseniz kahvaltınıza 3 adet günkurusu kayısı ekleyin.
Karatay Kahvaltısını doyana kadar yemelisiniz. Sakın fazla yersem kilo alırım diye korkmayın ve malzemeden çalan müteahhit gibi davranmayın.
Yumurtadan korkmayın!
Yumurtadan bıkmamak için her gün değişik biçimlerde yiyebilirsiniz. Haşlanmış olarak yemek isterseniz sarısının fazla pişmemesine özen göstermelisiniz çünkü sarısının çevresi yeşillenecek kadar pişerse içindeki yararlı yağlar trans yağa dönüşür. Tereyağında yumurta, peynirli omlet, menemen, ıspanaklı yumurta, çılbır gibi çok çeşitli biçimlerde iki adet yumurtanızı yiyebilirsiniz.
Kibrit kutusu kadar değil istediğiniz kadar peynir yiyin, hem de en yağlısından!
Peynir seçerken fabrikasyon olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle marketlerde satılan paketlenmiş peynirleri almamalı, küçük mandıralarda açık satılan peynirlerden almalı veya evde kendiniz yapmalısınız.
Zeytin, dünyanın en yararlı meyvesi!
Zeytin dünyanın en yararlı meyvesiymiş ve karbonhidrat içeriği 0, her sabah en az 10 adet olmak üzere istediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz. Zeytin yemekten korkmayın. Peklik sorunu olanlar için de zeytin çok yararlı.Datça'da hatta Türkiye'de yaşayanlar olarak çok şanslıyız. Zeytin cennetinde yaşıyoruz. Ama yıllarca tercüme diyetler nedeniyle diyetisyenler, 3-4 adetten fazla önerememişler, kalori hesabı yapmışlar. İşte Karatay sağlıklı beslenmesinde kalori hesabı yok ve siz isterseniz her sabah 20 -30 adet zeytin yiyebilirsiniz. Yeter ki 8-10 adetten az yemeyin.
Kuruyemiş asla kavrulmuş yenmemeli!
Kahvaltıda yiyeceğiniz kuruyemiş kavrulmamış olmalı hatta ceviz veya fındığı kabuklu olarak alıp kendiniz kırarsanız daha sağlıklı olur. Kırılmış kuruyemişleri buzdolabında saklayın. İthal ürünlerden uzak durun ve yerli mamulleri yiyin. Kuruyemişler kavrulduğunda içerdikleri çok yararlı yağlar trans yağa dönüşüyor.
Kuruyemişler, Omega 3 başta olmak üzere birçok yararlı yağlar içeriyorlar. Ayrıca çok değerli minerallere de sahipler. Potasyum, magnezyum, kalsiyum vb mineraller kuruyemişlerde diğer besinlere göre çok daha fazla var.Pek çok diyetisyen “muz yemezsek potasyumu nereden alacağız?” diye soruyor. Cevap çok basit 100 gram muzda 350 mg potasyum bulunurken 100 gram cevizde muzun iki katı yani 700 mg potasyum bulunmaktadır.
Yağ yemezseniz yağları yakamaz, A, D, E ve K Vitaminlerinden yararlanamazsınız!
Kahvaltıda yağ yememizin nedeni yumurtadaki ve yediğimiz sebzelerdeki A, D, E ve K vitaminlerinden yararlanmak. Bu vitaminler yağda çözünen vitaminler ve ancak yağ ile birlikte vücuda girdiklerinde emilebiliyorlar. Yumurtanızı tereyağında yapabilir, zeytininizin ve sebzelerinizin üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Yağ yemekten korkmayın. Sağlıklı yağlar hem sizi tok tutar hem de yağlarınızın yakılmasını sağlar. Yani, yağ yemediğiniz sürece yağları yakamazsınız.
Karatay Kahvaltısı 6-8 saat sizi tok tutacak!
Karatay Kahvaltısı yapınca ekmeksiz doyulabileceğini ilk kez göreceksiniz. Ekmeksiz yapacağınız bu kahvaltı sizi en az 6-8 saat tok tutacak. Ama aynı kahvaltının yanında ekmek yiyecek olursanız 3-4 saat sonra acıkırsınız
Karatay Kahvaltısı 4-5 km koşmuş gibi metabolizmanızı hızlandıracak!
Karatay sağlıklı beslenme düzeninde günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kurallara uygun olarak yapılacak bir Karatay Kahvaltısı metabolizmanızı adeta 5 km koşmuş gibi hızlandıracak ve ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Şekeriniz hızlı yükselip hızlı düşmeyecek ve hipoglisemiye girmeyeceksiniz!
Karatay Kahvaltısı glisemik indeksi düşük gıdalardan oluştuğu için şekerinizi hızlı bir şekilde yükseltmiyor. Şekeriniz hızlı yükselmediği için hızlı da düşmüyor. Hızlı düşmediği için de 6-8 saat hiç acıkmıyorsunuz ve canınız tatlı yemek istemiyor. Böylece şeker kısır döngüsünden kurtulmuş oluyorsunuz. 70 kiloluk bir insanın günlük şeker ihtiyacının 5 gr olduğunu düşünecek olursak kahvaltıda yenecek bir taze meyveden veya 3-4 günkurusu kayısıdan zaten bu şeker ihtiyacınızı fazlasıyla almış oluyorsunuz.

Nurçin& Okan Çağlar

Tskler kaptanim oyle yapmaya calisicam

[video=youtube;p1uwQVtHHOQ]http://www.youtube.com/watch?v=p1uwQVtHHOQ[/video]

Şu anda bu salıncakta olmak isterdimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…