- 27 Şubat 2014
- 9.351
- 16.727
- 298
canlar selamlar olsun
selam canım. bişi dicem bende kendimce. karataydan ve sevgili dr. ahmet aydın hocadan öğrendiğim kadarıyla 290 b12 oldukça yetersiz belki kötünün iyisi ama asla bedeni yuzdurmek için yeterli değil. ben 320 leden 800 çıkana kadar kilo verememiştim ve miskin miskin gezelemiştim. çıkarmak için iğne oldum arkasından b12 eksik etmeden beslendim şimdi bu seviyeyi iğnesiz koruyorum. nacizane fikrim b12 oldukça duşuk ve bu sende mutsuzluk, depresyon, isteksizlik bile yapar. kendi araştırmalarında ve öğrendiğin doğrularla b12 ni yukseltmelisin.
bu kadar yuksek şekerle ekmek,çikolata yemişsin hemde aç kalmışsın tatlım
bak bu yazıda anlatılanın tam tersi olmuş eğer hucrelerini beslemezsen enerji alabilmek için en kestirme kaynağa şekere başvurman için içinden gelen sinyalle hareket etmen normal. ama bu doğru olanları yaparsan bu istek zamanla azalacak. bu konuları öğreneceğin en guzel topiktesin. banum çok değerli bilgilidir. sayesinde insülin direncimi karatayla duşurdum bende..
bu da sana hediyem olsun okursun işallah
sağlıkla kal
Hücresel beslenme ile kilo kontrolü
Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok
Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.
Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.
1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.
2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil
3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.
4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan organlar zayıflar.
Hücresel beslenme ile kilo kontrolü
Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok
Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.
Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir. Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.
1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.
2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil
3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.
4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan organlar zayıflar.
ben 1 tanesini doktora ısrar edip ebeye yaptırmıştım. diğerinide tanıdık eczacıma yaptırmıştım. doktoru ikna etmek çok zor oluyor malesef. aslında şeker yuksekliğinde b12 eksikse pek reddetmiyorlar ikna oluyorlar.Bnde doktora soyledım ama ıgne vermedı evdekı ıgnelerı olurum belkı hemsıreye soyleyıp yaparsa tabı
Ewet cıkolatayı bırakıyorum ekmkte sonucta kepeklı ve tıst ekmegı hergun aynı kahvaltıda skıyor yanı ondan degısıklık yptım
ben 1 tanesini doktora ısrar edip ebeye yaptırmıştım. diğerinide tanıdık eczacıma yaptırmıştım. doktoru ikna etmek çok zor oluyor malesef. aslında şeker yuksekliğinde b12 eksikse pek reddetmiyorlar ikna oluyorlar.
ben 1 tanesini doktora ısrar edip ebeye yaptırmıştım. diğerinide tanıdık eczacıma yaptırmıştım. doktoru ikna etmek çok zor oluyor malesef. aslında şeker yuksekliğinde b12 eksikse pek reddetmiyorlar ikna oluyorlar.
canım o aralık dediğim doktorların aralığına göre çok düşük. malesef tüm hastanelerde yaklaşık değer bu aralıkta. misal devlette buyken başken hastanesi b12 aralığı 400-800 diyor.170 /663 deger aralıgı benımkı 290
Cok tesekkur ederım artık salı gunu cıkcak şeker baktım olmuyo dahiliyeye giderim söylerim yada fizik tedavi uzmanına soylerım o da yazarcanım o aralık dediğim doktorların aralığına göre çok düşük. malesef tüm hastanelerde yaklaşık değer bu aralıkta. misal devlette buyken başken hastanesi b12 aralığı 400-800 diyor.
karatay ve rahmetli ahmet hoca sağlıklı bir bedende 800-1000 aralığında b12 ve 80-100 aralığında dvit olmalı diyor.
