Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

geçmiş olsun tatlım
saol canım

afiyet olsun tatlım menün gayet iyi arada da meyve yerine ayran olsaydı leptinden epey bir faydalanırdın birde canım meyvelerinin yanına süt veya yoğurt üzerine de tarçın eklersen daha iyi olurmuş

gelsin bülbülün bugünkü menüsü zira yarına bile kalsa unutuyorum kesinlikle ilk fırsatta b12 baktırcam
sabah: bir bardak süt ardından karatay kahvaltısı
öğle: bir bardak ayran bir lokma kaşnuka (tadımlık) yemez olaydım mide ağrım arttı ve bu vakitten sonra içim dışım süt oldu sanırım 2 bardak süt içtim
saat 8 gibiydi dayanamadım açım ama mide ağrısından bişey yiyemiyorum ilaçda içcem mide boş bulanıyor artık kek vardı evde yarım dilim ondan yedim korka korka ve yine keşke yemeseydim dedim üstünede yarım bardak süt içtim
bugünkü menüm böyle saçma sapan bişey oldu işte

Ay 30 dk yuruyus dedim ama komsularla 1 saati bile gecti :)) ama cok yavas yuruyorlar ya. Tempolu olsaydi kesin 30 dk olurdu :)) birde biyerde oturduk kahve ictik ben seker kullanmadigim icin tatlandirici kullandim. Hava yagmurluydu ama sukur yagmur yagmadi cok guzeldi hava bide ormanliktan gecerken o agaclarin kokusuu aahh neguzell bir koku o. Cok guzel artik hergun disarida yuruyus yapmayi dusunuyorum. Suyumuda 2 litre bitirdim yatana kadar daha 1 litre gider. Dur ben en iyisi menumu yeniden yaziyim boyle boluk boluk olmuyor suan basimda maske var havuc maskesi 1 yumurta icinde cirptim biraz zeytinyag saca cok iyi geliyormus havuclari rendeleyip kaynattim 20 dk. Sonra yumurta zeytinyag ekledim. Resmen saclarimdan sipsip akiyor havlu var omuzumda 30 dkkadir sacimda. Daha 2 saat boyle durcamm

Aksam menun biraz agir canim karpuz olmamali 15.00 dan sonra
Dun ilk gundu ve bi tuhaf oldu bisey sorcam meyve turu seyler neden olmicak yada neden yogurt sut vs yada aksamlari olmamasi gerekiyo doktorlar meyve sebze yiyin diyo vitamin amacli tam anlamadim yani aciklarsaniz yada tuz ve seker neden ilmicak tam anliyamiyorum

Meyve olcak ama 15.00 dan sonra olmıcak mış insülin direnciyle alakalı sanırım

Canım vucut geç saatte yenen Meyvedeki şekeri bünyeden daha zor atıyor diyelim ( yani içindeki şeker bizim hem insülin salgılamamıza sebep oluyor hemde bizim daha çabuk acıkmamızı sağlıyor )
Tuzunda fazlası vucuda ödem olarak dönüş yapıyor diye mümkün olduğunca az tüketmeye çalışıyoruz hatta kaya tuzu daha çok tavsiye ediliyor
Meyveninde sonuçta fazlası zarar ( ki inan bende de insülin direnci var ve eğer meyveyi öğleden sonra yada akşam yersem anında şekerimin fırladığını hissediyorum çünkü deli gibi uyku basıyor o an ama sabah yediğimde hiç bir şey olmuyor )

Karatayda akşam yemeğinden sonra süt yada yoğurdu tavsiye etmiyorlar vucudun ürettiği Leptini ( yani zayıflama hormonunu ) etkilediği ve bozduğu için Erken yenen akşam yemeğinden sonra acıkma hissi oluşuyorsa ya Ayran ( daha az etkiliyormuş leptini ) yada şekersiz çay/kahveyle acıkma hissini bastırmak daha akıllıca leptin hormonunun daha da uzun süre çalışıp zayıflamayı sağlaması acısından

