Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

selamlar kızlar artık bu haftadan itibaren tekrar duzenlı menu yazcam ınsallah
oyle cok aktıf olamasamda duzenlı menu paylascam
bugunku menum..

kahvaltı:
biraz yogurt
biraz yumurta
bıraz peynir miktarları cok az ama acelem vardı düzgün bir kahvaltı yapamadım acıkcası
cay

ögle/aksam 15:00 gıbı
2 kasık et kavurma
1 kücük kase kısır
fındıklı muhallebı 3catal
1 borek
bol cay
gercekten cok az yemısım anlayamadım

spordan önce 2 bardak ayran
5 bin adım yürüdüm
43 dakıka kondisyon bisikleti sürdüm
20 squat
100 ip atlama
2 ltre yesılcaylı tarcınlı zencefilli su hala iciyorum

bu arada hepınızı cok ozledım muck muck

İyi akşamlar meleklerimmmm kayıp kaptan döndü

Bu aralar takim geceleri bana emanet kimseler kalmiyo bu saatte.sümeyye legolariyla oynuyor bende ona nöbet tutuyorum gözümden yas akiyo esnemekten bende kacayim iyi geceler

snein işin zor gülüm öğle uykusunu iptal et yoksa leptinler kaçacak hep böyle

Günaydın kk'nın güzelleri

izin bitti işe geldim ve her yer evrak dolu, biraz toparlayayım dönerim yine.

iyi akşamlar cnmmm nereye gitsen iş allah yardımcın olsun cnmm

maşallah neslim enerjin tavan durumda ama 6 tane kaçamak var menüde kuzumm

ellerine sağlık cnmmm btün kaçamakları yakmışsındır ama yine de son kaçamakların olsun cumaya iddialısın çünkü

gunaydın fıstıklar...

afiyetolsun nurcum menüler süperr tavuk balığını bende çok seviyorum bembeyazz bir tek cuma spor yapamamışsın tatlım pazar günü yapmıştın ama yazmayımı unuttun acaba şifa olsun dalından cevizler

seviyorum bu karatayı içli köfte serbest kebap döner herşey serbest ekmek de olmayıversin dimii

günaydınn meleklerimmmmm
banum sabahtan kalan 1 kaşık kadar avakado vardı onu sıyırdım ekmekle aslında 1/2 değil 1 lokmaydı ama öyle yazdım :)

hmmm konu anlaşıldı neslim

mericim moralimi bozacak bişi olmadıkça ben yoluma devam ediyorum ama motivasyon düşünce herşeyi boşluyorum.
bilmiyorum bu hafta motivem tavanda sekteye uğramazsa cuma 1. olacağım

motivasyon düşmeyecek süperiz bu hafta kuzummm sporun süper bakımın süper çıtırlığa ne kaldı durmak yokkk

kaptanım zeynoş aynı burnu akıyor hapşırıyo.bugün kuzumu doktoda götürücez

tatlım bugüm Canan Hoca d vitamininden bahsetti sen dinleyememiştin ama mutlaka tekrarını izle çocuklarınıza d vitamini yaptırırsanız hastalanmazlar dedi özellikle geçmiş olsun yeğenime

evet olmazsa olmazları kuruyemiş 1 çay bardağı ve çiğ olacak 2 yumurta zeytin 20 ye dek peynir bir avuç için kadar ve avuç için kalınlığında tatlı kahvaltında reçel türü şeyler yiyen biriysen de 3 kuru kayısı ekleyebilirsin
ve mevsim sebzeleri kuzum yazın domates salatalık biber vs kışın havuç turp marul yeşillik tamamen senin zevkine kalmış kızlar açıklamış kahvaltıda yumurta yemek istemezsen 1 ad yerli muz yiyebilirsin hatta 1 yum 1 yerli muz yiyebilirsin ayrıca kuru fasulye yeşil mercimek soğuk et türü (salam sosis vs hariç) mercimek çorbası bunlar olabilir cnmm merak etme zamanla bünyen sana ne kadar yemen gerektiğini öğretecek ayrıca doyana kadar yiyoruz doyunca bırak kuzum kahvaltıya g.i si düşük meyvelerden de ekleyebilirsin 1 ad olmak kaydıyla elma armut erik mandalin vs ama şunu da unutma muz yediğin zaman ekstra meyve yememelisin

