Sadece şişlikse gaz da olabilir, bir dahiliyeye gitseydin yine de.hayır sık sık aclık hıssetmıyorum.. bır haftadır neredeyse boyle
işallah kabul edilirsin gülayım bence gelmelisin altı üstü kilo vermeye çalışıyoruz can alıcı bişi yok başka. eminim aramızda daha motive olacaksın hayırlısı tatlımmerhaba kadınlar kulübünün sevgili üyeleri. ben yıllardır kilo problemiyle uğraşan 3 çocuk annesi 80 89 topiğinde yıllarca kilo vermiş hatta hamişken bile topikten ayrılmamış bir hatunum. 6. takım ilk açıkdığında cesaretim olmasada kurallara tamam diyerek takıma girdim. kendi adıma inanılmaz şeyler de başardım. ancak ne olduysa yazın oldu. bizim tatil için memlekete gitmemiz ve sonrasında da kp lerimin bize gelmesi beni mahvetti. ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim. ama kendini sultan süleyman gibi hisseden bir adamın yanında olmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz. böyle bir insanla yaklaşık bir buçuk ay geçirdim. en küçük çocuğum şu an bir yaşında ortanca 6 büyük 9 yaşında. bir yandan ev işleri bir yandan çocuklar bir yandan da halen okumakta olduğum üni üstüme üstüme geldi. yemek yemek istedim. hemde çok. ama bu durumda takım arkadaşlarımın vebalini alıyordum üstüme. bende nasıl yaptığımı hala anlayamadığım bir şekilde takımdan ayrılmaya karar verdim. hayatımın en büyük hatalarından biriydi. ama bunu iki hafta sonrasında farkettim. hiç bırakmadım takımı tökezleyerek de olsa kilo vermeye devam ettim. başlangıçta 93.5 iken bu hafta inşallah 78 olacam. üç ay geçti takımdan ayrılalı. biliyorum cezamın bitmesine henüz üç ay var. ben takım arkadaşlarımla gerçek listede olmayı çok özledim. eğer kabul ederseniz yeniden aranıza girmek ve sizin desteğinizle mezuniyete yürümek istiyorum
Evet canım sürekli ıhlamur adaçayı zencefil gibi bitki çayları demleyip içiyorum kestane balım da var çaylara az karıştırıp içiyorum. Tavuk suyuna çorba yapmıştım mesela geçende de.. Başka da aklıma birşey gelmediBitkisel tedavi uyguluyormusun peki. Öksürüğe bulabilirsen kestane balı iyi gelir.
Oyy kıyamam çok geçmiş olsun kuzucuğuna canım Allah korumuş düzenli devam ettir canım tedavisini küçük yaşta çok dikkat etmek gerekiyor..Dün doktora gittim ama ultrasyon sonucunu gösteremedim doktor pazartesiye kadar izinli.
Kızım öksürüyordu onu götürdüm. Bronşit olmuş hem de biraz daha bekletseydim zatüreye dönecekti. Doktor hemen yatıralım dedi, evde bebeğim var dedim. O zaman serum takalım dedi. Antibiyotik tedavisene serumla başladı. Sonra bir şişe de yemek yemediği için rahatlatsın diye serum taktı. Akşam 11 de çıktım hastaneden. Sabah ta iğne yaptırdım yarın da bir iğnesi var, sonra ilaç tedavisine başlanacak. Bir de hava veriyoruz. Bugün hasta hasta yine yanımda getirdim onu. Uyuyor şimdi. İğnesi sabahtı birde havası vardı öğlede. Makineyi yanımda getirdim evde yapamazlar diye, tedavisi eksiksiz olsun ki işe yarasın.
tatlım bişileri eksik yapıyorsun geliyor banahayır sık sık aclık hıssetmıyorum.. bır haftadır neredeyse boyle
oy kuzum ya çok geçmiş olsunDün doktora gittim ama ultrasyon sonucunu gösteremedim doktor pazartesiye kadar izinli.
Kızım öksürüyordu onu götürdüm. Bronşit olmuş hem de biraz daha bekletseydim zatüreye dönecekti. Doktor hemen yatıralım dedi, evde bebeğim var dedim. O zaman serum takalım dedi. Antibiyotik tedavisene serumla başladı. Sonra bir şişe de yemek yemediği için rahatlatsın diye serum taktı. Akşam 11 de çıktım hastaneden. Sabah ta iğne yaptırdım yarın da bir iğnesi var, sonra ilaç tedavisine başlanacak. Bir de hava veriyoruz. Bugün hasta hasta yine yanımda getirdim onu. Uyuyor şimdi. İğnesi sabahtı birde havası vardı öğlede. Makineyi yanımda getirdim evde yapamazlar diye, tedavisi eksiksiz olsun ki işe yarasın.
