Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Hangi su?
- Alkali oranı, minerali yüksek su. Bir suyun içimi ne kadar kolaysa, o su o kadar kalitesizdir. Biz mineralli su sevmiyoruz ama bedenimizin hoşlandığı su o!

Hangi içecek?
- Ayran. Mümkün olduğunca az yağlı ayran. İkinci içecek çay. Yeşil çay, siyah çay fark etmez. Tamam yeşil çayda daha fazla antioksidan var ama yeşilden iki tane içiyoruz, öbüründen on tane, dengeleniyor.

Hangi meyve?
- Narı ilk sıraya koyarım. Sonra elma, sonra üzüm. Ama hangi meyve sorusuna, en renkli meyve, en kırmızı meyve, en siyah meyve, en mor meyve diye de cevap vermek isterim. Zamanında ve taze olmak koşuluyla.

Hangi yağ?
- Zeytinyağı, az miktarda hayvansalsa tereyağı. Ama ölçülü olmak koşuluyla.

Hangi ekmek?
- Hiçbir ekmek! Bana göre ekmek fikir gıdası değil, sağlık gıdası değil, fakir gıdası. Doymak için yenmesi gereken bir gıda. Ama mutlaka yiyeceksek, tam tahıldan yapılan ekmek... Esmer olan şeyleri, biz sağlıklı zannediyoruz. Doğru değil, çoğu boya. İlla yiyeceksek ‘esmer ekmek’ yerine, tam tahıllı ve kepekli ekmek...

Hangi balık?
- En yağlı balık. En soğuk denizde yetişen balık. Çok yaşlı olmayan balık. Ama bu, bebek balık anlamına gelmiyor. Uzun ömürlü olan balıklardan uzak durmak gerek, örneğin kılıçbalığı. Vücutlarında daha fazla toksik madde birikme ihtimali var.

Hangi et?
- Bence kuzu eti, ikinci sırada keçi eti. Üçüncü sıraya dana etini koyarım. Hangi sütün cevabı da kesinlikle keçi sütü.

Süt mü, yoğurt mu?
- Yoğurt. Süt, çocuklara bilemedin 10 yaşına kadar lazım. Başkalarının sütünü içen çok az canlı var, bir kediler bir insanlar. Bu da sağlıklı değil. 10 yaşından sonra süt yerine, süt ürünü kullanmak, ayran, yoğurt daha sağlıklı.

Hangi şeker?
- Hiçbir şeker. Hayatımızdan tatlıyı, şekeri çıkarttığımız oranda, ömrümüz uzuyor. Üflediğimiz doğum günü pastasının sayısını arttırmak istiyorsak, yediğimiz pasta sayısını azaltmamız gerekiyor! İleride ürünlerin üzerinde, sigaradaki gibi, “Şeker öldürür” ibaresi olacak.

Hangi bakliyat?
- En iyisi fasülye. Sonra mercimek. Bizim tencere kültürü olağanüstü. Ne kadar az haşlarsanız o kadar iyi.

Hangi kuruyemiş?
- Birincisi ceviz, sonra badem, sonra fındık. Benim sağlık sıralamam bu. Miktarını da söyleyeyim: Bir porsiyon 30 gramdır, o da eşittir 150 kalori. Üç-dört ceviz, 10 fındık, 10 badem, 20 civarında yerfıstığı.

Kaynak: Ayşe Arman'ın Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile yaptığı röportajdan alıntıdır.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hangisi.754801/

yarım yağlı ayran harici katılıyorummm bende kızlar kuru fasulye yerine de kuru börülce ve mercimek ilk sırada bende

Herkes 10 liraya cevoz buluyo ben bulamadim bitek.pazari 4 dondum bulamadim.kayisi fiyati cok pahaliymis hakikatn.findik ceviz kayisi busene pahaliymisya acaba diyorum karatay teyzeden rantmi sagliyolar.pek supheci gordum kendimi.6 sene falan onceydi ahmet maranki kozmik beden temizligini anlatiyodu tv kanallarinda o ara cok revactaydi pancarla yapilan detokstu o kis 5 6 liraya satiyolardi pancari alamiyoduk kisin.saticilara kizmistim bitanesi demisti abla doktirlar tvlerde ovuyolarmis sifali diye halde pahali biz napalum demisti

Yaaaaaaaaa benim bir sorunum var.ben geliyorum foruma kimse olmuyor çıkıyorum herkes geliyor sohbet muhabbet ( şansim valla yaa

olabilir hakikatenn Eylülcümm sonuç olarak piyasayı bizler belirliyoruz her yerde dikkat edersen günlük süt ve serbest gezen köy yumurtası yazar oldu pek inandırıcı gelmese de arz talep meselesi ama beyazcan söylemişti kayısı ağaçlarını vurdu diye bir de İstanbul buraya göre sanırım pahalı genelde hep böyle olmazmı ramazan ayında herşey ucuzlayacağına pahalı olur ben anlamıyorum bu mantığıherkes orucunu tutacak ucuzlatın dimi bir de üretici kazansa yine içim acımaz katlana katlana bizlere geliyor üretici kazanamıyor malesef

cok memnun oldum canim.benim ismimde zeynep .bende istanbulda yasiyorum evliyim bir kizim var:)

İsmin ne güzelmiş Zeynepcimm

Yaaaaaaaaa benim bir sorunum var.ben geliyorum foruma kimse olmuyor çıkıyorum herkes geliyor sohbet muhabbet ( şansim valla yaa
Hosgeldun canim aramiza herkesin musait zamani farkli denk dusmeyebiluyoruz bazen.bende 31 yasida 8 ve 2.5 yasarinda iki kiz annesiyim.yaklasik 30 kilo verdim.sana cesaret olsun diye soyuyorum.insan isteyibce yapiyo sagiki beslenme ve sporla hersey oluyo.sen aramizda kal gidecek kilolar

Aynen canim herseyin ustunde dogal organik yaziyo bende pek inanmiyorum herkes isin kar edecegi kisminibuluyo olan bize oluyo

maallah sana canimm yaa 30 kilo ne demek maşallah

ben artık akıllandım cnmm haftada iki kez iki yerin pazarını geziyorum önce az alıyorum denemek için baktım iyiyse müdavim oluyorum hakiki köy yumurtası buluncaya dek 1,5- 2 ay geçmiştir tahminimce

şimdi rahatım bi amcam var sağolsun hemen benim yumurtalarımı ayırıyor

hoşgeldin aramıza canım gerçi bende yeniyim ama olsun inş. hep birlikte vercez kiloları ben inanıyorum ben 18 yaşındayım vermem gereken 20 kilo var hep birlikte verelim şu kiloları yaaaa

hoşgeldin aramıza canım gerçi bende yeniyim ama olsun inş. hep birlikte vercez kiloları ben inanıyorum ben 18 yaşındayım vermem gereken 20 kilo var hep birlikte verelim şu kiloları yaaaa

genceciksin bitanem elbette vereceksinnn öncelikle profil resmini değiştirmekten başlasak ne dersin ayrıca devam etmeye karar verdiğine göre haftalık hedefini alalım cnm benim

dunki
Menum
sabah domates salatalik zeytin peynir 1 milfoy
1kase corba 1tabak pirasa
az uzum
aksam mwrcimek koftesi ayran

2 bardak yesilcay
1 bardak biveriye
1 bardak kirazsapi

bugunki menum
kirmizi biberli sogan kavuemasi peynir zeytin donates 1 dilim ekmek 1 elma
oglen yesilmercimek salata
aksam fasulye kavurmasi ayran

3 bardak yesilcay
1 bardak biberiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…