- 13 Kasım 2014
- 1.237
- 3.656
- 208
saol canımgeçmiş olsun tatlım
afiyet olsun tatlım menün gayet iyi arada da meyve yerine ayran olsaydı leptinden epey bir faydalanırdın birde canım meyvelerinin yanına süt veya yoğurt üzerine de tarçın eklersen daha iyi olurmuşBugunku menumu yazayim
Sabah: 1 ince dilim peynir
1 ince kucuk salatalik 1 yumurta yarim domates maydonoz avuc ici kadar 8 tane zeytin 2 bardak cay
Ara iki kayisi 10-15 tane uzum sanirim
Aksam kaynamis tavuktan salata bir bardak ayran
Gun boyu 2 litre su yarim litre ayran ki bi yarim daha icecegim sicakliklar bunaltici
5 bardak siyah cay acik sekilde ve 1 kupa papatya cayi yatmadan 1 saat oncede yogurt karisimim var onu yiyip yatacagim
Dun ilk gundu ve bi tuhaf oldu bisey sorcam meyve turu seyler neden olmicak yada neden yogurt sut vs yada aksamlari olmamasi gerekiyo doktorlar meyve sebze yiyin diyo vitamin amacli tam anlamadim yani aciklarsaniz yada tuz ve seker neden ilmicak tam anliyamiyorumAksam menun biraz agir canim karpuz olmamali 15.00 dan sonra
Meyve olcak ama 15.00 dan sonra olmıcak mışDun ilk gundu ve bi tuhaf oldu bisey sorcam meyve turu seyler neden olmicak yada neden yogurt sut vs yada aksamlari olmamasi gerekiyo doktorlar meyve sebze yiyin diyo vitamin amacli tam anlamadim yani aciklarsaniz yada tuz ve seker neden ilmicak tam anliyamiyorum
Dun ilk gundu ve bi tuhaf oldu bisey sorcam meyve turu seyler neden olmicak yada neden yogurt sut vs yada aksamlari olmamasi gerekiyo doktorlar meyve sebze yiyin diyo vitamin amacli tam anlamadim yani aciklarsaniz yada tuz ve seker neden ilmicak tam anliyamiyorum
Ben cayi normalde 2 dekerle iciyordum birden kesemiyo insan yarimla iciyorum suan kupayada 1 bucuk atiyorumki onceleri 4 atiyordum dimdi bunun faydasi olurmu? Birde jogurt olayi bana biraz tuaf geliyo yani ben aksamlari yogurt maydonoz pulbiber karistirip yiyorum ve migdemin calistigini hisediyorum yag yakmaya pul biber maydonoz jogurt cok iyiymis oyle biliyorumki ben 2 sene oncede bu sekilde verdim 20 kilo 64tum en son sonra su 5 ay icerisinde hap fln kullaninca kilo olarak dondu mecburen kullandim 2 sene fln kiloyu korumak gerekiyormus tekrardan almamak icin bende oyle olmadi 1 bucuk seneyi bulmada kilo almaya basladim ama bukadar olabilecegini anlamadim neyse verilirde aklim sadece au sekerlere takildiCanım vucut geç saatte yenen Meyvedeki şekeri bünyeden daha zor atıyor diyelim ( yani içindeki şeker bizim hem insülin salgılamamıza sebep oluyor hemde bizim daha çabuk acıkmamızı sağlıyor )
Tuzunda fazlası vucuda ödem olarak dönüş yapıyor diye mümkün olduğunca az tüketmeye çalışıyoruz hatta kaya tuzu daha çok tavsiye ediliyor
Meyveninde sonuçta fazlası zarar ( ki inan bende de insülin direnci var ve eğer meyveyi öğleden sonra yada akşam yersem anında şekerimin fırladığını hissediyorum çünkü deli gibi uyku basıyor o anama sabah yediğimde hiç bir şey olmuyor )
Karatayda akşam yemeğinden sonra süt yada yoğurdu tavsiye etmiyorlar vucudun ürettiği Leptini ( yani zayıflama hormonunu ) etkilediği ve bozduğu içinErken yenen akşam yemeğinden sonra acıkma hissi oluşuyorsa ya Ayran ( daha az etkiliyormuş leptini ) yada şekersiz çay/kahveyle acıkma hissini bastırmak daha akıllıca leptin hormonunun daha da uzun süre çalışıp zayıflamayı sağlaması acısından
1 bucuk ay oldu seker ve ekmek hayatimdan cikali.. Ve inanirmisin onlar insani tembellestiriyor.. Oglumu okula yollayip 12 ye kadar uyurdum.. Cunku gunde 3 kupa 2 sekerli nescafe (sutle degil en zararlisi coffee mate hemde bol coffemate) iciyordum.. Birde firindan 30 cm capinda susamli corek ekmek aliyorduk onuda bi gunde yiyorduk.. Aksamlari cikolata biskuvi artik ne alrsak.. Simdi bunlar hayatimda cok ne bitkinlik ne o uykuya doyamama hali.. Sekerin bize faydasi yok zarari var.. Bitkisel dogal tatlandirici al zamanla aklina gelmiyor seker tatlandiriciyida kesiyorsun.. Tuzla bi sorun yasamadim zaten pek tuz kullanan bi aile degiliz hatta masaya tuzluk koymadik simdiye