rica edrim. sağlıkla kal canımCok tesekkur ederım artık salı gunu cıkcak şeker baktım olmuyo dahiliyeye giderim söylerim yada fizik tedavi uzmanına soylerım o da yazar
SELAM KIZLAR
sabah beri hasteneler arası mekik dokudum
kızın kontrolleri vardı. böbrekle ilgili sıkıntımız varda bizim sağolsun doktor en ince ayrıntıya kadar kontrolden geçirdi hatta kardiyoljiye bile yönlendirip tüm tetkikleri yapıldı eee fırsat bıı fırsat bende hazır gitmişken canı yansada vitamin ve hormon tahlillerini istedim canını yakmasak falan dei ama dedim yansın ki içimiz rahat olsun bi görelim kızımda demezmi bana doktorun yanında küstüm sanaa doktor hayır diyo sen iğne diyosunnn dedim bende olcam... hemen kendimede sıra alıp kendimede istedim saat 15 te çıkacak sonuçlar ama yarın ultrasona girecek o zaman alıcam sonuçlerı... rabbime şükür ekg de ve kalpte bi sıkıntı yok. umarım kültürler de temiz çıkarda bursa yada izmir yolu görünmez
gelelim dünkü menüme diyorum ya anlamsız diyet dışı yiyorum bi kaç gündür reglin artısı vurdu beni
sabah : yarım simit, peynir zeytin domates
öğle : taze faulye 2 kaşık bulgur pilavı 3 4 çatal yaş pasta
akşam :4 kaşık zeytinyağlı bezelye
eşimle yürüyüşe çıktık dün hafif tempolu 40dk yürüdük.
ama bugün hastanede öyle koştum ki tam 5 doktora göründük.. defalarca in çık diğer hastaneye yetiş sonra tekrar öbürüne yetiş hem ruhen hem bedenen çok yoruldum spor olurmu ooo
Gecmıs olsun hastaneler hastalıklar zor rabbım şifa versın ..ınsallah tahlıllerınız temız cıkarr
Yas pasta olmasa ıyıymıs ama nıyeyse regl falan dınlemeden bende yapıyorum kacamakkk :)
SELAM KIZLAR
sabah beri hasteneler arası mekik dokudum
kızın kontrolleri vardı. böbrekle ilgili sıkıntımız varda bizim sağolsun doktor en ince ayrıntıya kadar kontrolden geçirdi hatta kardiyoljiye bile yönlendirip tüm tetkikleri yapıldı eee fırsat bıı fırsat bende hazır gitmişken canı yansada vitamin ve hormon tahlillerini istedim canını yakmasak falan dei ama dedim yansın ki içimiz rahat olsun bi görelim kızımda demezmi bana doktorun yanında küstüm sanaa doktor hayır diyo sen iğne diyosunnn dedim bende olcam... hemen kendimede sıra alıp kendimede istedim saat 15 te çıkacak sonuçlar ama yarın ultrasona girecek o zaman alıcam sonuçlerı... rabbime şükür ekg de ve kalpte bi sıkıntı yok. umarım kültürler de temiz çıkarda bursa yada izmir yolu görünmez
gelelim dünkü menüme diyorum ya anlamsız diyet dışı yiyorum bi kaç gündür reglin artısı vurdu beni
sabah : yarım simit, peynir zeytin domates
öğle : taze faulye 2 kaşık bulgur pilavı 3 4 çatal yaş pasta
akşam :4 kaşık zeytinyağlı bezelye
eşimle yürüyüşe çıktık dün hafif tempolu 40dk yürüdük.
ama bugün hastanede öyle koştum ki tam 5 doktora göründük.. defalarca in çık diğer hastaneye yetiş sonra tekrar öbürüne yetiş hem ruhen hem bedenen çok yoruldum spor olurmu ooo
haydi bakalım kızlar tartı öncesi son gün... gazamız mübarek olsun ben kaç gündür tartılmıyorum 1,5 kilo artıyı gördükten sonra bi daha çıkmadım yarın sabah tartılıcam bakalım neler olacak
arada uğrayıp gözüme takılana yorum yapmadan geçemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?