Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Herkese hayırlı geceler

Hele şükür gelebildim

Öğlende görümceme bir gittim akşam 5 de ancak gelebildim. TAbi o an kızımın arkadaşları falanda evdeydi ve onlar gidene kadar fırsatım olmadı uğramaya sonrada eşim gelip hadi Ananneye gidiyoruz diyince yine olmadı

Eşimin Anannesinin hasta yatağı bozulmuş ve eşim tamir etmeye gideceğim dedi
Tabi yatalak olduğu için Ananneyi yataktan indirmek var ve tek başına zor olacağı için bende yardıma gittim
Sonrada çay faslı falan derken bu saat oldu

Yarın içinde eşimin TEyze kızıyla Ananne için pazar alışverişi yapacağız akşam üzere ve yemeğede orada olacağız ama sabahtan yine buradayım şükü

Bu arada yüzümü karartıp KVden kızımın mezuniyeti için sponsorluk talep ettim Miktar belirtmedim ayıp olmasın diye ama iyi saatine deng geldik herhalde ki oda benim düşündüğüm rakamı yani 100 lira verdi
Kızım havalarda uçuyor resmen dilediği gibi abiye güzel bir elbise alabilecek diye

Görümcemde biz oturmaya gidiceğiz diye kısır ve börek yapmış Tabi aaa kırk yılın başı geliyorsun zaten ille ye diyince bende yidim heee pişman değilim çünkü akşam zaten acıkmadım diye sadece ayran içtim ve inşallah dengelemişimdir

Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım;

SAbah;
1 parça peynir ( 100 kcal olsa net gramını bilmiyorum )
10 yeşil zeytin ( 62 kcal )
1 salatalık ( 9 kcal )
3 cherry domates ( 10 kcal )
4 ufak kayısı ( 50 kcal )

( 231 kcal )

ara;
Şekersiz sütlü kahve ( 29 kcal )

ara; ( görümceme gitmeden )
1 bardak ayran ( 36 kcal )

Öğlen; ( görümcede 14:00 )
6 yk kısır ( 336 kcal )
4 parmak kadar büyüklükte peynirli yufka böreği ( 250 kcal yağsızdı ama neticede yufka )
3 şekersiz çay

ara;
Şekersiz sütlü kahve ( 29 kcal )

Akşam; ( 18:00 )
1 büyük bardak ayran ( 36 kcal )

ara; biraz evvel
1 bardak ayran ( 36 kcal )

Toplam kalori: 967 kcal ( diyetkolik sitesine göre )

Valla kısıra rağmen bu kadar az kalori çıkması beni şaşırttı
FAtsecret nedense hata verince bende netten baktım ama ne kadar doğrudur bilemedim acıkcası

Yinede gün fena geçmedi börek yememe rağmen ama uzun bir süre asla hamur işi yemem artık yoksa alışkanlık haline gelirse eksiye dönerim diye korkuyorum

Bak görümcenin günahını almısın kadın hazırlanmışkv de iyi etmiş:)
Ben kısırı cok severim ama hem tek basıma olunca kısır yapmaya üşeniyorum hemde walla 6 kaşıkla kalmıyorum en az iki tabak yiyorum

Bugünkü menum
Sbh kk
Öglen bi bardak ayran
Aksam iki kase sebze Çorbası
1 Türk kahvesi,2 maden suyu,2 kiraz sapı
45derya45 in paylaştığı listenin ilk günü(15 mekik,6 leg raise,10 Sn plank), 50 Squat,sbh aksam 100er ip atlama,10 dk twister,10 dk bacak- kol

Bugun oturup yapacagım sporlar icin plan yapıyım dedim,bu yaptıklarım anca yarım saatimi alıyo,kesinlikle Leslie yide eklicem,bide pilates lastiği ile bacak calıstırıcam. Gitgide daha düzene girecem inş

Günaydın hanımlar.
Geçmişe şöyle bir baktım da baklavalar, çikolatalar, su börekler havada uçmuş Kaptan görmesin :)
Benim dün yediklerim şöyle
Sabah kepek ekmeğine sandviç
Öğlen fırında tavuk biftek ayran ve 1 yk patates püresi
Akşam kepek ekmeğine küçük tost ve meyve suyu.

