- 9 Nisan 2008
- 2.457
- 2.733
- 448
- 42
helal sana gulaycım COCUKTA YAPARIM KARİYERDE lafı senın için söylenmıs galıbakizla aksama kadar resmen pinekledim totomu yerinden kaldirmadim su son iki saatte butun evin isini bitirip ustune bir de yemek yaptim. anam istesem neler neler yapiyom da istemezsem de dunya yikilsa umrumda degil. ha bu arada acik ogretim sonuclari aciklanmis ve en cok calistigim ders haric hepsinden gecmisim:))) vallahi sevinimmi uzuleyimmi bilemedim ya. gelecek donem hic ders birakmazsam belki tekders sinavi hakki alirim. bakalim ne yapacam seneye. ay son sinif olmanin stresi de bir baskaymis yaw:)))
sagol banucum yuzme bılmıyorum ama aslında kızlarla herzaman gırerım boyumu gecmıycek kadar suda bıraz eglenıp stres atarım ama agrılarım cook hıc gecmöıyo.denızı görunce bıle üşüdum bıde suya gırsem maahvolurdum.küçük kızım 2 yasında gecensene 1yasındaydı hep benle gırerdı denıze oynatırdım sımıtle yuzdururdum.busene ben gırmeyınce oda ablasıyla az oynadı sıkıldı kumda beraber oynadık.ama yuzum pancar gıbı suanda cook kızardımİyi akşamlar meleklerimmmmm
Slm cnmmm oh ne güzel yapmışsınnn deniz egrimemekle iyi yapmışsın canım ağrıların artabilirdi ağrın olmasaydı girerdin neden girmiyorsunkii
benim teyzelerimden biri de de kapalı ama denize dayanamaz balık gibi yüzerdeniz şifadır özellikle dalıp çıkmak lazım sinüsler boşalıyor ve kışın grip baş ağrısı olmuyor baya yorulmuşsun şimdi güzel bir çay eşliğinde dinlen kuzummm
slm leylacımmmmm herkes bugün çok yorgun anlaşılanyemek yemeyi unuttuğun belli kuzummmm bu menülerle napıcaz senle bilemedim meyve şöleni olmuş cnm benimm şöyle anlaşalım o zaman sabah dolu dolu kahvaltı yap 2 yumurtalı peynirli zeytinli salatalı sonrasına karışmayacağım söz:13: ama yumurtadan öyle 2 çatal alıp bırakmak yok kuzum zaten spor yapamıyorsun güçlü bir kahvaltı yapki metabolizman 5 km koşmuş gibi hızlansın
KAHVALTISINI YAPAMAYAN VEYA EKSİK YAPANLAR KİLO VEREMİYOR: Kilo veremeyenlerin büyük bir bölümünün sabah kahvaltılarını yapmadıkları veya eksik yaptıkları gözlenmektedir. Oysa ki sabahları Karatay Diyeti'ne uygun olarak yapılmış bir kahvaltı, metabolizmayı 4-5 km koşulmuş gibi hızlandırır. (Sayfa 67) Yani sabah kahvaltıda tereyağı, 2 adet yumurta, 10 adet zeytin, avuç içi büyüklüğünde peynir, bir çay bardağı dolusu ceviz veya kavrulmamış badem veya kavrulmamış fındık, istediğiniz kadar domates ve yeşillik, 2-3 adet doğal kurutulmuş kayısı yediğiniz zaman 4-5 km koşmuşcasına metabolizmanız hızlanıyor. Başka bir deyişle kahvaltı etmiyorsanız metabolizmanızı hızlandırmak için 4-5 km koşmanız lazım.
Meyveyi fazla tükettiğinizde fazla kilo alabilirsiniz
Unutulmaması gereken bir nokta; meyvenin yeterli miktarlarda tüketilmesi gerektiğidir.
Meyveler, gereksinimden fazla tüketildiğinde fazladan enerji alımına sebep olacağından kilo kontrolüne ters etki yaratabilir diyor. Çünkü basit karbonhidrat içeren besinlerdir. İçinde fruktoz denilen meyve şekeri vardır. Meyveler fazla yendiğinde, fazla kalori alınmasına neden olunur. Bu fazla kalori de kilo olarak geri döner.
Bilinen ve birçok kişi tarafından uygulanan en büyük yanlış öğünde tek başına meyve tüketmektir. Yani sabahtan akşama kadar kiraz ya da karpuz yemek yanlıştır.
Özellikle bazı meyveler çok çabuk acıktırır
Meyveler içeriğindeki karbonhidratın türü basit olması sebebi ile daha bilinçli tüketilmelidir. Çünkü basit şeker içeren besinler kan şekerini hızla yükseltip hızla düşüren etkiye sahiptir.
Bu bağlamda meyvelerin glisemik indeksi göz önünde bulundurulmalı. Örneğin incir, muz, karpuz, kavun ve üzümün glisemik indeksi diğerlerine oranla daha yüksektir ve daha çabuk acıktırırlar. Elma, armut ve şeftali gibi meyveler ise glisemik indeksi düşük olanlarıdır.
