- 26 Mayıs 2014
- 4.706
- 5.898
- 198
ayyyyyyy canıııım buldun beni ce ceeeeeeeinan burda bile çok takılamıyom. bırakırsam tam bırakırım diye bende korkuyom. malum takımda da değilim artık. anam arafta kaldım ya ben inşallah toparlayayım iyice her yere yetişecem.
inşallah canım. eğer takıma girersem hemen kilo verir mezun olurum. yok alınmazsam yavaş kilo veririm üç ay sonra takıma girer yine de burdan mezun olurum. alacam o diplomayı işte o kadar
İsteyince olur canım, azmin elinden ne kurtulmuş ki. Sen istekli ve sabırlı ol. Sadece istemek yetmiyor sabretmek de lazım. Günler öyle çabuk geçiyor ki bir bakmışsın inceciksin
Şakasına söyledim canım benim latife ettimAy hadi inşallah hayırlısı olsun kuzum
amerika daydı dimi enişte :)
Ahh cnm kesinlikle aramızda olmalısın inşallah oylama da kabul olur
Kaptanım ayyüzlümü ispiyonlamış gibi olmasın ama bana patates kızartması gibi geldi benden kaçmaz :)
Ay niye yaktım cnm bnm aşkolsun sen iyi ol yeter ki cok zorlama kendini
Ayy inşallah en yakın zman da geçer yaaa benim eşimde hasta ve salonda yattı bu gece bize bulaşmasın diye inşallah bulaşmaz
Nurum ne bu şimdi, gider onlar gider, süper gidiyorsun zaten maşallah, birkaç hafta sabret o göbekten eser kalmayacak. 4 hamilelik geçirmiş biri olarak benim göbeğim ki bu duruma geldi (az belli oluyor abartılı değil) Giydiğim abes durmuyor en azından. O yüzden hiç kafaya takma, her şey öyle güzel olacak ki
Yemek yıyınce mı agrın oluyor ac karnına mı agrın oluyor. benım doktor bunu sormustu. Yemek yıyınce gecıyorsa gastrıt yemek yıyınce olusuyorsa ulser demıstıhayır sık sık aclık hıssetmıyorum.. bır haftadır neredeyse boyle
merhaba kadınlar kulübünün sevgili üyeleri. ben yıllardır kilo problemiyle uğraşan 3 çocuk annesi 80 89 topiğinde yıllarca kilo vermiş hatta hamişken bile topikten ayrılmamış bir hatunum. 6. takım ilk açıkdığında cesaretim olmasada kurallara tamam diyerek takıma girdim. kendi adıma inanılmaz şeyler de başardım. ancak ne olduysa yazın oldu. bizim tatil için memlekete gitmemiz ve sonrasında da kp lerimin bize gelmesi beni mahvetti. ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim. ama kendini sultan süleyman gibi hisseden bir adamın yanında olmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz. böyle bir insanla yaklaşık bir buçuk ay geçirdim. en küçük çocuğum şu an bir yaşında ortanca 6 büyük 9 yaşında. bir yandan ev işleri bir yandan çocuklar bir yandan da halen okumakta olduğum üni üstüme üstüme geldi. yemek yemek istedim. hemde çok. ama bu durumda takım arkadaşlarımın vebalini alıyordum üstüme. bende nasıl yaptığımı hala anlayamadığım bir şekilde takımdan ayrılmaya karar verdim. hayatımın en büyük hatalarından biriydi. ama bunu iki hafta sonrasında farkettim. hiç bırakmadım takımı tökezleyerek de olsa kilo vermeye devam ettim. başlangıçta 93.5 iken bu hafta inşallah 78 olacam. üç ay geçti takımdan ayrılalı. biliyorum cezamın bitmesine henüz üç ay var. ben takım arkadaşlarımla gerçek listede olmayı çok özledim. eğer kabul ederseniz yeniden aranıza girmek ve sizin desteğinizle mezuniyete yürümek istiyorum