Ben cayi normalde 2 dekerle iciyordum birden kesemiyo insan yarimla iciyorum suan kupayada 1 bucuk atiyorumki onceleri 4 atiyordum dimdi bunun faydasi olurmu? Birde jogurt olayi bana biraz tuaf geliyo yani ben aksamlari yogurt maydonoz pulbiber karistirip yiyorum ve migdemin calistigini hisediyorum yag yakmaya pul biber maydonoz jogurt cok iyiymis oyle biliyorumki ben 2 sene oncede bu sekilde verdim 20 kilo 64tum en son sonra su 5 ay icerisinde hap fln kullaninca kilo olarak dondu mecburen kullandim 2 sene fln kiloyu korumak gerekiyormus tekrardan almamak icin bende oyle olmadi 1 bucuk seneyi bulmada kilo almaya basladim ama bukadar olabilecegini anlamadim neyse verilirde aklim sadece au sekerlere takildi

1 bucuk ay oldu seker ve ekmek hayatimdan cikali.. Ve inanirmisin onlar insani tembellestiriyor.. Oglumu okula yollayip 12 ye kadar uyurdum.. Cunku gunde 3 kupa 2 sekerli nescafe (sutle degil en zararlisi coffee mate hemde bol coffemate) iciyordum.. Birde firindan 30 cm capinda susamli corek ekmek aliyorduk onuda bi gunde yiyorduk.. Aksamlari cikolata biskuvi artik ne alrsak.. Simdi bunlar hayatimda cok ne bitkinlik ne o uykuya doyamama hali.. Sekerin bize faydasi yok zarari var.. Bitkisel dogal tatlandirici al zamanla aklina gelmiyor seker tatlandiriciyida kesiyorsun.. Tuzla bi sorun yasamadim zaten pek tuz kullanan bi aile degiliz hatta masaya tuzluk koymadik simdiye kadar..

M masalim88 Bence geceleri yemem hic biseyin faydasi olmaz zarari olur. Bende diyete ilk basladgimda 15 gun geceleri yogurt pulbiber limon kuru uyguladim diyette yaptigim icin mucize bi degisim olmadi gece yanan midem yanima kaldi.. Simdi ben sabah ac karnina yogurt-zencefil-zerdecal-tarcin kurunu yapiyorum. Sende sabah ye bence yogurdunu..

M masalim88 Canim eskiden bende 20 kilo vermistim simdide istesem o yontemle veririm surekli sok diyet yapmistim 2 ayda vermistim.. Sonuc birakinca o diyetleri vermem gereken 30 kilo oldu yani sok dietler zayiflama kurleri bana 10 kilo bonus verdi.. Bak sende geri almissin.. Buradaki amacimiz kisa surede mucize yaratmak degil.. Uzun zamanda saglikli kalici kilo vermek.. Ben ideal kiloma ulassam bile bu sekil beslenmeye devam etmeyi dusunuyorum cunku kendimi cok iyi hissediyorum boyle

Evet haklissin ama ben sok diyet fln uygulamiyorumki sonucta 1 ayda 4-6 kilo verilince saglikliya geciyor 5 kilodan 4 ay gibi bir sure yapiyo ve bu sok diyet olabilirmikki ha jogurt olabilir bende artik gun ortasinda fln yemeye calisirim birde canim kiloyu demisken bunyeden bunyeye fark ediyo ben mesela ilk ay 8 kiloya yakin veriyorum ilk gunlerdeki su miktariyla beraber tebbi hep ayni olacak diye bisey yok ki vucut kendini aksam yememelere ekmeksiz yemelere alistiriyo yoksa menuler ortada ben ac kalarak yemeden icmeden vermiyorumki neden sagliksiz yada sok diyet olsun anlamadim benimki yazdigim gibi ilaclarin cok buyuk etkisi oldu istah acildi fln o durumda yoksa sagliksiz fln oldugunu dusunmuyorum sadece yenilmesi gerekenlerde yanlislik saat karistirma vs gibi yanlis olabilir onun icinde sizlerle paylasim yanlislarimi duzeltmeye dahada saglikli bi sekilde kilo vermeye calisiyorum ins...tekrardan cok tsk ederim