ayyy ne guzel acıklamıssın neslımmmmtatlım bişileri eksik yapıyorsun geliyor bana
genel beslenme alışkanlığı içinde bazı yanlışlar yapabiliyoruz. sana nacizane bi önerim var
1,sabahları kuru organik kaysı tüket
2, ne yiyeceğini gören gözlerin beyne sinyal verir ve beyin miğdeye yemek hakkında bilgi verir miğde ise yenecek yemeğin cinsine göre o yemek için asit salgılar ve yemeği beklemeye başlar sen tam yemek öncesi su içersen yemeği öğütecek asitler suyla seyrelir ve yemeği öğütecek asit azalırki bu da öğütmenin başarısızlığına neden olur. heleki yemek arasında yemekten hemen sonra su içmeye devam edersen durum dahada vahim hal alır. hem suyla şişen miğde daha çok kasılıp gevşer efor harcar hemde sindirim başarısız olur. kısacası anlattığım döngü sebebiyle başarılı bir miğde sindirimi için yemekten 30 dk öncesi su içip yemekten de 1 saat sonra su içmeye devam etmelisin ki miğde asitleri sindirimi başarıyla yapsın bu çok önemli ki bu detay reflü sorununa kesin çözüm olur. buna istinaden madem sindirim sorunun var bir süre yemekten 1 saat sonra içtiğin suya eczaneden alabileceğin ingiliz karbonatı ekleyerek iç. her yemekten 1 saat sonra 1 büyük bardak suya yarım çaykaşıgı kadar yeterli kafana dikmeden azar azar yudumlayarak iç bu suyu çoook faydasını göreceksin.
3, lifli gıdaları artır kesinlikle rafine salça, yağ, sos, vs... kullanma
4, bağırsak floranı kesinlikle güçlendirmelisin flora çok önemli sindirim aracıdır. kefirim ölmüş sanırım edinmeye bak yada eczaneden probiyotik tablet al kullan bi süre
bunlar dışında önerim yok beslenmene dikkat ettiğini biliyorum ama ben menulerine bakayım varmı bişi yine konuşuruz
oy kuzum ya çok geçmiş olsun
kestane balını sabah aç karnına yiyebilirsen daha iyi. Bir de siyah turpun içini oyup kestane balı koyuyorlar, suyunu bıraktıktan sonra alt tarafından bir delik açıp süzdürüyorlar. Öksürüğe çok iyi geldiği söyleniyor ama ben denemedim, yapanlar var. Tam olarak nasıl yapılıyor bir öğreneyim de yazarım sana.Evet canım sürekli ıhlamur adaçayı zencefil gibi bitki çayları demleyip içiyorum kestane balım da var çaylara az karıştırıp içiyorum. Tavuk suyuna çorba yapmıştım mesela geçende de.. Başka da aklıma birşey gelmedi
Sağol canım, onlar hasta olana kadar ben olsam diyorum.Oyy kıyamam çok geçmiş olsun kuzucuğuna canım Allah korumuş düzenli devam ettir canım tedavisini küçük yaşta çok dikkat etmek gerekiyor..
tunaydın cnmmmmTunaydın kızlar .. nasılsınız dün bir ceee dedim gittim bida girmek kısmet olmadı , arkadaşımı gördüm davet etti gittim ,akşamda benim misafirim vardı sözün kısası gelemedim
sindi eline sağlık canım gecenin bir vakti uğraşmışsın güzel olmuş emeğine sağlıkİyi geceler canlar bu haftanın eşleşmelerini yaptım listeyi paylaşcam kuraları bizzat kociş e çektirdim gecenin bu saatinde işe gider ayak :)
Bu haftanın çekiliş konsepti grup konseptinde BAŞABAŞ oldu yani yine grup var ama herkesin karşılıklı bir rakibesine olacak ve kilo vermedeki maharetini karşısındaki rakibesine karşı gösterecek çaktınız köfteyi
Şimdi iki grubumuz var malum aralık ayında olamamız sayesinde yılbaşı günlerine yaklaştığımız bu günlerde şu isimler geldi aklıma
Başlığımız şu:
NASREDDİN HOCA , NOEL BABAYA KARŞI
NASREDDİN HOCA----NOEL BABA
Merinetya ♤ ♡ ♤ Misswong
Ayyüzlüm ♤ ♡ ♤ Yenibirben
Ebwam ♤ ♡ ♤ BayılanBayılana
Makres ♤ ♡ ♤ Senasevval
Winstonlight ♤ ♡ ♤ Aslı
Bulutum ♤ ♡ ♤ Ahbirkingcharlesimolsa
Sindi ♤ ♡ ♤ RengarenkNesli
♧♧JOKER ♧♧ ~~EYLÜLSILA ~~
Evet Eylülsıla geçen hafta alnının teri ile mezun oldu dilek ola 34 kilo verdi bu nedenle kendisini Joker ilan ettim
Eylülsıla bu hafta en cok spor yapan gruba artı 3 kilo kazandıracak ne dersiniz sizce de spor yapmanın vakti gelmedi mi??