agrı degıl cnm sıskınlık hazımsızlıkYemek yıyınce mı agrın oluyor ac karnına mı agrın oluyor. benım doktor bunu sormustu. Yemek yıyınce gecıyorsa gastrıt yemek yıyınce olusuyorsa ulser demıstı
tatlım bişileri eksik yapıyorsun geliyor bana
genel beslenme alışkanlığı içinde bazı yanlışlar yapabiliyoruz. sana nacizane bi önerim var
1,sabahları kuru organik kaysı tüket
2, ne yiyeceğini gören gözlerin beyne sinyal verir ve beyin miğdeye yemek hakkında bilgi verir miğde ise yenecek yemeğin cinsine göre o yemek için asit salgılar ve yemeği beklemeye başlar sen tam yemek öncesi su içersen yemeği öğütecek asitler suyla seyrelir ve yemeği öğütecek asit azalırki bu da öğütmenin başarısızlığına neden olur. heleki yemek arasında yemekten hemen sonra su içmeye devam edersen durum dahada vahim hal alır. hem suyla şişen miğde daha çok kasılıp gevşer efor harcar hemde sindirim başarısız olur. kısacası anlattığım döngü sebebiyle başarılı bir miğde sindirimi için yemekten 30 dk öncesi su içip yemekten de 1 saat sonra su içmeye devam etmelisin ki miğde asitleri sindirimi başarıyla yapsın bu çok önemli ki bu detay reflü sorununa kesin çözüm olur. buna istinaden madem sindirim sorunun var bir süre yemekten 1 saat sonra içtiğin suya eczaneden alabileceğin ingiliz karbonatı ekleyerek iç. her yemekten 1 saat sonra 1 büyük bardak suya yarım çaykaşıgı kadar yeterli kafana dikmeden azar azar yudumlayarak iç bu suyu çoook faydasını göreceksin.
3, lifli gıdaları artır kesinlikle rafine salça, yağ, sos, vs... kullanma
4, bağırsak floranı kesinlikle güçlendirmelisin flora çok önemli sindirim aracıdır. kefirim ölmüş sanırım edinmeye bak yada eczaneden probiyotik tablet al kullan bi süre
bunlar dışında önerim yok beslenmene dikkat ettiğini biliyorum ama ben menulerine bakayım varmı bişi yine konuşuruz
oy kuzum ya çok geçmiş olsun
gizemcim Alah kolaylık versin..İyi akşamlar,
Günün yemek özeti;
sabah; süt ağırlıklı kahve
öğlen; 4 ponçik
akşam; çorba, yoğurtlu kereviz, bir avuç leblebi
su; 2.5 litre.
Çoook yorucu bir gündü. Öğrenciler o kadar meraklı ki ne sormadık soru bırakıyorlar ne de karıştırmadık şey. Tabii derslerle alakalı değil.
Bugün dersi anlatıyorum, kürsüde de anahtarlığım var, eşimle benim fotoğrafım basılı üzerinde. Arkamdan öğrenci kalkmış, anahtarlığı almış eline, "hocam bu kim? " diyor. Anneannem yaramaz ve her yeri karıştıran çocuklar için "ölü g.tü görse, gene kurcalar" derdiAğzımdan "ölü" çıktı, durdurdum kendimi Yahu sanane, sen nüfus memuru musun, benim soy ağacımdan mısın, sanane evladım değil mi..Yooook gel de laf anlat
Ders anlatmak değil de en çok, sınıfta sessizlik sağlamağa çalışmak, kazık kadar adamları "lütfen yerinize oturun" diye uyarmak, çok dellenince de "lütfen biraaaazzz sukuneeeeetttt" diye bağırmak beni yoruyor. Bence okullarda uygulanan devam zorunluluğu asıl sıkıntı. Bizde 72 saat mesela. Adam zorla okula geliyor, gelmezse sınıfta kalacak. Ama zorlama bırak isteyen gelsin, isteyen gelmesin, 0 zaman gerçekten dersle alakası olan gelmiş olur işte ama kime anlatacaksın....
