- 28 Eylül 2014
- 399
- 1.046
- 128
- 37
Vicks cocuklukta annemden kalma aliskanlik hep var evde kaynar suya atip buhu yapRim bide topuklarimiza surerin hep ama kaynatma nasil olcak ocakta kaynayan suya attim mesela kaynamaya devam ettirip kapatinca evdemi gezinsem elimde tencereylehem iç hem içir cnm benimm minikler hasta olunca sen üzülüyorsun sonuçta enişte şanslı bence ne güzel bilinçli bir eşi var br de evde arada vicks kaynat cnmmm evdeki mikroplar ölsünn
Hosgeldin arkadasim istedikten sonra herseyi yapariz.emin ol burasi dogru adresMerhabalar kızlar, ben takımda yeniyim :) Boyum 167 cm kilom 81.3 kg ve 60 kg olmayı hedefliyorum. Umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
anaaaaaa bı arkadas daha hosgeldın yoldaşMemnun oldum canım. Umarım eşin geldiğinde istediğin kiloya ulaşabilirsin :)
ıyıyız cnm sen nasılsın gunaydıınnnGunaydin kuzlar nasilsiniz.makrescim burdaymis gunaydin canim
Teşekkürler bu güzel bilgiler için kaptanım. İşte kilo verdim sonra fazlasıyla geri aldım diyenlerin yaptığı bu. Bir de proteinden yoksunsa o zaman daha kötü. Protein kaslarımızı artırıyor mutlaka her öğünde alınması gerek. Kas demek daha fazla yağ yakımı demek.Haftada 4 kilo... Hayır 5 kilo. Mucize diyetle 7 kilo!
Daha çok yaz aylarında bu magazin haberleri gazeteleri doldurur. Diğer tarafta diyetisyenler, doktorlar haftada 0,5 veya 1 kg derler. Hangisi doğru? İkincisi daha sağlıklı bile olsa, biraz daha sıkıntı çekip diyet eziyetinin süresini kısaltamaz mıyız? Hadi bir kaç haftalığına sağlıktan da vaz geçelim. Olmaz mı?
Kilo vermek ne demek?
Doğru cevabı bulmak için önce “kilo vermekle neyi kastettiğimizi bilmeliyiz. Kilo vermek sağlık için istenebilir. Hareketli olmak, ;fit olmak için istenebilir. Ama gelin kendimizi aldatmayalım; çoğunlukla görünüm için istenir. Kilo verme arzumuzun kaynağı ne olursa olsun, vermek istediğimiz şey, vücuttaki yağdır. Kas veya kemik değil. Görünüme de, sağlığa da hareketliliğe de olumsuz etki eden şey yağ fazlasıdır.
Bu noktayı belirledikten sonra0;haftada kaç kilonun cevabını da bulabiliriz.
1 kilo yağ 7600 kalori enerji sağlar. Diyelim ki siz, hiç ama hiç bir şey yememeğe karar verdiniz. Biliyorum bu imkânsız. Ama diyelim ki dedikten sonra öyle kabul edelim. Hiç bir şey yemiyorsunuz ve vücudunuzun enerji ihtiyacının tamamı vücut yağlarını yakarak karşılanıyor. Haftada kaç kalori harcıyorsunuz? Yaşa ve cinsiyete göre sonuç biraz oynuyor ama hareketsiz bir kadının bir günde harcadığı kalori 1800, bir erkeğin ise 2400 civarında. Bu sayıları 7 ile çarparsak, kadının haftada 12 600, erkeğin 16 800 kalori harcayacağını buluruz.
Kaç kalori kaç kilo?
Gelin bu harcamayı kalori değil de kilo yağ cinsinden ifade edelim. Kadın 1 650 gram, erkek 2 200 gram yağ yakmaktadır. Ölüm orucunun sonucu! Bulduğumuz bu fantezi rakamlar bile bir şeyi açıkça gösteriyor: 4 kilo, 5 kilo, 7 kilo reklamları kesinlikle doğru olamaz. Eğer kaybedilen yağ ise.
Aslında yukarıdaki hesabımız da yanlıştır. Çünkü muhteşem verimli bir makine olan insan vücudu ölüm orucu gibi bir kıtlık sinyalini alır almaz, dinlenme halindeki enerji sarfiyatını %40'a kadar düşürür. Dolayısıyla yukarıdaki yağ kayıp miktarları 1 kilo civarına iner.
Bu mantık zincirine okulda olmayana ergi derlerdi. Ölüm orucu da hiç olmayacak bir şey ve o bile bize mucize diyetin sonucunu vermekten çok uzak.
Ben daha ilk gün 2 kilo vermiştim!
