- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
Adaşım rakamı söylemiyeyim süpriz olsun ama cumadan çok daha az gördüm
Canım bence kesinlikle kendine haksızlık ediyorsun
bir kere resmini görmüştüm ve cidden hiç kilonu göstermiyorsun üstelik çokta güzelsin niye kendini eve kapatıyorsun ki aksine senin yerinde olsam kesinlikle giderim görsünler ki bir sonraki düğünde ne kadar fark olduğunu daha bir fark etsin millet
Kız ben 124.5 kgken bile her davet edildiğimiz düğüne süslenip püslenip gidiyordum üstelik milletin bakışlarını yakaladığım halde hiç keyfimi bozmuyordum nasılsa elbet zayıflayacağım ve o zaman herkes helal olsun hatun baya kilo verdi diyeceklerini bildiğimden
Üstelik senin birde boyun var ben Adile Naşit gibiyken bile itiraf ediyorum kendimi düğünlere gittiğimde hayalimdekileri giyemesemde güzel buluyordumHep diyorum ya ruhumda bir Banu Alkan var benimde deniz kenarında parmak ucunda yürümem eksik onuda artık 38 beden olunca yaparım
kmeğin zararlarıyla ilgili bazı söylemler kulağa çok sert gelebiliyor. Örneğin Türkçeye de çevrilen Buğday Göbeği kitabının yazarı Kardiyolog Dr. William Davis ekmek için kronik hastalıklara neden olan zehir diyor.
EKMEKLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN 5 YALAN!
Ekmeğin zararlarıyla ilgili bazı söylemler kulağa çok sert gelebiliyor. Örneğin Türkçeye de çevrilen Buğday Göbeği kitabının yazarı Kardiyolog Dr. William Davis ekmek içivn kronik hastalıklara neden olan zehir diyor. Öte yandan yıllardır beslenme piramidinin tabanına koydukları ekmek için beslenmenin vaz geçilmez ögesi diyen diyetisyenler var. Ekmek alışkanlığından vaz geçemeyenler bu ikinci görüşe inanma eğiliminde oluyor. Ancak acaba gerçek hangisi?
Sağlıklı beslenme konusunda yazılar yazan ve tarifler geliştiren KelleyHerring ekmek konusunu irdelemiş. Bu konuda söylenen 5 yalan olduğunu iddia ediyor. Bunlara bakalım:
1- Tam tahıllar ve tam buğday sağlıklı bir beslenme planının temelidir.
Bu gıda endüstrisinin pompaladığı bir görüştür, gerçekte tahıllar olabilecek en sağlıksız gıdadır. Buğdaydaki karbonhidrat %75'i hızla şekere dönüşen amilopektin A adlı bileşiktir, o nedenle tam buğdayın glisemik indeksi şekerden bile yüksektir. Ekmeğin bağımlılık yapma özelliği şekerden bile daha fazladır, içinde morfin reseptörlerine bağlanan bir madde bulunur.
2- Glutensiz ekmek buğday ekmeğinden daha sağlıklıdır.
Dr. William Davis glutensiz olduğu için buğday yerine kullanılan mısır nişastası, pirinç unu, patates nişastası gibi gıdaların kan şekerini buğdaydan bile daha fazla yükselttiğini söylüyor. Bir çalışmada glutensiz beslenenlerin %81'inin iki sene içinde kilo aldıkları görülmüş. Özellikle glutensiz ticari ürünlerin çok zararlı olduğu, hatta bir analizde bazı glutensiz ürünlerin içinde içme suyunda izin verilen arsenik oranının 90 katı kadar arsenik bulunduğu tespit edilmiş.
3- Glutenle ilgili bir sorununuz yoksa buğdayla da ilgili sorun olmaz.
PlantPhysiology (Bitki Fizyolojisi) de yayınlanan bir çalışmaya göre modern buğday en az 23.788 çeşit protein içeriyor. Gluten alerjisi testinde ise sadece iki maddeye bakılıyor, negatif çıkarsa doktorlar yaşanan alerjiksemptomların "kafadan" kaynaklandığı sonucuna varıyorlar. Tahıllarda glutenin yansıra uzun vadede ciddi sağlık bozulmalarına yol açabilecek başka bileşikler de olduğu bilimsel olarak gösterildi.
Bitkilerin de kendilerini korumak için savunma araçları var, örneğin kaktüslerin dikenleri gibi. Buğday ve diğer tahılların da savunmaları var ve bunlardan biri WheatGermAgglutinin (WGA) denilen madde. Bu maddenin özellikle kalp ve beyin dokuları için çok tahrip edici olduğu çalışmalarla gösterilmiş. Gluten gibi WGA da hormonal sistemi bozuyor, bağışıklığı zayıflatıyor, sindirim sorunlarına neden oluyor ve dejeneratif hastalıkların kökeni olan inflamasyonu körüklüyor.
4- Buğday size sindirim rahatsızlığı vermiyorsa güvenle yiyebilirsiniz.