Sisteme isyan dolu eleştirilerimi çemkirdikten sonra ben duşa kaçar.
Oradan biraz telefonumu kurcalayayım, belki bir yanar dönerli sürpriz dans gösterisi bulurum
Ordan da zıbarırım.
Hepimize şimdiden tatlı ve huzurlu rüyalar
inşalh kabul edilirsin canım tekrar takıma hayırlısı olsun ,zaten bizimlesinmerhaba kadınlar kulübünün sevgili üyeleri. ben yıllardır kilo problemiyle uğraşan 3 çocuk annesi 80 89 topiğinde yıllarca kilo vermiş hatta hamişken bile topikten ayrılmamış bir hatunum. 6. takım ilk açıkdığında cesaretim olmasada kurallara tamam diyerek takıma girdim. kendi adıma inanılmaz şeyler de başardım. ancak ne olduysa yazın oldu. bizim tatil için memlekete gitmemiz ve sonrasında da kp lerimin bize gelmesi beni mahvetti. ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim. ama kendini sultan süleyman gibi hisseden bir adamın yanında olmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz. böyle bir insanla yaklaşık bir buçuk ay geçirdim. en küçük çocuğum şu an bir yaşında ortanca 6 büyük 9 yaşında. bir yandan ev işleri bir yandan çocuklar bir yandan da halen okumakta olduğum üni üstüme üstüme geldi. yemek yemek istedim. hemde çok. ama bu durumda takım arkadaşlarımın vebalini alıyordum üstüme. bende nasıl yaptığımı hala anlayamadığım bir şekilde takımdan ayrılmaya karar verdim. hayatımın en büyük hatalarından biriydi. ama bunu iki hafta sonrasında farkettim. hiç bırakmadım takımı tökezleyerek de olsa kilo vermeye devam ettim. başlangıçta 93.5 iken bu hafta inşallah 78 olacam. üç ay geçti takımdan ayrılalı. biliyorum cezamın bitmesine henüz üç ay var. ben takım arkadaşlarımla gerçek listede olmayı çok özledim. eğer kabul ederseniz yeniden aranıza girmek ve sizin desteğinizle mezuniyete yürümek istiyorum
kaptancım mavişim deyince üstüme alındım 2. adım gibi mavişİyi akşamlar melekleirmmmmm ben gelebildim
Mavişimmm hoşgeldin kuzummmm
Bu akşam derste bir öksürük krizine girdim kızlar allah kimseye vermesin gözlerimden nasıl yaşlar boşaldı tıkandım kaldım nefes alamadım ya ilk defa böyle birşey geldi başıma.. Hoca da korktu yazık su falan getirdiler sonra da beni eve postaladılarBakalım bu gece nasıl geçecek uyuyamıyorum öksürmekten..
nurum yediğin bişeymi dokundu yada üşüttünmü ? ben lahana , bulgurlu , ve fazla kepekli yediğimde şişiyorum dikkat et bakalım bu günlerde en çok ne tükettin ,geçmiş olsun canım..slm kızlarrrrr burnuma kadar gelen gobegım var benımmm
geçmiş olsun gamzem , Allah kolaylık versinYok canım ya ilaç kullanmıyorum, böbreklerim biraz hassas.. O yüzden uzun sürüyor iyileşmem.. Ama düne göre bu sabah daha iyiyim krize girmiyorum en azından işin kötüsü doktora sınavlarım başladı bu hafta çalışamıyorum başım ağrıyor bu akşam napıcam bilmem artık çok şanssızım..
