Hoş geldin sindy, artık burdasın dimi, bizde seni özledikselamlar kızlar artık bu haftadan itibaren tekrar duzenlı menu yazcam ınsallah
oyle cok aktıf olamasamda duzenlı menu paylascam
bugunku menum..
kahvaltı:
biraz yogurt
biraz yumurta
bıraz peynir miktarları cok az ama acelem vardı düzgün bir kahvaltı yapamadım acıkcası
cay
ögle/aksam 15:00 gıbı
2 kasık et kavurma
1 kücük kase kısır
fındıklı muhallebı 3catal
1 borek
bol cay
gercekten cok az yemısım anlayamadım
spordan önce 2 bardak ayran
5 bin adım yürüdüm
43 dakıka kondisyon bisikleti sürdüm
20 squat
100 ip atlama
2 ltre yesılcaylı tarcınlı zencefilli su hala iciyorum
bu arada hepınızı cok ozledım muck muck
herkese selamlar
kafam kazan gibi
burayı ve sizleri çok özledim
Selam kızlar,
O kadar iş birikmiş ki bir türlü bitiremedim. Nasılsınız?
Ben geldim tabi kimse yok yine neyse menümü yazayım bari
Dün
Sabah 1 incir+ 2 bardak su
2 kk beyaz peynir
5 zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez
1 ceviz
1 dilim k.ekmeği
domates salatalık zeytinyağlı ve limonlu
Ara 5 tane fındık
Öğle
Avuç içi kadar et haşlama
Bol yeşil salata
Ara 2 kayısı
Akşam
1 tabak fırında patlıcan kızartma
Ara
1 kase yoğurt çörekotlu
Su 3 litre
spor leslie ile 2 mil + 15 dak.plates + 100 ip atlama + 100 mekik
Kaptanım pul biber daha yemiyorum, Son zamanlarda sürekli açlık hissediyordum, çevremdekiler pul biberden olabilir dediler bende bıraktım, şimdi daha iyiyim gibi. Belkide ondandı bilmiyorum.
Bu aralar o kadar dikkat ediyorum sporumu da aksatmadım gibi, hatta ip atlama ve mekik de ekledim ama kilo veremiyorum. Takıldım niye bilmem çözemedim gitti.
Sağol neslim paylaşımların için.BESLENMEDE GLİSEMİK İNDEKSİN ÖNEMİ
Sağlıklı beslenmenin ve bunun sonucunda pek çok hastalıktan kurtulmanın özünde düşük glisemik indeksli beslenme yatmaktadır.
Glisemik indeks nedir?
Glisemik indeks (Gİ) karbonhidrat içeren bir yiyeceğin kana geçtiğinde kan şekerini yükseltme hızını gösterir. 50 gram toz şekerin glisemik indeksi 100 olarak kabul edilir ve diğer karbonhidrat içeren besinlerin glisemik indeksleri de buna oranla hesaplanır.Glisemik indeks bir yiyeceğin içerdiği karbonhidratların özelliğini ve kalitesini gösterir.
Karbonhidratların hepsi aynı değildir!
Karbonhidratların hepsi aynı kalite ve özellikte değildir. Hazmedilmeleri kolay ve çabuk olan (kötü karbonhidratlar) ya da hazmedilmeleri yavaş ve uzun olan (iyi karbonhidratlar) gibi karbonhidrat çeşitleri bulunmaktadır. İnsanların aklına karbonhidrat denince pilav, makarna, börek, ekmek, baklava, pasta vb gelmektedir. Pek çok kişi sebzelerin, kuruyemişlerin karbonhidrat olduğunun farkında bile değildir. Dolayısıyla tüm karbonhidratları aynı kefeye koymamak gerekir.
Kötü Karbonhidratlar
Bir besin kolay hazmedilirse, kan şekerini hızlı yükseltir, dolayısıyla Gİ'i yüksektir. Biz bunlara kötü karbonhidrat diyoruz. Pek çok dejeneratif hastalığın altında kötü karbonhidratlar yatmaktadır. Kötü karbonhidratlara örnek olarak; pirinç pilavı, makarna, börek, ekmek, baklava, pasta, mısır, patates, kavun, karpuz, incir, vb sayabiliriz.
İyi Karbonhidratlar
Daha uzun sürede hazmedilen besinler kan şekerini daha uzun sürede ve daha az yükseltirler ve Gİ'leri düşüktür.Düşük glisemik indeksli gıdalarla beslenenler başta Tip 2 diyabet, hipoglisemi olmak üzere pek çok hastalıktan kısa sürede kurtulmaktadır. İyi karbonhidratlara da örnek olarak; sebzeler, baklagiller, kuruyemişler ve bazı meyveleri gösterebiliriz.
Besinler ufalandıkça Gİ yükselir!