Kızlar kesinlikle kilo verme olayı ne yediğinle değil ne kadar yediğinle akalalı. Ameliyat öncesi bir hafta ve sonrası yani yaklaşık bir aydır bana çok ve yağlı yemek, çikolata, yumurta pasta kesinlikle yasak.
Zaten istesemde bunları azıcık yiyim hemen sancılarım artıyor. Herşeyden az az yiyorum ve ilo kendiliğinden gidiyor.
Bunu sağlık sebebiyle öğrendim ama iyi oldu. :)

Aminn canımm saglık olmayınca ınsanın gözü baska bursey gormuyorr

Öyle valla canım ya. Çok şükür bugünümüze.

Gecmiş olsun irem,ne ameliyatı oldun ki

gecmis olsun cnm ne ameliyati yaptin Allah sifa versin

Canlar safra kesemi aldırdım. Bir sürü taş varmış ve kesenin tamamının alınması lazımmış. Çok şükür atlattık. Şimdi beslenme dikkat etme sürecindeyim.

Dünkü menum
Sbh domates iki Salatalık
Öglen bi kücük kase bulgur pilavı
Aksam bi kase corba
Öglen aksam arası ayran
1 Türk kahvesi,3 maden suyu,2 ödem cayı

Afiyet olsun.

Sen git yinede diyetisyenin yanına bi güzel haşlasın da seni kendine gel canım :)

patlıcan sıkıntı olmuş cnm kızarıyorlar patlıcanı ve çok yağ çekiyor. Dikkat etmek lazım.

geçmiş olsun canım

Saol tatlım.

Böyle durumlar midem yada dişim ağrıyor bahanesi işe yarıyor :)

Yaa bide sporda yapamicam galiba burda evde kosu bandimda yuruyodum burda napcam benn ne sppru yapicam off yaa

Açık havada yürüyüş şansın yokmu canım.

Canım mezuniyetiniz hayırlı olsun işallah. Nazardan sakınsın Rabbim kuzunu. Darısı bizlere.

çarşamba menüm

07:00 sabah
menemen 3 yumrtalı ama eşimle yedik tabi ki
zeytin 5 adet
peynir yarım dilim
süzme yoğurt
cay 2 bardak
1 cay kaşıgı bal
1,5 dilim ekmek
11:00 ara:1 fincan şekersiz türk kahvesi
3 küçük kare fındıklı çikolata

13:00 ara 1 elma

14:00 öğle
patatesli tavuklu bezelye

16:30 ara 1 tabak mercimek çorbası

19:00 akşam yarım tabak patatesli tavuklu bezelye
1 tabak fasulye kavurması
yoğurt,
3adet marullu çiğköfte komşum yapıp getirmiş..
kahvaltıyı erken yapınca öğle yemeğinide geç yedim o yüzden iki ara oldu
bolll su
30 dk pilates

Gunaydin kizlar :)
Cok ugrayamiyorum bizim cafemiz var yaz gelince isler artti ev islerini yapip cafeye geciyorum ancak menumu yazmaya yetisiyorym
Dunku menumu paylasiyim
Sabah: karatay kahvaltisi
Oglen : haslanmis kabak ve salataa
Ara: 1 top sade dondurma
Aksam: 4 sarma 2 kasik yogurt

3 litre su yarisi karbonatli
1 mil leslie 100 twist 50 mekik

Selamün aleyküm kızlarrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Bu sabahta sağ olsun küçük cadı sabahın köründe beni yine ayağa dikti
Yine karnım ağrıyor faslımız vardı ve bol bol karnını ovalattı bana yahu bu kız neden her sabah ağrım var diye tutturuyor

Neyseki şimdi yine iyiyim diyor
Kahvaltımı yaptım ve işlere girişmeden sizlere bir bakayım dedim