Cuma günü herkes listeden ayrı bi mesajla bireysel olarak geçen haftanın kilosunu şimdi kaç kilo olduğunu kaç kilo verdiğini
ve cuma gününden beri toplam kaç saat yada dk spor yaptığını yazacak yani mekik çekseniz bile saate bakıp kaç dk cektiğinizi yazacaksınız kızlar hepimize bol sporlar bol eğlenceler yarış başlasınnnn ve iyi olan kazansın ....
♡SİNDİ♡
nasreddin hoca döverde spor yapmayanlar biraz zor canımGene başkandan torpilli Nesliş ve onun kalpli böcüklü ikonları
Gel de kıskanma
Nasreddin hocalar her şekilde noel emmiyi döver kiNoel emmi geyik tepesinde uçarkene, Nasreddin Hoca eşek tepesinde ona laf anlat, buna laf anlat daha fazla kalori yakıp, Anadolu yemekleri ile Karatay'a uygun beslenir ve cuma günü Noel baba ve geyiklerine nanik yapar (Nasreddin Hocalar şişşşt, onca atıp tuttum cuma günü Noel emmiler bizi geçip geyikleriyle tepelemesinler hee )
Yani bu hafta iki grup var; eşek tepesindekiler; ben, bulutum, sindi,ebwam, meri, ayyüzlü, makres ile geyik tepesindekiler; misswong, yenibirben, charlesınkızı,sena, aslı, bayılan hatun,nesli.
Bireysel olarak da Aslı ile kapışıp onu yeneceğim.
Tamam yapılacaklar listeme yazdım
Hepimize kolay gelsin.
iyyim tskr neslim çok şükür sen nasılsın yerleşebildinmi evine huzurla mutlukla otur yeni evinde
oy tatlım nasıl denemezsin hemen tarif vereyim dene lütfen şu antibiyotiklerden medet umma ne olurkestane balını sabah aç karnına yiyebilirsen daha iyi. Bir de siyah turpun içini oyup kestane balı koyuyorlar, suyunu bıraktıktan sonra alt tarafından bir delik açıp süzdürüyorlar. Öksürüğe çok iyi geldiği söyleniyor ama ben denemedim, yapanlar var. Tam olarak nasıl yapılıyor bir öğreneyim de yazarım sana.
geçmiş olsun canım miniğin hastaymış acil şifalar dilerimSağol canım, onlar hasta olana kadar ben olsam diyorum.
amin işallah tüm dilekler için binlerce şükür tatlımsindi eline sağlık canım gecenin bir vakti uğraşmışsın güzel olmuş emeğine sağlık
nasreddin hoca döverde spor yapmayanlar biraz zor canımhadi bakalım cuma günü ak mı ,karamı görecez sevgili rakibem
iyyim tskr neslim çok şükür sen nasılsın yerleşebildinmi evine huzurla mutlukla otur yeni evinde
tam da buydu işte sağol neslim. Bu akşam bende yapayım da miniğime içireyim.oy tatlım nasıl denemezsin hemen tarif vereyim dene lütfen şu antibiyotiklerden medet umma ne olur
AHMET MARANKİ DEN İNATÇI ÖKSÜRÜKLERE KARŞI TURP-BAL KARIŞIMI KÜR
1.TARİF:1 adet turpu rendeleyin(siyah yadfa kırmızı turp farketmez)içine hakiki bal koyun ve bir tülbentin içine koyun. bu tülbenti yüksekçe bir yere asın ve altına bir kase koyun. akşamdan hazırladıysanız sabaha kadar süzülmesi için bekletin. ve süzülen bal -turp suyu karışımını küçük büyük hiç yaş sınırı olmadan herkes içebilir.
2. TARİF:turpun alt ksmını kesin ve içini biraz oyun. uzun sap kısmınıda kesin. bu turpu bir su bardağının üzerine yerleştirin. turpun içine bal doldurun ve yine sabaha kadar süzülmesi için bekletin.
bu balı emen bebeklerden yetişkinlere kadar herkes içebilir.
Sağol canım iyi olacak inşallah.geçmiş olsun canım miniğin hastaymış acil şifalar dilerim
bu görsel daha da iyi oldu canım, çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?