Şimdi çarpıcı soruya gelelim. Ya... Öyle mi? Peki ben kaç defa diyet yaptım. Gerçi sonra verdiklerimi (fazlasıyla) geri aldım ama; baskülün daha ilk günden 2 kg az gösterdiğini gözlerimle gördüm! Buna ne diyeceksiniz bakalım. Veya, Bir yanlışınız var. Ben falanca diyetle haftada 4 kilo vermiştim. Nasıl oluyor
Eğer kaybedilen yağ ise
Bu soruların cevabı yukarıda yazdığımız kısa bir cümlede saklı: Eğer kaybedilen yağ ise.
Evet doğru tahmin ettiniz. O rejimde, diyette verdiğiniz yağ değildi. O halde geri aldığınıza da o kadar üzülmeyin. Çünkü zaten vermediğinizi geri aldınız. (Biraz fazla iyimser bir ifade bu! Okumaya devam edin.)
Şok diyetlerden birine başlayan önce sindirim sisteminde bulunanları kaybeder. Bu basit bir olaydır. Dün toplam 3 kg besin tüketmiş, bugün de tüketimi 1 kg'a düşürmüşseniz aradaki fark, sindirim sisteminden, üriner sistemden ve hatta deriden katı veya sıvı olarak atılacaktır. İlk iki kilo buradan.
Maalesef, kaslarımız enerjiye ihtiyaç duyduklarında ilk katkı yağlardan gelmiyor. Kasların içinde, glikojen dediğimiz ve bol miktarda su ile birlikte bulunan hazır enerji depoları var. Enerji dengesi açık verdiğinde, ilk başvurulan kaynak bu glikojendir. Glikojen harcandığında yan ürün olarak bol su çıkar ve bu dışarı atılır. İşte size birkaç kilo daha. Sonra sıra kasın kendisine ve yağa gelir.
Fakat ilk ölçtüğünüz kayıp sindirim sisteminin ve glikojenin kaybıdır.
(...ve dikkat)
Turumuzu tamamlayalım: Hafta bitti veya vücudunuzun haklı isyanına kulak verdiniz. O harika rejimi bıraktınız. Tabiî önce sindirim sistemi dolar. 1-2 kg alırsınız. Sonra vücut kaybettiği suyu ve kaslar glikojeni yerine koyar. Fakat vücudunuz da kıtlık sinyalini almıştır ve eskinin altında enerji harcamaktadır. O zaman fazla gelen besin yağ dokusunda depolanır. Öyle ki tekrar kıtlık çıktığında yedeğiniz bulunsun. Ve tur tamamlanır. Eski kiloda veya üzerindesinizdir. Ama biraz daha az kas ve biraz daha fazla yağla.
Not: Başlık bana ait olup, yazı alıntıdır. Çok önemli bir yazı arkadaşlar, elimden geldiğince önemli bölümleri öne çıkarmaya çalıştım. Lütfen vakit ayırıp, okuyun..
PÜSKÜÜT ten alıntıdır
ışin matematiği çok basit arkadaşlar..
Gğnde ortalama 1.800 kaloriden, haftada yaklaşık olarak 12.600 kalori yakıyoruz.
Bunu kiloya çevirirsek:
7.600 kalori : 1 kilo
12.600 kalori : 1, 6 kilo (12600/7600)
Yani, biz bir hafta boyunca hiçbir şey yemesek bile vücudun kaybedeceği 1.6 kilo.
Üstelik, biz birşey yemediğimizde vücut enerji sarfiyatına gidiyor, kıtlık politikası devreye giriyor ve enerji harcaması 40 lara iniyor.
Yani bu ne demek?
Normal koşullarda, haftada 12.600 kalori harcarken; hiçbir şey yemedimiz "kıtlık" koşullarında harcadığımız kalori miktarı haftada 5.040 kaloriye düşüyor. Bunun da kilo açısından ifadesi sadece 600 gram.
Sonuç : Bir hafta boyunca hiçbir şey yemeyerek verebileceğimiz kilo maksimum 663 gram.
Bunun üzerindeki her kilo, glikojen kaynaklı sudan ve en en en kötüsü kaslarımızdan gidiyor.
