Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Bugünkü menüm
Sabah:1 haşlanmış yumurta,5 zeytin,1 dilim ekmek,2 tane yeşil biber
Öğlen:3 parça et,1 kase yoğurt,2 dilimekmek,2 tane yeşilbiber
Ara: yarım paket eti form ,1 elma
Akşam:1 su bardağı süt,1 küçük avuç beyaz leblebi

Spor: tüm gün avm gezdimmmm
Su:2 lt

hem iç hem içir cnm benimm minikler hasta olunca sen üzülüyorsun sonuçta enişte şanslı bence ne güzel bilinçli bir eşi var br de evde arada vicks kaynat cnmmm evdeki mikroplar ölsünn
Vicks cocuklukta annemden kalma aliskanlik hep var evde kaynar suya atip buhu yapRim bide topuklarimiza surerin hep ama kaynatma nasil olcak ocakta kaynayan suya attim mesela kaynamaya devam ettirip kapatinca evdemi gezinsem elimde tencereyle

Günaydın kızlar
Dün uğrayamadım çocuklar hastaydı, küçük oğlum bronşit olmuş evde hava vermeye başladım. Bebekliğinde de zatüre geçirmişti, yarın tekrar kontrole gideceğiz durumuna göre yatırabilirim dedi doktor. Bende de moral diye bir şey kalmadı.
Benim de diyetisyen kontrolüm vardı üç haftada verdiğim kiloların hepsi ödemmiş. Bütün ödemi attım sonunda. Ödem atamayınca yağ da zor yakılıyor. Kaptanım bu hafta hedef şöyle dursun düne kadar gram oynamamış benden bu da ayrı bir konu tabi.
Geçmiş de birikmiş bir göz atayım.

Teşekkürler bu güzel bilgiler için kaptanım. İşte kilo verdim sonra fazlasıyla geri aldım diyenlerin yaptığı bu. Bir de proteinden yoksunsa o zaman daha kötü. Protein kaslarımızı artırıyor mutlaka her öğünde alınması gerek. Kas demek daha fazla yağ yakımı demek.
Kardeşimi de benim diyetisyenime götürdüm. Benim boyum 1,62 bana yağ fazlalıklarım çıktıktan sonra 61 kiloya düşeceksin dedi. Kardeşimin boyu 1,66 ona da 58 e düşeceksin dedi. Bide kemikli yapısı vardır. Yani kardeşimde kas az var çoğu yağ. Benden zayıf mı görünecek onu bilmiyorum ama benden daha az kiloya inecek.
Bir arkadaşım da 59 a düştü doktor koruma dönemine aldı. Ama 3 kilo daha yağ fazlası var kas kaybetmiş çünkü. Ona da kilo vermeden yağı kasa çevirecez dedi. Sporla tabi.
Yani herkesin vücut dili farklı. Diyetisyene bu yüzden gidiyorum ki ne verdim neyim kaldı bileyim de ona göre hareket edeyim diye. Diyette yapılan bir yanlış herşeyi güme götürebiliyor.

amın ıns nerde varsa Rabbım nasıp etsın

Canım bildirim 10 ekim mi oldu. İyi de oldu benim için aslında. Cuma resmi tatil yarın yapacaktım bildirimi. Zaten giden de bir şey yok bu hafta. O zaman hedefi de değiştirmeyeyim, 10 ekim hedefim 66 olsun. Bu hafta sanırım uyku düzenim yüzünden böyle oldu. Oğlumu uyutana kadar saat 12 oluyor. O arada her saat başı da uyanıyor emziriyorum. Sabah zaten 5,30 kalkıyorum kızım sabahçı 6:30 da evden çıkıyor. Bende yemekti evi toplamaktı derken 8 de evden çıkıyorum. İlk haftalar etkilemedi ama bu hafta gözlerimin altı mor geziyorum artık. Kilo verememem bu yüzden oldu gibi geliyor. Yoksa menülerimde bir değişiklik yok.

Memnun oldum canım. Umarım eşin geldiğinde istediğin kiloya ulaşabilirsin :)
hoşgeldin canım başarılar dilerim

canım oğluna üzüldüm. bir zamanlar bende çektim astımdan. kurtuluşumda sistemi çözemekten geçti açıkçası kendi doktorum kendim oldum. bronşit ve astım hakkında bilmen gereken en önemli bilgi bunun bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu bilmek. bağışıklık sistemini güçlendirmezsen bronşit yada astım ataklarından kurtulamazsın. öncelikle oğluna bol ılık su içir, çünki bu hastalıkların bir sebebide "dehidrasyon" dur yani beden susuz kalmıştır ve dışardan yeterli su gelmeyince sırasıyla önce hücrelersen sonra kemiklerden su çekilir yani beden kendi bünyesindeki suyu çekmeye başlar ve bedende dehidrasyon başlar bu çok tehlikeli bir durum beraberinde astım, bronşit,allerji,hatta bel fıtığı, eklem ağrılarını doğurur. yani yeterli su içmek yaşlı çocuk çok önemli. sonrasında mutlak suretle bağışıklık güçlendirici takviyeler ver.
zencefil,zerdeçal,tarçın, 4 lü ballı karışımlar verebilirsin. doktora gitmek ilaç kullanmak tek başına çare olmaz ama ilaçları ihmal etme. şöyle düşün artık sineklenmiş bataklığı ilaçla kurututmaya durumu baskılamaya çabalamak çare değil önemli olan bataklığı kurutup yok etmek bunun da tek yolu "güçlü bağışıklık" sahibi olmak
acil şifalar dilerim

bilgi
Öksürük için okaliptüs bitkisini nasıl kullanabiliriz?
Okaliptüs bitkisinin çiçek ve yaprakları kullanılır. Okaliptüsün boğaz yumuşatıcı ve öksürüğü kesici ve nefes darlığını giderici özellikleri vardır. Okaliptüs bitki çayını 1,5 su bardağı kaynamakta olan suya 2 tutam okaliptüs atıp 30 saniye kaynattıktan sonra 10 - 15 dakika demleyip içebilirsiniz. Çayın içerisine isteğe bağlı bal katabilirsiniz.

Okaliptüs çayının faydaları
- Boğazı yumuşatır.
- Grip ve nezleye iyi gelir.
- Nefes darlığına iyi gelir.

Nefes darlığı yaşayan kişiler günde 2 defa okaliptüs çayı içebilir. Nefes darlığı için okaliptüs yağını yarım çay bardağı suya 2 - 3 damla ekleyerek içebilirsiniz.
alıntı : http://www.uzmantv.com/oksuruk-icin-okaliptus-bitkisini-nasil-kullanabiliriz

Dün izin aldım canım. Sabah çocukları doktora götürdüm, öğlen de benim diyetisyen kontrolüm vardı, birde arkadaşım gelmişti istanbuldan bugün dönecekti görüşememiştik. Öğleden sonra da Onunla birlikteydik. Çocuklar yoktu ya rahat dolandık biraz. Küçük oğlumun da düğün kıyafetini aradan çıkardım, kaldı büyükler. Bayramdan sonra da onları halledebilirsem kendimi düşünmüyorum bulurum şimdi her yerden. Büyük kızımı halledebilsem. 12 yaş gurubuna kıyafet bulunmuyor. Boyu benim kadar ama zayıf. Çocuk giyimi olmuyor artık, bize göre bir yerden de bakınca beden uymuyor, biraz zorlanacağız gibi. Yada diktirecem artık. Zaman daraldı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…