Sorma canım valla ikiside dün baya şaşırttı
Bugünde eşimin Anannesindeyiz Öğleden sonra teyzesinin kızıyla pazar yapacağız sonrada birlikte yemek hazırlayıp akşam yemeğinide birlikte yiyeceğiz ( yanlış eşim karışık kızartma diye tutturdu ama ben kendime sırf salata yaparım dediğimde sağ olsun eşimin Teyzesi olurmu sanada köfte yaparız en azından yanına dedi bakalım menüde değişiklik olursa artık salata ve ayranla idare ederim sonuçta evet karışık kızartma çoook lezzetli oluyordu ki rahat 2 sene olmuştur yemeyeli ama işte bana zarar o yüzden direnişim olacak akşama )

Gunaydın moralım cok bozuk ya saglık ocagından sonuclarımı aldım..
B12 290 olmus o hadı yıne ıı sınırın bıraz üstü ..
Ama sekerım 145 yarın 3 aylık sekerıme bakılcak asırı tatlı yıyorum ya bundan mı kaynaklanıyo kuru kayısı fakan yıyodum bırakıcam artık
Kılom da asırı fazla degıl tamam fazla ama 57 yani belkı doktordan sonra haftaya dıyetısyenede gıderım ya

Canım büyük ihtimalle son bir iki gündür tatlıyı fazla tüketiyorsan oda etkiler Umarım yarınki sonuçlar daha iyi çıkar
Dediğin gibi kilon bence çok çok iyi ( hayalim ama biraz zor olur ulaşmak tabi imkansız değil )

Gecmis olsun canim ya b12 iyi baya insallah oburununde caresine bakarsin daha gencsin gencken caresine bakmak lazim yaslilikta cok daha zorrr

Benımde boyuma göre cok ıyı degıl ama yınede Iyı dıye avutuyorum kendımı

Gecmis olsun canim ya b12 iyi baya insallah oburununde caresine bakarsin daha gencsin gencken caresine bakmak lazim yaslilikta cok daha zorrr

Kemıklerım agrıyor ve saclarım dokuluyo nasıl ıyı cıktı anlamadım tahlıller
Sınırselde olabılır dıyolar
Öyle canim havalr cok guzel oglum uyansin carsiya felan cikcaz bakalim

Gezınn bende bu hafta gıdıyorum samsuna cok mutluyum aılemın yanına

canlar selamlar olsun

selam canım. bişi dicem bende kendimce. karataydan ve sevgili dr. ahmet aydın hocadan öğrendiğim kadarıyla 290 b12 oldukça yetersiz belki kötünün iyisi ama asla bedeni yuzdurmek için yeterli değil. ben 320 leden 800 çıkana kadar kilo verememiştim ve miskin miskin gezelemiştim. çıkarmak için iğne oldum arkasından b12 eksik etmeden beslendim şimdi bu seviyeyi iğnesiz koruyorum. nacizane fikrim b12 oldukça duşuk ve bu sende mutsuzluk, depresyon, isteksizlik bile yapar. kendi araştırmalarında ve öğrendiğin doğrularla b12 ni yukseltmelisin.

Dun kı menumu de paylasayım..

Sabah kepeklı ekmeklı tost
Oğlen 2 tane etlı dolma
1 bardak ayran
5 kare cıkolata
Aksam sadece salata
2lıtre su

bu kadar yuksek şekerle ekmek,çikolata yemişsin hemde aç kalmışsın tatlım
bak bu yazıda anlatılanın tam tersi olmuş eğer hucrelerini beslemezsen enerji alabilmek için en kestirme kaynağa şekere başvurman için içinden gelen sinyalle hareket etmen normal. ama bu doğru olanları yaparsan bu istek zamanla azalacak. bu konuları öğreneceğin en guzel topiktesin. banum çok değerli bilgilidir. sayesinde insülin direncimi karatayla duşurdum bende..
bu da sana hediyem olsun okursun işallah
sağlıkla kal

Hücresel beslenme ile kilo kontrolü
Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok

Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.

Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.

1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.

2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil

3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.

4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan organlar zayıflar.

Hücresel beslenme ile kilo kontrolü
Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok

Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.

Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.

1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.

2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil

3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.

4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan organlar zayıflar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…