Besinler parçalanıp ufalandıkça glisemik indeksleri yükselir. Bunu bir örnekle anlatacak olursak, buğday bütün halde yendiğinde hazmı zor ve geç olur, o nedenle kan şekerini ani yükseltmez, glisemik indeksi yüksek değildir. Buğdayın birkaç parçaya ayrılmış hali olan bulgurun hazmı buğdaydan daha kolaydır, dolayısıyla Gİ'i buğdaydan daha yüksektir. O nedenle de sınırlı yenmesi gerekir. Buğdayın öğütülmüş hali olan unun ise hazmı ağızdan başlar ve kan şekerini birden fırlatır, yani Gİ'i çok yüksektir o nedenle de yenmemesi gerekir.
Besinler pişirilince Gİ yükselir!
Yiyeceklerimizin glisemik indeks değerleri, yemeğin pişirilme şekline bağlı olarak da farklılık gösterir. Hepimizin bildiği gibi bütün sebzeler pişirildikten sonra yumuşar. Bunun nedeni, sebzelerde bulunan selüloz liflerinin pişirilmeleri sırasında parçalanıp şişmeleridir.
Lahana salatası çiğ olarak yenildiği zaman glisemik indeks değeri 15 kadardır. Bu nedenle ve içerdiği “lignan” maddesinin de etkisi ile çiğ olarak tüketildiğinde son derece sağlıklı olduğu bilinmektedir. Oysa lahana kapuska yemeği haline dönüştüğünde, haşlanma sonucu selüloz lifleri parçalanıp yumuşar. Bu nedenle hazmedilmesi pişmemiş lahanadan daha kolay ve çabuk olur. Pişmiş lahananın glisemik indeksi 40 olup yükselmiştir. Ama gene de düşük indekslidir, çünkü total olarak az miktarda karbonhidrat içermektedir.
Bir örnek daha vermek gerekirse, çiğ havucun Gİ'i 40tır, ancak pişince 70 olmaktadır. O nedenle, çiğ havuç, özellikle bol zeytinyağlı havuç salatası, rahatlıkla yiyebilirken, pişmiş havuç yemiyoruz. (Çiğ havucu yağ ile yememizin altında havuçta çok miktarda bulunan A Vitamininin yağda çözünen bir vitamin olması yatmaktadır.)
SONUÇ
Sağlığımızı geri kazanmak ve sağlıklı bir şekilde yaşamak için, her gün önümüze gelen bazı yiyeceklerin glisemik indeks değerlerini bilerek, bilinçli bir şekilde tüketmemiz faydalı olacaktır. Biz Gİ = 0-40 arasında olan gıdaları doyuncaya kadar, Gİ = 41 - 55 arasında olanları dikkatli, Gİ = 55 -70 arasında olan gıdaları arada sırada az miktarda yiyoruz. Gİ =71 - 100 arasında olanları ise hiç yemiyoruz.
Yemeklerinizi hazırlarken aşağıdaki tabloyu el altında bulundurmanızı tavsiye ederiz:
Editör : Yarımadanın Sesi
öyle yaptım valla kaptanım ama banamısın demedi
hoşgeldinnn cadıcımmmakşamdan sonra normal sade kahve iyi gelir
haydi bakalım yeni yaşının ilk gününe bomba gibi başla artıkbizde senii özledik kuzumm
öyle yaptım valla kaptanım ama banamısın demedi
çok fenaydı dün gece
hem hüzünlü hem mutlu
beslenme olarak bugün itibariyle eskiye döndüm
ama normal düzen olarak yarın itibariyle başlicam
eşim yarın yine şehirdışına gidiyor çok mutsuzum yine
yalnız kalıyorum offf
doğru diyosun kaptanım ama askere gitmiş olsa daha iyi
dün dünde kaldı cadıcımm önümüze bakacağız her zaman eşin askere gitmiyor ya cadıcım merim napsın
bizler varız yalnız değilsinnn
Aynen kaptanım bende fırındakini daha çok seviyorum. Eskiden bir saat başında beklerdim kızartmak için, tek tek kızartırdım. O bir yana çektiği yağ haddinden fazla. Sağlıksız yerdik. Böyle hem hafif hemde üzerine domates sosu yapıyorum bol sarımsaklı daha da güzel oluyor. Dondurucuya da koydum yemeklik. Sebze yemeği yapamadığım gün çıkarıp ısıtıp yiyebilirim.
hoşgeldinnn cadıcımmmakşamdan sonra normal sade kahve iyi gelir
haydi bakalım yeni yaşının ilk gününe bomba gibi başla artıkbizde senii özledik kuzumm
slm cnm hg haklısın işler birikti senin kolay gelsin tatlımbira iş biraz kk yapıyorum buralardayım cnm
afiyetolsun sporda menüde süperfırında kızartma diğer kızartmadan daha lezzetli geliyor bana alıştığımdanmıdır nedir
bitanemm pulbiberin iştah açtığı söylenir ama ben acı yiyemediğim için tecrübe etme şansım olmadı hiç iyiysen mesele yok kuzum
tatlım verdiğin kilo az buz değilki maşallah dönem dönem kırılma noktaları oluyor kilo verme duruyor sporuna ve diyetine dikkat ettiğin sürece kuzu kuzu kırılacak ve vermeye devam edeceksin
salatalarındaki yağ miktarını artır biraz istersen diyetisyenin kızmazsa tabiii
Aynen kaptanım bende fırındakini daha çok seviyorum. Eskiden bir saat başında beklerdim kızartmak için, tek tek kızartırdım. O bir yana çektiği yağ haddinden fazla. Sağlıksız yerdik. Böyle hem hafif hemde üzerine domates sosu yapıyorum bol sarımsaklı daha da güzel oluyor. Dondurucuya da koydum yemeklik. Sebze yemeği yapamadığım gün çıkarıp ısıtıp yiyebilirim.