tabiki kiloları eritmeye

belli belli banu duymasın

sen çok yaşa emi alemsin neslim

makyaj yarısması olsunmu dıye anket yapmıslarr ıns olur bende katılırııımmm

katıl tabiii kuzum arkandayız takım olarakkkkk

prensesimm buraya vakit ayırabilmen bile yeter cnm benim sizin için önce dersler gelir sizler mesajdan muafsınız biliyorsun afiyetolsun kuzum ıspanağı yoğurt yerine yumurtalı tüketmen süper

slm Gamzecim kahvaltından başlayalım görüyorumki henüz reste atamamışsınn 2 yumurta güzel fakat neden 1 dilim cnmm ve neden 8 badem 1 çay bardağı olacak ki 7 ceviz bile ancak 1 çay bardağı yapıyor yani 14
ad kelebek bademlerden çalmayalım lütfen ayrıca 5 saat gayet yeterli 1 saat leptin çalışmış hiç çalışmamasından iyidir istersen kuru kayıs da ekle kahvaltına yalnız bademle yaptığın ara leptini bozmuş kuzum kitapların gelince ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın ayrıca kahvaltında yediğin domtis vs bunlara zeytinyağı dökmelisin cnmm

gelelim akşama bulgur 3 kaşık süper ama etli taze fasulye neden 3 kaşık kuzum doyana kadar yiyebilirsin sorun yok ama hala korkuların var anladığım kadarıyla 5 te yediğin için muhtemelen acıkacaksın o yüzden 20 den sonraya kalmamak için mutlaka yarın birşeyler ilave et kuzum

Yarın şu karatay kitaplarım da gelsin artık senin başını şişirip duruyorum sorularımla :)

est cnm benim bende okan beylerin kafasını çok şişirmiştim bilgim dahilinde seve seve

bugün nöbetçiydim acaip yorulmuşum kendime gelemedim

haklısın cnm sürekli ayakta oluyorsunn nöbetteyken

sanırım içli köfte hamuru arttı ve fellah köftesi yaptınız bende öyle yapıyorum ve bayılırım

afiyetolsun cnmmm

Neslim bende aynıyım eğer kafamı bulandıracak bişeyler varsa boşluyorum ama motivasyonum çok iyi benim de bu hafta birincilik gibi iddiam yok ama arkanda kalmaya niyetim de yok

neden iddian yokmuşkiii enişte askerden gelecek bize iddia lazım kuuzummm

hoşgeldin Sindimmmmm şükür kavuşturana katılabildiğin kadar cnm benimm kavurmadan pintilik yapmışız neyseki sporun süper ve börekle muhallebi erken yenmiş yoksa hoşgeldin cezası gelirdibizde seni çok özledik kuzummm

hosbuldum kaptanım valla ceza vermek ıstıyosan ver cnm cekınme sporuma ek olur :))

Bugünkü menüm
Sabah:2 tereyağında yumurta üzerine küçük bir kase yoğurt ( yumurtanın yarısını yedim)
5 zeytin,salatalık,yarımçay bardağı çiğ badem,2 çatal lor peyniri

Ara:8 çiğ badem,1 büyük ayran

Akşam:1 tabak mantarlı et sote,2 yemek kaşığı dolusu yoğurt,1 koca kase salata

Su:3 lt
Spor :yine yapamadım elimde idim(

günaydın kızlar sakin buralar
dünki menumu yazayım
sabah kalkınca çörekotu ve kefir
kahvaltı kk
öğle 3 köfte+taze fasulye+2 çatal püre+etli mantar dolması 1 adet( denemek içindi süperdi)
akşam az kıymalı patates +etli kabak kavurma+yeşillik+az yoğurt
spor gün boyu 1 saat yürüme

teşekküler canım benimmm mmm :)

hoş geldin neslimmm naber?

pazar gunu dugunde oyle bır spor yaptım kı kaptan offf bende sevıyorum karatayı karatay teyzeyı ac kalmadan ıstedıgımı yıyerek zayıflıyorum saglıklı yasıyorum varmı boylesı

ACIKMA HİSSİ NASIL OLUŞMAKTADIR?