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese bol eksili az kalorili bir gün diliyorum

Bugün kızım için büyük gün
Çok merak ediyorum kuaförde işi bitince nasıl görünecek Tabi bol bol resmini çekerim o ayrı

Küçük kuzu uyansında onuda geç olmadan yıkayayıp bir duşda ben alayım
Tabi önce birazdan keyif kahvemide içeyimde tam olsun

Eminim yavaş yavaş o olan az şekeride kesebilirsin
İnan bende bol bol şeker kullanırdım hatta bazen süt içtiğimde bile içinde fincanın 4 şeker atardım
Öbür türlüsü bana yavan gelirdi ama şu an alıştım ve herşeyden çok daha fazla zevk alır oldum
Çayında kahveninde lezzetini almak cidden çok daha iyi geliyor

Eşimde sağ olsun bana ayak uydurdu ve ailecek artık hiç şeker kullanmıyorum hatta en son ne zaman şeker aldığımızı hatırlamıyorum 1 ay evvel falan banyo tadilatı yaptığımda ustalara mecburiyetten evde şeker olmayınca komşudan istemiştim onlardan başka kimsede şeker tüketmeyince tadilat bitene kadar 1 kase kesme şeker ancak bitti

İnanıyorum sende başaracaksın ve şekeri azaltmış olman bile eminim sana bol eksi olarak dönecektir

Canm sana sok diyet yaptin demedimki kendim yapmistim eskiden.. Kurler ve sok diytler geri kilo aldriyor bunu demek istedim

Haftalık Menü Paylaşım Tablosu
( 415.Etap)
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR][/TR][/TABLE]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]

[TD]İsim[/TD]
[TD] Pazartesi[/TD]
[TD] Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]anneyim_[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asea[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Battaniye[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Baldandane[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bülbül[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Derya_45[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Jojowa[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]maya[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]

[/TR]

[TR]
[TD]Makres[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]Oynakbaşı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]selvoş[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]umutsuzvaka[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]Yasmin17[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[/table]

[TABLE="class: grid, width: 500"][/table][TABLE="class: grid, width: 500"]

[TR]

[/TR][/TABLE][TR]

[/TR]​
[TR]
[TR][/tr][/tr]

Kizlar bu yaziyi okudum sizlerle paylasmak istedim..

Diyet Yaparken Porsiyon Ölçüleri, Hesaplama ve Nasıl Ölçülür?

* Tereyağı seviyor ve diyet yaparken tüketmek istiyorsanız, baş parmağınızın ucu büyüklüğünde tereyağı tüketmenizde sakınca yok.

* Diyet yaparken kırmızı et tüketimi için 1 porsiyon, kendi avuç içinizin büyüklüğü ve elinizin kalınlığı kadardır.

* Diyette dondurma yemek istiyorsanız, yumruğunuzu sıktığınızda oluşan hacim 1 porsiyona eş değerdir.

* Özellikle kahvaltıda verilen peynir için baz almanız gereken ölçü, işaret ve orta parmağınızın uzunluğu ve kalınlığı kadar olmalıdır.

* Diyet yaparken fıstık ezmesi yemek istiyorsanız, iki baş parmağınızın uzunluğu ve kalınlığı 1 porsiyondur.

* Zayıflamak isterken makarna yemek istiyorsanız, 1 porsiyon makarna, kendi yumruğunuzun hacmi kadardır.

* Salata ve yemeklere zeytinyağı eklerken çok dikkatli olmalısınız, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 135 kalori civarındadır ve bu nedenle 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.

*Karbonhidrat içeren besinleri, yumruğunuzun hacminden daha fazla tüketmemelisiniz.

* İki elinizi birden kullanarak işaret parmaklarınız ve baş parmaklarınızla daire oluşturun. Ortalama bir CD büyüklüğünde olan bu daire büyüklüğünde krep yiyebilirsiniz. (1) bir porsiyonu bu şekilde ölçebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…