Glisemik indeksi yüksek olan meyvelerin tüketilmesi yasak değildir ama miktarını iyi ayarlamak gerekir.
inaşllahhhh seni ikna edebilmişimdir kuzummmm lütfen dikkatli oku
oyyyy ablasının bızdığıııııı tamam kızma kendine olmuşla ölmüşe çare yok değilmi zaten sen yeterince akşamki menünle ve sporunla dengelemişsin cnm benimmm bu krizleri tekrar yaşamamak için lütfen kahvaltını gzüelce yapmayı unutma anlaştıkmı bi,tanem
İşte beniin Sindimmmmmm tbrklerr cnmmmmmbebişimmm bezelye ısnırlı tüketebilirsin seçmmek işkence olmuştur 1 ince dilim patatesi de hiç kaçamak olmadığı için görmedim o zaman kıyma ve nar ekşisi nasıl bir lezzet oldu kuzummm merak ettim:44::44: gerçi içli köfteyle süper oluyor pilavı yemediğin için tşkler cnmmm
elbette kutlayacağız cnm benim tbrk ederimmmmmezun olduğun gün mezuniyet partisi yapacağım sana:13: sözz
3 çocuk ev eş maşallahın var hakikatennniyi iş çıkardınnn
o panik nelere kadirrr insan doping almış gibi oluyor
aynenn cnmmmm atom karınca gibi oluyoruz maşallah
menünün önünde şapka çıkarıyor ve tşk ediyorum Aytencimmm özellikle kızartma yemeyip buğulama yaptığın için sen neyi yemen neyi yememen gerektiğini gayet iyi biliyorsun bitanemmmm çözmüşsün bu işi öğlende hiç abartmamışsınnn daha ne olsun
helalll olsun Gülayımmm idolümsünnnnnninş tek ders sınavı alırsın cnmmm gelecek dönem diloş bira zdaha büyümüş olur belki daha rahat ders çalışabilirsin
oh şükür hadi düzelmeye başlamış diloşumuz
her günün bir öncekinden daha güzel olsun inş neslimmm
başka olmazmı bitanemmm alışınca bırakamazsınhazır yoğurtlar plastik gibi bir garip buzdolabında 6 ay bozulmuyor düşünsene içinde ne tür kimyasallar varsa artık üzerinde son kul tarihi yazıyor ya onların hepsi hikayeymiş kapaklar değiştiriliyormuşşş en güzeli evde yapmak
sagol canım ınsallah gecer kasıklarımada vuruyo 2 gundur anlamadım nasıl agrıymıs bacaklarım kasıklarım böbreklerım off ya saglık cook önemlıayy allah yardımcın olsun cnm bnm
oh ne guzel cnm kızlarda eglenmıs
ınsallah en yakın zamanda gecer su bobrek agırları yaa
menun guzel olmus cnm her zamankı gıbı
ben sevıyorum cnm cunku fazla olmamak sartıyla koyuyosun hafıf eksılık sevıyorum ben zaten kaynanam fırında tavuga koyuyo ılk o zaman gormustum bende eksık kalmayıp kıymaya koyayım dedımbırde karıstırmayı sevıyorum demıstım ıste buda onlardan bırı.. mesela recel peynır ıkılısıne bayılırım ama onu herkes yıyebılıyoama ben bıraz tuzlu tatlı sevıyorum karısık
Yogurt yarın almaya calıscam kı kendı yaptıgım yogurdum bıtmeden onu maya olarak kullanabıleyımgercekten o özledıgım tat gerı geldı bırde burdakı yogurtlar hep cıvık cıvık en katısı bıle benım ıstedıgım gıbı degıl ama artık kendı yogurdum var
valla hıc bılmıyorum cnm eger varsa oyle bırsey bende beklıyorum cevabı
Kizlar dun resmen sok oldum annemle konusuyodum eltin evine donmus dedi. Eltilerim kp lere gelmislerdi de. Ben haberim yok izinleri bitmismi dedim annem sadece eltimin gittigini kaynimin memlekette oldugunu soyledi annesi rahatdizlandida gitti demisler. Aradim gecmis olsun diyecektim dediki biz kavga ettik ondan geldim ayrilacam esimden. Ben sok oldum kiz noldu da ayrilacan kp ne yapti dedim. Misafirlige gitmisler bu corabiyla yere basmis eve gelincede kp corabini cikarsin demis. Bana pis muamelesi yaptilar esimde hic bise solemedi diye gece yarisi kalkmis evi terketmis. Kocasi izin vermemis tek gitmesine arabayla birakip gelmis. 600 km fazla uzata evleride. Kiz birde dort aylik hamile. Ya ben katlanamam bu tavitlara yol yakinken bisin diyor. Arabam var param var nasil olsa bakarim cocuguma diyo. Biraz bahane etmis baglari koparmak icin ama etkisinin ailede ne olacagini merak ediyorum dogrusu.
ay allah korusun ınsallah bosanmazlar ama helal olsun tavrını koymus alttan aldıkca tepemıze cıkıyolar