Pul biber ilk başlarda bir şey yapmadı ama son bir iki haftadır hatta izinli olduğum zaman haddinden fazla açlık hissi oldu bana. Arada ufak atıştırma yaptım ama öyle abartılı değil. İki gündür tamamen kaldırdım şimdi sanki daha iyi gibiyim.
Onun yerine acı sivri biberi salatama katıyorum. Onu da mı yemesem acaba, belki mideme acı dokundu. Yıllar önce gastirit olmuştu midemde. Sürekli aç hissediyordum. Yarım saatte bir bir şey yiyordum. Ama o zaman çok zayıftım kilo almazdım.
Diyetisyenim salatama yağı bol koymamı istedi zaten ama çok yağlı sevmediğimden ölçülü koyuyorum. Artırmayı deneyeyim bakalım yiyebilecekmiyim. Biraz daha limonunu artırsam belki yağın tadını çok almam, Yarınki öğle salamı böyle yapayım bakalım nasıl olur.
doğru diyosun kaptanım ama askere gitmiş olsa daha iyi
bi görünüp bi yok olma daha fena
iyiki varsınız sizleri seviyorum
Şu bal meselesini de çözemedim, balın çok faydalı olduğu söylenir ama doğal kestane balı. Acı olur ama öksürüğe ve birçok hastalığa faydası olduğu söylenir. Ben sevmem ama çocuklara bir çay kaşığı kadar yedirmeye çalışıyorum, fazlası yenmez zaten acı zarar eder. Çoğu çiçek balı kullanıyor bir de arıyı çekmek için şeker koyuyorlar kovana. Zararlı olan o bence diğeri değildir gibi geliyor bana.agzın bal degılde cevız yesın kaptanım
Çorbamı bol acı yapayım o zaman çiğ yemeyeyim, bir süre böyle deneyeyim, yağı da artırayım bakalım ne olur. Bağırsak problemim her zaman var zaten ama şükür son zamanlarda iyiyim. Sabah yediğim incir iyi geldi. Zeytinyağını da artırayım daha iyi olur belki.
Zamanında hepimiz yaptık gülüm o bol yağlı kızartmalarızararın neresinden dönsek kardır acı biberim mideye dokunduğunu sanmıyorum çünkü annemin midesinde yara vardı ve kilo kilo acı biber kavurup yedi yalnız çiğ yememişti o zaman çiğ acıbiber dokunuyor olabilir cnm
biz karataycılar kilo verme durduğu zaman sporu ve yağı artırıyoruz tatlım o yüzden dedim hazır diyetisyenin de izin vermiş üstelik yağı artırırsan bağırsak problemi de yaşamazsın kuzum
Sende benim gibisin demekki. Benimki de şehir dışında son bir yıldır genelde yalnızım. Çocuklarla zor oluyor ama katlanmaktan başka yapacak bir şey yok napalım.öyle yaptım valla kaptanım ama banamısın demedi
çok fenaydı dün gece
hem hüzünlü hem mutlu
beslenme olarak bugün itibariyle eskiye döndüm
ama normal düzen olarak yarın itibariyle başlicam
eşim yarın yine şehirdışına gidiyor çok mutsuzum yine
yalnız kalıyorum offf
işte o nedenle bebek işini erteledikSende benim gibisin demekki. Benimki de şehir dışında son bir yıldır genelde yalnızım. Çocuklarla zor oluyor ama katlanmaktan başka yapacak bir şey yok napalım.
Şu bal meselesini de çözemedim, balın çok faydalı olduğu söylenir ama doğal kestane balı. Acı olur ama öksürüğe ve birçok hastalığa faydası olduğu söylenir. Ben sevmem ama çocuklara bir çay kaşığı kadar yedirmeye çalışıyorum, fazlası yenmez zaten acı zarar eder. Çoğu çiçek balı kullanıyor bir de arıyı çekmek için şeker koyuyorlar kovana. Zararlı olan o bence diğeri değildir gibi geliyor bana.
Çorbamı bol acı yapayım o zaman çiğ yemeyeyim, bir süre böyle deneyeyim, yağı da artırayım bakalım ne olur. Bağırsak problemim her zaman var zaten ama şükür son zamanlarda iyiyim. Sabah yediğim incir iyi geldi. Zeytinyağını da artırayım daha iyi olur belki.
işte o nedenle bebek işini erteledik
iş değiştiricek allah izin verirse
hakkımızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?