Lütfen dikkat.. Sakin sakin atalım kiloları..
püsküütten alıntıdır
Kendimizi Kandırmayalım!
gunaydın kuzummgünaydın hepinizebugün birazcık erken hazırlanmışım pc de oyalanayım dedim
amın ıns nerde varsa Rabbım nasıp etsın
biraz dikkat biraz sporla elbette vereceksin cnmm inş sağlıklı ve kalıcı şekilde hedefine ulşaırsın ve meleğimiz de gelir cnmm 3 ad bebiş nurcum ve cadıcımın da arzuları aynı rabbim hepinzi enasip etsin inş en doğru zamanda
Canım bildirim 10 ekim mi oldu. İyi de oldu benim için aslında. Cuma resmi tatil yarın yapacaktım bildirimi. Zaten giden de bir şey yok bu hafta. O zaman hedefi de değiştirmeyeyim, 10 ekim hedefim 66 olsun. Bu hafta sanırım uyku düzenim yüzünden böyle oldu. Oğlumu uyutana kadar saat 12 oluyor. O arada her saat başı da uyanıyor emziriyorum. Sabah zaten 5,30 kalkıyorum kızım sabahçı 6:30 da evden çıkıyor. Bende yemekti evi toplamaktı derken 8 de evden çıkıyorum. İlk haftalar etkilemedi ama bu hafta gözlerimin altı mor geziyorum artık. Kilo verememem bu yüzden oldu gibi geliyor. Yoksa menülerimde bir değişiklik yok.İyi akşamlar canlarımmmiyi ki ara ara gelecektimmm akşam yemeğim de ggeç kaldı bugün annemin arkadaşı gelince işler aksadı misafir yanında yapmıyim ayıp olur deyince de bu saat oldu
yarın yine hastahane faslı olacağı için iş kalmasın istedim şimd çay karadayı ve kk keyfi başlasın
sanırım 10 ekim kesinleşti cnmm peki 2,5 kilo olsun haftalık 1,250 yazalım o zaman fakat biz yine yarışma varmış gibi devam edeceğiz motivasyonumuz düşmesin bildirim yapabilenler cuma günü istedikleri saatte yapsınlar yine
çok şükür tatlımmm bir yaramazlık yokevet sindi de geldimi sohbetin dibine vururuz artık
Hoşgeldin prensesimmmbitanem haftada bir iç ilk ay ikinci ay 15 te bir içerisn gerçi içerek geç yükselir değerlerin ama iğneden korkuyorsun sanırım ölçtürsen de düşük çıkar tatlım çünkü güneş ışığından yeterli derecede faydalanamıyoruz üstelik kış geldi etkisi azalacak yediklerimizden ne kadar alabilirizki ayrca fazla d vitaminin herhangi bir toksik etkisi yok araştırmalar bunu gösteriyor
kayısı eşliğinde kahve ohhh misss afiyetolsun kuzumm özledim kayısıyı ama inatla almıyorum çok pahalı
sporunu da yapabilirsen süperr
mutlaka başla bızdıkım en azından bahara dek
şimdi zorlanacaksın bitanem ama ilerde çok rahat edeceksin inş allah zihin açıklığı versin kolay gelsin cnmm
sizler zaten izinlisiniz mesajdan sadece menünüzü yazmanız yeterli dersleriniz önce gelir benim için
tabi dinlenme esnasında bizi unutmazsanız süper olur
prensesimm güzel eğlenmişsin sefan olsunnn ama derslerin yoğunlaşınca okeye gitmek yoksenin için bu iki sene çok önemli bunu zaten biliyorsunn gidersen annene ispiyonlarım konser serbest deşarj olmak için dün benim kuzen de mustafa cecelinin konserine gitmiş alışveriş merkezindeymiş ama bomboştu ben zaten pek sevmem mustiyi
evet cnm şükür bziler şanslıyız kasımda zeytinlerimi yapacağım inş
aman grip olmayasınnn en az iki hafta çekersin kuzumm hemen başla d vitaminine
yaşasın fasulyeeeafiyetolsun bitanemmm
aman da aman hava da atarmış büyümüş te
gel tabiki bitanemm arada iki çift laf eder özlem gideririz
i
gerçekten çok güzel bir menü ve spor cnmm çok güzel bir başlangıç yaptınzamanla o ekmekleri de terkedeceğine eminim
nedenki kuzummm
yemek faslı bitti geldim kuzum
hoşgeldin canım başarılar dilerimMemnun oldum canım. Umarım eşin geldiğinde istediğin kiloya ulaşabilirsin :)
canım oğluna üzüldüm. bir zamanlar bende çektim astımdan. kurtuluşumda sistemi çözemekten geçti açıkçası kendi doktorum kendim oldum. bronşit ve astım hakkında bilmen gereken en önemli bilgi bunun bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu bilmek. bağışıklık sistemini güçlendirmezsen bronşit yada astım ataklarından kurtulamazsın. öncelikle oğluna bol ılık su içir, çünki bu hastalıkların bir sebebide "dehidrasyon" dur yani beden susuz kalmıştır ve dışardan yeterli su gelmeyince sırasıyla önce hücrelersen sonra kemiklerden su çekilir yani beden kendi bünyesindeki suyu çekmeye başlar ve bedende dehidrasyon başlar bu çok tehlikeli bir durum beraberinde astım, bronşit,allerji,hatta bel fıtığı, eklem ağrılarını doğurur. yani yeterli su içmek yaşlı çocuk çok önemli. sonrasında mutlak suretle bağışıklık güçlendirici takviyeler ver.Günaydın kızlar
Dün uğrayamadım çocuklar hastaydı, küçük oğlum bronşit olmuş evde hava vermeye başladım. Bebekliğinde de zatüre geçirmişti, yarın tekrar kontrole gideceğiz durumuna göre yatırabilirim dedi doktor. Bende de moral diye bir şey kalmadı.