kadar..Ben cayi normalde 2 dekerle iciyordum birden kesemiyo insan yarimla iciyorum suan kupayada 1 bucuk atiyorumki onceleri 4 atiyordum dimdi bunun faydasi olurmu? Birde jogurt olayi bana biraz tuaf geliyo yani ben aksamlari yogurt maydonoz pulbiber karistirip yiyorum ve migdemin calistigini hisediyorum yag yakmaya pul biber maydonoz jogurt cok iyiymis oyle biliyorumki ben 2 sene oncede bu sekilde verdim 20 kilo 64tum en son sonra su 5 ay icerisinde hap fln kullaninca kilo olarak dondu mecburen kullandim 2 sene fln kiloyu korumak gerekiyormus tekrardan almamak icin bende oyle olmadi 1 bucuk seneyi bulmada kilo almaya basladim ama bukadar olabilecegini anlamadim neyse verilirde aklim sadece au sekerlere takildi
Evet haklissin ama ben sok diyet fln uygulamiyorumki sonucta 1 ayda 4-6 kilo verilince saglikliya geciyor 5 kilodan 4 ay gibi bir sure yapiyo ve bu sok diyet olabilirmikki ha jogurt olabilir bende artik gun ortasinda fln yemeye calisirim birde canim kiloyu demisken bunyeden bunyeye fark ediyo ben mesela ilk ay 8 kiloya yakin veriyorum ilk gunlerdeki su miktariyla beraber tebbi hep ayni olacak diye bisey yok ki vucut kendini aksam yememelere ekmeksiz yemelere alistiriyo yoksa menuler ortada ben ac kalarak yemeden icmeden vermiyorumki neden sagliksiz yada sok diyet olsun anlamadim benimki yazdigim gibi ilaclarin cok buyuk etkisi oldu istah acildi fln o durumda yoksa sagliksiz fln oldugunu dusunmuyorum sadece yenilmesi gerekenlerde yanlislik saat karistirma vs gibi yanlis olabilir onun icinde sizlerle paylasim yanlislarimi duzeltmeye dahada saglikli bi sekilde kilo vermeye calisiyorum ins...tekrardan cok tsk ederimM masalim88 Canim eskiden bende 20 kilo vermistim simdide istesem o yontemle veririm surekli sok diyet yapmistim 2 ayda vermistim.. Sonuc birakinca o diyetleri vermem gereken 30 kilo oldu yani sok dietler zayiflama kurleri bana 10 kilo bonus verdi.. Bak sende geri almissin.. Buradaki amacimiz kisa surede mucize yaratmak degil.. Uzun zamanda saglikli kalici kilo vermek.. Ben ideal kiloma ulassam bile bu sekil beslenmeye devam etmeyi dusunuyorum cunku kendimi cok iyi hissediyorum boyle
Ben cayi normalde 2 dekerle iciyordum birden kesemiyo insan yarimla iciyorum suan kupayada 1 bucuk atiyorumki onceleri 4 atiyordum dimdi bunun faydasi olurmu? Birde jogurt olayi bana biraz tuaf geliyo yani ben aksamlari yogurt maydonoz pulbiber karistirip yiyorum ve migdemin calistigini hisediyorum yag yakmaya pul biber maydonoz jogurt cok iyiymis oyle biliyorumki ben 2 sene oncede bu sekilde verdim 20 kilo 64tum en son sonra su 5 ay icerisinde hap fln kullaninca kilo olarak dondu mecburen kullandim 2 sene fln kiloyu korumak gerekiyormus tekrardan almamak icin bende oyle olmadi 1 bucuk seneyi bulmada kilo almaya basladim ama bukadar olabilecegini anlamadim neyse verilirde aklim sadece au sekerlere takildi
Canm sana sok diyet yaptin demedimki kendim yapmistim eskiden.. Kurler ve sok diytler geri kilo aldriyor bunu demek istedimEvet haklissin ama ben sok diyet fln uygulamiyorumki sonucta 1 ayda 4-6 kilo verilince saglikliya geciyor 5 kilodan 4 ay gibi bir sure yapiyo ve bu sok diyet olabilirmikki ha jogurt olabilir bende artik gun ortasinda fln yemeye calisirim birde canim kiloyu demisken bunyeden bunyeye fark ediyo ben mesela ilk ay 8 kiloya yakin veriyorum ilk gunlerdeki su miktariyla beraber tebbi hep ayni olacak diye bisey yok ki vucut kendini aksam yememelere ekmeksiz yemelere alistiriyo yoksa menuler ortada ben ac kalarak yemeden icmeden vermiyorumki neden sagliksiz yada sok diyet olsun anlamadim benimki yazdigim gibi ilaclarin cok buyuk etkisi oldu istah acildi fln o durumda yoksa sagliksiz fln oldugunu dusunmuyorum sadece yenilmesi gerekenlerde yanlislik saat karistirma vs gibi yanlis olabilir onun icinde sizlerle paylasim yanlislarimi duzeltmeye dahada saglikli bi sekilde kilo vermeye calisiyorum ins...tekrardan cok tsk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?