hafif şeyler ye nurum salata gibi çorba veya yoğurtacıkmaya basladım ama yesem dahada kotu oluyorum napıcam bılmıyorum
güzel anlatmışsın neslim teşkler eline sağlıktatlım bişileri eksik yapıyorsun geliyor bana
genel beslenme alışkanlığı içinde bazı yanlışlar yapabiliyoruz. sana nacizane bi önerim var
2, ne yiyeceğini gören gözlerin beyne sinyal verir ve beyin miğdeye yemek hakkında bilgi verir miğde ise yenecek yemeğin cinsine göre o yemek için asit salgılar ve yemeği beklemeye başlar sen tam yemek öncesi su içersen yemeği öğütecek asitler suyla seyrelir ve yemeği öğütecek asit azalırki bu da öğütmenin başarısızlığına neden olur. heleki yemek arasında yemekten hemen sonra su içmeye devam edersen durum dahada vahim hal alır. hem suyla şişen miğde daha çok kasılıp gevşer efor harcar hemde sindirim başarısız olur. kısacası anlattığım döngü sebebiyle başarılı bir miğde sindirimi için yemekten 30 dk öncesi su içip yemekten de 1 saat sonra su içmeye devam etmelisin ki miğde asitleri sindirimi başarıyla yapsın bu çok önemli ki bu detay reflü sorununa kesin çözüm olur. buna istinaden madem sindirim sorunun var bir süre yemekten 1 saat sonra içtiğin suya eczaneden alabileceğin ingiliz karbonatı ekleyerek iç. her yemekten 1 saat sonra 1 büyük bardak suya yarım çaykaşıgı kadar yeterli kafana dikmeden azar azar yudumlayarak iç bu suyu çoook faydasını göreceksin.
4, bağırsak floranı kesinlikle güçlendirmelisin flora çok önemli sindirim aracıdır. kefirim ölmüş sanırım edinmeye bak yada eczaneden probiyotik tablet al kullan bi süre
bunlar dışında önerim yok beslenmene dikkat ettiğini biliyorum ama ben menulerine bakayım varmı bişi yine konuşuruz
ayyüzlümmmm
yakaladım seniiiikız nersesin sen merak ettim valla,
ama arayan bulurmuş mevlasınıda arkadaşınıda..
Ay hadi inşallah hayırlısı olsun kuzumEvet canım cekılış ile yapalım daha güzel olmuşş. Nişan var gibi insallah tabi aksılıkler olmazsa bakalım kısmen :)
Bugunkü menüm:
Kahvaltı:
Sucuk (hala yumurta alamadım)
2 parça beyaz peynir
6 badem
2 kayısı
2 bardak Ayran
1 lokma simit
Akşam:
1 tabak yeşil mercimek salatası
3-4 dünkü bulgurlu dolmadan
3-4 bardak ayran
Spor:
Toplam 30 dk
biliyorum canım2 topikde olmak zor,ama sizi çokkkkkkkk seviyoruz canım ,napalım merak ediyoruz ses soluk çıkmayınca..sonrada öyle aramaya çıkıyorum ben..
ama yabancı yerde değilsiniz banumun takımı,ve size burasının çok iyi geldiğini biliyorum..
işallah ayyüzlümde tekrar alınır takıma,çünki çok hırslı bir hatun gülay,burda patır patır kilolarından kurtulacağını ve takımada çok katkısı olacağından hiç şüphe yok..ne spordan vaz geçer nede ben gibi boşvermez..yeterki istesin patır patır kilolarıda varir..
sen nasılsın canım senide uzun zamandır görmüyorum..arada uğra bizim orası yine tenhaldı bak mileti aramaya çıktım..
Tünaydın Merim Aminn tatlımGünaydın umarım hepimiz için Apaydınlık güzel ve mutlu bir gün olsun
ayyyyyyy canıııım buldun beni ce ceeeeeeeinan burda bile çok takılamıyom. bırakırsam tam bırakırım diye bende korkuyom. malum takımda da değilim artık. anam arafta kaldım ya ben inşallah toparlayayım iyice her yere yetişecem.
inşallah canım. eğer takıma girersem hemen kilo verir mezun olurum. yok alınmazsam yavaş kilo veririm üç ay sonra takıma girer yine de burdan mezun olurum. alacam o diplomayı işte o kadar
slm kızlarrrrr burnuma kadar gelen gobegım var benımmm
Yok canım ya ilaç kullanmıyorum, böbreklerim biraz hassas.. O yüzden uzun sürüyor iyileşmem.. Ama düne göre bu sabah daha iyiyim krize girmiyorum en azından işin kötüsü doktora sınavlarım başladı bu hafta çalışamıyorum başım ağrıyor bu akşam napıcam bilmem artık çok şanssızım..
