Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

slm kızlar bu gün pek gelemedim. inşallah paylaşım yetersizliğinden şutlanmam ama yarın buralardayım inşallah. kocam bu gün erken geldi ve uyumadı. beraber maç izledik. hadi hepinize iyi geceler fıstıklar

Kizlar gunaydin gecmisi sonra okuyacam . Cok yorgunum dun yorucu bi gundu. Simdi islere bakiyim donerim gene. Bu arada regl oldum patlamak uzereyim. Belimde ondan ağrıdı sanirim bugun daha iyiyim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

6.Takım Haftalık [/CENTER]Eki Görüntüle 1148378
Listesi 370. etap

Gülay : 81,9------------------->81
Nura : 81,2----------------->80,7
Fatma :74,5-------------------->73,9
Eylül :66,8----------------------->
Feride :76,4----------------------->
Nesli :81,5------------------------>80,7
Leyla :64,8------------------------>
Özge :76,1------------------------------>
Ayten :77------------------------------>76,5
Senasevval :56,8----------------------------->

Eki Görüntüle 1139828 Eki Görüntüle 1178016

bende hedefimi yazdım.çok olmadı işallah

menun güzel başarılı canım.
aaa canım iranlı komşum var sitede kankam daha doğrusu o sölemişti tr de neden kuru limon yok diye onlarda çok kullanırmış hastalıkta yemekte her derde deva der bana.

maşallah sana kaptan en iyisini yapıyorsun hiç yaşlanma zaten :)

liflimi köklümü bilmem ama urfaya gittiğimde içmiştim harika birşeydi

son cümleyi sevdimmmm

iyi geceler Fatmacım tatlı rüyalar

benim bu tarz cümlelerime alışın ingilizcenin etkisi altında kaldım maalesef

Bende kalabalık iftar sofralarını seviyorum Ama bende iftardan sonra çay işini sevmiyorum malesef Kendim içmeyince garipsiyorum

o çay kısmı zaten tam bulaşıklar bitti dersin çay bulaşıkları çıkar

ilginçmiş dene bakalım nasıl olacak kaptan

Tünaydın meleklerimmmm

ıslattım bakalım iftarda nasıl olacak tadııı yaşlanmaya hiç niyetim yok kuzum zatennn

misafirlerin gittimi neslimmm bugün mümkün olduğunca yorma kendini senin de ağrılı oluyor sanırımmm :26:hedefini de beğendimmm

canın kadayıfmı çekti yoksa bitanemmmm:86::111::111: malesef meyanköküüü

slm kızlar bu gün pek gelemedim. inşallah paylaşım yetersizliğinden şutlanmam ama yarın buralardayım inşallah. kocam bu gün erken geldi ve uyumadı. beraber maç izledik. hadi hepinize iyi geceler fıstıklar

slm Gülayımm aşk olsun müsait olduğun zamanlar hep burdasın kuzum mezun olmadan kimse bu takımdan şutlanmayacak inşallahhh

369.etap

Eki Görüntüle 1159341 Eki Görüntüle 1182515 Eki Görüntüle 1182516

[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]İsim[/TD]
[TD]Pazartesi[/TD]
[TD]Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sindi[/TD]
[TD][/TD]
[TD]:131:[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Eki Görüntüle 1187300 [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ayyüzlüm[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eylül Sıla[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Neslihan[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ferideei[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özge[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Leyla[/TD]
[TD]Eki Görüntüle 1183837 [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]:26:[/TD]
[TD]:26:[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ayten[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Eki Görüntüle 1187299 [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Fatma[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senasevval[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Eki Görüntüle 1188757 [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Eki Görüntüle 1182518 Eki Görüntüle 1182519

04-10 temmuz mesaj sayıları
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD="align: center"]sindi[/TD]
[TD="align: center"]128[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]neslihan[/TD]
[TD="align: center"]61[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]özge[/TD]
[TD="align: center"]53[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]gülay[/TD]
[TD="align: center"]44[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]eylül[/TD]
[TD="align: center"]43[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]ayten[/TD]
[TD="align: center"]39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]fatma[/TD]
[TD="align: center"]37[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]sena[/TD]
[TD="align: center"]32 1, kez [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]feride[/TD]
[TD="align: center"]18 1, kez [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]leyla[/TD]
[TD="align: center"]11 hastalık dolayısı ile mesajdan muaf :2::2:[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

nasilsiniz takimdaslar
ben hic iyi hissetmiyorum ya karnim cok feci sis ve agriyor
ya bir de su adet doneminde kilo alma olayi regl baslayinca bitmez mi ya bu ne her gun tartida biraz daha arti goruyorum sinir oldum artik