Karbonhidrat içeren yiyecekler düşük, orta ve yüksek glisemik indeksli olarak üç gruba ayrılır:
-Yüksek Gİ: 100-70. -Orta Gİ: 70-50. -Düşük Gİ: 0-50
Rafine edilmiş ve işlenmiş hazır yiyeceklerin glisemik indeksleri de şeker gibi çok yüksektir ve 100 olarak hesaplanmıştır. Fabrikalarda büyük miktarlarda üretilen bütün yiyecekler, uzun süre bozulmadan kalabilmeleri için çeşitli işlemlere tabi tutulurlar. Raf ömürlerinin uzatılması amacıyla doğal olan faydalı liflerinden, doğal yağlarından ve vitaminlerinden endüstriyel işlemlerle arındırılır, böylece kısa sürede bozulmaları önlenmiş olur. Özgün maddeleri yok edilen yiyeceklere daha sonra da damak tadını sağlama amacıyla çeşitli suni tatlandırıcılar, gıda katkı maddeleri ve gıda boyaları eklenir. Bu işlemleri görmüş yiyecekler ağza alındığı anda (ağzımızdan emilerek), hızlı bir şekilde kan şekerimizi yükseltirler. Ayrıca lifleri (posaları) yok edilmiş olduğundan, hazmedilmeleri hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Kan şekerini ani olarak yükselterek, hızlı insülin salgılanmasına neden olurlar. Kanda insülinin ani olarak yükselmesi sonucu kan şekerimiz de ani olarak inişe geçer. Bunun sonucu da kuvvetli acıkma hissi ve önüne geçilemeyecek bir yemek yeme isteğidir. Daha bilimsel olarak 'reaktif hipoglisemi' dediğimiz, ellerin titremesi, aşırı tatlı isteğinin belirmesi sonucu şeker ve çikolatalar, şekerli içeceklere saldırılmasıdır. Yüksek glisemik indeksli rafine yiyecekler çabuk emildiklerinden dolayı, uzun bir tüp şeklinde olan incebağırsağın başlangıç bölümünden de hemen kana geçerler ve bağırsağın son bölümüne kadar bile ulaşamazlar. Mide ve bağırsaklar kısa süre içinde boşalır. Mide ve bağırsakların hemen boşalması ile bu organlardan bazı hormonlar salgılanmaya başlar. Bu hormonlar, mide ve bağırsakların boşalmış olduğunu, sistemde yeterli besin ve yakıt kalmadığı mesajını beynimize iletir. Acıkma hissi bu şekilde oluşmaktadır.

Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları uzmanı

BESLENMEDE GLİSEMİK İNDEKSİN ÖNEMİ

Sağlıklı beslenmenin ve bunun sonucunda pek çok hastalıktan kurtulmanın özünde düşük glisemik indeksli beslenme yatmaktadır.

Glisemik indeks nedir?
Glisemik indeks (Gİ) karbonhidrat içeren bir yiyeceğin kana geçtiğinde kan şekerini yükseltme hızını gösterir. 50 gram toz şekerin glisemik indeksi 100 olarak kabul edilir ve diğer karbonhidrat içeren besinlerin glisemik indeksleri de buna oranla hesaplanır.Glisemik indeks bir yiyeceğin içerdiği karbonhidratların özelliğini ve kalitesini gösterir.

Karbonhidratların hepsi aynı değildir!
Karbonhidratların hepsi aynı kalite ve özellikte değildir. Hazmedilmeleri kolay ve çabuk olan (kötü karbonhidratlar) ya da hazmedilmeleri yavaş ve uzun olan (iyi karbonhidratlar) gibi karbonhidrat çeşitleri bulunmaktadır. İnsanların aklına karbonhidrat denince pilav, makarna, börek, ekmek, baklava, pasta vb gelmektedir. Pek çok kişi sebzelerin, kuruyemişlerin karbonhidrat olduğunun farkında bile değildir. Dolayısıyla tüm karbonhidratları aynı kefeye koymamak gerekir.

Kötü Karbonhidratlar
Bir besin kolay hazmedilirse, kan şekerini hızlı yükseltir, dolayısıyla Gİ'i yüksektir. Biz bunlara kötü karbonhidrat diyoruz. Pek çok dejeneratif hastalığın altında kötü karbonhidratlar yatmaktadır. Kötü karbonhidratlara örnek olarak; pirinç pilavı, makarna, börek, ekmek, baklava, pasta, mısır, patates, kavun, karpuz, incir, vb sayabiliriz.