Çalışmalar gluten intoleransı olmasa bile tahıllı yiyeceklerin inflamasyona neden olduğunu ve bağırsaklarda geçirgenlik meydana getirerek istenmeyen maddelerin kana karışmasına yol açtığını gösteriyor. Sindirim sisteminizde hiçbir rahatsızlık olmayabilir ama her lokmasıyla bütün doku, sistem ve organlarınıza zarar verir. Meydana gelen zararların bazı belirtileri:
- Başağrısı ve yorgunluk
- Kronik sinüs sorunları ve bağışıklıkta düşüklük
- Artrit, eklem ve kemik ağrısı
- Beslenme eksiklikleri
- Akneden kırışıklığa çok çeşitli cilt bozuklukları
Araştırmalar buğdayın diyabet, romatoid artrit ve MS gibi çeşitli otoimmün (vücudun kendine zarar verdiği) hastalıkları tetiklediğini gösteriyor. New England Tıp Dergisi'nde glutenin neden olduğu 55 sorun sayılmış, bunların bazıları:
- Kanser
- Kalp hastalığı
- Osteoporoz
- Hassas Bağırsak Sendromu (IBS)
- Fibromiyalji ve kronik yorgunluk
- Tiroid hastalıkları
- Anemi
- Epilepsi
50 yıl önce bazı ruh hastalarının ekmek kesilince ani iyileşmeler gösterdiği bulunmuş.
5- Sağlıklı ekmek yoktur.
Hiçbir tahıl kullanmadan sağlıklı ekmek yapılabilir. Tahılsız, düşük glisemik indeksli malzemelerle çeşitli tarifler geliştirmek mümkündür.
SONUÇ: Gördüğünüz gibi ekmeğin zararlarından bahseden sadece Prof. Dr. Canan Karatay değilmiş. Fırıncıların çok kişiye dava açması gerekecek…
Kaynak: http://sugarcrushthebook.com/the-5-most-dangerous-lies-youve-been-told-about-bread/
http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3687 alıntıdır
Okudunuzmu bilmiyorum meleklerim ama paylaşayım dedim tekrar
hedefim normalde 50 ama mayıs sonu 51 olsun.. bu haftalar pek iyi gitmiyorum.
Bu yazıyı bugun bende okudum kaptanım ve bi kere daha hak verdim canan teyzeme
Sweetdimple bana ekmeği bıraktığımı söylediğimde depresyona girersin dediler şaştım kaldım milletçe olmuşuz felaket tellalı bilmiyo ki ben her verdiğim gramla depresyondan çıkıcam
hedefim normalde 50 ama mayıs sonu 51 olsun.. bu haftalar pek iyi gitmiyorum... onumuzdeki hafta sıkı tutcam kaptanım.
En doğrusu bu hani sabah krallar gibi öğle orta direk akşam fakirler gibi kuralı söz böyle değildi ama anladınız sizmutluluğun katlanarak çoğalsın kuuzmmmm çok sevindim
Allah razı olsun tekrar enişteden ne mutlu sana her zaman destek olması motive etmesi harika bence.
Herşey yavaş yavaş tatlım ayrıca tatlıyı arada yiyebilriisn ama tadımlık ve erken saatte çok canının çektiği birşey varsa bir de şu var yediğini yakmak zorundasınnnbir dilim baklava içinde saatlerce koşamam doğrusu
Prensesim ne varmış utanacak önce kendile barışık olmalısın ayrıca lütfen elalem için yaşama ben bunu çok geç farkettim.Elalemden bize ne kim ne derse desin mutlu olacağın şeylerden kendini mahrum etme bitanem
Anne yüreği ama lütfen annene meyvenin kilo vermeyi yavaşlattığını anlat kuzum.Sabahları 1 adet yiyebilirsin kahvaltında yada öğleyin süt ürünleri eşliğinde ama lütfen akşam yeme kuzum
Prensesim gün içinde kendini yorman lazım ister spor yap ister ev işi o zaman yorgunluktan hemen uyursun benim gözler kapanmak üzere şu an mesela ayrıca erken kalkman gerekli geç kalkarsan geç uyursun tatlım
Prensesim cuma sabahına kadar tartılmak yok lütfen
İlk menülerine nazaran gayet güzel bir menü prensesim fakat kahvaltına zeytin peynir ekleyebilirsin.Çok canın çektiyse yarın kahvaltında iki dilim karpuz yiyebilirisn minik dilim tabiii
Tuz vucudunda su tutar kuzum mümkün olduğunca az tüketmeye çalış bol bol su içmeyi de unutma ne kadar çok su o kadar çok wc her wc ye gidiş 40 kalori
Olurmu hiç prensesim lütfen kendini toplumdan soyutlama zaten sen kilonu göstermiyorsunki at kendini piste hem eğlen hem kalori yak o kadar abartılı kilon yokki kuzum
Yaa... Kimmis ooobu hafta sen bizi birinciliğe taşıycan heralde çok umutluyum kız senden hadi bakalım
Bu kiloda olunca asla mutlu olamam ben ablacim. Mutlu gibi gorunsemde icimm parca parcaensesim ne varmış utanacak önce kendile barışık olmalısın ayrıca lütfen elalem için yaşama
Semizotuyla nasil kilo verdin ablacim yiyerekmi icerekmi anlatrmisinevet kaptanım beni ilk motive edende eşim olmuştu sağolsun kilondan rahatsız değilim ama sağlığın için ve giydiklerini görünce mutlu olman için vermen lazım demişti.