Son düzenleme:

ya ingilizce etkisi altinda kalmak bana da oluyor bazen bir seylerin turkcesini unutuyorum

ben hic sevemedim bunu tadini ya cok keskindi

akşama merakım gidecek inşallah herhangi bir ölçüsü varmı bilmiyorum ama aktar bir tutam meyankökü ve 2 bardak soğuk suyla ıslat dedi
meyankökü fazlamıydı acabna senin içtiğinin

nasilsiniz takimdaslar
ben hic iyi hissetmiyorum ya karnim cok feci sis ve agriyor
ya bir de su adet doneminde kilo alma olayi regl baslayinca bitmez mi ya bu ne her gun tartida biraz daha arti goruyorum sinir oldum artik

iyiyiz bitanem hoşgeldin sen nasılsın malesef adet döneminde sürekli dalgalanma olur sıkma canını bitanemm bittiğinde hepsi gidecek tartıya aldanma topiğe yazmışsın 6 ay yarıştım bir bana yazmak nasip olmadı

bana da senin sayende nasip oldu oraya yazmak
benim anneannem yapardi ama onunkiler boyle tarcin cubugu gibiydi daha dogrusu boyle agac kabugu gibi:44:
ben sokakta satilanlardan da icmistim baya yararli diyorlar aslinda ama tadi bana fazla kesif gelmisti

ŞEKER HASTASI ve TAHIL BEYİNLİ OLMAMAK İÇİN EKMEKTEN KURTULUN!

Ekmek konusunda yazmaya karar verdiğimizde, pek çok kişinin tepkisini çekebileceğimizi de hesaba katmıştık.

ŞEKER HASTASI ve TAHIL BEYİNLİ OLMAMAK İÇİN EKMEKTEN KURTULUN!
Ekmek konusunda yazmaya karar verdiğimizde, pek çok kişinin tepkisini çekebileceğimizi de hesaba katmıştık. Bu yazıda ileri süreceğimiz görüşler başta Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay olmak üzere Türk ve yabancı profesörlerin kitaplarında açıkladıkları bilgilere dayanıyor. Tabii ki bunlar bizim de inandığımız görüşler çünkü üç yıldır beslenme biçimimizi değiştirdiğimizden beri kişisel olarak sonuçlarını deneyimledik ve sağlığımıza kavuşarak birçok hastalıktan kurtulduk.
BAZI BESİNLER ACABA SADECE EKMEKTE Mİ VAR?
Günümüzde ekmeğin zararlarını anlatan doktorlara karşı beslenme uzmanları ekmeğin içerdiğini iddia ettikleri besinleri sıralıyor ve ekmek yenmezse bu besinlerden yoksun kalınacağını belirtiyorlar. Oysa bu doğru değil. Ekmeğin lif, çeşitli mineraller ve vitaminler içerdiği söyleniyor. Prof. Dr. Ahmet Aydın ise şöyle diyor: "Mesela sebze ve meyvelerde aynı hacimdeki ekmeğe oranla 2-3 kat daha fazla lif var. Üstelik bu lifler ekmekte olduğu gibi erimeyen lifler değil daha sağlıklı olan eriyen lifler. Tam ekmek aynı kalorideki sebze ve meyvelerden 15 kat daha az kalsiyum, 3 kat daha az magnezyum, 12 kat daha az potasyum, 6 kat daha az demir ve 2 kat daha az bakır içerir. ... Sebze ve meyvelerde aynı kalorideki tam ekmeğe oranla 20 kat daha fazla folik asit, 5 kat daha fazla B6 vitamini, 6 kat daha fazla B2 vitamini, 2 kat daha fazla B1 vitamini bulunuyor. Üstelik ekmekte C vitamini yok denecek kadar az." (Aydın, ProfDr Ahmet, 7'den 70'e Taş Devri Diyeti, Hayykitap, 2010.) Buradan açıkça anlaşılabileceği gibi ekmek yemeden de bu vitamin ve minerallerin hem de daha fazlasıyla alınması mümkün.
EKMEK İNSANI DOYURMAZ TAM TERSİNE ERKEN ACIKTIRIR!
"Ekmeksiz doyulmaz" sözü hepimizin sık sık duyduğu ve inandığı bir söz. Oysa burada bahsedilen belki de sadece psikolojik bir doygunluk hissi. Çünkü ekmek aslında çok kısa sürede acıkılmasına neden oluyor. Bunun nedeni ekmeğin kan şekerini çok hızlı bir biçimde yükseltmesi ve sonrasında hızla yükselen kan şekerinin aynı hızla düşerek bir şey yeme ihtiyacı oluşturması. Önleyici kardiyolog Dr. William Davis "WheatBelly" kitabında günümüzdeki buğdayın 10,000 yıl önce ilk defa yetiştirilen buğdayla hiç ilgisi olmadığını ve günümüzde tam buğday unundan bile yapılsa ekmeğin glisemik indeksinin çok yüksek olduğunu anlatıyor. (Davis, William, WheatBelly, Rodale, 2011.)
BİR DİLİM EKMEK (TAM BUĞDAY) BİR ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER YEMİŞ GİBİ ŞEKERİNİZİ YÜKSELTİYOR!