İyi Karbonhidratlar
Daha uzun sürede hazmedilen besinler kan şekerini daha uzun sürede ve daha az yükseltirler ve Gİ'leri düşüktür.Düşük glisemik indeksli gıdalarla beslenenler başta Tip 2 diyabet, hipoglisemi olmak üzere pek çok hastalıktan kısa sürede kurtulmaktadır. İyi karbonhidratlara da örnek olarak; sebzeler, baklagiller, kuruyemişler ve bazı meyveleri gösterebiliriz.

Besinler ufalandıkça Gİ yükselir!
Besinler parçalanıp ufalandıkça glisemik indeksleri yükselir. Bunu bir örnekle anlatacak olursak, buğday bütün halde yendiğinde hazmı zor ve geç olur, o nedenle kan şekerini ani yükseltmez, glisemik indeksi yüksek değildir. Buğdayın birkaç parçaya ayrılmış hali olan bulgurun hazmı buğdaydan daha kolaydır, dolayısıyla Gİ'i buğdaydan daha yüksektir. O nedenle de sınırlı yenmesi gerekir. Buğdayın öğütülmüş hali olan unun ise hazmı ağızdan başlar ve kan şekerini birden fırlatır, yani Gİ'i çok yüksektir o nedenle de yenmemesi gerekir.

Besinler pişirilince Gİ yükselir!
Yiyeceklerimizin glisemik indeks değerleri, yemeğin pişirilme şekline bağlı olarak da farklılık gösterir. Hepimizin bildiği gibi bütün sebzeler pişirildikten sonra yumuşar. Bunun nedeni, sebzelerde bulunan selüloz liflerinin pişirilmeleri sırasında parçalanıp şişmeleridir.

Lahana salatası çiğ olarak yenildiği zaman glisemik indeks değeri 15 kadardır. Bu nedenle ve içerdiği “lignan” maddesinin de etkisi ile çiğ olarak tüketildiğinde son derece sağlıklı olduğu bilinmektedir. Oysa lahana kapuska yemeği haline dönüştüğünde, haşlanma sonucu selüloz lifleri parçalanıp yumuşar. Bu nedenle hazmedilmesi pişmemiş lahanadan daha kolay ve çabuk olur. Pişmiş lahananın glisemik indeksi 40 olup yükselmiştir. Ama gene de düşük indekslidir, çünkü total olarak az miktarda karbonhidrat içermektedir.

Bir örnek daha vermek gerekirse, çiğ havucun Gİ'i 40tır, ancak pişince 70 olmaktadır. O nedenle, çiğ havuç, özellikle bol zeytinyağlı havuç salatası, rahatlıkla yiyebilirken, pişmiş havuç yemiyoruz. (Çiğ havucu yağ ile yememizin altında havuçta çok miktarda bulunan A Vitamininin yağda çözünen bir vitamin olması yatmaktadır.)

SONUÇ
Sağlığımızı geri kazanmak ve sağlıklı bir şekilde yaşamak için, her gün önümüze gelen bazı yiyeceklerin glisemik indeks değerlerini bilerek, bilinçli bir şekilde tüketmemiz faydalı olacaktır. Biz Gİ = 0-40 arasında olan gıdaları doyuncaya kadar, Gİ = 41 - 55 arasında olanları dikkatli, Gİ = 55 -70 arasında olan gıdaları arada sırada az miktarda yiyoruz. Gİ =71 - 100 arasında olanları ise hiç yemiyoruz.

Yemeklerinizi hazırlarken aşağıdaki tabloyu el altında bulundurmanızı tavsiye ederiz:

Editör : Yarımadanın Sesi

Selam kızlaaar günaydın,

Sweetdimple kaptanım uyarılarını dikkate aldım bu sabah. Çok daha sağlam bir kahvaltı yaptım. Domates salatalığa ben de zeytinyağı dökmeyi seviyorum. Diyetisyenim kesinlikle yağ koymamalısın demişti.. Ama ben inatla zeytinyağına devam ediyorum :) Bu sabahki kahvaltım 1 yumurta bir elma 11 zeytin 10 badem 2 ceviz peynir (miktarı artırdım) :)

gunaydın cnm yumurta da varsa kahvaltında on numara kahvaltı olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…