Benim de diyetisyen kontrolüm vardı üç haftada verdiğim kiloların hepsi ödemmiş. Bütün ödemi attım sonunda. Ödem atamayınca yağ da zor yakılıyor. Kaptanım bu hafta hedef şöyle dursun düne kadar gram oynamamış benden bu da ayrı bir konu tabi.
Geçmiş de birikmiş bir göz atayım.
Merhaba canım hoşbuldum :)Hoşgeldinn canımmmcanımmm
Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum motivasyon açısından çok faydalı olacağına eminimHosgeldin arkadasim istedikten sonra herseyi yapariz.emin ol burasi dogru adres
Dün izin aldım canım. Sabah çocukları doktora götürdüm, öğlen de benim diyetisyen kontrolüm vardı, birde arkadaşım gelmişti istanbuldan bugün dönecekti görüşememiştik. Öğleden sonra da Onunla birlikteydik. Çocuklar yoktu ya rahat dolandık biraz. Küçük oğlumun da düğün kıyafetini aradan çıkardım, kaldı büyükler. Bayramdan sonra da onları halledebilirsem kendimi düşünmüyorum bulurum şimdi her yerden. Büyük kızımı halledebilsem. 12 yaş gurubuna kıyafet bulunmuyor. Boyu benim kadar ama zayıf. Çocuk giyimi olmuyor artık, bize göre bir yerden de bakınca beden uymuyor, biraz zorlanacağız gibi. Yada diktirecem artık. Zaman daraldı çünkü
napim o cısların bir de reklamını yapmayalım dimii kilo vermeyi geçtim kuzum ama hakikaten şeker eroinden daha tehlikeli o yüzden sizleirn sağlıklı olmasını istiyorum
iyi akşamlar tatlım evet biraz soğumuş sabah ceket giydim giderken
anneciğinin ellerine sağlık merakını da gidermişsin eminim süper yapmıştırama çayın yanındakiler yakıştımı şimdi spor süper tatlım
afiyetolsun fındıkkurdummm
iyi akşamlar cnmm hoşgeldinn her zaman bekleriz sohbete tbrk ederim çok gzüel vermişsin
su çok önemli dediğin gibi
bence nescafeyle vedalaşıp türk kahvesi içmelisin şekersiz cnmm çünkü en güçlü antioksidanlardan biri türk kahvesi ne gerek var işlenmiş kahveye
iyi yolculuklar kuzum güle güle gidin gelin inşşş
şu makarnalardan ne zaman vazgeçeceksin neslimm hem makarna hem bezelye hem de akşama bulgur sen görmesinnnsporun bence iyi tam iyileşemeidn çünkü
ben 850 den alıyorum bitanem neden ayıp olsunki ama ben her hafta düzenli aldığım için başkalarına 1 den satıyor amcamohhh tarif süper afiyetolsunnnn
bugün hakikaten çok dolaşmadık cnm 3 yere göründükk 2 si randevuluydu plastik cerrahide bekledik biraz yara kapanmıyor bir türlü
geldi tabiii bütün kızlar toplandık
şimdi neslim ilk günden ceza vermeyelim dimiii bir hafta sonra yaparsa cezalarla tanışır
bend eunutmadım ama hastasın diye seslenmiyorum kuzum ayrıca senin yapacağından eminim ne çektin cezalardan neslimmmmbence kendini iyihissediyorsan sporunu yap spor mutluluk hormonu salgılatıyor biliyorsun yakışmıyor sana bunalım takılmak
olumlamalşrımı diyorsun bitanemmm
afiyetolsun cnmmmmmboş limon yiyemem ben okuyunca bile ağzım sulandı suyun içinde güzel oluyor
maresimi göremedim bugün çok yoğun sanırımmmbızdıkla prenses okuldan sonra gelir sanırım
Hoşbulduk canım :)anaaaaaa bı arkadas daha hosgeldın yoldaş
Hoş geldin canım aramıza, inşallah hepimiz hedeflerimize ulaşırız.Merhabalar kızlar, ben takımda yeniyim :) Boyum 167 cm kilom 81.3 kg ve 60 kg olmayı hedefliyorum. Umarım hepimiz hedefimize ulaşırız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?