Glisemik indeks besinlerin kan şekerini yükseltme oranını göstermekte kullanılan bir ölçü. Glikozun glisemik indeksi 100 kabul ediliyor ve diğer karbonhidrat içeren besinlerin glisemik indeksleri glikoza oranla hesaplanıyor. Uzmanlar 1 dilim tam buğday ekmeğinin 1 çorba kaşığı şeker yemişçesine kan şekerini yükselttiğini belirtiyorlar. O nedenle yemekle veya kahvaltıyla birlikte ekmek yendiğinde kan şekeri hızla yükseliyor ve tavan yapıyor. Bu düzeyde uzun süre kalmayan kan şekeri bir süre sonra düştüğünde bir şeyler yeme, özellikle de karbonhidratlı bir şeyler yeme isteği oluşuyor. Öğününde yüksek glisemik indeksli karbonhidrat yemeyen kişilerin kan şekerleri yavaş yavaş yükseliyor, o nedenle de uzun süre tok kalıyorlar.
İYİ KARBONHİDRAT YEMEKTEN KORKMAYIN!
Buradan hiç karbonhidrat yememek gerektiği sonucu çıkmamalı. Glisemik indeksi düşük, yani kan şekerini yavaş yükselten karbonhidratlar son derece sağlıklı. Bunlar arasında kavrulmamış kuru yemişleri, baklagilleri ve sebzeleri sayabiliriz. Sonuç olarak, aynı kahvaltının veya yemeğin yanında ekmek yiyenler yemeyenlere göre çok daha çabuk acıkır diyebiliriz. O zaman da gerçekte ekmeğin doyurması değil acıktırmasından bahsedilebilir.
TAHIL BEYİNLİ OLMAMAK İÇİN EKMEKTEN UZAK DURUN!
Ekmeğin kan şekerimizi yükseltmesi, sık sık acıkmamıza ve bir şeyler yememize dolayısıyla kilo almamıza neden olmasının yanında çok önemli başka bir zararı var. Ekmek, ya da tüm tahıllar beyin üzerinde tahribat yapıyor ve birçok nörolojik hastalık, bunama ve Alzheimer'a neden oluyor. Bunun ayrıntıları da Dr. David Perlmutter'ın "Grain Brain" kitabında anlatılıyor.Grain Brain 'i Türkçeye “Tahıl Beyin” olarak çevirebiliriz. (Perlmutter, Dr David, Grain Brain, Yellow Kite Books, 2014.) Tahılların içinde bulunan gluten maddesi beyin hücrelerini tahrip ediyormuş. Nörolog Dr. Perlmutter kitabında birçok hastasına glutensiz diyet vererek tedavi ettiğinden bahsediyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da dejeneratif beyin hastalıklarının altında tahılların ve şekerin yattığını ifade ederek “Anadolu'da fazla ekmek yiyenlere ekmek ahmağı denir” diyor. Canan hocamız gibi DrPerlmutter da Alzheimer hastalığını tip 3 diyabet olarak adlandırıyorlar.
EKMEK YERİNE NE YİYEBİLİRİZ?
Bütün bunlardan sonra birçok kişi ekmek yerine ne yiyeceğimizi, özellikle ekmeksiz nasıl kahvaltı edileceğini soracaktır. Bu sorunun cevabını da Canan hocamız pek güzel veriyor. Ekmek yerine kavrulmamış kuru yemiş yememizi, böylelikle kuru yemişlerin içerdiği zengin mineraller, sağlıklı yağlar ve vitaminlerden yararlanacağımızı söylüyor ve bunu güzel bir atasözüyle pekiştiriyor: " Fındık, fıstık çıtır çıtır. Hem kan yapar hem ısıtır."
HASTALIKLARDAN VE İLAÇLARDAN KURTULMAK EKMEĞİ KESMEKLE MÜMKÜN!
Ekmekten nasıl kurtulacaktık bir türlü inanamıyorduk!
Biz Karatay Diyeti kitabını okuduğumuz zaman bize iki şey çok zor gelmişti. Bunlardan birincisi hiç ekmek ve unlu mamuller yememek, ikincisi de şeker ve şekerli ürünler yememekti. Nasıl başaracaktık bunu bir türlü inanamıyorduk. Çünkü her ikimiz de ekmeği, unlu mamulleri ve şekerli ürünleri çok seviyorduk. Bahçemize ekmek imal edebilmek için ocak bile yaptırmıştık.
Ekmeksiz doyabildiğimizi hatta uzun saatler tok kaldığımızı gördük!