Selamlar canlar
Dün doktora gittim ama ultrasyon sonucunu gösteremedim doktor pazartesiye kadar izinli.
Kızım öksürüyordu onu götürdüm. Bronşit olmuş hem de biraz daha bekletseydim zatüreye dönecekti. Doktor hemen yatıralım dedi, evde bebeğim var dedim. O zaman serum takalım dedi. Antibiyotik tedavisene serumla başladı. Sonra bir şişe de yemek yemediği için rahatlatsın diye serum taktı. Akşam 11 de çıktım hastaneden. Sabah ta iğne yaptırdım yarın da bir iğnesi var, sonra ilaç tedavisine başlanacak. Bir de hava veriyoruz. Bugün hasta hasta yine yanımda getirdim onu. Uyuyor şimdi. İğnesi sabahtı birde havası vardı öğlede. Makineyi yanımda getirdim evde yapamazlar diye, tedavisi eksiksiz olsun ki işe yarasın.
tatlım bişileri eksik yapıyorsun geliyor bana
oy kuzum ya çok geçmiş olsun
kızlar dünki menumu yazamadım
dünki menum
sabah kalkınca kefir ve çörekotu
7,30 da karatay kahvaltısı
13,00 da sütlü kahve+ceviz
18,30 da yarı yarıya pirinç ve bulgurla yaptığım hamsi pilavı bolca salata
21 de 1 küçük kase çekirdek
spor yok
Tunaydın kızlar .. nasılsınız dün bir ceee dedim gittim bida girmek kısmet olmadı , arkadaşımı gördüm davet etti gittim ,akşamda benim misafirim vardı sözün kısası gelemedim
oy tatlım nasıl denemezsin hemen tarif vereyim dene lütfen şu antibiyotiklerden medet umma ne olur
AHMET MARANKİ DEN İNATÇI ÖKSÜRÜKLERE KARŞI TURP-BAL KARIŞIMI KÜR
1.TARİF:1 adet turpu rendeleyin(siyah yadfa kırmızı turp farketmez)içine hakiki bal koyun ve bir tülbentin içine koyun. bu tülbenti yüksekçe bir yere asın ve altına bir kase koyun. akşamdan hazırladıysanız sabaha kadar süzülmesi için bekletin. ve süzülen bal -turp suyu karışımını küçük büyük hiç yaş sınırı olmadan herkes içebilir.
2. TARİF:turpun alt ksmını kesin ve içini biraz oyun. uzun sap kısmınıda kesin. bu turpu bir su bardağının üzerine yerleştirin. turpun içine bal doldurun ve yine sabaha kadar süzülmesi için bekletin.
bu balı emen bebeklerden yetişkinlere kadar herkes içebilir.
buda videosu
takımda değil misin ? noldu ki
Ne güzel dedin . İnsallah canım insallah. Su aralık sonunu getıremıyorum ben. Bıran once gecsın gunler.