aslında ekmeği bıraktığım için mutluyum biliyorum ki kilo veremesem bile en azından hafta boyu ekmek yemiyorum bide tatlıyı bıraksam var ya 10 numara olacak hep kaçaklarım tatlıdan
seyda coşkuna yetişmek mümkün mü canımsabahlerı tek yürüdüğüm için sıkılıyorum arkadaşım olsa daha çok yürürüm.kulaklığı takıp bu kadar gidiliyo malesef
semizotu ile bi sene diyet yaptım ve inanılmaz kilo verdim hazır mevsimi de gelmişken bol bol tüketmek lazım
peki cecom cuma sabahını iple çekeceğim o zaman sürprizi merakla bekliyorum
Aynen cecom öyle güzelki bebek gibi maşallah .Bayılıyorum sana cecommm pozitifliğin hayatla dalga geçişin her konuda pratik çözümlerin ve en önemlisi kendinle barışık olman idolümsünnnn
Sweetdimple bana ekmeği bıraktığımı söylediğimde depresyona girersin dediler şaştım kaldım milletçe olmuşuz felaket tellalı bilmiyo ki ben her verdiğim gramla depresyondan çıkıcam
Abla sennn bitanesinnnnn ya hahahaha yeminederimmm koptumm kahkaha attimm adile nasitmis hahahahaAdaşım rakamı söylemiyeyim süpriz olsun ama cumadan çok daha az gördüm
Canım bence kesinlikle kendine haksızlık ediyorsun
bir kere resmini görmüştüm ve cidden hiç kilonu göstermiyorsun üstelik çokta güzelsin niye kendini eve kapatıyorsun ki aksine senin yerinde olsam kesinlikle giderim görsünler ki bir sonraki düğünde ne kadar fark olduğunu daha bir fark etsin millet
Kız ben 124.5 kgken bile her davet edildiğimiz düğüne süslenip püslenip gidiyordum üstelik milletin bakışlarını yakaladığım halde hiç keyfimi bozmuyordum nasılsa elbet zayıflayacağım ve o zaman herkes helal olsun hatun baya kilo verdi diyeceklerini bildiğimden
Üstelik senin birde boyun var ben Adile Naşit gibiyken bile itiraf ediyorum kendimi düğünlere gittiğimde hayalimdekileri giyemesemde güzel buluyordumHep diyorum ya ruhumda bir Banu Alkan var benimde deniz kenarında parmak ucunda yürümem eksik onuda artık 38 beden olunca yaparım
Aynen cecom öyle güzelki bebek gibi maşallah .Bayılıyorum sana cecommm pozitifliğin hayatla dalga geçişin her konuda pratik çözümlerin ve en önemlisi kendinle barışık olman idolümsünnnn
Super konustunnnn ablacimmAdaşım beni şımartıyorsunO sizin yüreğinizin güzelliğinden öyle geliyor
Hee benimde kendimi hiç beğenmediğim bunalıma girip hüngür hüngür ağladığım günler oldu ama sonradan anladım ki millete gülüp evde ağlayarak sırf kendime zarar veriyorum o yüzden artık kesinlikle kendimi başka insanların ( sevdiklerimi dışında tutuyorum tabiki ) fikirleri için hasta edemem ( zamanla depresyondan tut her türlü hastalık bile sırf bu yüzden oluyor bence )
Hepimiz güzeliz ve moralimiz düzgün oldukça içimizdeki güzellik yüzümüzede yansıyor
Ne olursa olsun RAbbim hepimizi özene bözene yarattı ve sırf ona karşı saygısızlık olmaması adına kendimizi çok daha fazla sevmeliyiz sonuçta şükürler olsun hepimizin eli ayağı sağlam ve sağlıklısıyızkilo nedir ki kesinlikle çok güzel kilolar verebiliriz ve vereceğiz inanıyorum
Aman şu TVlerdeki diyetisyenler çıktı çıkalı herkes diyetisyen bile kesiliyorboşver onları
semizotu ile salatalar yaparak maruldan daha iyiy kilo verdiriyo aynı marulla yapılan mevsim salataları gibi doğrayıp domates salatalık zeytinyağı ile salata hazırlayabilirsin yada semizotunu doğrayıp salatalıkla karıştırıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökersin salataların tamamen hayal gücüne kalmış.Semizotuyla nasil kilo verdin ablacim yiyerekmi icerekmi anlatrmisin
Yaaa ewet abla napicaz ben baya haftada 4 x tartiliyom:s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?