Karatay sağlıklı beslenmesine başladığımız ilk gün ekmek yemediğimiz halde doymuştuk ve nasıl doyduğumuza her ikimiz de inanamıyorduk. Asıl bundan önemlisi sabah biz kahvaltı yaptıktan 3- 4 saat sonra acıkır ve öğle yemeği yerdik. 4 saat geçti biz acıkmamıştık, derken 5 saat, 6 saat geçti hala acıkmamıştık ve nasıl olduğuna bir türlü anlam veremiyor, “yediğimiz iki yumurta ve ceviz bizi tok tuttu” herhalde diyorduk. İşin daha da önemlisi canımız tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı da hissetmemişti. Sonradan öğrendik ki bunun altında tamamen ekmek, yani şekerimizi yükseltme konusu yatıyor.
Ekmeğin erken acıktırdığını deneyerek de gözledik.
Bir gün denemek için her gün yaptığımız kahvaltıya ilave olarak önce birimiz, başka bir gün de diğerimiz kahvaltıda pek çok doktorun ve diyetisyenin önerdiği gibi tam buğday unundan yapılmış iki dilim ekmek yedik. Ekmeği yediğimiz günler ekmeği yiyen kişi 4 saatte acıktı, diğerimiz her zamanki gibi 6-7 saat tok kaldı. Buradan da deneyerekgördük ki ekmek insanı doyurmadığı gibi tam tersine erken acıktırıyor. Erken acıktırmakla da kalmayıp şeker hızlı yükselip hızlı düştüğü için şekeri yükseltecek bir şeyler (kötü karbonhidratlar) yeme ihtiyacı doğuruyor.
İki dilim ekmekten ne olur demeyin ve ilaçlarınızdan kurtulun!
İşte bu girdaba girdiğiniz anda tip 2 diyabet kapınıza geldi demektir. Tıpkı bizim yaşadığımız gibi. Şayet tip 2 diyabet hastası olduysanız da ilaçsız yaşayamaz hale gelmişsiniz demektir. İşte sabah kahvaltıda yediğiniz “iki dilim ekmekten ne olur?” demeyip, ekmeği Canan Hocanın deyimiyle uyuşturucuyu kestiğiniz an yeni bir yaşam başlamış demektir. Bu sözcüğün ne anlama geldiğini yaşadıkça göreceksiniz. Siz de bizler gibi ekmekten kurtulup sağlıklı beslenirseniz tip 2 diyabet hastasıyken bile bu hastalıktan kurtulursunuz. Henüz tip 2 diyabet hastası olmamışsanız da bu hastalığa yakalanma oranını sıfırlara çekersiniz. Başta da söylediğimiz gibi, biz ekmeksiz ve glisemik indeksi yüksek gıdalar olmadan yaşamımızı üç senedir sürdürüyoruz. Tip 2 diyabet başta olmak üzere, hipoglisemi, ürtiker, kolesterol, reflü, yüksek tansiyon, diz ve eklem problemleri hatta topuk dikeni olmak üzere pek çok hastalıktan ve ilaçlardan kurtulduk.
SONUÇ: HİPOGLİSEMİ VE TİP 2 DİYABET BAŞTA OLMAK ÜZERE PEK ÇOK HASTALIKTAN KORUNMAK/KURTULMAK İÇİN SAĞLIKLI YAŞAMA EKMEĞİ KESEREK BAŞLAYIN!
KAYNAKÇA:
1- Aydın, Prof. Dr. Ahmet, 7'den 70'e Taş Devri Diyeti, Hayykitap, 2010.
2- Davis, William, WheatBelly, Rodale, 2011.
3- Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si: Karatay Diyeti, Hayykitap, 2011.
4- Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, Hayykitap, 2011.
5- Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Mutfağı, Hayykitap, 2012.
6- Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var, Hayykitap, 2013.
7- Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi, Hayykitap, 2013.
8- Perlmutter, Dr. David, Grain Brain, Yellow Kite Books, 2014.

Alıntıdır http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2912

hmmm genelde tüm aktarlarda o dounumsu çubuktan var lifli olanı belki güzeldir evet böbrekler için özellikle çok yararlıymış annem içermi acaba :26:

Tüh 3 mesajla sarı kart yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…