gizemcim Alah kolaylık versin..şu dans gösterisinide bir türlü göremedik cezalar var ama pek uygulanmıyor sanki
inşalh kabul edilirsin canım tekrar takıma hayırlısı olsun ,zaten bizimlesin
kaptancım mavişim deyince üstüme alındım 2. adım gibi maviş
gemzem geçmedimi hala öksürüğün , evet şu turp ve bal kürünü dene bence çok faydasını gören var
nurum yediğin bişeymi dokundu yada üşüttünmü ? ben lahana , bulgurlu , ve fazla kepekli yediğimde şişiyorum dikkat et bakalım bu günlerde en çok ne tükettin ,geçmiş olsun canım..maydanoz suyu ve bol su iç
geçmiş olsun gamzem , Allah kolaylık versin
hafif şeyler ye nurum salata gibi çorba veya yoğurtbende o şişkinlikten çok çekiiyorum bir bakıyorum düzlenmiş bir bakıyorum top yutmuş gibi şişmiş
güzel anlatmışsın neslim teşkler eline sağlık
kızlar geçmiş öyle birikmişki 2 saat oldu zor bitirdimne çok konuşuyosunz ya
dünki menüm :
7:30 : 2 bardak su ,2 kayısı ,
peynir, zeytin ,yeşillik ,1 dilim ekmek ,2 kaşık yoğurt ,
öğlen : 1 kase yoğurt , 1 türk kahvesi ,1 mandalina ,
akşam : fırın balık , salata ,
1 avuç fındık ,
3.lt su ,40 dak yürüyüş20 dak zumba
hoş geldin kaptanım afiyet olsun , ohh tüm işleri halletmişsin maşalhh sanaTnaydın meleklerim sabah teyzeme gittik kahvaltıya sonra pazar marketeczane tüm ışişlerini hallettim attım kendimi buraya
oyy tskler canım benim
Öylemiii öğrendiğim iyi oldu maviş diğer topicten arkadaşımız kuzum akşam uğramıştı ama sana da mavişim deriz bundan sonra
tskr ederim kaptanım valla cumaya herşey çok güzel olsun istiyorum inşalhh
Afiyetolsun mavişim süper bir z raporu olmuş kusursuz
Şakasına söyledim canım benim latife ettimya ben de geçen akşam ağzıma burnuma tülbent sardım biliyor musun ahahaha eşim napıyosun sıyırdın galiba dedi ama çok yoğun çalışıyor kaç gündür bir de ona bulaştırırsam iyice kötü olacak napayım dedim ağzımı burnumu kapatıcam uyurken. Diğer odada yatayım diyorum ona da ı ıh diyor. Napayım çareyi tülbentte buldum
Canım çok sağol geçicek inşallah şu turbu deniycem bulursam bakalımgizemcim Alah kolaylık versin..şu dans gösterisinide bir türlü göremedik cezalar var ama pek uygulanmıyor sanki
inşalh kabul edilirsin canım tekrar takıma hayırlısı olsun ,zaten bizimlesin
kaptancım mavişim deyince üstüme alındım 2. adım gibi maviş
gemzem geçmedimi hala öksürüğün , evet şu turp ve bal kürünü dene bence çok faydasını gören var
nurum yediğin bişeymi dokundu yada üşüttünmü ? ben lahana , bulgurlu , ve fazla kepekli yediğimde şişiyorum dikkat et bakalım bu günlerde en çok ne tükettin ,geçmiş olsun canım..maydanoz suyu ve bol su iç
geçmiş olsun gamzem , Allah kolaylık versin
hafif şeyler ye nurum salata gibi çorba veya yoğurtbende o şişkinlikten çok çekiiyorum bir bakıyorum düzlenmiş bir bakıyorum top yutmuş gibi şişmiş
güzel anlatmışsın neslim teşkler eline sağlık
Tnaydın meleklerim sabah teyzeme gittik kahvaltıya sonra pazar market eczane tüm ışişlerini hallettimattım kendimi buraya
Aman aman kimler gelmişmeleğim hoşgeldin tatlım her zaman çıkıp çıkıp gel böyle bitanem
Ay hadi inşallah hayırlısı olsun kuzum
amerika daydı dimi enişte :)
Ahh cnm kesinlikle aramızda olmalısın inşallah oylama da kabul olur
Kaptanım ayyüzlümü ispiyonlamış gibi olmasın ama bana patates kızartması gibi geldi benden kaçmaz :)
Ay niye yaktım cnm bnm aşkolsun sen iyi ol yeter ki cok zorlama kendini
Ayy inşallah en yakın zman da geçer yaaa benim eşimde hasta ve salonda yattı bu gece bize bulaşmasın diye inşallah bulaşmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?